تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: جهان ما چندبعدی است ؟

راي دهنده
17. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • الف - جهان ما فقط دارای 3 بعد فیزیکی معمول ( طول، عرض، ارتفاع)است

1 5.88%
  • ب - نسبیت خاص ، جهان ما فقط چهار بعد دارد که یکی از آنها زمان است

4 23.53%
  • ج - نظریه ی ابرریسمان ، جهان ما دارای ده بعد میباشد که شش بعد آن از ابعاد اضافی میباشند

2 11.76%
  • د - نظریه ی ریسمان بوزونی ، جهان ما دارای 26 بعد میباشد

1 5.88%
  • ه - نظریه ی M ، جهان ما دارای 11 بعد میباشد که هفت بعد آن از ابعاد اضافی هستند

9 52.94%
صفحه 4 از 5 اولاول 12345 آخرآخر
نمايش نتايج 31 به 40 از 41

نام تاپيک: بعد چهارم || بحثی پیرامون فضاهای چندبعدی و ابعاد اضافی

داره خودمونی میشه Hamid2545's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض

چیزهایی مثل "هدف خلقت" برعکس ادعای شما مستقیما به علم مرتبط است چون جهانی که با هدف خلق میشه بسیار متفاوت است با جهانی که بی هدف خلق یا ایجاد شده، و هر ادعایی در این زمینه یک ادعای علمی است. اصل علت و معلول یک اصل کاملا علمی است. اینکه میگیم چیزی خلاف قوانین طبیعت اتفاق نمی افته به این دلیله که ما هر چیزی که اتفاق می افته رو قوانین طبیعت نامیدیم، یک قرارداده برای راحت تر کردن بحث های علمی نه اینکه فلسفه ای است که چراغ راه علمه. اضافه کنم این صحیحه که فلسفه درباره مسائل علمی که فعلا (و در آینده نزدیک) قابل حل و فصل نیستند مطالعاتی می کنه تا پاسخ هایی نسبتا قابل قبول ارائه کنه، ولی نه اون پاسخ ها واقعیت های علمی هستند و نه اون مطالعات چراغ راه علم در آینده.

صحبت های شما به هیچ وجه ادعای شما یعنی "چراغ راه بودن علم" رو که در پست قبلی توضیح دادید، که شما برای پشتیبانی از ادعاهای قبلیتون عنوان کردید (در پاسخ به پست 18 من که گفتم نگرش های ذهنی و فلسفی ما، سنجشی برای صحت علم نیست") رو ساپورت نمی کنه. منطق شما در پست 17 این بود که "چون این مسئله علمی با فلسفه من سازگار نیست، پس غلط است" و شما هنوز توضیحی ارائه نکردید که چرا چنین چیزی باید صحیح باشه.

تنها راه آزمایش رفتن به بعد دیگه نیست (شما باز هم بر اساس دیدگاه های ذهنیتون، درباره یک مسئله علمی قضاوت کردید). اگه به چنین باوری دارید، قبل از ادعای مطلق در این باره باید برید و ثابت کنید "هیچ وقت آزمایش این قضیه ممکن نیست". ما هنوز از مفاهیم بعد های دیگه هم اطلاع نداریم و شما دارید مستقیما از غیر ممکن بودن آزمایش کل قضیه حرف می زنید که ادعایی کاملا غیر علمی و بی پایه و اساس است.

متنتون رو هایلایت کنید و دکمه Remove format در منوی بالا (ردیف اول، دومین دکمه از سمت راست) رو فشار بدید، متنتون رو تبدیل می کنه به حالت پیش فرض انجمن.

1- در رابطه با رابطه علم و فلسفه بهتر است به تاپیک زیر مراجعه کرده و ادامه بحث را آنجا با بقیه دوستان ادامه دهیم
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    با این حال به نظر اختلاف من و شما فقط در نگرشمان به فلسفه است که هر کدام خود نوعی فلسفه است و اتفاقا هر دو هم می تواند درست باشد . می توانیم اصول اولیه علوم را ( همانند قانونمندی جهان ) تحت نام فلسفه علمی طبقه بندی کنیم و می توانیم فلسفه را در نظر نگیریم و بگوئیم اینها فقط علم محض است و به فلسفه مربوط نیست .

2- شاید تنها راه آزمایش بعد چهارم رفتن به بعد دیگر نباشد ولی به نظر من هنوز هم هیچ راهی برای آزمایش این قضیه وجود ندارد و با عقل جور در نمی آید که بدون وارد شدن به بعدچهارم بشود این مسئله را مستقیما آزمایش کرد ( بدون متوسل شدن به معادلات ریاضی ) نمی دانم شایدعقل ما توان درک این مسئله را نداشته باشد.

3- در مورد ویرایش متن از راهنمائی شما کمال تشکر را دارم .

قربان شما حمید
    Last edited by Hamid2545; 01-06-2013 at 20:35.

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

1. با این حال به نظر اختلاف من و شما فقط در نگرشمان به فلسفه است که هر کدام خود نوعی فلسفه است و اتفاقا هر دو هم می تواند درست باشد . می توانیم اصول اولیه علوم را ( همانند قانونمندی جهان ) تحت نام فلسفه علمی طبقه بندی کنیم و می توانیم فلسفه را در نظر نگیریم و بگوئیم اینها فقط علم محض است و به فلسفه مربوط نیست .

2. شاید تنها راه آزمایش بعد چهارم رفتن به بعد دیگر نباشد ولی به نظر من هنوز هم هیچ راهی برای آزمایش این قضیه وجود ندارد و با عقل جور در نمی آید که بدون وارد شدن به بعدچهارم بشود این مسئله را مستقیما آزمایش کرد ( بدون متوسل شدن به معادلات ریاضی ) نمی دانم شایدعقل ما توان درک این مسئله را نداشته باشد.
    1. فلسفه مرز نداره، در حالی که علم چهارچوب داره. بنابراین فلسفه رو نمیتوان جز علوم محسوب کرد و احساس میکنم چیزی که شما رو در اینباره به اشتباه انداخته اینکه نظریه رو با فلسفه خیلی نزدیک و یا یکی در نظر گرفتید.

2. زمانی که من مطرح کردم مورد زیر رو انتظار داشتم که برید و در موردش تحقیق کنید ولی مشهود هست که همچین امری واقع نشده.
    3. بهتره اول تحقیق کنید و بعد نظرتون رو به اشتراک بذارید. دستگاه و به نوعی آزمایشگاه زیرزمینی سورن به همین منظور راه اندازی شده و در حال بررسی همین موارد هستش!
    روش کار این هست، در سرن ماشینی به نام برخورد دهنده ی هادرونی بزرگ ذرات رو دور یک تونل میفرسته در جهات مخالف و سرعتی نزدیک به سرعت نور که هر از گاهی این ذرات از روبرو با هم برخورد میکنن و اگر این برخورد ها انرژی کافی رو داشته باشه ممکن هست که برخی از بقایای برخورد از ابعاد ما به ابعاد دیگر حرکت کنن. حالا چطور این موضوع رو خواهیم فهمید؟ خب، ما مقدار انرژی رو بعداز این برخورد دقیق اندازه میگیریم و با مقدار انرژی قبل از برخورد مقایسه میکنیم که اگر مقدار انرژی کمتر بود این مدرکی هستش برای اینکه انرژی خارج شده و اگر با یک الگو خارج شده باشه این مدرکی خواهد بود برای اینکه ابعاد اضافه وجود دارن.
    توضیحات کاملتر رو در داستان ابعاد اضافه [قسمت چهارم] خواهم داد.

صحبتهای قبلیتون رو هم پاسخ ندادم چون دیدم تکرار گفته های قبلیتون، در مواردی نقض گفته های قبلیتون هست و بعضی قسمت ها هم وارد حاشیه شده بود.

3. 2 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Sep 2010
    محل سكونت
    زمین

پيش فرض

در مستند جهان های موازی مجری میگه
    اگر شما سعی کنید از یک دیوار رد بشید با توجه به ابعاد دیگر ممکن است نحوه قرار گرفتن بعدها طوری بشه که مثلا یه بار این اتفاق بیافته
    واقعا اگه اینطوریه باید یک مورد مشاهده میشد
    جمعیت 6 میلیاردی کره زمین بعلاوه حیوانات و برخوردهایی که در این بین صورت میگیره
    اگر این بعد های چند گانه حقیقت داشته باشه
    حداقل یک مورد غیر متعارف می بایست مشاهده میشد

5. این کاربر از mokarx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

در مستند جهان های موازی مجری میگه
    اگر شما سعی کنید از یک دیوار رد بشید با توجه به ابعاد دیگر ممکن است نحوه قرار گرفتن بعدها طوری بشه که مثلا یه بار این اتفاق بیافته
    واقعا اگه اینطوریه باید یک مورد مشاهده میشد
    جمعیت 6 میلیاردی کره زمین بعلاوه حیوانات و برخوردهایی که در این بین صورت میگیره
    اگر این بعد های چند گانه حقیقت داشته باشه
    حداقل یک مورد غیر متعارف می بایست مشاهده میشد
    به نظر من مسئله اینه که ممکن است دیمانیسون ابعاد اضافی (کما اینکه میگن) بسیار بسیار بسیار ریز و در هم پیچیده باشند. در این صورت در سناریوی فرضی شما این امکان رد شدن تمام جسم ماکروسکپی وجود نداره.

بعد دوستان من فکر نمی‌کنم بحث اثبات ابعاد اضافی در مورد بعد چهارم(زمان) باشه. نه؟ به نظر من بیشتر در مورد بحث‌های مربوط به M-Theory هست این مسئله...

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

به نظر من مسئله اینه که ممکن است دیمانیسون ابعاد اضافی (کما اینکه میگن) بسیار بسیار بسیار ریز و در هم پیچیده باشند. در این صورت در سناریوی فرضی شما این امکان رد شدن تمام جسم ماکروسکپی وجود نداره.

بعد دوستان من فکر نمی‌کنم بحث اثبات ابعاد اضافی در مورد بعد چهارم(زمان) باشه. نه؟ به نظر من بیشتر در مورد بحث‌های مربوط به M-Theory هست این مسئله...
    بله درسته، حتی اگر دنیاهایی موازی وجود داشته فکر نمیکنم خصوصیات ماده در اونها تفاوت کنه با چیزی که شاهدش هستیم. بحث دنیاهای موازی بیشتر در مورد انتخاب ها صادق هستش تا جایی که من فهمیدم و چیزی که ما بهش شانس میگیم رو توضیح میده به نوعی.

بحث این تاپیک در مورد تمام تئوری های موجود در رابطه با ابعاد اضافه هستش.

8. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

سلام ، دوستان بعضیا میان یه تشک رو به عنوان فضا در نظر میگیرن بعد توش 2 تا توپ میندازن میگن دیدید خم شد؟ پس فضا خم میشه
    من نمی فهمم اینا مارو گاو فرض کردن یا خودشون نمیدونن اینیکه توپ تشک رو خم میکنه به خاطر جاذبه ی زمین هست . اگه همچین کاری تو فضا انجام بشه هیچ تضمینی نیست که توپ حتی روی تشک بمونه ، یعنی اینا منظورشون اینه که یه کره ی بزرگ تری زیر سیارات و کلا همه جا وجود داره که جرم های بزرگ اونو خم میکنن؟ خب اگه اینطوریه پس اون کره خودش چرا خم شده؟ نکنه کره ی پنجمی هست؟

حـــــرفـه ای Erfan.'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010
    محل سكونت
    Solar System

پيش فرض

سلام ، دوستان بعضیا میان یه تشک رو به عنوان فضا در نظر میگیرن بعد توش 2 تا توپ میندازن میگن دیدید خم شد؟ پس فضا خم میشه
    من نمی فهمم اینا مارو گاو فرض کردن یا خودشون نمیدونن اینیکه توپ تشک رو خم میکنه به خاطر جاذبه ی زمین هست . اگه همچین کاری تو فضا انجام بشه هیچ تضمینی نیست که توپ حتی روی تشک بمونه ، یعنی اینا منظورشون اینه که یه کره ی بزرگ تری زیر سیارات و کلا همه جا وجود داره که جرم های بزرگ اونو خم میکنن؟ خب اگه اینطوریه پس اون کره خودش چرا خم شده؟ نکنه کره ی پنجمی هست؟
    اون قضیه تشک فقط یک مثال هست برای درکِ آسون تر خمیدگی فضا-زمان در اثر وجود جرم و معلومه که چنین چیزی دقیقا به این شکل اصلا در واقعیت وجود نداره.

11. 3 کاربر از Erfan. بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

نمیدونم چرا بعضی از دوستان اینقدر علاقه دارن موضوعات رو از بحث اصلی خارج کنن و بکل روند بحث رو 180درجه منحرف کنن
    با اینکه صفحه اول تاپیک واقعا فوق العاده خوب و علمی و تخصصی داشت پیش میرفت ولی صفحه دوم کاملا بحث منحرف شده و اصلا دیگه درباره موضوع تاپیک بحث نشده

از دوستان بخصوص Saeed Dzگرامی خواهش میکنم ادامه بحث اصلی تاپیک رو پی بگیرن و مشتاقانه منتظر [قسمت چهارم] هستیم

و یه سوال دیگه اینکه از دوستان کسی سایت یا کتابی میشناسه که مسائل ریاضی این موضوع رو با توضیحات داشته باشه، بخصوص نظریه یکپارچه کلوتزا
    البته برای من کم سواد به صورت فارسی و پایه ای

13. 2 کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

من که فکر میکنم علت اینکه کشور تا الان زنده مونده وجود افرادی مثل سعید جان هست
    نظریه ی ریسمان نظریه ی جذاب و خیلی جالبی هست و به خصوص اگر واقعا فردی در زمینه ی موسیقی و تئوری موسیقی نوین و سیستم 12 تونی سری آرنولد شونبرگ تخصص داشته باشه خیلی واضح تر میفهمه این نظریه رو

15. این کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

نمیدونم چرا بعضی از دوستان اینقدر علاقه دارن موضوعات رو از بحث اصلی خارج کنن و بکل روند بحث رو 180درجه منحرف کنن
    با اینکه صفحه اول تاپیک واقعا فوق العاده خوب و علمی و تخصصی داشت پیش میرفت ولی صفحه دوم کاملا بحث منحرف شده و اصلا دیگه درباره موضوع تاپیک بحث نشده

از دوستان بخصوص Saeed Dzگرامی خواهش میکنم ادامه بحث اصلی تاپیک رو پی بگیرن و مشتاقانه منتظر [قسمت چهارم] هستیم

و یه سوال دیگه اینکه از دوستان کسی سایت یا کتابی میشناسه که مسائل ریاضی این موضوع رو با توضیحات داشته باشه، بخصوص نظریه یکپارچه کلوتزا
    البته برای من کم سواد به صورت فارسی و پایه ای
    خوب راجع به خود KK Theory به طور تخصصی من کتابی سراغ ندارم (بجز ویکی‌پدیا) ولی یک کتاب به همراه یک مستند خیلی خوب پرداخت شده از برایان گرین به اسم The Elegant Unverses هست که این مستند به فارسی هم ترجمه شده اگر ببینید با بسیاری از بحث‌های این تاپیک آشنا می‌شین. خود برایان گرین یکی از بانیان اصلی تئوری ابرریسمان هست.

البته درک خوب ابعاد اضافی فقط با درک مناسب ریاضیاتش بخصوص هندسه‌ی ریمن بدست می‌یاد (که امیدوارم اشتباه نکرده باشم) من به این مباحث مسلط نیستم ولی مثلا اینکه گفته میشه ابعاد اضافی بسیار ریز و از دیمانسیون بسیار کوچکی برخوردارند و بعضا حلقه شده‌اند برای من خیلی واضح نیست چون به لحاظ ریاضی یک حقله عمود بر فضای دوبعدی خودش با سه بعد ریاضی قابل تفسیر هست اما اگر بعد فیزیک با بعد ریاضی جدا هست، که هست آیا این حقله به این معنی هست که ما در اون بعد سوم (حلقه‌ی ریزی عمود بر یک صفحه ی گسترده ی دوبعدی) فقط مجاز به طی یک حلقه‌ی مشخص هستیم که تمام مسیر حلقه بر صفحه عمود است. این واسه من حکم توجیه رو داره یعنی میشه همونطور یکه نشون میدن یه مورچه میتونه یه مسیر مستقیم رو روی صفحه طی کنه و یا نه یه دور در بعد سوم هم بزنه....قابل درک هست اما برای من عمیق نیست و به نظر من دلیلش ندونستن مباحث ریاضی قضیه است. تا این حد میدونم که بعد فیزیکی از بعد ریاضی میتونه متفاوت باشه و بعد فیزیک میتونه محدودیت پیمایش داشته باشه مثل مثال مورچه روی سیم به هم تابیده که البته به طور ضمنی فرض می‌کنن مورچه در یک مسیر دوار روبه جلو می‌تونه دور سیم بگرده در حالی که ما ا ز فاصله‌ی دورتر سیم رو نهایتا دوبعدی (یا از یک متری مثلا سه بعدی) می‌بینیم اما اونا میان میگن این چرخش هم بعد چهارم هست. یه چیزائی رو درک می‌کنم اما از نظر من این بعد چهارم یک بعد عمود بر سه بعد دیگه نیست! هست. چون مختصاتی که واسه سه بعد اول فرض کردیم x, ,y , z هست و بعد چهارمی که ازش میگن یه احتمالا یه مسامحه است درسته؟

پ.ن: کاش میشد این بحث‌های هندسه‌ی ریمان رو بشه یه نگاه د رجهت آشنانئی انداخت، کسی منبع سریع و خلاصه‌ای واسش نداره؟ پایه‌ی این بحثها به نظر من اونجاست

17. 3 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •