حسین جان.یعنی برای شوتم همین طوره.اگه رو حالت دستی باشه هر جا رو هدف بگیری میزنه یا فقط برای پاس اینجوریه.
منم طرفدار تیم بهترین بازیکن جهان(مسی) آرژانتینی هستم.
قاعدتا باید حالت دستی شوت رو هم به بازی اضافه کنن ( توی فیفا وجود داره . به احتمال زیاد این هم اضافه میشه ) آره اگه شوت روی حالت دستی باشه هر نقطه ای رو که نشونه بگیری توپ به همون نقطه میره اما این کار همچین کار راحتی نیست چون اولا باید با آنالوگ دقیق جهت گیری کنی و دوم اینکه قدرت ضربه شوت هم دقیق باشه ( به اندازه دکمه شوت رو نگه داری ) دقیقا مثل سیستم پنالتی که توی نسخه 2010 وجود داره اینجا هم همون سیستمه اگه بتونی قدرت و جهت شوت رو دقیق تعیین کنی میتونی توپو زیر طاق و سه کنج دروازه حریف قرار بدی اما گفتم کار راحتی نیست تمرین زیادی لازم داره من با وجود تمرین زیاد بازم به این دقت نمیتونم شوت بزنم اما باید بگم امکان پذیره .
در مورد سانترها و پاسهای تودر هم جریان به همین شکله . به نظر من شوت کمکی توی PES بهتر از شوت دستیه علتش اینه که توی PES مهارت فردی بازیکنان در شوتهاشون اعمال شده مثلا بیش از 90 درصد تک به تکها رو میشه با تورس به گل تبدیل کرد اما با یک بازیکن دیگه این کار رو به راحتی نمیشه انجام داد . توی PES سه مهارت مختلف در زمینه شوت برای یک بازیکن نعریف شده 1- قدرت شوت 2- دقت شوت 3- دقت بازیکن در گل کردن توپها از زاویه بسته . من سه مورد رو قبلا امتحان کردم PES واقعا خوب روی این موارد کار کرده علاوه بر این کارت تمام کنندگی هم برای بعضی از بازیکنان مثل همین تورس تعریف شده نظر شخصی من اینه که شوت به همون شکل کمکی باشه بهتره واقعا حیفه که فردیت گرایی در مورد شوتزنی از این بازی حذف بشه چیزی که تازه امسال فیفا داره روش کار میکنه .
من چند هفته پیش توی تاپیک فیفا در مورد آزادی عمل در پاسها ( پاس عادی , پاس تودر و سانتر ) و همینطور شوتها ( شوت عادی و چیپ ) یک مطالب مختصری نوشته بودم با توجه به اینکه امسال قراره این آزادی عمل در PES هم اعمال بشه به نظرم رسید بد نباشه اون مطالب رو توی این تاپیک هم قرار بدم چون میدونم بعضی از بچه ها به اونجا سر نمیزنن .
یکی از ویژگیهای برجسته فیفا ( و الان PES ) آزادی عمل موجود در این بازیه به این شکل که مثل دنیای واقعی فوتبال ما میتونیم توپ رو به هر نقطه ای که مد نظرمونه ارسال کنیم چه در پاسها و سانترها و چه در شوتها .
اگه دقت کرده باشید توی فوتبال واقعی بسیاری از پاسها در طول 90 دقیقه بصورت مستقیم به یار خودی داده نمیشه علت این مساله اینه که در بعضی از شرایط اگر پاس مستقیم داده بشه احتمال قطع شدن توپ توسط حریف زیاده . بنابراین ما مجبوریم در بسیاری از مواقع از پاسهای غیر مستقیم استفاده کنیم و این کار امکان پذیر نیست مگر اینکه گزینه پاس دستی ( manual )رو فعال کنیم .
به تصویر زیر نگاه کنید :
در این وضعیت اگر بازیکن آبی پوش صاحب توپ بخواد از پاس مستقیم استفاده کنه احتمال تصاحب توپ توسط بازیکن حریف که در کنار یار خودی قرار گرفته وجود داره بنابراین گیمر باید توپو جایی پاس بده که کمی از بازیکنان شماره 4 و 10 فاصله داشته باشه ( کمی به سمت راست خودش ) .
و یا در مورد سانترها و ارسالهای بلند . به تصویر زیر نگاه کنید :
درصورتیکه گزینه سانتر assisted ( یا همون کمکی ) فعال باشه با ارسال توپ برای یار خودی ( در اینجا بازیکنی که داره از سمت چپ خودشون به زمین حریف نفوذ میکنه ) توپ مستقیم به این بازیکن میرسه و در زمانیکه توپ در حال رسیدن به این بازیکنه مدافعین حریف خودشونو به موقعیت مناسبی برای دفاع کردن میرسونن و یک ضد حمله خطرناک از دست میره اما اگر ما گزینه سانتر دستی رو فعال کرده باشیم با ارسال توپ به منطقه مشخص شده در تصویر فضای مناسب تری برای نفوذ بازیکن ( در اینجا بازیکنی که داره از سمت چپ خودشون به زمین حریف نفوذ میکنه ) فراهم میشه و از این ضد حمله خطرناک رو میشه به نحو احسنت استفاده کرد .

به همین شکل با فعال کردن گزینه دستی در پاسهای تودر هم میشه آزادی عمل بیشتری داشت که اتفاقا توی تصویر بالا میشه از پاس تودر manual به شکل موثری استفاده کرد .
این دو مثال بالا تنها گوشه ای از قابلیتهای این آزادی رو به نمایش میزارن کارهای بسیار زیادی میشه با این سیستم پاس انجام داد به امید خدا من سعی میکنم در آینده و در یک پست اختصاصی کارهایی مفید و متنوعی که میشه از طریق این سیستم و این آزادی عمل انجام داد با تصویر یا انیمیشن ارائه بدم کارهایی که بیشتر براساس تفکر میشه انجام داد نه بر اساس پاسهای راحت و تک ضرب پینگ پنگی نسخه قبل .
این آزادی عمل یک حسن و مزیت دیگه هم داره و اونم طبیعی شدن اجرای بازیه . اگر ما گزینه پاس کمکی یا همون assisted رو انتخاب کنیم پاسها با دقت بسیار بالایی به یار خودی میرسه و این مساله بازیو کمی مصنوعی میکنه و نمای بازی رو هم از حالت طبیعی خارج میکنه و بازی اصطلاحا حالت پینگ پنگی به خوش میگیره . ( همونطوریکه توی بازی پینگ پنگ توپها بشکل رالی و سریع بین بازیکنان رد و بدل میشه ) . در واقع CPU همه کار رو انجام میده گیمر فقط دکمه پاس رو فشار میده بر اساس آمار اکثر گیمرها بخصوص اونایی که مهارت بیشتری در بازی دارن از این سیستم پاس پینگ پنگی متنفرن . علاوه بر اینها بازی خیلی راحت و آسون میشه چون ما خیالمون راحته که توپها حتی در شرایط سخت هم به مقصد میرسند بهمین خاطر درصد تصاحب توپ گیمر بالا میره و موقعیت گلزنی بیشتری در بازی براش فراهم میشه و این میشه که راحت در سخت ترین درجه بازی تیمهای بزرگ دنیا رو میشه با چند گل بدرقه کرد و نهایتا جذابیت بازی برای گیمر از بین میره .
این ویژگی منحصر به فرد و جالب با اضافه شده کنترل حرکت 360 درجه در فیفا 10 ( و الان در PES 2011 ) به اوج تکامل خودش رسید به این شکل که این امکان به گیمر داده میشه تا در زوایای ریز تر پاسها و ارسالهای بسیار دقیقتری داشته باشه .