میدونم سوالم جواب نداره برا همینم پرسیدم.
این توضیحات درسته ولی نه به خاطر اینکه مولفه های مطلق نداریم یا چیزایی شبیه این، بلکه به خاطر انسان و اینکه انسان میتونه رفتارهای یکسانی در شرایط یکسان از خودش بروز نده! وگرنه بیشتر بخش های علوم انسانی مثل علوم تجربی قابل اندازه گیری و فرمول نویسی هستن. جدا از این، معیار های یک زندگی خوب اینطور نیست که نشه انتخاب کرد بلکه روش هایی وجود داره که خیلی راحت میشه اینکار رو کرد. برای مثال یک فرد مذهبی امکان داره یکی از معیارهاش این باشه برای زندگی خوب که بتونه با آسودگی عبادت کنه و یا atheist معیارش این باشه که بتونه در مورد موضوعات مورد علاقه اش کتاب بنویسه. حالا درسته اینجا واکنش ها و خواسته ها متفاوت هست اما میشه همه ی اینها رو در کلیتی به نام آزادی در بیان عقیده مجتمع کرد. ضمن اینکه اگر چنین امکانی وجود نداره پس سازمان ملل بر چه اساسی گزارش میده در رابطه با سطح رفاه جوامع؟!
در مثال های قسمت سوم انسان یک ماشین احمق فرض شده. این مثال ها نمیتونه درست باشه چون تناسبی با واقعیت نداره.
البته در مثال کشف حجاب شما باید یک گذری به تاریخ بزنید و دلایلش رو مطالعه کنید و بعد به این سادگی اضهار نظر کنید. کشف حجاب دلایل زیادی داشت که من به دوتاش اشاره میکنم. یکی اینکه اکثر ترور ها با چادر و صورت پوش زنانه انجام میشد! و دوم اینکه زمینه ی ورود خانوم ها به جامعه رو محیا میکرد. ببینید از زمان کودتای رضاشاه تا تاج گذاریش فاصله ای 4 ساله وجود داره که در این فاصله به واسطه ی اینکه تونست در ایران امنیت بوجود بیاره و ایران رو از اون شرایط بحرانی خارج کنه (عملن ایرانی وجود نداشت!) مدرس، مصدق، ملک الشعرا بهار، کازرونی، اسکندری و ... و تجار، روحانیون، مجلس و بازاریون و ... که از تمام طیف های جامعه بودن و بزرگان جامعه ازش حمایت کردن پس اینظورام که شما میفرمایین نبوده ضمن اینکه شرایط بحرانی ایران یک دیکتاتوری و قدرت مرکزی رو برای مدتی کوتاه میطلبید و البته من هم موافقم و نباید ادامه پیدا میکرد این دیکتاتوری.
اینه که ما نیایم و فقط فیلم کلاه پهلوی رو ببینیم و مطالبی که آقای سلیمی نمین سعی دارن ترویج بدن در جامعه رو مطالعه کنیم و کمی هم نظرات مخالف رو ببینیم. بیشتر از این نمیشد توضیح بدم به خاطر شرایطی که انجمن داره و ارشاد مدام فشار میاره.
اما من معتقدم به تاثیراتی که برای ما و منافع ملی ما که در نتیجه در زندگی مردم تاثیر مستقیم خواهد گذاشت باید توجه کرد. بالاخره هر امپولی دردی هم داره اما همین آمپول بدن رو از مرگ و بیماری نجات میده!