دلیلش نحوه توزیع رای هاست.
یک سری افراد بر اساس جام های برنده شده رای می دن، یک سری افراد بر اساس درخشش فردی (که گل زدن در اون بسیار مهمه). سال 2010 افرادی که بر اساس جام می خواستن رای بدن رای هاشون بین ژاوی، اینیستا (قهرمان اسپانیا + جام جهانی) و اشنایدر (قهرمان ایتالیا + جام باشگاه ها) تقسیم شد، و این باعث شد رای افرادی که بر اساس درخشش فردی میدن (مسی) تاثیر زیادی پیدا کنه. مسی فقط با 22 درصد امتیاز برنده شد، ولی اینیستا و ژاوی و اشنایدر هر کدوم 17، 16 و 14 درصد رای آوردن. قطعا اگه در اسپانیا یک کاندید داشت (ژاوی یا اینیستا) و اشنایدر از هلند، مسی انتخاب نمی شد و یکی از این دو (احتمالا اون اسپانیایی) برنده می شد. اگه هلند قهرمان می شد اشنایدر برنده می شد، ولی شانسی بود که مسی آورد.
امسال هم قضیه برای رونالدو پیچیده است. رونالدو شخصا سال پر جامی رو پشت سر نگذاشت (فقط قهرمان اسپانیا)، خب پیرلو هم با یووه بعد از 10 سال قهرمان ایتالیا شدن و فینالیست یورو هم شدن. دروگبا چلسی رو قهرمان اروپا کرد، داوید سیلوا و اگرو با من سیتی فوق العاده بودن و بعد از چند دهه قهرمان شدن. بازیکن های اسپانیایی مثل کاسیاس و اینیستا هم که هستن، نیمار در برزیل رو هم نباید فراموش کرد. کسی بخواد صرفا بر اساس جام انتخاب کنه رقیب برای رونالدو زیاده و باز هم احتمالش خیلی زیاده این رای ها طوری پخش بشن که تاثیر اساسی رو دوباره مثل سال 2010، رای های شخصی و صرفا بر اساس بازی بازیکن ها در نهایت سرنوشت ساز بشن که دوباره شانس مسی بیشتره.
سیستم بهینه نیست (من سیستم قبلی، جدا بودن بهترین بازیکن فیفا و Ballen d'Or رو مناسب تر می دونستم)، ولی واقعیت قضیه اینه. من امسال هم مسی رو شانس اول می بینم به دلایل بالا.