حال کافی است که مانده اینتگرند در 0 محاسبه شود.
حال کافی است که مانده اینتگرند در 0 محاسبه شود.
سلام بر متفکران و ریاضی دانان عزیز
2 تا سوال دارم ممنون میشم جوابش رو بدید
===
1-اگر 8 تاس متمایز را بریزیم احتمال اینکه تمام اعداد از 1 تا 6 ظاهر شود چقدر است ؟
2-از جعبه ای که دارای 5 مهره قرمز و 5 مهره سفید و 5 مهره آبی است 2 مهره به تصادف بیرون میکشیم ، به ازای هر مهره آّی 1 دلار و هر مهره سفید 2 دلار برنده میشویم ، اما به ازای هر مهره قرمز 3 دلار می بازیم ، اگر X میزان برد و باخت ما باشد مقادیر ممکن X و احتمال های متناظر با آن ها چقدر است ؟ تابع توزیع X را بدست بیاورید
ضمن تشکر از 1233445566 عزیز
بنده مشکل اصلیم محاسبه ی مقادیر مانده ها بود. به مشتق زیر میرسم که نمیدونم اونو چطور ساده کنم که بشه طرف دوم تساوی
![]()
راهنمایی: از قضیه دو جمله ای استفاده کنید:
در ضمن، جواب صحیح، یک ضریب 2 با آنچه که شما نوشتید، تفاوت دارد.
بازم به نظرم ممکن نیست هنوز مگر اینکه شرط اینکه یکنوا بودن رو هم اضافه کنید....
چون مثلا در بازه.ی 0 تا 1 تابع زیر رو در نظر بگیرید:
پس من شرط یکنوا بودن رو اضافه میکنم:
این قضیه
پس باید در این صورت معادله.ی f(c)=c باید جوابی در بازه.ی a,b داشته باشد. چون تابع f یکنواست پس حتما خط y=c تابع f رو قطع میکنه...
اثبات رسمی تر این قضیه فکر کنم همون قضیه رول میشه یا همچین چیزی.....
---------- Post added at 11:51 PM ---------- Previous post was at 11:50 PM ----------
البته شرط پیوسته بودن هم به طور ضمنی میشه در یکنوائی جاش داد....
سلام به همه دوستان عزیز
چنتا سوال داشتم که الان دوتاش رو میپرسم امیدوارم و ازتون خواهش میکنم جوابم رو بدید خیلی فوریه
1-فرض کنید دو تابع f و g از R به R هستند و پیوسته نیز هستند به طوری که برای هر x عضو اعداد گویا f(x=g(x ثابت کنید برای هر x عضو R نیز رابطه f(x=g(x برقرار است
2-ثابت کنید هیچ تابع پیوسته ای وجود ندارد که هر مقدار از بردش را دقیقا دو بار اختیار کند. و ایا تابع پیوسته ای وجود دارد که هر مقدار از بردش را دقیقا سه بار اختیار کند؟
ممنون میشم جوابم رو بدید خیلی فوریه![]()
سلام
مثالي كه شما زدي بازه صفر و يك به خودش تصوير نمي كنه، مثلا f(0)=2
و ٢ در بازه صفر و يك نيست.
نيازي به شرط يكنوايي هم نيست.
اين قضيه رو با به كار بردن قضيه مقدار مياني براي تابع f(x)-x روي بازه [a,b] ميشه ثابت كرد.
سلام
فرض کنید A پیشامد ظاهر نشدن حداقل یکی از اعداد یک تا شش در ریختن 8 تاس باشد.(که مکمل پیشامد مطلوب مساله است!)
فرض کنید A_i پیشامد ظاهر نشدن عدد i در ریختن این 8 تاس باشد.پس داریم:
پس احتمال اینکه همه اعداد یک تا شش ظاهر شوند می شود:
![]()
1-برای هر x حقیقی یک دنباله از اعداد گویا مثل q_n در نظر بگیرید که به x میل کند(چنین دنباله ای وجود دارد،چرا؟) داریم:
که در نتیجه گیری اخر از پیوستگی f , g استفاده شده است.
2-فرض می کنیم دامنه توابع ما بازه باشن یا کل R ...
فرض کنید چنین تابعی وجود دارد x را یک مقدار در برد این تابع در نظر بگیرید،پس a,b وجود دارند که f(a)=f(b)=x و a<b . چون f پیوسته است،پس ماکسیمم مقدار خود را روی [a,b] در نقطه ای مثل c میگیرد.و f(c)>x .
حال باید یک نقطه دیگر مثل d موجود باشد که f(d)=f(c)l.(اینجا اگه شکل تابع رو در نظر بگیرین میبینین که d چه خارج [a,b]باشه چه داخلش با توجه به پیوسته بودن نمودار باعث میشه بعضی از مقادیر بیشتر از دوبار گرفته بشن!)
اگر d خارج از [a,b] باشه و مثلا d>b:
با استفاده از قضیه مقدار میانی روی بازه [b,d] برای هر t که f(b) < t < f(c)=f(d)l عدد حقیقی s وجود دارد که f(s)=t همچنین با بکاربردن مقدار میانگین روی بازه های [a,c] , [c,b] دو مقدار دیگر مثل s بدست می اید که f(s)=t باشد پس مقدار t را تابع f حداقل سه بار میگیرد که تناقض است.
حالت d داخل بازه [a,b] باشه هم تقریبا مشابه حل میشه.
برای قسمت دوم مساله هم نمودار چنین تابعی رو معرفی میکنیم!
حرف انگلیسی N رو در صفحه مختصات بنویسید!(البته N ای که یکم مایل باشه،نه قاِئم!)
از نقطه انتهایی شمال شرقی این N یک N دیگه بنویسید و این روندو ادامه بدین...همینطور انتهای جنوب غربی این N یک N دیگه بزارین و ادامه بدین...این نمودار تابعی رو نشون میده که پیوستست،با دامنه R وهر مقدار حقیقی رو دقیقا سه بار می گیره!البته میشه ضابطه هم براش بدست اورد...
سلام. با تشکر از دوستان بابت بحث و بررسی روی این مساله.
جواب نهایی رو جناب ali_hp دادند.
برای اثبات این قسمت هم این شرط رو باید اضافه کرد که ابتدا فراموش کرده بودم و اون اینکه علاوه بر شروط قبلی بایستی f(a)=a و f(b)=b فرض شود.
موفق باشین.
90/8/16 مصادف با عید سعید قربان. عید همگی مبارک!!
هم اکنون 27 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 27 مهمان)