تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 34 از 76 اولاول ... 2430313233343536373844 ... آخرآخر
نمايش نتايج 331 به 340 از 755

نام تاپيک: بحث درباره المپیاد نجوم

آخر فروم باز aslanaslan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

1.تو این فرموله : v= 76.4 rq
    این 4.76 از کجا اومده ؟؟؟؟

این فرمول مال چی هست؟ تا حالا ندیده بودمش...
    2. چرا ثانیه قوسی رو این طوری می نویسن ؟؟=> 360 ×60×60
    اینم تا حالا ندیده بودم... ما که می نویسیم: (مثلا) "13
    . صفحه 378 اون جول که نسبتهایه روشنایی برای تغییر قدر های مختلف مهمه ؟؟باید همه رو بلد باشم ؟؟؟
    فرمولش رو بلد باشی بهتره...

حـــــرفـه ای مرتضی nvcd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

این فرمول منم یاد چیزی نمی ندازه.یکم توضیح می دید؟

ثانیه قوسی:

مفهوم درجه.دقیقه و یا ثانیه قوسی از همان کمان(قوس) دایره ای به شعاع واحد و زاویه بین ان بوجود میاد.

اگر یک دایره رو به 360قسمت مساوی تقسیم کنیم هر قسمت اون رو 1 درجه در نظر میگیریم(زاویه هر قسمت).خوب حالا اگه همون یک درجه رو به 60 قسمت تقسیم کنیم هر کدوم از اونها یک دقیقه قوسی میشه.و همین طور اگه هر دقیقه رو به 60 قسمت تقسیم کنیم میشه 1 ثانیه قوسی.

پس در نتیجه اگه مثلا بخوایم بدونیم 24 درجه چند ثانیه میشه.باید 24*60*60 ضرب کنیم.که جواب هم 86400 ثانیه قوسی میشه.

اگه متوجه نشدی بازم سوال کن.تازه هم این سوالاتت زیاد هم تابلو نیست.ما خودمون بعضی وقتها یه سوالاتی می کنیم که خلایق توش میمونن.

نسبتهای روشنایی تو اون صفحه ای که گفتی خودش از راه فرمول بدست اومدن که فکر نکنم زیاد سخت باشن.ولی اگه حفظ هم کنی زیاد مشکل نیست.یه چند تا عدد بیشتر که نیست.

نسبت روشنایی خیلی خوب تو اون کتاب که خودت گفتی توضیح داده شده.ولی منم یه توضیحکی می دم شاید یکم موضوع رو روشن کنه.

اختر شناسان برای بدست اوردن میزان درخشندگی هر ستاره همان مقیاس قدر بین انها را ملاک قرار دادند.

یعنی اومدن گفتن درخشندگی بین 5 قدر باید 100 برابر باشه.یعنی هر ستاره قدر 1 باید 100 برابر درخشانتر از ستاره قدر 6 به نظر بیاد.خوب طبق همین قرارداد اگه بخوایم تغییر فقط یک قدر رو حساب کنیم می بینیم که تنها در خشندگی مثالا قدر 1 از 2 فقط 2.5 برابر هست.تغییر قدر های بالاتر هم خوب 2.5*2.5........می شه.

پس به راحتی می شه گفت :

تغییر قدر به اندازه 1 درجه = 2.5 برابر تغییر در درخشندگی

تغییر قدر به اندازه 2 درجه = 2.5*2.5=6.3 برابر تغییر در درخشندگی

تغییر قدر به اندازه 3 درجه = 2.5*2.5*2.5=16 برابر تغییر در درخشندگی
    .
    .
    .
    .
    اگه متوجه نشدی باز هم بگو.

ممنون از سوالت

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

فرمولش رو بلد باشی بهتره...
    ببخشید... من فکر کردم منظورت اون فرمولهای(m-M)هست...

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

این فرمول مال چی هست؟ تا حالا ندیده بودمش...
    تو قسمته حرکت خاص(فک کنم برا ستاره هایی که فاصلشون تا ما معلومه استفاده می شه )(صفحه 371 دینامیکی ) هست ...البته این فرمولی که من گفتم برا سرعت مماسی هست ولی نمی دونم 4.47 از کجا اومده

اینم تا حالا ندیده بودم... ما که می نویسیم: (مثلا) "13...
    فک کنم دیگه با توضیحه مرتضی عزیز متوجه شدین

این فرمول منم یاد چیزی نمی ندازه.یکم توضیح می دید؟
    بله حتما ...بزارین از اون اول بگم
    ( مطمئن نیستم اینایی که دارم می گم درستن )
    حرکت خاص ستاره رو که می دونین :( به آهنگه تغییر موضع ستاره تو آسمون که بر حسب ثانیه قوس در سال اندازه گیری می شه می گن )

همونطور که تو کتاب گفته : اگه فاصله ی یه ستاره از ما معلوم باشه , حرکت خاص اونو می تونیم به بردار سرعتی که عمود بر خط دیده ناظر باشه تبدیل کرد .( به این سرعت هم سرعت مماسی ستاره می گن )

حالا اگه فرض کنیم ستاره مون حرکت خاص q ثانیه قوس در سال داره و در فاصله rpc قرار گرفته .سرعت مماسی (v) این طوری بدست میاد :

با توجه به شکلمون( شرمنده که اینقد بد شده ) : نسبت بردار سرعت (v) به کل محیط داریره برابر هست با نسبت زاویه حرکت خاص به کل زاویه دایره 360 درجه که برحسب ثانیه قوس اندازه گیری می شه

( من بلد نیستم مثله شما خوب توضیح بدم ...شرمنده ...خیلی خیلی ببخشید )فک کنم همه چیزایی که گفتم اشتباهن

ثانیه قوسی:

مفهوم درجه.دقیقه و یا ثانیه قوسی از همان کمان(قوس) دایره ای به شعاع واحد و زاویه بین ان بوجود میاد.

اگر یک دایره رو به 360قسمت مساوی تقسیم کنیم هر قسمت اون رو 1 درجه در نظر میگیریم(زاویه هر قسمت).خوب حالا اگه همون یک درجه رو به 60 قسمت تقسیم کنیم هر کدوم از اونها یک دقیقه قوسی میشه.و همین طور اگه هر دقیقه رو به 60 قسمت تقسیم کنیم میشه 1 ثانیه قوسی.

پس در نتیجه اگه مثلا بخوایم بدونیم 24 درجه چند ثانیه میشه.باید 24*60*60 ضرب کنیم.که جواب هم 86400 ثانیه قوسی میشه.

اگه متوجه نشدی بازم سوال کن.تازه هم این سوالاتت زیاد هم تابلو نیست.ما خودمون بعضی وقتها یه سوالاتی می کنیم که خلایق توش میمونن.

نسبتهای روشنایی تو اون صفحه ای که گفتی خودش از راه فرمول بدست اومدن که فکر نکنم زیاد سخت باشن.ولی اگه حفظ هم کنی زیاد مشکل نیست.یه چند تا عدد بیشتر که نیست

نسبت روشنایی خیلی خوب تو اون کتاب که خودت گفتی توضیح داده شده.ولی منم یه توضیحکی می دم شاید یکم موضوع رو روشن کنه.

اختر شناسان برای بدست اوردن میزان درخشندگی هر ستاره همان مقیاس قدر بین انها را ملاک قرار دادند.

یعنی اومدن گفتن درخشندگی بین 5 قدر باید 100 برابر باشه.یعنی هر ستاره قدر 1 باید 100 برابر درخشانتر از ستاره قدر 6 به نظر بیاد.خوب طبق همین قرارداد اگه بخوایم تغییر فقط یک قدر رو حساب کنیم می بینیم که تنها در خشندگی مثالا قدر 1 از 2 فقط 2.5 برابر هست.تغییر قدر های بالاتر هم خوب 2.5*2.5........می شه.

پس به راحتی می شه گفت :

تغییر قدر به اندازه 1 درجه = 2.5 برابر تغییر در درخشندگی

تغییر قدر به اندازه 2 درجه = 2.5*2.5=6.3 برابر تغییر در درخشندگی

تغییر قدر به اندازه 3 درجه = 2.5*2.5*2.5=16 برابر تغییر در درخشندگی
    .
    .
    .
    .
    اگه متوجه نشدی باز هم بگو.
    دیگه فهمیدم

خیییییییییییلیییییییییییی ی خییییییییلیییییییی ممنون استاد ! خیلی توضیحاتتون خوب بودن

ممنون

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

اجازه هست چند تا سوال بپرسم ؟؟؟

1.سرعت شعاعی یک ستاره با چه نوع مشاهده ای (رصدی ) مشخص می شود ؟

2.درخشش ستاره ای با قدر (-3) _____ برابر درخشش شتاره ای با قدر (+2) به نظر میرسد .

جوابش می شه 100؟؟؟؟؟

3.درست یا نادرست ؟
    > استفاده از زمانهای نوردهی بر فیلم , محدودیت تعیین قدر تلسکوپ 5-m پالومار را تا چند قدر زیاد کرده است .

4.در خشندگی دو ستاره رو با توجه به کدام یک از موارد زیر می توان به بهترین وجه مقایسه کرد ؟

1. قدر ظاهری آنها 2. قدر مطلق آنها 3. هیچکدام

من می گم 1 درسته !

5. طول موجی که در آن ستاره ای حداکثر انرژی خود را گسیل می کند , با دمای سطح آن ستاره نسبت معکوس دارد .اگر ستاره ای که دمای آن مانند خورشید است (6000k) حداکثر بروندادش در 0.5 میکرون باشد. طول موج برونداد ماکزیمم ستاره ای را که دمای آن 12000k است بیابید . رنگ این ستاره در مقایسه با خورشید چگونه خواهد بود ؟

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

پرنیان جان ببخشید که من متوجه فرمول نشدم.

اون 4.47 هم خود 2p/360*60*60 هست که ساده شده.یعنی اگه دو رو ضربدر پی کنیم و تقسیم بر 360*60...کنیم همون 4.47 می شه.

1.سرعت شعایی همون عقب و جلو رفتن ستاره می شه.که خوب اون رو می تونیم با انتقال به سرخ یا ابی در طیف ستاره بدست بیاریم.همون اثر دوپلر.

2.مطمئنا میدونی که اختلاف بین -3 تا 2+ می شه 5 .از راه فرمول هم داریم میزان درخشندگی میشه 2.5به نمای n که اینجا 5 هست.پس جواب هم میشه 100 برابر درخشندگی.یعنی ستاره ای با قدر 3- می تونه 100 برابر درخشنده تر از ستاره ای با قدر 2+ به نظر بیاد.پس جوابت هم درسته.

3.فکر کنم بایددرست باشه.چون هر چه که زمان نوردهی بیشتر باشه.ستاره های کم نورتر هم به راحتی بر روی فیلم ظاهر می شن.ولی نمی دونم منظورش از نوع خاصی از تلسکوپ چی میتونه باشه.شاید دلیل دیگه ای وجود داره که من نمی دونم.

4.درسته.معیار درخشندگی قدر ظاهری ستارست.

5.اینو از نظر عددی مطمئن نیستم ولی می دونمباید در همین حد باشه.همونطور که خود سوال گفته نسبت عکس بین دما و ماکزیمم طول موج باید در همه جا درست باشه.پس اگه دمای ستاره ای 2 برابر شد باید ماکزیمم طول موج ان باید نصف شود که می شود 0.25 .اما این کم شدن طول موج باعث انتشار بیشترین انرژی در طول موج فرا بنفش خواهد بود.

یه تقلب کوچیک هم می تونی از صفحه 348 شکل پایین بگیری که بعضی دماها رو برای نمونه نوشته.

ممنون از سوالت.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

> استفاده از زمانهای نوردهی بر فیلم , محدودیت تعیین قدر تلسکوپ 5-m پالومار را تا چند قدر زیاد کرده است .
    خیلی مهمه! یه فرمول داشت که الان یادم نیست.

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

اون 4.47 هم خود 2p/360*60*60 هست که ساده شده.یعنی اگه دو رو ضربدر پی کنیم و تقسیم بر 360*60...کنیم همون 4.47 می شه.

1.سرعت شعایی همون عقب و جلو رفتن ستاره می شه.که خوب اون رو می تونیم با انتقال به سرخ یا ابی در طیف ستاره بدست بیاریم.همون اثر دوپلر.

3.فکر کنم بایددرست باشه.چون هر چه که زمان نوردهی بیشتر باشه.ستاره های کم نورتر هم به راحتی بر روی فیلم ظاهر می شن.ولی نمی دونم منظورش از نوع خاصی از تلسکوپ چی میتونه باشه.شاید دلیل دیگه ای وجود داره که من نمی دونم.

5.اینو از نظر عددی مطمئن نیستم ولی می دونمباید در همین حد باشه.همونطور که خود سوال گفته نسبت عکس بین دما و ماکزیمم طول موج باید در همه جا درست باشه.پس اگه دمای ستاره ای 2 برابر شد باید ماکزیمم طول موج ان باید نصف شود که می شود 0.25 .اما این کم شدن طول موج باعث انتشار بیشترین انرژی در طول موج فرا بنفش خواهد بود.

یه تقلب کوچیک هم می تونی از صفحه 348 شکل پایین بگیری که بعضی دماها رو برای نمونه نوشته.

.

سلام

امیدوارم حالتون خوبه خوب باشه ....

از وختی که گذاشتین واقعا ممنونم ...

اجازه هست یه سوال بپرسم ؟؟؟(قراره دیگه نیام تا یه مدتی ولی همین یکیو ......)

1.به نظر میرسد که خورشید با قدر -26.5 از زمین دیده می شود .هر گاه خورشید از پلوتون که 40 بار دورتر است دیده شود ,چهقدری باید داشته باشد.

2.(الف)جرم هر ستاره ی موجود در یک منظومه مزدوج را پیدا کنید .هرگاه جرم کل آنها 10 جرم خورشیدی و فواصل آنها از گرانیگاه به ترتیب 2AU و 3AU باشد , ب) مدت گردش آنها را بیابید .

جوابش 3.5 سال می شه ؟

3.درباره ی یک ستاره یا منظومه ستاره ای چه فرضی باید کرد ,هرگاه خطوط هلیم یونیده و خطوط مولکولها در طیف آشکار شوند ؟

خیلی مهمه! یه فرمول داشت که الان یادم نیست.
    هر وخت فرموله یادتون اومد * اگه زحمت نیست براتون * بزارین اینجا منم یاد بگیرم
    Last edited by Parnyan; 04-12-2007 at 03:10.

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

قدر خورشید در پلوتو:

من خودم تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم.ولی همین جوری یکدفعه یه راه حل به فکرم رسید.نمی دونم درست باشه یا نه.ولی خودم رو که راضی کرده:

یه رابطه ای هست که می گه درخشندگی یه منبع نور در فاصله معین با مجذور فاصله اون رابطه عکس داره.یعنی مثلا اگه ستاره ای در فاصله 1 واحد نجومی درخشندگی a رو داشته باشه در فاصله 2 برابر واحد نجومی درخشندگی اون یک چهارم a خواهد بود.

پس در نتیجه درخشندگی خورشید در پلوتو که در فاصله 40 برابر قرار داره باید به اندازه یک به 1600 درخشندگی اون در زمین باشه.

این یعنی نسبت روشنایی1/ 1600 که فکر می کنم اگه 2.5 رو 8 بار در خودش ضرب کنیم تقریبا بشه 1600 و خوب طبق رابطه ای که داریم تعداد ضرب 2.5 همون تغییر قدر خواهد بود.پس به نوعی قدر خورشید باید تو پلوتو تقریبا 18.5 باشه.

درست بودن یا نبودنش رو می زارم به عهده بعقیه دوستان.

نوشتن رابطه برای مزدج ها یکم سخته .فقط می تونم بگم که 3.5 سال درسته و دو جرم هم یکی 4 برابر جرم خورشید می شه و دیگری هم 6 برابر جرم خورشید.

در مورد خطوط هلیم یونیده و مولکولها تو صفحه 401 قبل از شکل توضیح داده.

هر گاه خطوط هلیم یونیده که مال ستاره های داغ هست با خطوط مولکولها که مال ستاره های سرد هست با هم تو طیف ستاره ای دیده بشه.اون ستاره باید یک مزدوج و حتی شاید یک منظومه باشد.

پرنیان جان از سوالاتت ممنون.

از رفتن نگو که ناراحت می شیم.شما باعث شدید ما هم هر روز یه نیم نگاهی به کتابهامون بندازیم.

تازه این تاپیک که فکر کنم تو انجمن نمونه بشه.اخه می شه گفت خودش یه منبع بزرگ اطلاعات شده.

بازم ممنون.

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

قدر خورشید در پلوتو:

من خودم تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم.ولی همین جوری یکدفعه یه راه حل به فکرم رسید.نمی دونم درست باشه یا نه.ولی خودم رو که راضی کرده:

یه رابطه ای هست که می گه درخشندگی یه منبع نور در فاصله معین با مجذور فاصله اون رابطه عکس داره.یعنی مثلا اگه ستاره ای در فاصله 1 واحد نجومی درخشندگی a رو داشته باشه در فاصله 2 برابر واحد نجومی درخشندگی اون یک چهارم a خواهد بود.

پس در نتیجه درخشندگی خورشید در پلوتو که در فاصله 40 برابر قرار داره باید به اندازه یک به 1600 درخشندگی اون در زمین باشه.

این یعنی نسبت روشنایی1/ 1600 که فکر می کنم اگه 2.5 رو 8 بار در خودش ضرب کنیم تقریبا بشه 1600 و خوب طبق رابطه ای که داریم تعداد ضرب 2.5 همون تغییر قدر خواهد بود.پس به نوعی قدر خورشید باید تو پلوتو تقریبا 18.5 باشه.

درست بودن یا نبودنش رو می زارم به عهده بعقیه دوستان.

نوشتن رابطه برای مزدج ها یکم سخته .فقط می تونم بگم که 3.5 سال درسته و دو جرم هم یکی 4 برابر جرم خورشید می شه و دیگری هم 6 برابر جرم خورشید.

در مورد خطوط هلیم یونیده و مولکولها تو صفحه 401 قبل از شکل توضیح داده.

هر گاه خطوط هلیم یونیده که مال ستاره های داغ هست با خطوط مولکولها که مال ستاره های سرد هست با هم تو طیف ستاره ای دیده بشه.اون ستاره باید یک مزدوج و حتی شاید یک منظومه باشد..
    سلااام

خییلیییی خییلیی ممنون ...شرمنده کردین ....اون سواله اولی رو هم (همون که گفتین از اون راه حل استفاده می کنین ) درسته ! آخه یه چیزی شبیه اون چیزی که گفتین تو دینامیکی بود ولی ......

پرنیان جان از سوالاتت ممنون.

از رفتن نگو که ناراحت می شیم.شما باعث شدید ما هم هر روز یه نیم نگاهی به کتابهامون بندازیم.

تازه این تاپیک که فکر کنم تو انجمن نمونه بشه.اخه می شه گفت خودش یه منبع بزرگ اطلاعات شده.

بازم ممنون.

شما لطف داری ! ولی خواهشا این طوری نگین من الان آب می شم
    فک کنم من همین طوری پیش برم با این طرز سوال پرسیدنم , به جای اون کتابایی که آدم باید برا المپیاد بخونه معرفی کنن به ملت بگن بیاین این تاپیکو از اول بخونین ! (آخه من دیگه همه چیو می پرسم) شما هم که لطف دارین *زحمت می کشین * جواب میدین

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •