خوب از صبح بازی کردم تا به اندازه کافی بازی کرده باشم تا بتونم نقد دقیقی بنویسم. البته دقت کنید که این نقد به دمو مربوط میشه و کاری به این ندارم که قراره برطف بشه یا نه.
1- باگ های گرافیکی کما فی السابق پا بر جاست. حتی بدتر هم شده. این یکی از معمولی ترین باگ های گرافیکی هست که حتی روی گیم پلی هم تاثیر میذاره چون داوید سیلوا می تونه گل بزنه ولی بوفون داره جادو جمبل می کنه و نمیذاره:
2- ایرادات داوری نه تنها برطرف نشده بلکه بدتر شده محرض ترین خطا ها گرفته نمیشه. نمونه اش همون بازی اسپانیا و ایتالیا بود که با تورس تک به تک شدم با بوفون بوفن از محوطه جریمه اومد بیرون و با تک 2 پا تورس رو سرنگون کرد جالبه که خطا اعلام شد ولی بوفون از زمین اخراج نشد! حتی کارت زرد هم نگرفت! یا در جایی حرکت 1-2 کردم بازی کنی که 1-2 رو شروع کرده بود پس از پاس دادن توسط بازیکن مستقیم خودش با خطا متوقف شد درست در لحظه ای که هم تیمی من توپ رو به خودم برگردوند ولی چون بازیکن زمین خورده بود و مورد خطا قرار گرفته بود نتونست به توپ برسه چون زمین خورده بود! یه ایراد دیگه : وقتی شما توپی رو با پا بلاک می کنید اکثرا خطا میگیره که یک باگ هست بلاک کردن توپ با پا خطا نیست. بیشتر خطا های بدون توپ اعلام نمیشه. در کل وضع داوری حتی بدتراز سابق شده
3- گرافیک بازی به نظر افزایش یافته ولی به قول مهران جلوه بصری بازی کاهش پیدا کرده درسته که چمن بهتر شده ولی یک لرزش محسوس توی بازی وجود داره و کل بازی یک حالت کارتونی مانند پیدا کرده البته از دورنما اینطور هست ولی در نماهای نزدیک یا وقتی بازیکنان از رختکن میان یا صف می کشن تصویر فوق العاده امیدوار کننده هست ولی در حین بازی شدیدا نسبت به PES 2009 افت داره. ولی خوب جزئیات بازی کلا افزایش یافته و بهبود های این مسایل غیر قابل انکار هست
4- گیم پلی بازی شدیدا نسبت به 2009 تغییر پیدا کرده و این تغییر به هیچ عنوان بهبود به حساب نمیاد چون کلا باعث نا امیدی میشه خنگ بازی های بازیکنان از دروازبان گرفته تا مهاجم افزایش پیدا کرده. کنترل بازی فوق العاده ضعیف شده به طوری که در لحظاتی از بازی آدم فکر می کنه که دارن برای خودشون بازی می کنن. هوش مصنوعی دروازبان ها افت شدیدی داره و در مواقعی که حمله میشه دروازبان یه وری وای می ایسته یا یه چند دور دور خودش سریع می چرخه کلا انگار عصبی می شه و برای تسلط بر این مسئله تصمیم می گیره برقصه. ولی خوب این رقصیدن باعث میشه کلا دروازه خالی بمونه. بازیکنان تفاوتشون حالا دیگه توی سرعت هاشون هست البته مدافعین هم یه تفاوت هایی دارن مثلا پویول خیلی خوب توپ گیری می کنه ولی نقش هافبک ها ابدا به چشم نمیاد بازی سازی رو حتی مدافعین رو می تونن انجام بدن و هیچ کدوم از هافبک ها اونطور که در واقعیت قابلیت های فردی دارن و می تونن حرکات انفجاری انجام بدن توی بازی مشاهده نشد مسی خیلی ضعیف تر از اونچه که واقعا هست طرلحی شده یا ابراهیمویچ فوق العاده مهاجم توپ خراب کنی هست و نمی تونه گل بزنه و سرعت و قدرت شوت هاش کمه. بدترین مشکل واقعا مشکل پاس در عمق هست که فوق العاده بد شده وقتی شما با دو مهاجم تک به تک می شید با ئروازبان وقتی می خواهید که مهاجم دوم رو در موقعیتی قرار بدید که دروازه جلوش باز باشه و بتونه دروازه بدون دروازبان رو باز کنه کلا موقعیت به هدر میره چون پاسی که داده میشه یا خیلی کم جون هست که باعث میشه توپ رو دروازبان بگیره یا خیلی محم هست که باعث میشه توپ رد بشه بره. بازیکنان توپ رو که کنترل می کنن فوق العاده دچار افت می شن تقریبا یه 2 ثانیه ای طول میکشه که بعد دریافت توپ به حالت طبیعی برگردند در واقع وقتی یک پاس یک متری از بازیکن هم تیمی در شرایط آزاد دریافت می کنن 1 ثانیه وقت صرف چرخوندن باسنشون می کنن که این هیچ تناسبی با واقعیت نداره حرکات بدن رو معمولا هافبک ها انجام میدن در حین دریافت توپ تازه اونم وقتی پشت به دروازه حریف هستند ولی این استایل دریافت پاس کلا همه جا و در هر شرایطی وجود داره. دریبل اسپید بازیکنان به طور ناراحت کننده ای کم شده به طوری که وقتی توپی یه لحظه از اختیارشون خارج میشه حتی اگه 4 - 5 متر هم با خط اوت فاصله داشته باشن توپ رو به بیرون مشایعت می کنن. این مسئله در ورژن های قبل 2009 بود که در PES 2009 ترمیم شده بود ولی دوباری به حالت قبل برگشته و بازیکنان خیلی راحت توپی رو که می تونن کنترل کنن اجازه می دن به بیرون بره اونم با پای خودشون. دکمه ها کلا دیر عمل می کنن ممکنه شما برای پاس دادن یا شوت کردن مجبور بشد چند بار دکمه رو فشار بدید. در کل این جزو مشکلاتی هست که قبلا عرض کردم شما کلا نمی تونید بر بازی سوار بشید و شما قبل اینکه بخواهید با حریف دست و پنجه نرم کنید باید با گیم پلی ناجور بازی کنار بیایید چون شدیدا کنترل روی توپ کمه. البته این مسایل به این خاطر هست که مثلا به واقعیت نزدیک بشه ولی این باعث شده که PES از اون حالت کلاسیک خودش بیوفته و حالت لذت بخش خودش رو که در PES 2009 در اوج خودش بود از دست بده.
نکات مثبت بازی
مسائل فنی مربوط به ترکیب چینی و لاین آپ و استراتژی بازی فوق العاده حرفه ای شده اما یه باگ بد داره وقتی شما هرنان ژاوی رو از CMF میارید به DMF به صورت نا معقولانه ای Overalesh کم میشه یا وقتی مسی رو از AMF به CF میارید هم همینطور که این صحیح نیست مسی درسته که پست تخصصیش AMF هست ولی توی بازی در پست CF بی استعداد نیست بلکه خیلی هم با استعداده. ولی تغییرات Overal که از فیفا الگوبرداری شده با چنین مشکلاتی روبرو هست که امیدوارم برطرف بشه و تغییر Overal اینقدر غیر طبیعی نباشه توی دو پست مشابه مثلا DMF با CMF که خیلی از وظایف یکسان هست اینقدر فرق نکنه. کل یه حالت ندید بدیانه ای داره مثلا خواسته بگه بازیکن فقط باید جایی بازی کنه که اون میگه و البته مشخصه که کشکه شما مثلا می تونید فابرگاس رو بذارید توی هافبک بعد برید توی EDIT Formation بعد پستش رو بدون اینکه توی زمین تکون بدید تغییر بدید می بینید که Overal اش بیشتر میشه در حالیکه اصلا از جاش هم جنب نخورده فقط اسم اون پست تغییر پیدا کرده مثلا شما گذاشتید RWM بعد توی ادیت توی همون منطقه اسم پستش رو میذارین AMF می بینید تغییر پیدا کرد پس خیلی این تغییر Overal رو حرفه ای انجام نداده و کشکی هست.(مثلا خواستیم نکات مثبت بگیم همه اش منفی شد)
ولی خوب همین مورد تغییر Overal توی استراتژی بازی ایراد داره وگرنه بقیه مسائل خیلی حرفه ای شده کلا یه پا مربیگری هست تنظیمات لاین آپ و ترکیب چینی که خیلی می تونه موثر باشه در روند بازی. منوی بازی واقعا کلاس بالا هست و شیک.
کلا من به این دمو نمره 6.5 از 10 می دم