[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز توضیح داد و من هم همزمان در حال نوشتن بودم که چون مطالب تکراری نیست من هم ارسال می کنم.
1. بله زمانی که مسافران تجربه می کنند متفاوت است با زمانی که مثلا در زمین تجربه میشه. اینکه این تفاوت چقدره بر اساس قواعد Time dilation بدست میاد. مثلا برای مثال شما، نزدیک ترین کهکشان به ما کهکشان اندرومدا است که 4.5 میلیون سال نوری فاصله داره یعنی برای مشاهده گری که روی زمینه (به فرض اینکه این دو کهکشان نسبت به همدیگه ثابت باشند، که نیستند ولی برای سادگی مثال ما اینطور فرض می کنیم) ، 4.5 میلیون سال طول می کشه تا نور بین این دو کهکشان سفر کنه. اینکه آیا در طول حیات مسافران ممکن است یا خیر بستگی داره که چقدر به سرعت نور نزدیک بشیم:
99.00000 درصد سرعت نور: حدود 630 هزار سال
99.90000 درصد سرعت نور: حدود 200 هزار سال
99.99000 درصد سرعت نور: حدود 64 هزار سال
99.99900 درصد سرعت نور: حدود 20 هزار سال
99.99990 درصد سرعت نور: حدود 6 هزار سال
99.99999 درصد سرعت نور: حدود 2 هزار سال
برای اینکه این سفر از دید مسافران حدود 63 سال طول بکشه، لازمه با سرعت 99.99999999 درصد سرعت نور سفر بشه. برای اینکه جدیت این قضیه !! براتون ملموس بشه، انرژی لازم برای اینکه یک جسم با جرم یک تن با این سرعت سفر کنه حدود 6.3 ضدبدر 10 به توان 24 ژول خواهد بود. این معادل اینه که 71 هزار تن ماده تبدیل به انرژی بشه یا معادل انرژی 10 تریلیون عدد بمب اتمی که در هیروشیما انداخته شد. اگه چنین سفری رو انجام بدیم و قصد داشته باشیم برگردیم به زمین، درسته که برای ما حدود 130 سال طول می کشه ولی در روی زمین همون 9 میلیون سال گذشته و یه جورایی به آینده سفر کردیم.
2. چیز زیادی نمی دونیم در این باره (چون ماهیت انرژی تاپیک برای ما بطور دقیق شناخته نیست). در این دو پست اطلاعاتی دادم که شاید کمک کنه:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تاثیر انرژی تاریک که باعث انبساط کیهان میشه فقط در فضاهایی است که جاذبه مقدار زیادی نداره (فضای بین کهکشان ها) و این اتفاق در درون کهکشان ها به خاطر جاذبه نمی افته یعنی ما در حال انبساط نیستیم ولی فاصله بین ما و بقیه کهکشان ها در حال انبساط است. این سوال سوم شما رو هم پاسخ می ده، نزدیک سیاه چاله ها که جاذبه بسیار زیاده کمترین تاثیر انرژی تاریک رو خواهیم داشت.
4. پاسخ کوتاه اینه که نمی دونیم. ولی من پاسخ بلند تری میدم که پاسخی است که شاید کمک کنه صحیح درباره این قضیه فکر کنید.
سوال زیبایی است ولی احتمالا سوال اشتباهی هم هست. این سوال خیلی بطور علمی سوال صحیحی نیست (کاری به معنا و عواقب فلسفی قضیه ندارم و بحث ما نیست). اون چیزی که ما در علم به عنوان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] می شناسیم حالت های گوناگونی داره (مثلا شتاب حاصل شده از یک نیرو در فیزیک نیوتن معلول اون نیروست ولی در نسبت عام معلول اون نیرو نیست و حتی علت و معلول می تونن بطور نسبی باشند) ولی چیزی که صحیحه اینه که همیشه علیتی که ما می شناسیم وابسته به زمان (یا بطور صحیح تر Spacetime) هست و از طرفی قبل از بیگ بنگ اصلا زمان وجود نداشته یعنی نمی تونیم تحت فریمورک علیت فعلی که در دنیا می شناسیم (فیزیک نیوتن) براش دنبال دلیل باشیم (مثلا این خورد به اون و مخلوط شدن و بیگ بنگ شد). عبارت هایی مثل "هرچیزی که شروع شده باید معلول یک علت باشه" و "قبل از بیگ بنگ چه بود؟" و حرف هایی از این قبیل برداشت ها و سوالات فلسفی از واقعه ای هست که ابتدایی ترین چیزها رو هم درباره اش نمی دونستند و چنین حرف هایی از نظر علمی کاملا باطل است.