ویندوز 64 بیتی سریعتره. خصوصا وقتی نرم افزارهای 64 بیتی هم روش نصب کنی. نرم افزارهای تخصصی معمولا نسخه 64 بیتی هم دارند. (مثلا من نرم افزارهای Matlab و Catia رو 64 بیتی گرفتم. از تهران) که نرم افزارهای مهندسی / طراحی هستند. اگر کارتون با این جور نرم افزارهاست، تفاوت سرعت زیادی رو شاهد خواهید بود.
البته نرم افزارهای 32 بیتی هم روی ویندوز 64 بیتی می تونن نصب بشن و یه جا خوندم که ویندوز 64 بیتی اگر بازی 32 بیتی روش نصب بشه، سریعتر از ویندوز 32 بیتی (+بازی 32 بیتی) عمل می کنه.
ولی اشکال اصلی ویندوز 64 بیتی اینه که درایورهای سخت افزارهات باید همه 64 بیتی باشند. حالا وقتی می گم سخت افزار فوری به قطعات داخلی کامپیوتر فکر نکن... این سخت افزار می تونه موبایلی باشه که می خوای به کامپیوتر وصل کنی... (مثلا من نتونستم موبایل نوکیا N80 رو با سیدی خودش به ویندوز ویستا 64 بیتی بشناسونم. )
ضمنا روی ویندوز 64 بیتی باید حتما فقط آنتی ویروس 64 بیتی نصب بشه.
خلاصه به نظر من اگر کار حرفه ای و سنگین با نرم افزار خاصی انجام می دید نسخه 64 بیتی نرم افزار رو تهیه کنید و... در غیر این صورت با 32 بیتی کار کنید.
من روی کامپیوتر خودم (PC) دو تا ویندوز نصب کردم. یکی برای استفاده دائمی. و یکی برای کار با اون 3-4 تا نرم افزار خاص. ویندوز دومم رو 64 بیتی نصب کردم. (با وجود ویندوز 32 بیتی دیگه نیازی به نصب آنتی ویروس و درایورهای موبایل و ... هم روی ویندوز 64 بیتی ندیدم.)