در واقع اون چیزی که مهمه طول سیم بکار رفتس که خب هر چقدر مسافت طولانی تر باشه طول سیم هم بیشنر میشه طول سیم هم تو امپدانس یا مقاومت سیم تاثیر میذاره و باعث تضعیف میشه
در واقع اون چیزی که مهمه طول سیم بکار رفتس که خب هر چقدر مسافت طولانی تر باشه طول سیم هم بیشنر میشه طول سیم هم تو امپدانس یا مقاومت سیم تاثیر میذاره و باعث تضعیف میشه
به نظر شما من که 3.5 کیلومتر حدودا فاصله دارم چی؟؟؟؟؟؟؟؟
دوستان میرایی (Attenuation) به فرکانس موج یا سیگنال، طول مسافتی که سیگنال طی میکنه و جنس و شرایط فیزیکی محیطی که ازش عبور میکنه بستگی داره. میرایی در واقع داره میگه که انرژی امواج یا سیگنالها بعد از طی مسافت مشخصی داخل یک محیط به چه میزان نسبت به انرژی اولیه کمتر شده. پس میرایی حتمن به فاصله یا مسافت بستگی داره. درست مثل سنگی که تو آب انداخته میشه. امواج در نزدیکی محل افتادن سنگ انرژی بیشتری دارن و دامنهشون بزرگتره اما هر چی از محل افتادن سنگ دورتر میشه، ارتفاع امواج و قدرتشون کمتر میشه. جنس هم تو میزان میرایی تأثیر داره. مثلن امواج صدا در هوا خیلی بیشتر از آب میتونن نفوذ کنن و جلو برن. شرایط فیزیکی محیط مثلن تفاوت قطر کابلهای مسی هم در میزان میرایی تأثیر میذاره. در واقع تو کابلهای مسی هر چه قطر کابل بزرگتر باشه امواج با افت انرژی کمتری ازش رد میشن و میراییشون کمتر میشه. از طرف دیگه امواج با فرکانس زیاد زودتر از امواج با فرکانس کم انرژیشون رو از دست میدن و میمیرن.
چون میرایی به فرکانس بستگی داره و باند فرکانسی امواج آپلود کمتر از باند فرکانسی امواج دانلوده تو ADSL و ADSL2+ به همین خاطر قاعدتن بین میرایی آپلود و دانلود باید تفاوت وجود داشته باشه. چون تو این مورد مسافت یا همون طول کابلکشی و همین طور جنس محیط یکی هستن، فقط تفاوت فرکانسهاست که باعث تفاوت میرایی میشه. به طور منطقی فرکانسهای بالاتر چون انرژیشون رو زودتر از دست میدن پس تو یه محیط مشترک مثل کابل مسی نسببت به فرکانسهای پایینتر میرایی بیشتری دارن. به همین علته که میرایی آپلود از میرایی دانلود خیلی کمتره. البته این رو هم توضیح بدم که معمولن عدد میرایی که مودمها نشون میدن میانگین میرایی فرکانسهای مختلف تو باند آپلود یا تو باند دانلوده.
در مورد SNR هم بازم فرکانس نقش اصلی رو بازی میکنه. بر اساس طراحی ADSL یا ADSL2 یا ADSL2+ به صوت، دیتای آپلود و دیتای دانلود یه محدوده فرکانسی مشخصی تخصیص داده میشه. محدوده فرکانسی دیتای آپلود و دیتای دانلود خودشون به باندهای فرکانسی مساوی تقسیم میشن که بهشون bin گفته میشه. مثلن تو ADSL G.dmt باند فرکانسی آپلود بین 25KHz و 138KHz قرار داره که به 25 تا bin مساوی تقسیم میشه و در شرایطی که مقدار نویز و مسافت در حد قابل قبولی باشه، تا 1.3 مگابیت میتونن ظرفیت ایجاد کنن. باند فرکانسی آپلود تو همین تکنولوژی از 138KHz تا 1104KHz رو شامل میشه که خودش به 224 تا bin مساوی تقسیم میشه و میتونه تا 8مگابیت ظرفیت انتقال اطلاعات ایجاد کنه.
هر کدوم از این باندها یا binها یه ظرفیت مشخصی رو میتونن انتقال بدن. اما این ظرفیت به دلیل نویز میتونه کم و زیاد بشه. هر چه قدر قدرت سیگنال دیتا تو یه bin مشخص به قدرت نویز بیشتر باشه، مقدار دیتای بیشتری رو میشه با اطمینان از داخلش عبور داد. این یعنی همون SNR که هر چی بیشتر باشه سرعت بالاتری میشه گرفت. البته بازم مودمها میانگین SNRهای binهای مختلف آپلود یا دانلود رو به عنوان SNR آپاستریم یا داوناستریم نشون میدن. به هر حال SNR آپلود و دانلود یک خط ارتباط مستقیمی با هم ندارن.
نکته در اینه که به دلیل نوع نویزهایی که ممکنه روی یه خط ایجاد بشن بعضی از binها بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرن و مقدار SNR اون binها اون قدر کم میشه که عملن دیگه سیگنال دیتای عبوری از داخل اونا دیگه برای مودم قابل تفکیک از نویز نخواهد بود. به همین خاطر مودم این binها رو دیگه در نظر نمیگیره و مقدار ظرفیت انتقال دیتا خط یا همون پهنای باند مؤثر کم میشه. از طرف دیگه، هر چی مسافت یا همون طول کابلکشی بیشتر باشه، فرکانسهای بالاتر قدرت سیگنال دیتاشون زودتر افت میکنه و به جایی میرسه که دیگه از یه مسافتی به بعد یه تعدادی از این binها توان انتقال دیتا رو از دست میدن و مودم اونا رو حذف میکنه. واسه همینه که تو این تکنولوژیها هر چی از مرکز ارسال سیگنالها یا همون مرکز مخابراتی دورتر میشن پهنای باند قابل دستیابی کمتر میشه. حالا هر چی نویز محیط بیشتر بشه این افت ظرفیت انتقال دیتا زودتر اتفاق میافته.
در مورد کابلهای استفاده شده از mdf تا کافو و از اونجا تا محل مصرف هم معمولن اینا تکزوج نیستن. بلکه کابلهای با تعداد زوج مسی بیشتر (از 10 زوج تا 1800 زوج) هستن. چون برای مخابرات بهصرفهتر و راحتتره و ضمنن کشیدن کابلهای تکزوج از نظر فنی هم توجیه نداره. قطر یه کابل 100 زوج 100 برابر یه کابل تکزوج نیست بلکه خیلی کمتره. به همین خاطر اصولن منطقی نیست که مخابرات بخواد از mdf به کافوی محلی که حدود 500 مشترک داره 500 تا کابل تکزوج بکشه در حالی که میتونه همین کار رو به راحتی با یه کابل 500 زوج انجام بده.
مثلن اگه از کافو قراره به یه آپارتمان 20 واحدی تو یه کوچه کابل کشیده بشه، مخابرات از کابلهایی با حداقل 20 زوج مسی یا بییشتر استفاده میکنه. بعد تو پستها یا همون جعبه تقسیمهایی که در کوچهها روی دیوار خونهها نصب میشه این 20 زوج به واحدهای مختلف اون آپارتمان به صورت تک زوج یا چند زوج فرستاده میشه و به خط داخل ساختمان مشترک متصل میشه.
Last edited by bilmazlar; 17-12-2015 at 14:57.
من واقعا از این توضیحات کامل ممنونم
عالی بود
+
به نظر شما من که 3.5 کیلومتر دارم در صورت رفع نویز بیشتر از 6-7 مگ نمی تونم بگیرم؟؟؟؟؟؟
Last edited by Armin.Computer; 17-12-2015 at 14:49.
خواهش میکنم.
شما اگه فاصله کابلکشیتون تا مرکز مخابراتی 3.5 باشه در شرایط ایدهآل که نویز چندانی نباشه و کیفیت کابلکشی و تجهیزات بین راه هم در حد استاندارد باشه حداکثر همین مقدار 6 تا 6.5 مگابیت رو میتونی بگیری. تازه معمولن تو ایران مقدار واقعی از این هم کمتر میشه. مثلن من فاصله کابلیم بین 1.5 تا 1.6 کیلومتره تا مرکز مخابراتی و با ADSL2+ باید بتونم تا 20مگابیت هم بگیرم. اما در عمل بیشتر از 14مگابیت گیرم نمیآد. این وسط نقش کیفیت تجهیزات خود ISP تو مرکز مخابراتی هم مهمه.
![]()
isp ها می تونن بفهمن فاصله چه قدره؟
با نویزی که دارم؟
یه بار زنگ زدم گفت اگر سیستم اجازه بده می تونیم بفهمیم
نمی دونم دقیقا چه جوریه!
بدک نیست
تا 7 مگ میکشه
با توجه با فاصله بیشتر نمی کشه
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
راستش منم اطلاعی ندارم.
سلام دوستان
من الان زنگ زدم آسیاتک به من گفتن فاصله مخابراتی شما 1240 متر هست
گوگل یه چیز دیگه میگه
گوگل فاصله مستقیم و تقریبا میشه گفت هوایی رو واسم 2.5 کیلومتر می زنه و فاصله ای که مثلا با ماشین بریم رو 3.5 کیلومتر می زنه
ممکنه گوگل فاصله رو بیشتر بزنه؟؟؟
چرا اینجوریه!
هم اکنون 2 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 2 مهمان)