کالیبره کردن باتری چیه دیگه ؟
راستی من اکثر اوقات باتری رو لبتاپه و شارژر هم وصله
این میتونه باتری رو خراب کنه ؟لطفا با ذکر یه منبع درست حسابی جواب بدید
علیک سلام!
با این فرض که لبتاپ شما N61JQ هست پاسختونو میدم چون در غیر اینصورت فکر نکنم جای این سوال اینجا باشه...
منظور از کالیبره همون تخلیه کامل باتریه به نحوی که لبتاپ خود به خود خاموش شه.علتشم نگه داری ظرفیت و جلوگیری از تنبلی باتریه.
نحوه کالیبره کردن باتری:(منبع:سایت اپل
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
1- آداپتور برق را متصل کنيد و باتري را 100% شارژ کنيد
2- حالا به باتري پر شده، 2 ساعت استراحت دهيد.(آداپتور رو جدا نکنید.منظور از استراحت خاموش کردن لبتاپ نیست میتونید از لبتاپ استفاده کنید)
3- آداپتور را از لپتاپ جدا کنيد و از باتري استفاده کنيد تا شارژ آن به حداقل برسد و اخطار شارژ نمايان گردد
4- در اين مرحله، کارهاي خود را ذخيره کرده و به کار با لپتاپ ادامه دهيد، تا زماني که شارژ بسيار کم شده و لپتاپ به صورت اتوماتيک به خواب مي رود
5- لپتاپ را خاموش کنيد يا اجازه بدهيد در خواب باقي بماند، در اين مرحله بايد حداقل 5 ساعت يا بيشتر صبر کنيد
6- آداپتور را وصل کنيد و لپتاپ را کاملا شارژ کنيد.
واسه مدل N61JQ هیچ اشکالی نداره که باتری از لبتاپ جدا نشه چون شما بعد از اینکه باتری رو 100% شارژ میکنید حتما متوجه شدید که بعد از چند روز خود به خود این مقدار کم میشه و اگه در اون موقع باتری دوباره شروع به شارژ بکنه این به عنوان یه سیکل کامل شارژ محسوب میشه و در دراز مدت باعث تنبلی و کاهش عمر مفید باتری میشه..به همین دلیل در این مدل تا زمانی که شارژ باتری به زیر 95% نرسه باتری از مدار خارجه و شارژ نمیشه.یعنی شما میتونی باتریتو بدون اینکه دربیاری فول شارژش کنی و به مدت 6 الی 10 روز بدون نگرانی از بابت باتری از برق شهر استفاده کنی.هر موقع هم که شارژ باتری زیر 95% رسید و باتری شروع به شارژ کرد آداپتور رو از لبتاپ جدا کن و از باتری استفاده کن.
ذکر این نکته هم مهمه که مهمترین دشمن باتریهای لیتیم یونی گرما هست.بنابراین اگه باتری رو از لبتاپ درنمیارید(که به نظر من درآوردنش یه ریسکه در صورت قطعی برق....) بایستی دمای مناسبی واسه باتری مهیا کنید.به نظر من یه کول پد درست حسابی می ارزه که آدم بگیره.کول پد موجب کاهش دمای cpu(کل نوت بوک) و در نتیجه گرم نشدن باتری میشه.البته نه از این کول پدهای آشغال ارزون قیمت...من خودم یه کول پد مشتی واسه لبتاپم گرفتم و از وقتی که دارم ازش استفاده میکنم متوجه شدم که باتریم با سرعت کمتری خود به خود شارژ خالی میکنه.
در ضمن کالیبره کردن زیادی هم واسه باتری فوق العاده مضره.یک تخلیه کامل به مراتب بسیار بدتر از چند تخلیه جزییه.
این مطلب رو هم از سایت ایسوز پیدا کردم:
I advise you NOT to remove the battery when using the laptop with AC adaptor ON to prevent the damage caused by accidental power shortage. The ASUS battery has a protection circuit for charging, so it will not harm the battery.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
یعنی لازم نیست باتری رو دربیارید به دلیل همون قطعی برق و اینکه باتری ایسوز دارای مدار حفاظت از شارژه بنابراین ضرری متوجه باتری نمیشه.gif)
فکر کنم دیگه کامل توضیح دادم.