تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 360 از 492 اولاول ... 260310350356357358359360361362363364370410460 ... آخرآخر
نمايش نتايج 3,591 به 3,600 از 4911

نام تاپيک: اتاق ریاضیات(طرح سؤالات)

حـــــرفـه ای ALt3rnA's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2005
    محل سكونت
    Politziea

پيش فرض

- بله، همینطور است.
    - در مورد این معادله، تابع [f(x) = [2x] + [3x را در نظر بگیرید. این تابع صعودی است. در نتیجه به سادگی میتوان نشان داد که مقدار تابع به ازای x<1/2 کمتر از 2 و به ازای x≥2/3 بزرگتر از 2 بوده
    و همچنین در بازه (2/3 , 1/2] برابر 2 است.
    - آن سوالی که میفرمایید را در صورت تمایل، بنویسید.
    بله میشه همچین چیزی رو نشون داد ولی چطور میشه مجموعه جواب رو بدست آورد ؟ من تنها روشی که دیدم عدد گذاری یا رسم نمودار بوده که به نظر من روش محکمی نیست . روش جبری وجود نداره ؟
    سوالی که بود [2x] + [3x] + [5x] رو مساوی 9 قرار داده بود و مجموعه جواب رو میخواست

کاربر فعال انجمن ریاضیات hts1369's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009

پيش فرض

من دو تا سوال تو این پست پرسیدم و دنبال جواب اخر این تستها هستم . راه حل اینها رو بلدم ولی در مورد اولی هر کاری کردم به جواب نرسیدم ودر مورد دومی به جوابی که تو گزینه ها بود رسیدم ولی اطمینان ندارم اگه دوستان راه حل و جواب اخر رو بدن ممنون میشم.
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

سوال آزمون دکترای امسال بوده.
    خط اول و دوم به کاربرده شده از کجا به دست آمده اند؟
    البته با استقرای ریاضی میتوان درستی آن را نشان داد، اما از ابتدا میتوان اینگونه شروع کرد:
    از نرخ رشد دنباله میتوان پاسخ را به فرم حدس زد. با صدق این پاسخ در رابطه بازگشتی داده شده بدست می آید:

و با حل این معادله بر حسب بدست می آید:

از آنجا که رابطه برقرار است، این پاسخ معادل همان پاسخ پست قبلی است. می توان آن را به صورت زیر نوشت:

و از اینجا میتوان عبارت مورد نظر را به صورت زیر ساده کرد :

و اکنون به سادگی میتوان دید که :
    Last edited by 1233445566; 08-08-2011 at 21:30.

4. این کاربر از lebesgue بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

بله میشه همچین چیزی رو نشون داد ولی چطور میشه مجموعه جواب رو بدست آورد ؟ من تنها روشی که دیدم عدد گذاری یا رسم نمودار بوده که به نظر من روش محکمی نیست . روش جبری وجود نداره ؟
    سوالی که بود [2x] + [3x] + [5x] رو مساوی 9 قرار داده بود و مجموعه جواب رو میخواست
    خب اگر چنین چیزی را نشان بدهید، نشان داده اید که مجموعه جواب، بازه (2/3 , 1/2] است، چرا که مجموعه جواب، یعنی مجموعه اعدادی برای x که به ازای آنها معادله برقرار باشد.
    برای مسئله دوم، در حالت کلی تابع که در آن ها اعداد صحیح مثبت هستند را در نظر بگیرید.
    مقدار این تابع، تنها در مضارب صحیح ها تغییر می کند و در میان آنها ثابت است. در نتیجه میتوان با عدد گذاری در نقاط مناسب، به سرعت بازه جواب را پیدا و سپس با توجه به صعودی بودن تابع، اثبات نمود.

تاريخ عضويت
    Jun 2005
    محل سكونت
    Politziea

پيش فرض

خب اگر چنین چیزی را نشان بدهید، نشان داده اید که مجموعه جواب، بازه (2/3 , 1/2] است، چرا که مجموعه جواب، یعنی مجموعه اعدادی برای x که به ازای آنها معادله برقرار باشد.
    بله این که بدیهیه ! سوال من اینه که بازه رو از کجا باید پیدا کرد ؟ کدوم معادله رو باید حل کرد تا به این بازه رسید ؟ منظورم به جز عدد گذاری یا رسم نموداره !
    برای مسئله دوم، در حالت کلی تابع که در آن ها اعداد صحیح مثبت هستند را در نظر بگیرید.
    مقدار این تابع، تنها در مضارب صحیح ها تغییر می کند و در میان آنها ثابت است. در نتیجه میتوان با عدد گذاری در نقاط مناسب، به سرعت بازه جواب را پیدا و سپس با توجه به صعودی بودن تابع، اثبات نمود.
    بله خوب اینم مسلما با عدد گذاری حل میشه ولی عدد گذاری روش جالبی نیست .
    مثلا توی این سوال مجموعه جواب تهی هست .
    میخوام ببینم هیچ گونه راه حل جبری برای حل این طور سوالات نیست ؟

یه سوال دیگه هم داشتم . معیار خاصی برای تغییر یک تابع بصورت کلی وجود داره ؟ مثلا آیا با روشی غیر از نمودار یا استقرا میشه تشخیص داد که 2^n و دو به توان n در چه بازه هایی از هم بیشتر میشن ؟ یا لاقل تعداد جواب ها ؟

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

بله این که بدیهیه ! سوال من اینه که بازه رو از کجا باید پیدا کرد ؟ کدوم معادله رو باید حل کرد تا به این بازه رسید ؟ منظورم به جز عدد گذاری یا رسم نموداره !
    بله خوب اینم مسلما با عدد گذاری حل میشه ولی عدد گذاری روش جالبی نیست .
    مثلا توی این سوال مجموعه جواب تهی هست .
    میخوام ببینم هیچ گونه راه حل جبری برای حل این طور سوالات نیست ؟
    معادله که در آن m و ها اعداد صحیح مثبت هستند را در نظر بگیرید. فرض کنید دنباله مضارب صحیح مثبت ها باشد که به صورت صعودی مرتب شده است. می توان نشان داد که پاسخ معادله برابر است با بازه .
    اگر باشد، به این معناست که مجموعه جواب تهی است. اینکه آیا میتوان و را برحسب m و ها نوشت یا خیر را نمیدانم، اما گمان می کنم به سادگی شدنی نیست.
    در ضمن، بسیاری از مسائل در ریاضیات، راه حل تحلیلی ندارند. بسیاری از معادلات نیز (مانند x = cosx) تنها به روش عددی حل می شوند.
    Last edited by 1233445566; 08-08-2011 at 21:49.

8. این کاربر از lebesgue بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Feb 2006

پيش فرض

من لقمه رو برات جویدم گذاشتم دهنت
    سلام
    دستت درد نكنه جويدي گذاشتي دهنم
    اما مي خوام برام بيشتر بجويش !

اين يكي از تمرينهاي كتاب رياضي سوم دبيرستان اونهم رشته تجربيه

هنوز مشتق نخونده كه بتونه از هوپيتال استفاده كنه و از هم ارزي و ..... به همان دليلي كه گفتم نميشه استفاده كرد

فقط از محاسبات جبري ساده مثل فاكتور گيري و تجزيه و .... ميشه استفاده كرد
    Last edited by ali1234; 09-08-2011 at 06:22.

تاريخ عضويت
    Jun 2005
    محل سكونت
    Politziea

پيش فرض

سلام
    دستت درد نكنه جويدي گذاشتي دهنم
    اما مي خوام برام بيشتر بجويش !

اين يكي از تمرينهاي كتاب رياضي سوم دبيرستان اونهم رشته تجربيه

هنوز مشتق نخونده كه بتونه از هوپيتال استفاده كنه و از هم ارزي و ..... به همان دليلي كه گفتم نميشه استفاده كرد

فقط از محاسبات جبري ساده مثل فاكتور گيري و تجزيه و .... ميشه استفاده كرد

از اتحاد های مثلثاتی که میتونن استفاده کنن ؟ رابطه ی طلایی

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

البته باز هم در انتها از هم ارزی sinx~x استفاده شده است.
    من با یک تغییر در پاسخ بالا، راه حلی را در زیر می آورم که در چارچوب کتاب ریاضی سوم دبیرستان تجربی قابل پذیرش باشد!

با استفاده از قضیه مربوط به حد ضرب دو تابع، می توان نوشت:

از قضیه مربوط به توان توابع (که نتیجه ساده از همان قضیه ضرب است) ، نتیجه می شود:

12. 2 کاربر از lebesgue بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال Samba's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    in 313

پيش فرض

سلام

اين سوالو تو آموزش عالي گذاشته بودم و اونجا هم بهش جواب دادم گفتم اينجا هم بذارمش تا ببينيم راه حل ديگه اي هم داره؟

دنباله زير به چه عددي همگراست؟

محتوای مخفی: اينم جواب من به اين سوال ! 

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 10 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 10 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •