كپي به قيمت جان مهران مديري !
با وجود دانلود و سي دي قاچاق مجموعه جديد و مشكلات ارشادي
آيا ديگر نبايد منتظر قهوه تلخ باشيم ؟
مدير دفتر نمايش خانگي مي گويد مشكل از سوي تهيه كنندگان است و نمي توانم بگويم !
منبع تماشا هستي بهداد – از هفته گذشته اگر واژه قهوه تلخ را در اينترنت سرچ كرده باشيد ، خواهيد ديد كه كلي لينك به شما معرفي خواهد شد كه شما را به دانلود كردن فصل جديد قهوه تلخ دعوت مي كنند . فصلي كه هنوز به طور رسمي وارد شبكه نمايش خانگي نشده است . ظاهرا بيش از يك ماه است كه سه مجموعه از قهوه تلخ ( يعني 9 قسمت ) آماده شده . مجموعه اول به وزارت ارشاد سپرده شد تا مجوز پخش آن صادر شود . اما رفتن مجموعه اول به ارشاد همان و گير كردن كار ، همان . در اين ميان ناگهان با دانلود سري جديد ، اين سريال و همچنين سي دي هاي قاچاق سر از فضاي مجازي و واقعي درآوردند . اين اتفاق باز هم افتاده بود اما اين بار مسئله اي كه وجود داشت ، اين بود كه فاصله زماني بين نمونه دانلودي و قاچاق قهوه تلخ با سي دي اورجينال زياد بود ( و البته هست ) . همين موضوع باعث شده كه نگراني دست اندركاران قهوه تلخ از اين نگرفتن مجوز چند برابر شود . از طرف ديگر از آنجا كه عوامل اين سريال حقوقشان را براساس قسمت هاي منتشر شده مي گيرند ، دلخوشي همه شان به همين قسمت 26 بود تا بلكه بتوانند دريافت مالي داشته باشند . از طرف ديگر شايعه اي درباره اين سريال وجود دارد . شايعه اي مبني بر اينكه تهيه كنندگان اين سريال بدون داشتن پروانه ساخت اقدام به توليد فصل هاي جديد كرده اند و مسئولان وقتي متوجه اين اتفاق شده اند از ارائه مجوز پخش جلوگيري كرده اند . مي توان به شكلي گفت كه اين مجموعه تا مدت ها در توقيف خواهد ماند لفظي كه سعيد رجبي فروتن ، مدير دفتر همكاري هاي سمعي و بصري و نمايش خانگي ارشاد از به زبان آوردن آن امتناع مي كند .
او در اين باره مي گويد : « اين اتفاق بي سابقه اي نيست و در سينما هم مي بينيم كه چه حين اكران و حتي قبل از اكران نسخه قاچاقي از فيلم ژخش مي شود و من از همين جا از تهيه كنندگان كارهاي توليدي در شبكه نمايش خانگي مي خواهم كه در اين زمينه احتياط به خرج دهند » . همين توضيحات شايد كافي باشد تا هم مردم بي خيال قسم هاي « جان من كپي نكنيد » مهران مديري شوند و به سي دي قاچاق و دانلود بسنده كنند و هم عوامل يكي يكي ، برنامه هاي ديگري براي خودشان دست و پا كنند .
نويسندگان اين كار ، هر دو كارهاي ديگري را هم شروع كرده اند . خشايار الوند براي محمد حسين لطيفي در شبكه نمايش خانگي در حال نوشتن سريالي است كه البته همزمان فيلمبرداري اش هم شروع شده . امير مهدي ژوله براي سريال نوروزي شبكه ژنچ سيما با مسعود اطيابي همكاري مي كند . اليكا عبدالرزاقي و سحر جعفري جوزاني ، مشغول كار در سريال لطيفي هستند . جواد عزتي به سريال شبكه سوم سيما پيوسته ، فلامك جنيدي ، سريال شبكه ژنجم را انتخاب كرده و سيامك انصاري ، مشغول تمرين تئاتر « آمديم نبوديد ، رفتيم » به كارگرداني رضا حداد است . با همه اين اوصاف بعيد نيست كه مخاطبان براي مدتي طعم شيرين قهوه تلخ را به فراموشي بسپارند و بي خيال آن شوند . موضوعي كه رجبي فروتن در واكنش به آن مي گويد : « به هر صورت همه بازيگران همزمان مي توانند در چند پروژه حضور داشته باشند و اين امر غير طبيعي نيست . اما نكته اي كه بايد بگويم اين است كه مشكلي كه خودشان ايجاد كردند ، باعث شد كه اين وقفه طولاني شود
موردي كه به رسم امانتداري نمي توانم آن را بيان كنم . كسي از من پرسيد كه اين مشكل مالي است كه من گفتم نه ، خدا را شكر مالي نيست ولي نمي توانم بگويم چه مشكلي است . از تهيه كنندگان كار بپرسيد وگرنه ما با كسي رودربايستي نداريم و اگر نخواهيم پروانه نمايش بدهيم ، صريحا اعلام مي كنيم و ژروژه اي را بلاتكليف اين موضوع قرار نمي دهيم . در حال حاضر هم تنها در صورتي پروانه خواهيم داد كه متوجه شويم اين نشتي از كجا صورت گرفته است » . قضيه قهوه تلخ و ارشاد دارد جالب مي شود . نه ؟!