سلام به همگی
من تازه با این فروم ( که خیلی هم عالیه) آشنا شدم
چون خودم خیلی گشتم تا ببینم چه امتحانی بهتره مطالبی که فکر می کنم به بقیه هم کمک می کنه می گم:
اول اینکه تقریبا همه دانشگاهها TOEFL و IELTS را قبول می کنن شما باید ببینید کدوم براتون راحت تره
برای من TOEFL بهتره چون لهجه British رو به خوبی American نمی فهمم و فکر میکنم کسایی که می خوان یکی از این دوتارو امتحان بدن باید به این نکته توجه کنن
درIELTS listening باید هم به سوالات چهار گزینه ای جواب بدید و هم یه سری جای خالی پر کنید که نباید غلط املایی هم داشته باشید و برای اونایی که listening ضعیفی دارن یه کم سخت تره از TOEFL می شه
شنیدم برای IELTS بهتره از طریق Iran IELTS ثبت نام کنید چون توی مصاحبه افراد ایرانی نیستن و گویا از ایرانی ها بهتر نمره می دن و نمرات speaking این سازمان از بقیه بهتره
در مورد TOEFL PBT , IBT باید به چند نکته توجه کنید
speaking, PBT نداره و به جاش grammar داره که شامل دو قسمته 1- سوالات چهار گزینه ای 2- جملاتی که زیر 4 قسمتش خط کشیدن و باید بفهمی کدوم غلطه ولی به نظر من فرق مهمتر تسلط به کامپیوتر و تنظیم وقته
توی IBT وقت هر قسمت تنظیم شده است و شما نمی تونید مثلا برای reading اول بیشتر از بقیه وقت بذارید ولی توی PBT وقت دست خودتونه و اگر فکر می کنید سرعت تایپتون خوب نیست یا ممکنه اشتباه تایپ کنید PBT براتون بهتره
بین IBT و IELTS هم باید به این توجه کنید که اولی کامپیوتری و دومی دستیه که توی speaking خیلی مهم می شه چون توی IELTS فرد روبروتون نشسته و وقتی شما صحبت می کنید یادداشت بر می داره این بعضی ها رو ناراحت می کنه
در IBT شما توی میکرفون صحبت می کنید و صداتون رو ضبط می کنن و بعدا گوش و نمره می دن
اما در مورد مقایسه سختی و آسانی سوالات بهتره از هرکدوم یک سری با شرایط مشابه امتحانات بزنید البته TOEFL همیشه سیستم مشابهی داره و سوالات قابل پیش بینی تره و معمولا از یک نوعند ولی سوالات IELTS هر دفعه از نوع متفاوتی هستند ولی سیستم نمره دادن در امتحانات طوری است که همیشه برای همه حالت نمره ها تعدیل می شوند
موفق باشید