مقدمه
هر روز تعداد زیادی گوشی آندروید فروخته میشه ، و این به این معنی هستش که یوزر ها با این سوال روبرو خواهند بود که آیا گوشی خودشون رو root کنند و یا نه .
بعضی از ما این کار رو خیلی ساده انجام میدیم و بعضی ها هم نه و دوست دارند از گوشی خودشون همونطوری که هستش استفاده ، اما مسئله اینجاست که این ایده Root کردن چی هستش .
به بعضی از سوال ها در این زمینه پاسخ داده میشه و شما میتونید تصویری از این کار در ذهن خود داشته باشید و بهتر تصمیم گیری کنید ، مطمئناً به تمام سوالات نمیتوان پاسخ داد ، اما برای تصمیم گیری کردن در مورد این موضوع شما مشکلی خاصی نخواهید داشت .
Root کردن دقیقاً چیست ؟
Root کردن در دستگاه آندروید به معنای اضافه کردن یک برنامه کوچک Linux به اسم SU که مخفف عبارت SuperUser هستش که به شما اجازه میده که برنامه ها و دستورات مختلفی رو اجرا کنید .
هر چیزی ، چه برنامه چه یوزر و چه یک دستور دارای یک درجه بندی هستش که در سیستم عامل تعریف شده . یوزری که دستگاه خودش رو Root میکنه همانند یک رئیس هستش که میتونه هر کاری رو بر روی دستگاه انجام بده ( خوب یا بد ) ، به طور ساده کارهایی مثل پاک کردن حافظه یک برنامه ، و کارهایی حرفه ایی تری مثل استفاده از Wireless ] و ...
خوب من چرا باید گوشی خودم رو Root کنم ؟
سوال خوبی هستش ، شما میتونید این کار رو هم انجام ندید .
هر چیزی در سیستم Linux به صورت یک فایل هستش و بیشتر اونها بدون هیچ اجازه ای در اختیار شما هستند .
بعضی اوقات که شما بخواهید تغییری در سیستم بدهید ، مثل تغییر در ظاهر گوشی ( Theme ) و یا یک برنامه از گوشی های دیگه به گوشی خودتون اضافه کنید ، شما باید حتما گوشی خودتون رو Root کنید .
شما به وسیله Root میتونید سیستم عامل Eclair ( آخرین ورژن آندروید ) رو روی گوشی های قدیمی Dream و یا Magic نصب کنید ، شما میتونید از برنامه های مختلفی همچون System و یا برنامه های Ad Block بر روی گوشی خودتون استفاده کنید .
و حال این بسته به تصیمی شما دارد که بخواهید از این ویژگی ها و برنامه ها استفاده کنید و یا نه ، که اگر بخواهید استفاده کنید پس باید گوشی خودتون رو Root کنید .
آیا این کار نوعی شکستن قفل گوشی هستش ؟
تقریبا شبیه هستش اما نه کاملا .
قفل شکنی یا Jailbreaking گوشی های iPhone و iPod Touch به شما اجازه نصب برنامه هایی رو که سازندگان اونها تایید نشده و یا تغییر در ظاهر دستگاه رو میده .
اما در آندروید این مورد بدون هیچ مشکلی انجام میشه و شما لازم به انجام قفل شکنی ندارید و فقط وقتی که بخواهید گوشی شما کاملا در اختیار شما باشه این کار رو انجام میدید .
آیا این کار خطرناک هستش ؟ آیا این کار باعث از بین رفتن گوشی میشود ؟ آیا این کار گارانتی گوشی من رو باطل میکند ؟
میتواند ، شاید ، و بله .
با اجازه نداشتن به Superuser Account سازنده گوشی به صورت ابتدایی شما رو در برابر تغییرات سیستم عامل و تغییراتی که باعث میشه اون ناپایدار بشه رو محافظت میکنه .
برنامه هایی که در حالت Root اجرا میشوند دارای یک انتخاب برای اجازه دادن و یا ندادن هستند که شما باید فردی رو که این برنامه رو ساخته بشناسید و یا به عبارتی از برنامه مطمئن باشید و به اون اجازه بدید تا برای گوشی شما مشکلی پیش نیاید .
اگر گوشی خودم رو Root کنم ، آیا میتونم سیستم عامل اون رو از طریق شرکت ارائه دهند سیم کارت آپدیت کنم ؟
شاید . وقتی شما گوشی خودتون رو Root میکنید ، شما به تمام فایل های سیستم دسترسی خواهید داشت اما شما چیزی رو تغییر نمیدید و گوشی ما هنوز سیم کارت شما رو شناسایی میکنه و میتونید اون رو آپدیت کنید .
آپدیت هایی که توسط شرکت های مخابراتی ارائه میشه احتیاج به برنامه های اصلی گوشی دارند و اگر شما تغییری در اونها داده باشید ، ممکن هستش که به مشکل بربخورید .
خبر خوبی که هستش این هست که اگر این مشکل به وجود بیاید ، برای گوشی شما مشکلی به وجود نمیاید و شما از صفحه آپدیت خارج میشوید و به همون صفحه اول باز میگردید .
آیا من هنوز آپدیت برای برنامه های گوشیم دریافت میکنم ؟
بله ، شما برای برنامه های خودتون در صورتی که آپدیتی وجود داشته باشد ، اون ها رو دریافت میکنید ، چرا که یک برنامه ای که از قسمت مارکت گوشی نصب شده باشد و یا از جایی دیگر هیچ فرقی با هم نخواهند داشت .
اگر من تصمیم به این کار بگیرم که گوشی خودم رو Un – Root کنم ، آیا میتوانم ؟
این کار بستگی به مدل گوشی که شما دارید هستش . بعضی از اونها به آسانی این کار رو انجام میدند و بعضی دیگر هم نه .
این یک سوال بسیار مهم هستش قبل از اینکه شما بخواهید گوشی خودتون رو Root کنید و باید در مورد این موضوع در جایی که نحوه Root کردن گوشی شما رو توضیح داده ، این مورد رو اطلاع پیدا کنید .
دقت کنید که قبل از اینکه گوشی خودتون رو بخواهید Root کنید ، از اون یک Backup تهیه کنید .