این من نیستم که میگم 5700 قدیمی شده!این خود شرکته که اینو میگه با توقف تولید این گوشی!توی بازار هم الان 5700 خیلی کم شده!برای اینکه دورش به سر اومده!برای نرم افزار opera mini که جناب عالی عرض کردید باید بگم که سرعت اجرای برنامه های جاوا و گیمهای جاوا در سیمبین پایینه!یعنی کمی بیشتر طول میکشه تا نرم افزار بیاد بالا( هر چند که الانه در فریم ویرهای جدیدتره گوشیها و همچنین با اومدن ورژن 9.3 سیمبین این مشکل تا حدودی برای نرم افزارها و گیمهای جاوا حل شده!اینو رو طبق مقایسه ی خودم از زمان سیمبین ان70 تا ان82 میگم!اگه دقت کنی در مشخصات گوشیهای سیمبین 9.3 میبینی که ورژن جاوا ساپورتشون از 2.0 به 2.1 تغییر کرده!) در حالی که برای خود نرم افزارها و گیمهای سیمبین اینچنین نیست!جاوا رو سیستم عامل مک ایفون ساپورت نمیکنه!روی ویندوز موبایل 6 دوستم تا حالا نتونستم یک فایل جاوا رو درست و حسابی نصب کنم!همین که سیمبین اکثر نرم افزارهای جاوا رو اجرا میکنه ولو با مقداری زمان بیشتر خودش خیلیه!در عوض وجود سیمبین =سخت افزار قدرتمند تر+وجود نرم افزارهای بیشتر+گیمهای با گرافیک بسیار برتر چه در خود سیمبین و چه در ان گیج!
در مورد سخت افزار ان82 و 5700 هم باید بگم که سخت افزار 5700 از یک سی پی یوی قوی 369 مگاهرتزی استفاده میکنه که چیپ گرافیکی رو نداره!ان82 و ان95 8 گیگ از یک سی پی یوی 206 مگاهرتزی برای پردازش گوشی و یک سی پی یوی 133 مگاهرتزی برای پروسس عکسهای دوربین 5 مگاپیکسلیشون استفاده میکنند که این سخت افزار دارای چیپ گرافیکی نیز هست!همچنین میزان rom در گوشیهای ان95 8 گیگ و ان82 به مراتب بیشتر از 5700 و ان73 هست!من گوشیم بعد از گذشت 3 ماه از خریدش و نصب چندین و چند نرم افزار و گیم بر روی اون و مموری پر شده ی دو گیگی هنوز برای روشن شدن فقط بین 10 تا 15 ثانیه زمان میبره!این زمان همیشه اهمیت میزان rom رو در گوشی نشون میده!سوالی هست در خدمتم!