تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 372 از 492 اولاول ... 272322362368369370371372373374375376382422472 ... آخرآخر
نمايش نتايج 3,711 به 3,720 از 4911

نام تاپيک: اتاق ریاضیات(طرح سؤالات)

آخر فروم باز SuperSt@r's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2011
    محل سكونت
    نيوكمپ

پيش فرض

1-برای هر x حقیقی یک دنباله از اعداد گویا مثل q_n در نظر بگیرید که به x میل کند(چنین دنباله ای وجود دارد،چرا؟) داریم:

که در نتیجه گیری اخر از پیوستگی f , g استفاده شده است.

2-فرض می کنیم دامنه توابع ما بازه باشن یا کل R ...
    فرض کنید چنین تابعی وجود دارد x را یک مقدار در برد این تابع در نظر بگیرید،پس a,b وجود دارند که f(a)=f(b)=x و a<b . چون f پیوسته است،پس ماکسیمم مقدار خود را روی [a,b] در نقطه ای مثل c میگیرد.و f(c)>x .
    حال باید یک نقطه دیگر مثل d موجود باشد که f(d)=f(c)l.(اینجا اگه شکل تابع رو در نظر بگیرین میبینین که d چه خارج [a,b]باشه چه داخلش با توجه به پیوسته بودن نمودار باعث میشه بعضی از مقادیر بیشتر از دوبار گرفته بشن!)
    اگر d خارج از [a,b] باشه و مثلا d>b:
    با استفاده از قضیه مقدار میانی روی بازه [b,d] برای هر t که f(b) < t < f(c)=f(d)l عدد حقیقی s وجود دارد که f(s)=t همچنین با بکاربردن مقدار میانگین روی بازه های [a,c] , [c,b] دو مقدار دیگر مثل s بدست می اید که f(s)=t باشد پس مقدار t را تابع f حداقل سه بار میگیرد که تناقض است.
    حالت d داخل بازه [a,b] باشه هم تقریبا مشابه حل میشه.
    برای قسمت دوم مساله هم نمودار چنین تابعی رو معرفی میکنیم!
    حرف انگلیسی N رو در صفحه مختصات بنویسید!(البته N ای که یکم مایل باشه،نه قاِئم!)
    از نقطه انتهایی شمال شرقی این N یک N دیگه بنویسید و این روندو ادامه بدین...همینطور انتهای جنوب غربی این N یک N دیگه بزارین و ادامه بدین...این نمودار تابعی رو نشون میده که پیوستست،با دامنه R وهر مقدار حقیقی رو دقیقا سه بار می گیره!البته میشه ضابطه هم براش بدست اورد...
    سلام دوست عزیز خیلی خیلی ازت ممنونم به خاطر اینکه وقت گذاشتی و جوابم رو دادی
    اگه میشه سوال اول رو بیشتر توضیح بده آخه قشنگ متوجه نشدم
    ولی سوال دوم رو گرفتم دستت درد نکنه ولی قسمت دوم که گفته هر مقدار از بردش رو سه بار اختیار کنه که ما اگه تابع N رو بکشیم و این روند رو ادامه بدیم نقاطی هستند که بیش از سه بار و حتی بیشتر هم تکرار میشن حتی شما اگه همون خود N رو به تنهایی در نظر بگیریم نقاطی هستن که سه بار بردشون یکیه چه برسه که این روند رو ادامه بدیم

در ضمن میشه نرم افزاری رو که خودتون برا نوشتن توابع و مسائل ریاضی استفاده میکنید رو معرفی کنید که اگه بازم سوالی داشتم با اون نرم افزار به راحتی بنویسمش ممنون میشم

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

برای قسمت دوم مساله هم نمودار چنین تابعی رو معرفی میکنیم!
    حرف انگلیسی N رو در صفحه مختصات بنویسید!(البته N ای که یکم مایل باشه،نه قاِئم!)
    از نقطه انتهایی شمال شرقی این N یک N دیگه بنویسید و این روندو ادامه بدین...همینطور انتهای جنوب غربی این N یک N دیگه بزارین و ادامه بدین...این نمودار تابعی رو نشون میده که پیوستست،با دامنه R وهر مقدار حقیقی رو دقیقا سه بار می گیره!البته میشه ضابطه هم براش بدست اورد...
    یک نمونه برای ضابطه چنین تابعی، هست و نمودارش به صورت زیر:

a تقریباً 0.2172 بوده و به طور دقیق، ریشه معادله زیر است:

همچنین نسخه فشرده (کراندار) آن:

کسی میتواند بگوید نمودار بالا چگونه بدست آمده و ضابطه تابع آن چیست؟

3. 2 کاربر از lebesgue بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

سلام دوست عزیز خیلی خیلی ازت ممنونم به خاطر اینکه وقت گذاشتی و جوابم رو دادی
    اگه میشه سوال اول رو بیشتر توضیح بده آخه قشنگ متوجه نشدم
    ولی سوال دوم رو گرفتم دستت درد نکنه ولی قسمت دوم که گفته هر مقدار از بردش رو سه بار اختیار کنه که ما اگه تابع N رو بکشیم و این روند رو ادامه بدیم نقاطی هستند که بیش از سه بار و حتی بیشتر هم تکرار میشن حتی شما اگه همون خود N رو به تنهایی در نظر بگیریم نقاطی هستن که سه بار بردشون یکیه چه برسه که این روند رو ادامه بدیم

در ضمن میشه نرم افزاری رو که خودتون برا نوشتن توابع و مسائل ریاضی استفاده میکنید رو معرفی کنید که اگه بازم سوالی داشتم با اون نرم افزار به راحتی بنویسمش ممنون میشم
    سلام،خواهش می کنم.
    خوب کجاشو متوجه نشدی شما؟اول از این استفاده شد که به هر عددی با اعداد گویا میشه میل کرد،بعد هم با توجه به پیوستگی، حد f یک دنباله برابر f حد دنباله میشه...شاید اینجوری واضح تر باشه.

سوال دوم هم فکر کنم شما متوجه ساختار نمودار نشدین، شبيه نموداری که دوستمون 1233445566
    گفتن ، که البته نمودار ایشون هم ضابطه داره هم برای حالت کراندارش جوابو گفتن.
    برای فرمول نویسی هم میتونین اینجا رو ببینین:
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    Last edited by ali_hp; 07-11-2011 at 20:21.

5. این کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2011
    محل سكونت
    نيوكمپ

پيش فرض

سلام،خواهش می کنم.
    خوب کجاشو متوجه نشدی شما؟اول از این استفاده شد که به هر عددی با اعداد گویا میشه میل کرد،بعد هم با توجه به پیوستگی، حد f یک دنباله برابر f حد دنباله میشه...شاید اینجوری واضح تر باشه.

سوال دوم هم فکر کنم شما متوجه ساختار نمودار نشدین، شبيه نموداری که دوستمون 1233445566
    گفتن ، که البته نمودار ایشون هم ضابطه داره هم برای حالت کراندارش جوابو گفتن.
    برای فرمول نویسی هم میتونین اینجا رو ببینین:
    کد:

بازم ازت ممنونم دوست عزیز
    دقیقا همین دنباله ها رو متوجه نمیشم که گفتید
    برای هر x حقیقی یک دنباله از اعداد گویا مثل q_n در نظر بگیرید که به x میل کند(چنین دنباله ای وجود دارد،چرا؟)
    و
    اول از این استفاده شد که به هر عددی با اعداد گویا میشه میل کرد
    در مورد اون تابع هم آره شکلش رو درست متوجه نشده بودم که بعدش که فک کردم متوجه شدم الانم که اون تابع با ضابطه اش رو دیدم دیگه بهتر شد

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

نوشته شده توسط MasterGeek
    بازم به نظرم ممکن نیست هنوز مگر اینکه شرط اینکه یکنوا بودن رو هم اضافه کنید....
    چون مثلا در بازه.ی 0 تا 1 تابع زیر رو در نظر بگیرید:

پس من شرط یکنوا بودن رو اضافه میکنم:
    این قضیه

پس باید در این صورت معادله.ی f(c)=c باید جوابی در بازه.ی a,b داشته باشد. چون تابع f یکنواست پس حتما خط y=c تابع f رو قطع میکنه...
    اثبات رسمی تر این قضیه فکر کنم همون قضیه رول میشه یا همچین چیزی.....

البته شرط پیوسته بودن هم به طور ضمنی میشه در یکنوائی جاش داد....

سلام
    مثالي كه شما زدي بازه صفر و يك به خودش تصوير نمي كنه، مثلا f(0)=2
    و ٢ در بازه صفر و يك نيست.
    نيازي به شرط يكنوايي هم نيست.
    اين قضيه رو با به كار بردن قضيه مقدار مياني براي تابع f(x)-x روي بازه [a,b] ميشه ثابت كرد.

درسته
    اما اون تابعی که نوشتم کلیتش مصداق داره (تعریفش رو اشتباه کرده بودم ولی میشه از 1 شروع بشه تغییری در کلیت مثال نقض نمیده)

صورت سوال هم از اول اشکال داشت مثلا شرط یکنوائی ولو لازم نباشد ولی لازم هست که تابع در کل بازه مشتق پذیر باشه...(که یه درجه بالاتر از پیوستگی هست)

اما درست تر همون فرضهائی بود که شما کردین....
    Last edited by MasterGeek; 08-11-2011 at 03:10.

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

بازم ازت ممنونم دوست عزیز
    دقیقا همین دنباله ها رو متوجه نمیشم که گفتید
    برای هر x حقیقی یک دنباله از اعداد گویا مثل q_n در نظر بگیرید که به x میل کند(چنین دنباله ای وجود دارد،چرا؟)
    دنباله های زیادی با این خاصیت وجود دارد،مثلا می توانید بسط اعشاری x در مبنای 10 را در نظر بگیرید ، q_0 را برابر با ارقام قبل از ممیز x بگیرید ، q_1 را برابر تقریب x تا یک رقم اعشار بگیرید، q_2 را برابر تقریب x تا دو رقم اعشار بگیرید و ....مثلا اگر x=π باشد دنباله q_n بصورت زیر می شود:
    کد:
    که یک جمله عمومیش میشه:
    کد:

9. این کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای mofidy1's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2005
    محل سكونت
    زنجان

پيش فرض

با سلام

دوستان عزیز روی حل معادله ی زیبای زیر فکر کنید. هدف به دست آوردن تمام ریشه ها ی حقیقی و مختلط آن است ( البته بدون استفاده از نرم افزارهای ریاضی!!). روی روش های مختلف حل آن هم بحث کنید. آیا می توان از این مساله، یک روش کلی برای حل معادلات مشابه دیگر به دست آورد؟

با تشکر

19 آبان 1390

11. 6 کاربر از mofidy1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

با سلام

دوستان عزیز روی حل معادله ی زیبای زیر فکر کنید. هدف به دست آوردن تمام ریشه ها ی حقیقی و مختلط آن است ( البته بدون استفاده از نرم افزارهای ریاضی!!). روی روش های مختلف حل آن هم بحث کنید. آیا می توان از این مساله، یک روش کلی برای حل معادلات مشابه دیگر به دست آورد؟

با تشکر

19 آبان 1390
    من فقط یه استراتژی واسه حلش دارم و اون از طریق پارامترهای مجهول و معادل گرفتن ضرب فاکتورهای ممکن هست. فقط مشکل اینکه باید اینا رو از روی خود معادله بفهمیم (یادمه یه روشی برای این کار وجود داشت):

1. تعداد ریشه های حقیقی معادله
    2. تعداد ریشه های مکرر معادله (به خصوص اگه مختلط مکرر باشند)

اگه اینا رو بفهیم اونوقت با روش ضرائب مجهول شاید حل بشه...

تاريخ عضويت
    Aug 2011
    محل سكونت
    نيوكمپ

پيش فرض

سلام دوستان من این سوال رو روش فکری نکردم فقط حالا که دیدم اینجام گفتم که اینجا وارد کنم ببینم شما چه جوری حلش میکنید که اگه خودم حلش کردم با راه شما چک کنم البته فک میکنم ساده باشه
    گفته نشان دهید

کاربر فعال انجمن ریاضیات hts1369's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009

پيش فرض

سلام دوستان من این سوال رو روش فکری نکردم فقط حالا که دیدم اینجام گفتم که اینجا وارد کنم ببینم شما چه جوری حلش میکنید که اگه خودم حلش کردم با راه شما چک کنم البته فک میکنم ساده باشه
    گفته نشان دهید

حلش رو برات گذاشتم
    اولش بینهایت در صفر رو به صفر بر صفر تبدیل میکنیم و بعدش از hop استفاده میکنیم

این یکی رو هم بعنوان تمرین خودت حل کن (مثله قبلی هست)

15. 3 کاربر از hts1369 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 24 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 24 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •