بیستمین سالگرد حضور توتی در سری آ
بیست سال پیش بود. پنجشنبه ۲۸ مارس ۱۹۹۳٫ رم با دو گل کانیجیا و میهائیلوویچ از حریفش برشا پیش است. بوسکوف سرمربی تصمیم می گیرد بازیکنی ۱۶ ساله را به زمین بفرستد. همان بازیکنی که میها می گفت همه از عجایبش حرف می زدند.
فرانچسکو توتی در دقیقه ۸۷ جای ریتزیتلی را می گیرد تا برای اولین بار در سری آ به میدان برود و با سه دقیقه حضورش در زمین مسابقه شروع به نوشتن تاریخ کالچو کند.
حالا ۲۰ سال گذشته است. رکوردهای زیادی توسط او شکسته شده و آن پسر بچه ای که همه می دانستند بازیکن ویژه ای است حالا یکی از بزرگترین ستارگان تاریخ کالچوست. هافبکی که ۲۲۶ گل در سری آ زده و همچنان پیش می رود. اما او هنوز هم مثل یک بچه تمرین می کند. گویی که علیرغم گذشت ۲۰ سال او هنوز ۱۶ سال سن دارد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
نامه بوفون به دوستش توتی
به گزارش
RomaNews.ir، جی جی بوفون کاپیتان یوونتوس در ۲۰مین سالگرد حضور فرانچسکو توتی در سری آ نامه ای خطاب به اسطوره رم نوشته که در خبرگزاری ANSA منتشر شده است.
“فرانچسکوی عزیز، تو تاریخ فوتبال ایتالیا را خلق کردی.”
“بیست سال حضور در سری آ، عجب دستاوردی…من هنوز تصویر اولین گلت را ذهنم دارم، بازی رم-فوجا بود.”
“ما دوستیم، می دانی که چقدر برای تو اهمیت قائلم. ما کارمان را در کنار هم در تیم زیر ۱۵ ساله ها شروع کردیم، سالهایی فوق العاده کنار هم در تیم ملی داشتیم و به رویارویی مان به عنوان رقیب در سری آ ادامه می دهیم.”
“تو همیشه به من گل میزنی(دقیق بگویم ۱۰ گل به من زدی) مثل قهرمانی که دوستی مان را از یاد برده…
“بعدش وقتی سوت پایان زده می شود، دوباره بین ما خنده است، مثل زمانی که ترسیدم پنالتی ات را به من چیپ بزنی و آن را گرفتم – و این باعث ناراحتی ام شد چون تو بودی.
“ما از نسلی خوشبخت هستیم. این درست است که هر فصلی بعد از ۳۰ سالگی به اندازه هفت فصل می ارزد، اما به نظر می رسد که تو در عوض پیر شدن در زمان به عقب بر می گردی.”
“تو تاریخ فوتبال ایتالیا را نوشتی و بازیکنی هستی که نمی شود به آن شک داشت.
“و، برای من، تو همیشه یک آتزوری خواهی بود. با محبت از طرف دوستت، جی جی.”
توتی ۳۶ ساله اولین بار در ۲۸ مارس ۱۹۹۳ به دستور سرمربی وقت رم وجادین بوکسوف در سری آ مقابل برشا به میدان رفت.
توتی حالا دومین گلزن برتر تاریخ سری آ است، و او به همراه بوفون در جام جهانی ۲۰۰۶ به مقام قهرمانی دست پیدا کرد.