بازيگر نقش غياثالدين در سريال «نردبام آسمان» گفت: در كشورمان دانشمند بسيار بزرگي به نام «غياثالدين جمشيدكاشاني» داريم، اما ما در مملكت خود اصلا اين آدم را نميشناسيم.
«وحيد جليلوند» بازيگر نقش غياث الدين در سريال «نردبام آسمان» در گفت وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس اظهار داشت:خلاف تصورات اوليه حضور من به عنوان بازيگر در پروژه «نردبام آسمان» نبود بلكه اولين بازي من در سال 73 بود اما از حضور در پروژهاي فاخر نظير «غياث الدين» احساس بسيار خوبي دارم و از اين كه در كنار شخصي مثل «محمدحسين لطيفي» هستم واقعا خوشحالم.
وي افزود: من از ديماه سال گذشته به اين پروژه پيوستم و از وقتي كه درگير اين پروژه شدم، بيشتر با زواياي شخصيتي بزرگ مردي همانند «غياثالدين جمشيد كاشاني» آشنا شدم چرا كه «غياث الدين» در تاريخ ما خيلي گنگ است و مستندات خيلي جدي و قوي از او نيست و آن چيزي كه موجود است، در سطح كارهاي علمي و شاخصهاي علمي اوست.
بازيگر نقش غياثالدين در سريال «نردبام آسمان» گفت: اما شخصيت غياث از نگاه قصه و آن چيزي كه لطيفي و حامد عنقا پرداختش كردهاند، شخصيتي بسيار دوست داشتني است و البته خيلي عميق و من تمام تلاشم را ميكنم لايههاي پنهاني را كه خلق شده بتوانم پيدا كنم و بروز دهم.
جليلوند با اشاره به اين كه از همان روزهاي اول پيشنهاد نقش غياثالدين در خصوص زندگي او به مطالعه پرداخته، تصريح كرد: شايد از همان روزهاي اول من هم در سايتها جستجو كردم و هم يكي دو جزوه مطالعه كردم، چرا كه كتابي مدون در زمينه زندگي «غياثالدين جمشيد كاشاني» وجود ندارد و آنچه ميتوان از اين شخصيت بزرگ دانست، بيشتر برآيند علمي اوست و نه جزئيات شخصيتياش.
وي با استقبال از ساخت اينگونه آثار در رسانه ملي اظهار داشت: من فكر ميكنم كه تمام دزديهاي فرهنگي كه تا امروز از ما شده است، بهخاطر اين بوده كه خود ما كاهلي كردهايم. ما خوابيدهايم و ديگران بيدار بودهاند به طوري كه در كشورمان دانشمند بسيار بزرگي به نام «غياثالدين جمشيد كاشاني» را داريم كه در خارج او را با نام «الكاشي» و يك دانشمند بسيار بسيار برجسته ميشناسند و اولين شاتل فضايي هم به نام «غياثالدين» به ماه ميرود اما ما در مملكت خود اصلا اين آدم را نميشناسيم.
وي خاطرنشان كرد: بدون شك هر چقدر رويكرد رسانه ملي به سمت مفاخرعلمي، فرهنگي و تاريخي بيشتر برود ما حداقل ميتوانيم يك سد جدي در مقابل اين دزديها فرهنگي ايجاد كنيم.
جليلوند در خاتمه گفتوگوي خود با فارس تأكيد كرد: من به عنوان يك ايراني وقتي متوجه ميشوم خيلي راحت تركيه دارد مولانا را صاحب مي شود حالم بد ميشود و اگر در مورد ديگراني هم مثل «غياثالدين جمشيد كاشاني» به اين خوابآلودگي ادامه دهيم، اين اتفاق خواهد افتاد و مفاخر ما يكي پس از ديگري مصادره فرهنگي خواهند شد.