دوست عزیز ببخشید من چند روزی سرم خیلی شلوغ بود نتونستم جوابتو بدم من دوتا سایت میشناسم ادرسشو برات میزارم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوست عزیز ببخشید من چند روزی سرم خیلی شلوغ بود نتونستم جوابتو بدم من دوتا سایت میشناسم ادرسشو برات میزارم
اینجا جنوبی نداریم بیاد غذای مخصوص جنوب رو برامون امووزش بدهشنیدیم خیلی خوشمزن
![]()
چه جور غذایی میخواهی؟ اسمشو یا نوعشو بگو تا اموزششو بذارم
سلام
چشم ، چاکرتم هستم آقا سعید
با تشکر ، خودتون دیگه هر کدوم را می دونید بهتره بزارید دیگه و چند تا هم معرفی کنید
نمی دونم کسی آموزش درست کردن بریانی غذای معروف اصفهان را گذاشته یا نه؟ ،ولی من میزارم ، اگر که تکراری بود ببخشید
الان توی ادیترو هستم نمی تونم از امکانت استفاده کنم ، بنا بر این توی پست بعدی بخونید![]()
Last edited by ehsan30; 31-12-2007 at 19:51.
بریانی اصفهانی
راجع به بریونی یک نکته هست که می خوام بگم و اونم اینه که این غذا تو اصفهان توی یه جور ملاقه ی مخصوص و روی حرارت مستقیم آتیش تهیه می شه. من اون دستور پخت رو هم که فرق چندانی به جز در مرحله ی پخت با این یکی دستور نداره داشتم اما ترجیح دادم این دستور رو که جامع تر و مفصل تره و با هر ظرفی قابل تهیه است اینجا بذارم. دوستانی که فر ندارند توجه کنند که می شه بریونی رو توی تابه روی آتش گاز گذاشت و زمانی که گوشت به روغن افتاد بریونی آماده است
از آقای نجف دریا بندری که از مترجمان مورد علاقه ی من هست به خاطر وجود این دستور غذا در کتابش تشکر می کنم. خدا سایه ی آقا نجف رو از رو سر قشر کتابخون کم نکنه. آمین
مواد لازم ۸-۶ نفر
۱ کیلو گوشت با استخوان
۱ دست جگر سفید (شُش) گوسفند*
۱ جفت قلوه گوسفند
۱ پیاز چارقاچ
نیم پیمانه کشک ساییده
یک تا دو قاشق چ فلفل سیاه تازه ساب
یک تا دو قاشق چایخوری زعفران ساییده
دارچین ساییده
نان سنگک
نمک
دستور پخت
*گوشت بریانی از برش های ارزان و چربی دار شقه ی گوسفند انتخاب می شود، مانند قلوه گاه، پیش ناف، دنده، گردن، و اضافات راسته. از آنجا که این گوشت در نهایت چرخ می شود شکل و اندازه ی تکه های گوشت اهمیتی ندارد و می توان اضافات برش های دیگر را هم در بریانی به کار برد.
** بریانی اصفهانی را ممکن است بعضی اشخاص در ردیف کباب بگذارند، ولی این غذا در واقع نوعی آبگوشت است و در خود اصفهان همیشه با آب همراه است که در آن نان ترید می کنند و کمی هم کشک می زنند.
گوشت و جگر سفید و قلوه را پاک کنید، بشوید و با پیاز در ۳ لیتر آب روی آتش تیز بگذارید. کف گوشت را بگیرید، آتش را کم کنید، در دیگ را ببندید و گوشت را ۲ ساعت بپزید(له نشود). در پایان ساعت اول نمک و فلفل بزنید. سپس گوشت و جگر سفید و قلوه را از آب درآوردید و در آب کش بگذارید. زعفران را در ۲-۳ قاشق آب داغ حل کنید و نیمی از آن را در آب گوشت بریزید. گوشت را استخوان بگیرید، با جگر سفید خرد کنید و از چرخ گوشت بگذرانید. باقی مانده ی محلول زعفران را روی گوشت چرخ کرده بریزید و مخلوط کنید.
فر را روی ۲۲۰ درجه ی سانتی گراد داغ کنید. مخلوط را در ظرف نسوزی که بتوان سر سفره گذاشت بریزید و روی ان را صاف کنید. کمی از آب گوشت روی ظرف بدهید. دارچین و فلفل سیاه بپاشید و ظرف را ۱۰ -۱۵ دقیقه در فر بگذارید. آب گوشت را داغ کنید و با کشک در یک کاسه بریزید. قلوه را به صورت چند ورق نازک ببرید.
ظرف بریانی را با ورقه های قلوه آرایش کنید و با کاسه ی آبِ گوشت و نان سنگک و ریحان و یک پارچ دوغ با یخ سر سفره بگذارید. (اول ترید آبِ گوشت و کشک و سپس نان و بریان صرف می شود.)
*** بریانی را بدون جگر سفید هم می توان درست کرد. شاید در اصل غرض از جگر سفید حجم دادن به گوشت و ارزان تمام کردن بریانی بوده است. ولی مقداری از مزه ی خاص بریانی مربوط به جگر سفید است. جگر سفید آبِ گوشت بریانی را هم خوشمزه تر می کند. اگر قلوه را هم از بریانی حذف کنید اتفاق خاصی نمی افتد.
والا ما که یک جور دیگه می پزیم خونه ، چون حوصله تایپ کردن نداشتم این را از وبلاگ منبع کپی کردم
منبع :
اگر که شد ، بعدا به روش خودمون هم براتون می نویسم ، نوش جونتونکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
بای
ممنون هرچی که خودت میدونی خوشمزست و دوست داری برامون بذار![]()
غذاهای جنوبی بدرد این تاپیک نمیخورن چرا؟؟؟:
1. نیاز به مقدار زیادی مواد اولیه دارن مثل سبزیهای تازه ، ادویه سیب زمینی کدو حلوایی و ...
2.مواد اولیش گرونه : ماهی تازه (حلوا شیر قباد و ...قیمتشون بین 3 تا 5 هزار تومن برای هرکیلو هست و هر دونه ماهی حدود 2کیلو میشه 6000 تا 10000 تومن) میگو (گرونتر از قبلیهاست) ماهی شور (ماهی تن که در اب نمک نگه داشته شود) حشینه (ماهی ساردین خشک شده) و ...
3. زمان پخت طولانی.
4. بوی خوبی که راه میفته و هیچ مدل هود (چه ایرانی و چه ایتالیایی ) حریفش نمیشه.
5.پاک کردن سبزی و ماهی و میگو کار هر کسی نیست
کار این تاپیک آموزش غذاهایی هست که هم سریع باشن و هم ارزون
مخاطباش اکثرا دانشجوهای و سربازهای دور از خانه و دخترا و پسرای دم بختن
اگر هنوز هم میخواهید یه غذای توپ جنوبی رو یاد بگیرید ما در خدمتیم
Last edited by Pario; 16-09-2009 at 16:25. دليل: ویرایش
من دوتا غذا رو میشناسم که یکی قلیه ماهی هست که خیلی ماهی نمخواد
یکی هم فلافل که اونم موادش اسونه
البته میگو پلوبا کشمش ه م خوردم که فکر کنم با 4-5 تا میگو هم بشه درستس کرد از این جور غذاها بذارکه خیلی گرون نیست من با قاشق چنگال اماده نشستم
در این تاپیک باید فکر خانمهای خانه دار هم باشیم که دوست دارن تنوع به اشپزیشون بده
خيلي عالي بود هم آشپزيش و هم مطالب ديگر.من خيلي وقت بود دنبال يه كتاب ميگشتم اونجا پيداش كردم.
مممنون![]()
![]()
![]()
P30world همه چی پیدا میشه ...
میدونین چرا واسه موتورهای جستجو تعریف نشده ؟
چون با گوگول !دی: و نمیدونم Wikipedia و ... کل انداخته ...
موفق باشه ....!....
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)