چه دلیلی داره شعر دو تا شاعر مختلف رو با هم مقایسه کرد ؟
مث اینه که شعر حافظ و سعدی رو مقایسه کنیم
من یه شعرایی از سهراب رو دوست دارم و نسبت به بعضی از شعراش هیچ حسی ندارم
ولی اکثر شعرهای شاملو رو می پسندم
چه دلیلی داره شعر دو تا شاعر مختلف رو با هم مقایسه کرد ؟
مث اینه که شعر حافظ و سعدی رو مقایسه کنیم
من یه شعرایی از سهراب رو دوست دارم و نسبت به بعضی از شعراش هیچ حسی ندارم
ولی اکثر شعرهای شاملو رو می پسندم
سلام به همه ی دوستان و کاربران عزیز ، یه زحمتی داشتم اگه میشه تلمیحاتی رو که تو این چند تا بیت نوشته شده رو کاملا مشخص کنید :
1- مورم و نزد سلیمان می روم / ماهم و از ملک کنعان می روم
2- تا برش نور حقیقت را برم / همره موسی عمران می روم
3- تا گزارد خواب ابراهیم ، خوش /در کنارش بهر قربان می روم
4- با ملک سلیمان و دم از دانه و موری / گویا به نظر عشق ، چو افسانه رسیده است
![]()
سلام
اساتید محترم ، لطفا بفرمائید اصطلاح راز را آشُفتن یا آشُفتگی راز به چه معناست ؟
با سلام خدمت دوستان عزیز. دنبال یه مطلبی بودم که هرچی تو نت گشتم چیزی پیدا نکردم.
کسی میدونه این دوتا رباعی در چه مجموعه شعر یا کتابی نوشته شده و توضیحی ازش میدونه؟
1) اینجا همه پیوسته تو را میخوانند لب تشنه و دل خسته تو را میخواهند
ای ابر بهار بر سر باغ ببار گل های زبان بسته تو را میخواهند
2) دستی ز کرم به شانه ی ما نزدی بالی به هوای دانه ی ما نزدی
دیریست دلم چشم به راهت دارد ای عشق سری به خانه ی ما نزدی
فقط میدونم که شاعر رباعی اول سید حسن حسینی و شاعر رباعی دوم قیصر امین پور است.
سپاس
سلام
سوالی دارم : چرا در ادبیات عامیانه خورشید را "خورشید خانم" می نامند؟
دوستان معنی کلمه دهر چیه که تو بیشتر اشعار خیام اومده؟
با سلام؛ دهر به معنی زمانه،روزگار،دوره و... هست //شعرا در یک عرصه و میدان نتاخته اند که بتوان آثارشان را با هم مقایسه کرد ؛ به هر حال مقایسه آثاری که در یک حوزه اند ، مثلا اخلاق ، عرفان ، حماسه و... بیجا نیست و همینطور بررسی اشعار از یک دید مشخص .ضمنا هر کس بر اساس ذوق و سلیقه خود آثاری را میپسندد که این البته ناگزیر است.
مطمعنید؟لخه یه جا میگهک
در دهر هر آن که نان به اندازه دهد
تو بیشتر شعرها معنی دهر همینه، من هم از فرهنگ معین معنیش رو نوشتم. / فکر کنم معنی دهر در این مصرع همون روزگار، زمانه باشه. شاید اینطوری بشه تعبیر کرد: که معنی مشابهی با چرخ ( گنبد گیتی) داشته باشه
یه سوال داشتم که بیشتر دوست دارم نظر شخصی خودتون البته با توجه به اطلاعات ادبی که دارید بدید.به نظر شما آیا شعر سهراب و شاملو در کنار هم بوده یا برخلاف هم؟شما کدوم بیشتر می پسندید لالایی آرامش بخش سهراب یا فریاد بیدار کننده شاملو؟؟؟// گستره ی علاقه مندی و ذوق ادبی آدم ها رو نمیشه منحصر به یک شاعر، قالب شعری و ... دونست. تصور کنید یه نفر موقع خواب از لالایی خوشش میاد و موقع بیدار شدن از آواز بیدار باش خروس! ذوق و سلیقه ی ادبی افراد محدود نیست که حالا تعداد شاعراهایی که دوست داره محدود باشه یا اینکه فقط از اشعار سهراب خوشش بیاد و از آثار شاملو خوشش نیاد.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)