سلام به همه.
باور کنید نمیخوام درس اخلاق بدم و در کل دوست ندارم نصیحت کنم ولی لطفاً به مطلبم توجه کنید!
میتونید این حرفها را تجربه من فرض کنید!
خوب برخی برای تاپیک، معادل گفتمان انتخاب کردند حقیقتاً معادل خوبیه! البته معادلهای دیگهای هم گفتند:
فرنام، جُستار، سرگفتار، سرنامه، رشتهی گفتوگو (فرهنگ پارسیمان- بابیلون).
خوب وقتی میگیم گفت و گو یعنی دو نفر یا بیشتر به همراه آرامش و ادب با هم صحبت میکنند.
من قوانین پی۳۰ورد رو دوباره مرور کردم دیدم صحبتهایی که بین بعضی از دوستان در این تاپیک رد و بدل شد چندان مطابق قوانین تالار گفتگوها (انجمن) نیست! به گمونم این دوستان هیچ کدوموشون آدمای بدی نیستند و این حرفها بیشتر بخاطر عصبانیت یا سوءتفاهم است که برای هر کسی میتونه پیش بیاد. واقعیتش اینه ما معصوم نیستیم به قول معروف انسان جایز الخطاست.
این گفتمان یکی از بهترینهایی است که تا حالا توی انجمن پی۳۰ورد دیدم و منم واسه مشارکت یه نظری دادم! هر از گاهی هم سری بهش میزنم؛ واقعاً حیفه درِ این گفتمان تخته بشه!
هرچند قانونهایی که پی۳۰ورد گذاشته کامله ولی بهتره این پیشنهادها رو نیز رعایت بشه تا بلکه مشکل کمتر باشه:
۱- وارد هیچ بحثی که منجر به جدل میشود نشوید بخصوص در موارد مربوط به جنسیت (زن و مرد).
۲- اگر از نظر و مطلب شخصی ناراحت شدید بلافاصله پاسخ ندهید، جواب را برای زمانی بگذارید که آرامش دارید. البته ناسزا و تهمت و موارد از این دست به عقیده من نظر و مطلب نیست ولی باز هم سعی کنید آرامش داشته باشید.
۳- اگر در برابر نظر کسی میخواهید انتقاد کنید ابتدا به او سلام کنید. مطمئن باشید تأثیر مثبتی میگذارد.
۴- نظرهایتان را چندبار مرور کنید، شاید با بررسی دوباره مطلبتان ترجیح بدهید برخی کلمات و جملهها را حذف یا اصلاح کنید.
در مورد کسانی که در پروفایلشان نام قوم و شهر و این گونه اطلاعات را نوشتهاند (کلی میگم به همه) متوجه باشند بالقوه نماینده قومیت و دیارشان هستند پس توی گفتههاشون متانت بیشتری بخرج بدهند وگرنه توی هویتشان شک خواهند برد چرا که هیچ عاقلی نمیخواد نماینده بدی برای... هویتش باشه!
کلام آخر: بدی از هر کسی شاید بروزکند از جمله منی که اینها را نوشتم! بدانیم آن بدی شاید روزی از سوی ما و شما بروزکند پس در گفتارمان این نکته را در نظر داشته باشید و دیگران را تا میتوانید ببخشید!