مزدآبادي: «چهارچرخ» به حفظ بنيان خانواده تاكيد داشت
خبرگزاري فارس: «جواد مزدآبادي» با بيان اين كه «چهارچرخ» به حفظ بنيان خانواده تاكيد داشت، گفت: استقبال 80 درصدي مخاطب نشان موفقيت اين سريال است.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، صبح امروز نشست نقد و بررسي سريال «چهارچرخ» با حضور «جواد مزدآبادي» (كارگردان)، «حميد لولايي» (بازيگر) و جمعي از اهالي رسانه در موسسه وصف صبا برگزار شد.
* مزدآبادي: «چهارچرخ» سريال نود شبي نبود
بنابراين گزارش، در ابتداي اين نشست «جواد مزدآبادي»، اظهار داشت: در نقدهايي كه خواندم و شنيدهام، احساس كردم كه دوستان شرايط توليد سريال «چهارچرخ» بياطلاع بودند و اين سريال را نود شبي فرض كردند.
اين كارگردان ادامه داد: اين سريال در 15 قسمت براي پخش در عيد نوروز ساخته شد اما امسال به دليل اين كه شبكه 2 سريال همزمان آماده داشت، شبكه سوم سيما تصميم گرفت سريال «راه در رو» را در عيد پخش كند و سريال ما در عيد نوروز به نمايش در نيامد.
وي در ادامه افزود: واقعيت اين است كه اين سريال زماني كه حدود 20 درصد آن توسط «اصغر نعيمي» ساخته شده بود و بنا به دلايلي خود از اين پروژه كنار رفت، به من سپرده شد و من در ابتدا اين كار را قبول نكردم اما به واسطه شرايط كار و فيلمنامهاي ويژه كار كه احساس كردم ارزشمند است، قبول كردم تا كارگرداني كار بر عهده بگيرم.
كارگردان «خونبها» در ادامه خاطرنشان كرد: موقعي كه وارد كار شدم، شرايط بسيار سخت بود و چند قسمت از كار گرفته شده بود و در كنار آن من به جز «شهرام قائدي»، «بهنوش بختياري» و «محسن قاضيمرادي» با ساير بازيگران كار نكرده بودم. ابتدا از «حميد لولايي» دعوت كردم و سر صحنه با هم گپ زديم و قرار شد پرتوان به كار خود ادامه دهيم.
كارگردان «طاووسهاي بيپر» ادامه داد: وقتي وارد كار شديم جو سنگين بود اما با كمك «حميد لولايي» كه به نوعي جزو ليدر بازيگران بود توانستيم بدون وقفه در شرايطي كاملا آرام به كار خود ادامه دهيم، من قبل از شروع فيلمبرداري سكانسهاي جديد، راشهاي قبلي را ديده بودم و تنها بخشي از آنها را تكرار كرديم چرا كه احساس كردم در قسمتهاي نخست كه كار به تماشاگر معرفي ميشود و به نوعي ويترين كار است يك مقدار ضرباهنگ كند است و مخاطب را جذب نميكند به همين دليل چند سكانس را تكرار گريم اما تهيه كننده اصرار داشت كه بيشتر روي اين قسمتها كار كنيم اما چون احساس ميكردم كه كار قرار است در عيد پخش شود رفتيم و ادامه كار را گرفتيم.
مزدآبادي ادامه داد: كار به صورت تك دوربين كار شد و براي پخش به عيد كار آماده شد اما بحران بعدي ما آغاز شد چرا كه سريال «راه در رو» از شبكه سوم سيما پخش شد و گروه به لحاظ روحي و رواني شرايط سختي داشت كه باز هم به كمك «حميد لولايي» آرامش به گروه بازگشت و در نهايت آنچه ديديد، به سمع و نظر مردم رسيد.
به گزارش فارس، در ادامه اين نشست «جواد مزدآبادي» در مورد چيدمان بازيگران نيز، بيان داشت: در كستينك و چيدمان بازيگري همان راه «اصغر نعيمي» را ادامه دادم اما به شخصه «خشايار راد» را وارد قصه كردم و «حميد لولايي» و «مصطفي طاري» هم از شخصيتهاي محوري بودند كه بعد از گذشت دو هفته كاملا به نقش اشراف پيدا كردند و يكي ديگر از كاراكترهاي جذاب اين سريال بازي دايي (محسن قاضي مرادي) بود.
به گزارش فارس، در ادامه اين نشست يكي از خبرنگاران از «جواد مزدآبادي» در مورد حذفيات كار سوال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: خيلي كم چرا كه بخشي از مسائل سريال دغدغه شبكه نبود و ما ميخواستيم طنزمان يك طنز رئال باشد و در برخي موارد به سمت فانتزي در حركت باشد و برخي شخصيتها در اين زمينه طراحي شد كه از سوي شبكه حذف شد اما اين حذفيات به طور كامل به روند قصه لطمه وارد نكرد.
مزدآبادي در ادامه افزود: يك استراتژي براي «چهارچرخ» تعريف شد و آن هم اينكه اين سريال در 15 شب لبخند را برلبان مردم بنشاند و در كنار آن بتواند مفاهيم جدي و عميق خود را به مخاطب انتقال دهد اما نوع چيدمان بازيگري كه بسته شد اين سريال را در وهله اول به سريال بزن و بكوب و كمدي شلوغ نشان ميداد اما رفته رفته «چهارچرخ» توانست قصه ساده و روان خود را با يكسري كاراكترهاي كنترل شده به پيش ببرد.
اين كارگردان در ادامه افزود: نكته مهم اين بود كه «چهارچرخ» قصه خود را فداي كمدي نكرد و اين قضيه به پاشنه آشيل اين سريال تبديل شد.
مزدآبادي تصريح كرد: «چهارچرخ» تواسنت قصه خود را از يك نقطه آغاز به يك نقطه ختم كند و در اين مسير از طنز كلامي، كمدي موقعيت و گونههاي مختلف اين نوع كمدي نيز استفاده كرد اما اين سوال هنوز پابرجاست كه چرا كاراكترها تكراري بودند كه من در پاسخ ميتوانم بگويم كه يك تجربه موفقي «رضا عطاران» چند سال پيش انجام داد و موفق بود و استنباط «اصغر نعيمي» هم درست بود او مثل من دوست نداشت آشنازدايي كند اما اگر به اين مسئله عميقتر نگاه كنيم مثل «حميد لولايي» و «مير امير جلالي» در اين سن چقدر بازيگر داريم و انتخاب اين نقشها در اين سنين خيلي محدود است كه هم مردم آنها را دوست داشنه باشند و در 15 قسمت تداوم حس خود را حفظ كند.
در ادامه «جواد مزدآبادي» نيز خاطرنشان كرد: واقعيت امر اين است كه ما بحث اموز فيلمنامهنويسي را جدي نميگيريم و به نظر من يك شاخه جدا در دانشگاه بايد تاسيس شود و تلويزيون هم در اين زمينه ميتواند پيش قدم شود و بورسيه به افراد بدهد تا جذب نيروي جوان و متخصص اين ضعف نيز پوشيده شود.
اين كارگردان ادامه داد: در شرايط حاضر چيزي شبيه معجزه كارها را به پيش ميبرد اما دوست دارم شرايطي فراهم شود بتوانيم چند برابر كار كنيم و توليدات نيز ارتقاء پيدا كند.
مزدآبادي ادامه داد: در شرايطي كه ماهواره، اينترنت و ... وجود دارد «چهارچرخ» با تمام ضعفهايش توانست مردم را پاي گيرندهها نگه دارد و آمار 80 درصد در جذب مخاطب به نظرم من آمار خوبي است.
* لولايي: سريال «پايتخت» به من هم پيشنهاد شد
در ادامه اين نشست «حميد لولايي» نيز اظهار داشت: بازي در سريال «پايتخت» به من هم پيشنهاد شد اما بازي در اين سريال را پذيرفتم. جنس بازي اين طور ميطلبيد كه تيپ بازي نكنم بلكه شخصيت بازي كنم و به نظر من بازي در اين سريال با ساير كارهايي كه تا به حال كار كردم، متفاوت بود.
به گزارش فارس، در ادامه اين نشست «حميد لولايي» نيز در مورد انتقاد برخي از اهالي رسانه نسبت به فيلمنامه سريال «چهار چرخ»، اظهار داشت: كدام سريال اخيرا خوب بوده كه سريال ما خوب باشد، حرف شما صحيح است ما در نويسندگي فيلمنامههاي طنز مشكل داريم و تلويزيون هم در حدود دو ماه فرصت ميدهد تا همه مسائل فني كار ساخته شود.
لولايي ادامه داد: به نظر من «چهارچرخ» قصه معمولي داشت كه خيلي پيچيده نبود و استرس در مخاطب ايجاد نكرد اما به نظر من موفقيت خاص خود را هم داشت و مردم از اين سريال راضي بودند اما از منظر اهالي رسانه كه جديتر به كار نگاه ميكنند اين سريال دچار نقصهاي زيادي است.
لولايي ادامه داد: به شخصه وقتي اين سريال را دنبال كردم، احساس كردم كه موسيقي كار را دوست نداشتم و در مونتاژ ميشد كار بهتر شود. از نظر كار خودم هم، سعي كردم به اصطلاح ادا و اطوار درنياورم. در برخي سكانسها هم در ذهنم نظراتي داشتم اما در نهايت ما همه در اختيار كارگردان هستيم و او تصميم گيرنده نهايي است.
لولايي ادامه داد: بخشهاي بد سريال را به حساب بازيگران بگذاريد و بخشهاي مثبت را به حساب كارگردان بگذاريد.
مزدآبادي ادامه داد: سريال «چهارچرخ» زمان خوبي پخش شد و قرار بود در عيد امسال ساعت 7 شب پخش شود اما به دليل پخش زياد فيلم و سريال ما انصراف داديم و در نهايت به نظر من موقع مناسبي پخش شد چرا كه در زمان پخش خود بيرقيب بود.
* مزدآبادي: دوست دارم در زمينه طنز بيپروا و جسورانهتر كار كنم
به گزارش فارس، در ادامه يكي از حضار از «جواد مزدآبادي» در مورد ادامه كار در حيطه طنز سوال كرد كه وي در پاسخ، خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه من طنز را خيلي دوست دارم و در اين سريال هم كمك و راهنمايي «حميد لولايي» خيلي موثر بود و اميدوارم شرايطي فراهم بيايد كه بتوانم جسورانهتر و بيپروا اثر ماندگاري در زمينه طنز بسازم و در اين زمينه كاملاً آمادگي دارم اگر شبكه مايل به همكاري با من در اين زمينه باشد.
وي در پايان اين نشست نيز خاطرنشان كرد: در واقع پيام اصلي سريال «چهارچرخ» حفظ بنيان خانواده بود كه در اين مسير انسان در معرض مشكلاتي قرار ميگيرد اما در نهايت حفظ اين كانون بسيار شيرين است.