سلام .
این تعداد بالای خرابی حتماً علتی داره . هارد مکستور 320 گیگ سه ساله دارم که بدون هیچ مشکلی هنوز در حال کار هست حتی یک بدسکتوری یا مشکلات دیگری ندارد . هارد دارای اجزای بینهایت ظریفی هست که سالم ماندن آن نیازمند دقت و مراقبت ویژه هست . فاصله بین head و platter در حد نانومتر هست ضربه یا جابجایی و حتی خوب نصب و پیچ نشدن در محل خود باعث برخورد ایندو با یکدیگر و بدسکتوری و از بین رفتن اطلاعات در آن قسمت میشود . حتی تماس دست بدون حفاظ با برد هارد موجب تخلیه بارهای الکتریکی و آسیب به مدارات آن میشود نوسانات برق ، کیفیت پایین پاور در خرابی هارد موثر هست . حتی پوشیده شدن سوراخ تهویه باعث نابودی هارد میشه .
1. اگر هارد اکسترنال میخواهید بخرید میتونید از انواعی بخرید که raid را ساپورت میکنند مخصوصاً raid1 که در این حالت اطلاعاتی که در یک هارد نوشته میشه عیناً در هارد دوم هم نوشته خواهید شد . حتی در raid5 در صورت خرابی یک هارد و تعویض آن داده ها بازیابی خواهند شد .
مدلهایی چون
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
که حداکثر 6 ترابایت حجم دارد و raid0 و raid1 رو ساپورت میکنه و Quad Interface هم هست این مدل از هاردهای WD Green استفاده میکنه .
مدلهای حرفه ای تر
هست که raid5 و raid1 رو ساپورت میکنه که البته اینترفیس Gigabit Ethernet داره و باید با اصول شبکه هم آشنا باشید ، از هاردهای سری اینترپرایز WD RE استفاده شده که کیفیت بالایی دارد .
البته مدلهایی هست که اینترفیس usb3 دارند و در نتیجه راه اندازی آن به مراتب ساده تر هست مثل بوفالو مدل DriveStation Quad که تا 16 ترابایت هم موجوده (موجود بودن در دربازار ایران رو مطمئن نیستم) و دارای raid0 و raid1 و raid5 و raid10 و JBOD هست .
2. میتونید از هارد اکسترنال
یا
یا حتی
و نصب سرور و راه اندازی dlna فیلم و عکس و ... را در دستگاههایی که dlna ساپورت میکنند بی نیاز به کامپیوتر پخش کنید . برای راه اندازی روتر لازم هست و البته همانطوری که قبلاً هم گفتم برای راه اندازی باید با اصول پیکربندی شبکه آشنا باشید و گرنه ممکنه به مشکل بربخورید . اگر قصد دارید به مدت طولانی استفاده کنید حتماً از فن استفاده کنید و در جای باز و خنک نگهداری کنید تا دچار overheat نشود .
3. عمر مفید هارد بستگی به نگهداری هارد ، نوع هارد و ...دارد . مثلاً هارد WD RE با 24 ساعت و هفت روز هفته کارکرد به خاطر کیفیت بالای آن MTBF بیشتری نسبت به هارد WD green دارد ضمن اینکه هارد WD green یک هارد 24در7 هم نیست و MTBF آن بر اساس هشت ساعت کار برای 5 روز محاسبه شده .
در مورد تشخیص خرابی هارد قبل از نابودی اطلاعات معمولاً نرم افزارهایی وجود دارد که سلامتی هارد را کنترل میکنند و در صورت وجود مشکل به کاربر برای تعویض هارد اطلاع میدهند . در مورد nas و دستگاههای مشابه در صورتی که raid1 ببندید در صورت خرابی یک هارد اطلاعات روی هارد دیگری موجود هست و حتی اگر raid5 ببندید در صورت خرابی یک هارد در آرایه با تعویض هارد معیوب داده ها بازیابی خواهد شد .
4. اگر هارد اکسترنال میخواهید بخرید میتونید یک استابیلایز هم بخرید ولی اگر هارد اینترنال میخواهید بخرید بهتره که یک پاور خوب بخرید که البته استابیلایزر هم بی تاثیر نخواهد بود . خودم فاراتل مدل STB2000 دارم .