من یکی تمام زورم گذاشتم روی بی باک.اما در مورد هسته جنگ قبول دارم که ایراد های زیادی داره.
راستش راستی علی جان هرکاری کردم بازیت نیومد بالا....
من یکی تمام زورم گذاشتم روی بی باک.اما در مورد هسته جنگ قبول دارم که ایراد های زیادی داره.
راستش راستی علی جان هرکاری کردم بازیت نیومد بالا....
حداقل اینجوری میگی دلیلم بیار,من الان به عنوان کسی که با شرکت سازنده علیمردان خان همکاری میکنه میخوام بدونم کجاش باگ دیدی و چه چیزای بدی داشت.اگه بازی آشغال بود که چند تا جایزه توی رسانه دیجیتال نمیگرفت و بازی رو روی سایت معتبری مثل Gamersgate.com نمیذاشتن برای فروش.همین علی مردان خان آشغال ترین بازی بود گه تو عمرم کردم
اشکال نداره دشمنت شرمندهشرمنده پیام جان پیغامت رو ندیده بودم قاطی بقیه پیغام ها شده بود و منم فکر کردم خوندمش . جوابش رو دادم خصوصیت رو چک کن.
دقیقاً منم برای همین قضیه بازیم رو چند مرحله ای کردم و امیدوارم بقیه هم خوب کار کنن.منم نظرم همینه همه بازیها یکسری مشکلات داشت که نمی ذاشت از بازی آدم لذت ببره. یا چند تا از بازیهای سه بعدیمون که تک مرحله ای بودن خیلی باعث شد کیفیت مجموعه بیاد پایین. چون بازیکن قبل از اینکه بفهمه داستان چیه و از گیم پلی لذت ببره بازی تموم می شد. بخاطر همین هم من یکسری سخت گیری ها در مورد مجموعه جدید کردم که امیدوارم دوستان از دستم ناراحت نشن . همه اینها به خاطر بالاتر بردن کیفیت مجموعه و بهتر شدن بازیهای خودتون هست .
در ضمن شما سخت بگیری بهتره فقط روی زمان خیلی وسواس به خرج نده لطفاً چون کیفیت میاد پایین.
الان بازی من و بازی که با محمد داریم میسازیم جفتشون به سر ماه نمیرسه تکمیل شدشون و چند روز دیگه وقت میخواد و به نظرم میاد بعضی های دیگه هم همینطور باشن![]()
خیلی خوشحالم که منطقی بحث کردی دوست عزیز
من خودم تا علی مردان رو توی نمایشگاه دیدم سریع خریدمش تنها بازی بود که از نمایشگاه امسال خریدمش انصافا قیمتش مناسب بود 2000 تومان و بسته بندیش هم بد نبود
تا رسیدم خونه شروع کردم به ریختن بازی
تا خواستم برم تو بازی صفحه ی کانفیگ اومد و بعد اجراش کردم ولی هیچی نیمد
تا حدود یه ساعت سر و کله زدم باهاش تا فهمیدم نباید فول اسکرین اجراش کنم
بعد دیدم تو دفترچه زده سیستمم توانایی اجراشو به صورت تمام صفحه نداره (سیستم من core i7 2- amd radeon hd 6770 2gig gddr5 - ram 4 gig ddr3 1333- و ویندوزم هم ویندوز 7 شصت و چهار بیت)
یه ذره عجیبه چرا نباید سیستمم یه بازیه دو بعدی رو بکشه و ضعف انجین رو نشون می ده در صورتی که با هیچ بازی دیگه ای مشکلی نداره
بعد تو حالت ویندو مود وارد بازی شدم رفتم توی بازی یه قسمت رو رد کردم و بیرون اومدم بعد که دوباره رفتم سرش می رفتم تو لود رانتایم می خورد (موقع شروع بازی هم دو سه بار پشت سر هم رانتایم می خورد بعد میومد)
باز بازی رو از اول رفتم توی لوکشین حیاط وقتی دمه در اتاق وایسین می تونین بدون اینکه تکون بخورین به کل حیاط دسترسی داشته باشین مثلا از اون سر در قفس مرغ رو ببندین) راستش شوخی ها و معماهای بازی خیلیاش بی ربط و بی مزه بود که البته تخصص من بحث فنیشه و به گیم پلی به دید سلیقه ای نگاه می کنم ولی تو شرکت از گیم پلیش استقبال نشد راستش از مرحله حیاط به بعد هم جلوتر نرفتم چون هم نتونستم یه معما رو پیدا کنم که حتی توی دفترچه راهنما هم نبود و هم از باگ هاش خسته شده بودم
بعد یه ایراد دیگه این بود که توی دفرچه کلا فلسفه ی علی مردان از یه بازیگوش به یه فراموشکار تبدیل می شد توی بازی از قصد شیر آب رو باز می ذاشت ولی توی دفترچه نوشته بود یادش میره ببنده و از این دست مثال ها
نظرات کسایی که خریدن هم تقریبا همینه (کسانی که خریدن نه کسانی که نقد رو خوندن) تو سایت هایی مثل پردیس هست
در کل به نظرم نوشتن انجین واسه بازیهای دو بعدی بهتر از استفاده از انجین های آمادست ولی حتما تیم سازنده دلایل خودش رو داشته
به قول یکی از دوستان شاید من ورژن بتای علی مردان رو خریدم به حای اصلی
هاتسون جان شما وارد تر از منی به مسائل فنی منتظر جوابات هستم تا چیزی یاد بگیرم و امیدوارم قتل در کوچه های تهران بازی خوبی باشه
Last edited by alisahaf70; 20-10-2011 at 22:08.
قبلش یه سری توضیحات راجع به دارک کیوب بدم
بازی ما یه پروژه ی دانش آموزی بود نه یه کار تجاری
درسته که این بازی شاید بازیه خفنی نباشه ولی بار فنی زیادی داشت
ما خودمون با استفاده از سیستم رندر OGRE و سیستم فیزیک و فیزکس و سیستم صدای OpenAL و سیستم رابط کاربری CEGUI و پارسرهای مختلف یه هسته ی ساخت بازی ساختیم توی سه ماه تابستون سال پیش که توی ماه های بعدش هم سیستم هایی مثل سریالایز و مالتی تردینگ و لول ادیتور و اینا به این هسته اضافه کردیم و تقریبا تبدیلش کردیم به موتور بازی سازی به اسم موتور علم و صنعت
دارک کیوب با استفاده از ورژن تابستونی ساخته شد و یه تست برای انجین بود ، کدی که برای دارک کیوب زده شده بیشتر از سه هزار خط بود چون فقط برای این بازی نبود و یه موتور بود در نوع خودش
به همین دلیل دارک کیوب بیشتر از اینکه یک بازی باشه یه تست برای موتور ما بود من خودم قبول دارم دارک کیوب بازی ساده ای بود ولی برای بازی بودن ساخته نشده بود و قرار هم نبود برای فروش جایی بره
فقط توی سایت سورس فورج قرار گرفت سورس بازی که حدود 400 دانلود از سراسر دنیا داشت (فقط 11 تا از ایران)
برای یه پروژه کوچیک توی سورس فورج این رقم دانلود یه کم زیاده و این واقعا نشون داد که بار فنی بازی بالاست
سر همین مسائل چون انجین مال خودمون بود مسلما باگ های زیادی دیده می شه ولی بازی اجرا می شه فقط کافیه یه درایور فیزکس داشته باشید و سخت افزار تون بکشه تا بازی اجرا شه که این اجرا با یه سری باگ ها تو قسمت های تلپورتش همراه بود ( به دلیل زیاد بودن قسمت ها هر کدوم یه نرم افزار برای اجرا می خواستن که من برای اینکه حجم رو کم کنم سی++ رانتایم و فیزیکس درایور رو توی ستاپ قرار ندادم با فرض اینکه کسی که بازی می کنه اینا رو داره)
این حرف ها رو زدم که بگم دارک کیوب برای دیباگش وقت زیادی صرف نشده بود و قبول دارم بازی نبود ولی از لحاظ فنی خیلی قوی بود و کار زیادی روش صورت گرفته بود و سر همین هم بهش واقعا به عنوان بهترین پروژه ی زندگیم نگاه می کنم و قدرت اون موتور در حد بازیهای ایرانی روز مثل گرشاسپ بود
من تمام ضعف های دارک کیوب رو می پذیرم فقط خواستم بگم در حد خودمو 4 تا دانشجوی سال صفر کامپیوتر خوب کار کردیم و وسعمون این بود شما هم اگه بازی ران نشد فایل OGRE.LOG رو به من بده تا مشکلو بررسی کنم
یه انتقاد به بازیهات پرویز جان
تکی نمی شه بازی ساخت هر چقدر تکی کار کنی درجا زدی بازیهایی که ازت دیدم سطحشون در حد دوم 1 از لحاظ فنی از لحاظ طراحی منو و ... هم خیلی مشکل داشت ، غلط های املایی و نگارشی هم داشتی که نشون می داد فقط خواستی یه متن بذاری که هر دفعه هم مجبور بودیم اونو ببینیم (اینا دیگه مشکل از محدودیت نیست یه ذره حوصله می خواد)
این که الان رفتی سراع بازیهای کوچیک فکری خیلی عالی تر از اون بازیهایی هست که توی مجموعه گذاشتی به همه ی بچه ها توصیه میکنم روی یه تخصص کار کنن و فقط به فکر ساخت بازی به هر قیمتی نباشن
وقتی تمام وقتتو سر همه ی قسمت ها بذاری نمی رسی تمام توانتو بذاری روی یه قسمت قوی ولی وقتی که رو یه قسمت کار کنی اونموقع بهترین میشی مسلما توی برتامه نویسی باید آدم قویی باشی پس به نظرم روی اون بیشتر کار کن
ما تخصص اون تیممون بازی سازی نبود پس دیگه حتی برای مجموعه ی سه با اینکه بازی آماده (با یک لول) داشتم در حد رایز آف نیشن ولی واقعا سعی هم نکردم اونجا بذارمش چون بازی نیست showcase موتوره
بزرگترین اشکال بازی قبلیمون هم این بود که بازی نبود و فک نمی کنم دارک کیوب ارزش رفتن به بازار رو داشت
راستی چند روز پیش واسه یه جا داشتم کارا رو نشون می دادم دارک کیوب رو از روی مجم.عه ریختم اجرا نشد بعد یادم افتاد که درایور فیزکس هم می خواد و نتونستم اونجا گیر بیارم درایور رو
این باعث شد خود من نتونم بازی رو روی یه ویندوز صفر بریزم چون دیدم هیچ جا نگفتم که فیزکس هم می خواد و یه ریدمی هم نذاشتم پس اشکال از منه که حتی یه ریدمی ننوشتم که بازی چی نیاز داره و اون کاربر بنده خدا چه جوری باید می فهمید این کم کاری من رو نشون می داد
وقتی دیدم این کار که یه کار واقعا ساده بود رو انجام ندادم گفتم خدا به داد برسه به کلی کار بزرگ تو مرحله دیباگ که انجام نشده و بازی پر از باگ رفته تو بازار
Last edited by alisahaf70; 20-10-2011 at 22:22.
اشکال نداره وقتش تمدید می شه تا زمانی که بازیها همگی تکمیل و بدون باگ باشن . چند روز به جایی نمی خوره شما سعی کن بازیت خوب در بیاد اصلا نگران زمانش نباش.دقیقاً منم برای همین قضیه بازیم رو چند مرحله ای کردم و امیدوارم بقیه هم خوب کار کنن.
در ضمن شما سخت بگیری بهتره فقط روی زمان خیلی وسواس به خرج نده لطفاً چون کیفیت میاد پایین.
الان بازی من و بازی که با محمد داریم میسازیم جفتشون به سر ماه نمیرسه تکمیل شدشون و چند روز دیگه وقت میخواد و به نظرم میاد بعضی های دیگه هم همینطور باشن![]()
علی جون چرا می زنی ...
فقط گفتم اجرا نشد.بگو چیکار کنم اجرا بشه.؟
مگرنه داغون تر از خودم تو انجمن نیست برای بازی سازی.
بعدشم علی جون به وقصدم توهین یا تمسخر نبود.
بییبن عزیز همه کارهای ما داری مشکل هست و باگ ولی همه مون داریم سعی می کنم بازی هامون بهتر کنیم.
Last edited by parvizamd; 21-10-2011 at 16:58.
@alisahaf70
پس همینه میگی آشغال ترین بازی عمرته.
ببین یه سری چیزا هست مثل دفترچه که توش کلی کنایه استفاده شده و بار ادبی داره شما متوجه نشدی.
مثلاً یه جا نوشته خروس رو تنبیه میکنیم چون به مرغ توجهی نکرده,بعد یکی میگه علیمردان از کجا میدونه توجه نکرده,خب اینا طنز و کنایه هستن دیگه,یا مثلاً اینکه گفته یادش رفته شیر آب رو ببنده بهونه هایی که بچه ها بعد از کار عمدی انجام میدن رو داره نشون میده که بعداً توی داستان به بچه ها یاد میده که این کار اشتباهه.
بگذریم,من خودم توی این بازی همکاری نداشتم ولی مطمئن باشید اگر بودم انجین Wintermute رو انتخاب نمیکردم چون سر رزولوشن مشکل داره.این یکی حق با شماست.
در مورد حیاط خودم به چنین مشکلی بر نخوردم ولی یه گذارش این شکلی دیدم.پس اینم قبول دارم ولی خیلی ها میگن آروم راه رفتن اذیتشون میکنه حالا شما میگی سرجاش همه چیز رو تکون میده بده
از یه سری ایرادات نمیشه گذشت ولی فکر نمیکنم هیچ جای دنیا کسی از روی 2-3 تا ایراد بگه بدترین بازی عمر.
خیلی جاها خیلی ها اومدن گفتن آرت های بازی خیلی عالی کار شدن و شما اصلاً بهش توجه نکردین,من انتظار تعریف از شما رو ندارم ولی اینکه 2-3 تا ایراد رو بگیری گنده کنی و چیزای دیگه بازی رو اصلاً نبینی رفتار خوبی نیست.
یه موقع هست انتقاد میشه آدم میگیره استفاده میکنه ولی اینایی که دارین میگین با پچ اول بر طرف میشن(البته به جز رزولوشن که تقصیر سازنده های انجینه).پس خیالتون راحت که توی پروژه ای که من هستم نمیذارم اینجوری بشه چون بیشتر توی انجمن ها بودم و بیشتر از بقیه اعضای شرکت حساس هستم چون میدونم یکی یه ایراد ببینه میاد کل بازی رو میبره زیر سوال.
در ضمن بازی دارک کیوب شما هم قشنگ بود, من مدل 2بعدیش رو دیده بودم ولی 3بعدیش یه چیز دیگه هست مخصوصاً اگه برای گوشی بیاد
واردتر و غیر وارد تر نداریم به هر حال شما هم یه چیزایی میدونی که من نمیدونم.هاتسون جان شما وارد تر از منی به مسائل فنی منتظر جوابات هستم تا چیزی یاد بگیرم و امیدوارم قتل در کوچه های تهران بازی خوبی باشه
در مورد قتل هم راستش من بازی رو ندیدم و فقط رندرهاش رو دیدم که انقدر کیفیت دارن که به بعضی ها نشون دادم گفتن بهم این عکسه با دوربین گرفتی.
بازی خیلی بزرگتره و قطعاً هر چی وسعت بیشتر میشه ایرادات بیشتری توش دیده میشه ولی نسبت به بزرگی این ایرادات کمتر از اون چیزین که بخواد کسی کل بازی رو زیر سوال ببره.
مثلاً توی کرایسیس 2 من خودم بیش از 10 باگ و سوتی دیدم ولی در مقابل وسعت بالای بازی این تعداد چیز زیادی نیست و عادی محسوب میشه.
مشکل اینجاست که توی مجموعه مستقل بعضی مواقع از یه بازی کوچیک تعداد زیادی سوتی میشه گرفت حالا هرچقدر هم میخواد تعداد سازنده ها کم باشه.
به نظر من باید همه چیز کامل و دقیق باشه تا مجموعه رو بتونه خوب نشون بده.
وقتی از یه کار شرکتی (علیمردان)اینجور بد میگی انتظار داری مردم از مجموعه مستقل چجوری بگن.
مخصوصاً اینکه مردم عادی نمیدونن بار فنی چیه تا دارک کیوب رو ببینن میگن چه گرافیک ضایعی و خارج میشن![]()
هاتسون جان من تو قسمت فنیش می تونستم نظر بدم سر همین بقیه قسمت ها رو نگفتم دارک کیوب هم ایدش هم حتی کپی بوده و به همین صورت سه بعدی توی بایونیک کماندو وجود داشته
آره ارت بازی قشنگه مخصوصا کاراکتر ننه قمر خوب طراحی شده بود
ولی اینا نظظر شخصیه مثلا مدیر تولیدمون گفت این چه دماغ زشتیه علیمردان داره در حالی که به نظر من بد نبود
ولی من به حدی توی بازی باگ دیدم که دیگه انگیزه ای نداشتم بگردم معما رو حل کنم و دیگه بیخیال بازی شدم
قبل از خریدش خیلی منتظرش بودم مخصوصا دموش عالی بود
ولی آنقدر از نظر فنی مشکل داشت و از نظر گیم پلی به نظر من شوخیهاش بی معنی بود (به نظر من) که لذتی نبردم و سر همین چیزا واقعا به نظر شخصیم بازیش واقعا ارزش بازی کردن نداشت و این نظر شخصیمه و قابل تعمیم به خود بازی نیست شایدم چون خیلی منتظرش بودم و بد اونجوری خورد تو ذوقم آنقدر ازش زده شدم
Last edited by alisahaf70; 21-10-2011 at 20:22.
من نه قصد توهین نه تمسخر داشتم فقط سر این وارد این بحث شدم که واقعا توی انجمن پیشرفت خاصی بین بازیهامون ندیدم و به نظر من درجا زدیم از دومین مجموعه تا سومین
و مجموعه ی سوم هم تا جایی که من دیدم خیلی از بازیاش از خارج از پی سی ساخته شده بود و مال این انجمن نیود
به خاطر همین خاستم بگم با خوشبینی نمی شه درست کار کرد و باید از هم بدون رو در بایستی انتقاد کنیم
بازیهای که همه ی ما دوست داریم بسازیم یه بازی سه بعدی جذاب باحال با گرافیک بالاست
ولی این بازی رو نمی تونیم مستقل بسازیم این علم آنقدر گندست که نمی شه این جوری بازی ساخت پس باید روشمون رو عوض کنیم و بریم سراغ یه سبک دیگه
من خودم دیدم که بازیساز مستقل نمی تونم باشم تو این زمینه عرضه ی ساخت بازی ندارم دارک کیوب هم اگر بخواین نگاه کنید از نظر بازی بودن فاجعست مثل اکثر بازیهای مجکوعه مستقل
سر همین من دیگه مستقل کار نکردم و الانم یکی برای یه پروژه با بنیاد و یکی هم روی شبگرد کار می کنم چون باید قبول کرد نمی شه مستقل بازی قابل رقابت سخت مگر با ایده های جدید که خود پرویز یکی از اولین کسانی بود که بیخیال ساخت بازیهای بزرگ شد و رفت سراغ بازیهای خوب که بشه تکنفره ساخت و سر همین من لایک رو می دم
من کلا زیاد تو انجمن پست نمی دم یه نگاه به تاریخ عضویتم و تعداد پستام گواه این قضیست
من هدفم از این چند پستم این بود که بازیسازی مستقل رو به شیوه ی کنونی کاملا زیر سوال ببرم
اگر کسی از حرفام ناراحت شد معذرت می خوام ولی هدفم پیشرفت بچه های پیسیه
خوب علی جون حرف شما درست ولی خدایش تمام زورم تو بی باک زدم. خدایش دیگه تا تنواستم باگ شو گرفتم.
عوض اش امکانات بازی یه دهم پادشاه خیابان ها نیست.اما خوب گیم پلی بازی خیلی خیلی بهتره کردم.
اگه میشد لینکشو می دادم .
درسته هیچ کس نمی تونه به تنهایی GTA IV بسازه. اما قصدم ایجاد روزه کاری برای خودم هست .مگرنه خداییش شما بگید با پونصد تومن تو این ممکلت آدم می تونه چیکار کنه.....
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)