تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 34 از 35 اولاول ... 24303132333435 آخرآخر
نمايش نتايج 331 به 340 از 347

نام تاپيک: گفتگو درباره کتاب هایی که خوانده ایم

حـــــرفـه ای Ar@m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006

پيش فرض

خب من نقد خودمو می ذارم اما دوست داشتم اول یه دور دیگه کتاب رو بخونم که جزئیاتش یادم بیاد اما فعلا کتابش دستم نیست

آقا ژوزه مردي 53 ساله است كه در اداره ثبت احوال كار مي كنه. سرگرمي كوچيكش اينه كه از در فرعي خونه اش شبها به اداره بره و اطلاعات آدمهاي مشهور رو جمع آوري كنه. مثل يه كلكسيون يا همچين چيزي. و بعد يك شب اطلاعاتي از يك زن بدست مياره و بدون اينكه بدونه چرا، سرنوشت اون زن و پيدا كردنش براش همه چيز مي شه تا اونجا كه تمام زندگيش رو تحت تاثير قرار مي ده...
    اولين چيزي كه توي اين كتاب جلب توجه مي كنه همنام بودن شخص نويسنده با شخصيت اصلي ماجراست. نويسنده ها براي خلق شخصيت ها خيلي وقتها از خودشون و اطرافيانشون مايه مي ذارن ولي همنام كردن شخصيت ديگه بنظرم كاملا بيانگر اينه كه ساراماگو يه جورايي داره داستان خودش رو به تصوير مي كشه.
    من علاقه اي ندارم براي اين كتاب به تمثيل ها و نمادهايي اشاره كنم كه به كمدي الهي دانته يا اون افسانه يوناني مشهور (اسمش يادم رفته!) و غيره مربوط مي دونن
    چيزي كه براي من مهمه اينه كه يه نفر يه روز يه چيزي رو مي بينه كه تا قبل از اون وابستگي خاصي بهش نداشته اما اجازه مي ده تمام زندگيش تحت تاثير اون قرار بگيره. نمي شه گفت ژوزه از همون اول عاشق اون زن مي شه اين نمي تونه عشق باشه كه اونو انقدر دنبال خودش بطرف زن مي كشه. اگه اين اسمش عشق باشه داستان به فضاحت كشيده مي شه! نمي دونم شايد چون عشق كوره و با هركسي مي تونه اينكارو بكنه و اونوقت كاري كه ژوزه كرده ديگه چندان عالي و جالب جلوه نمي كنه!
    اما اين حس يا هرچيز ديگه كه باعث مي شه يه نفر اونم توي همچين سني كه توي زندگيش و كارش به پختگي رسيده يهو دست از همه چيز بكشه و واسه يه چيز تلاش كنه چيه؟ شايد سن ژوزه سنيه كه آدم بالاخره بعد از دست پيدا كردن به همه ي آرزوهاي عامي كه مثل بقيه داره مثل شغل و جايگاه اجتماعي و غيره يهو آرزوي داشتن يه هدف ارزشمند رو مي كنه. يه چيزي كه باهاش بتونه موجوديت خودش رو ثابت كنه. يه چيزي كه اصلا بهش موجوديت بده!
    شايدم فقط اين كارو كرده كه از روزمرگي اي كه گرفتارش بوده خلاص شه و يه قسمت جديد از وجود خودش رو تجربه كنه. اينكه بتونه ريسك كنه و اون كسي نباشه كه هميشه بوده و هميشه ازش توقع داشتن كه باشه.
    چند بار اين جمله رو خوندم كه مي گن نصف اين كتاب رو ميشه حذف كرد درحاليكه كل داستان صدمه اي نمي بينه اما بنظرم خيلي هم صدمه مي بينه. هرچند شايد بشه فكر كرد ساراماگو اين كتاب رو بيشتر از اوني كه لازم بوده كش داده اما تجريه اش دقيقا مثل فتح كردن يه قله است. هرچي بيشتر طول بكشه بهش برسي يا رنج بيشتري براش ببيني رسيدن به آخرش براش ارزشمندتره.
    وقتي به اندازه ي ژوزه درگير داستان بشي به اندازه اونم داستان برات تاثيرگذار مي شه.
    از اولشم مي دونستم آخر داستان اون زن نمي تونه پيدا بشه يا زنده باشه. اون زن بايد يه جورايي دست نيافتني باشه. شايد چون ديگه هدفي مثل بقيه ي هدفهايي كه ژوزه در تمام زندگيش داشته نيست. هدفيه كه بخاطرش متحول شده و خيلي چيزا رو در معرض خطر قرار داده. هدفي كه بخاطرش زندگيش از اين رو به اون رو شده. خودش تغيير كرده. اين هدف نمي تونه آخرش به يه زن دست يافتني تبديل بشه چون بازم اسمش مي شه عشق و داستان آبكي live happily ever after !
    گاهي فكر مي كنم ژوزه از سر تنهايي و روزمرگي دست به يه اكتشاف تازه توي زندگيش زده و اون زن رو بهانه كرده اما مگه بده؟ اگه يه روز منم دچار همچين زندگي اي بشم شايد منتظر يه جرقه ي اينطوري باشم. فوقش به سرانجام برسه يا نه چه اهميتي داره؟ فكر مي كنم از اينكه بتونم به خودم فرصت كشف يه زندگي جديد رو بدم به خودم افتخار كنم!
    همه ي ما توي يه سري قالب تعريف شده ايم. مثلا مي گيم فلاني اين كارو خوب بلده يا همچين اخلاقي داره. همه ي ما توي موقعيت هاي خاص مي تونيم اطرافيانمون رو پيش بيني كنيم. اصلشم لابد همينه. ولي اگه يكي اين وسط بخواد يه چيزي رو توي خودش تغيير بده هميشه سركوب مي شه هميشه احتياج به يه بهانه براي تغيير كردن داره.
    ما دقيقا اسير عادتهاي خودمونيم. خيلي وقتها اصلا يادمون ميره دليل اين عادت كردنهامون چيه چون دقيقا برامون عادت شده.
    فكر كن اگه يه روز سنت برسه به 50 - 60 و بعد يهو بفهمي دوست داري يه جور ديگه باشي چه دليلي براي عوض شدنت مي خواي پيدا كني؟ زندگي پر از اين عادت كردنهاست. اونم وقتي آدما انقدر احتياج به تغيير دارن ولي مي ذارن همه چيز همونطور باشه كه هميشه بوده. از سر عادت يا تنبلي يا ترس از تغيير يا منتظر يه بهانه بودن! يه ذره مسخره است اما واقعيت اينه آدما براي تغيير كردن به دليل احتياج دارن هم خودشون هم اطرافيانشون. حتي اگه اون دليل يه عكس گمنام باشه كه از وسط يه پرونده توي يه بايگاني به زمين افتاده باشه.
    ژوزه يا از سر تنهايي و بخاطر جاي خالي عشق توي زندگيش يا از سر روزمرگي دنبال يه ماجراجويي ميره كه به سرانجام نمي رسه (من دوست دارم بگم ميرسه). ولي من دوست داشتم زندگي پس از اين ژوزه اي رو كه اين راهو به آخر رسونده ببينم. يقينا كلي شگفت زده مي شدم.
    شايد يكي اين كتابو بخونه و به اين نتيجه برسه كه كاري كه ژوزه كرده كار همچين شاقي هم نيست. اما توي سن و سال ما تغيير كردن كه كار سختي نيست! من هركار بخوام بكنم مي كنم كسي هم اعتراض كنه مي گم دلم خواسته! اما وقتي توي زندگيت فقط مسئله خودت نباشه و مسئوليت هم داشته باشي تغيير كردن واقعا سخت مي شه. مخاطب هاي واقعي اين كتاب هم سن و سالهاي خود ساراماگو هستن نه ما. بنظرم حالا زوده ما اهميت كار ژوزه توي اين كتاب رو درك كنيم! ما هنوز اسير نشديم عادتهامون هم مسخره و قابل تغييرن اما دلم مي خواد خودم رو توي اون سن ببينم و بعد بيام نظرم رو راجع به كار ژوزه بگم. در هر حال آدم بايد هم واقع بين باشه هم آينده نگر! :دي
    اين كتاب معجزه نكرده. وقتي ازش دور مي شي مي توني داستانش رو فراموش كني ولي وقتي مي شيني و دوباره از اول تا آخر مي خونيش بنظرت يكي از بهترين كتاباي دنيا مي رسه.
    "همه نامها" كتاب لحظه هاست!

2. 8 کاربر از Ar@m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال negar00's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2005

پيش فرض

سلام دوستان کسی هست اینجا که سفر به شرق هرمان هسه رو خونده باشه؟

آخر فروم باز amir 69's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    همان حوالی

پيش فرض

خب، من جرئت به خرج می‏دم تاپیک رو بالا میارم. :دي
    دوستانی که اعلام آمادگی می‏کنن یه کتاب هم معرفی کنند، ترجیحا کم حجم باشه، که با حوصله‏مان سازگار باشد.
    روال هم همان روال قدیمی؛ نقل و قول از پست اول:

شما کتاب یا کتابهایی را خوانده اید و دوست دارید درباره آن با کسی گفتگو کنید.
    دوست دارید که مثلا رفتارهای یه کاراکتر آن را بررسی کنید
    دوست دارید احساس خود را نسبت به اتفاقات و شخصیتها بیان کنید
    دوست دارید تجربه شخصی خود را نسبت با آن رمان بیان کنید و ...

5. 4 کاربر از amir 69 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز farryad's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

ها پشنهاد خوبی بید.
    این چند روز بیکاری رو میشه با هاش گذروند.
    من فعلا افتادم تو خط ایرانی اونم از نوع معاصرتر ترهاش!

من این چندتا رو خوندم خوشم اومد:
    شب ممکن
    بهار 63
    پرسه زیر درختان تاغ
    مونالیزای منتشر

بقیه هم بیان کتاب دلخواهشون رو معرفی کنن.
    خوابتون نبره باز! دی:

7. 2 کاربر از farryad بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن ریاضیات hts1369's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009

پيش فرض

من دارم خداوند الموت حسن صباح رو میخونم کتاب خیلی جالبیه اگه صلاح بدونید درمودش بحث کنیم

داره خودمونی میشه jetfire72's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2010
    محل سكونت
    somewhere in time

14 شهر شیشه ای اثر پل استر

سلام دوستان
    کسی این کتابو خونده؟
    میشه به منم توضیح بدید چی شد؟ اصلا نفهمیدم. یا اگه فهمیدم خیلی بی مزه بود

10. این کاربر از jetfire72 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

l i T e R a t U r E Ahmad's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2005
    محل سكونت
    The Green Mile

پيش فرض

این کتاب رو به تنهایی ندیدم
    ولی این عنوانی که نوشتین " شهر شیشه‌ای " اولین بخش از سه‌گانه‌ی کتاب " سه‌گانه‌ی نیویورک" استرـه که اگه این کتاب رو کامل بخونین ارتباط میون اونها دستتون میاد
    البته خودم خیلی وقت پیش این کتاب رو خوندم و دقیقا یادم نیست که ارتباط چگونه بود

12. این کاربر از Ahmad بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه jetfire72's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2010
    محل سكونت
    somewhere in time

پيش فرض راهنمای کتاب شهر شیشه ای ( پل استر)

سلام
    تازه کتاب شهر شیشه ای رو خوندم. با توجه به این که متنش یه مقدار سنگین و فلسفی بود ممکنه برای خیلی ها سوال هایی پیش اومده باشه
    کسی هست این رمانو خونده باشه؟ خودم چندتا سوال ازش داشتم

حـــــرفـه ای karin's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2006
    محل سكونت
    Far away from here

پيش فرض

صحبت هایی شد با یک سری از دوستان که این تاپیک رو مجددا راه بیاندازیم.
    طبق روال گذشته یک کتاب انتخاب میشه و یک هفته زمان برای مطالعه و هفته ی بعدش برای بحث و نقد و گفت گو در نظر گرفته میشه.

اگر کتابی مدنظرتون هست به من پیغام بدید تا تو لیست قرار بدیم

--

کتابی که برای شروع در نظر گرفته شده " دیوانه بازی (دیوانه وار)، ترجمه پرویز شهدی، نشر چشمه " هست.

فایل پی دی افش رو آپلود کردم برای دوستانی که شاید زمان نداشته باشند فعلا کتاب رو بخرن (اگه پیدا بشه البته)

طبق روال قبل یک هفته زمان برای مطالعه در نظر گرفته شده و از شنبه ی آینده بحث و گفت و گو رو خواهیم داشت.

مدیران محترم لطفا عنوان رو به "گفتگو درباره کتاب هایی که خوانده ایم. این هفته : دیوانه بازی" تغییر بدن. ممنون.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

15. 3 کاربر از karin بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Ar@m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006

پيش فرض

همين كتاب ديوانه وار خوبه حمايتت ميكنيم :دي
    هم بخاطر كتاب و هم تاپيك الان نوستالژيك خونم زده بالا
    بچه هاي كتاب خون بيان اعلام آمادگي كنن. هرچي بيشتر باشيم نقد بهتر و جالبتر ميشه

17. این کاربر از Ar@m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •