تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 33 از 145 اولاول ... 232930313233343536374383133 ... آخرآخر
نمايش نتايج 321 به 330 از 1443

نام تاپيک: سریال مختارنامه

کاربر فعال انجمن هنر هفتم nar nia's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

انتقاد مجتبي راعي به روايت ميرباقري از مسلم‌ا‌بن‌عقيل در «مختارنامه»

مجتبي راعي با نگارش يادداشتي درباره‌ي سريال «مختارنامه» ضمن برشمردن نكات مثبت اين سريال، به روايت داوود ميرباقري از شخصيت «مسلم‌ا‌بن‌عقيل» در اين سريال تاريخي ـ مذهبي انتقاد كرد.

اين كارگردان سينما و تلويزيون، يادداشتي كه در اختيار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) قرار داده را با جمله‌ي «به نام آنكه جان را فكرت آموخت» آغاز كرده و بر اين نكته تاكيد كرده است: سريال «مختارنامه» خوب از كار درآمده است مخارجي كه بعضي به آن ايراد مي‌گيرند به شكلي منصفانه در آن ديده مي‌شود و مهمتر از مخارج ميرباقري كم نگذاشته است و بايد يك دست مريزاد بالا بلند تقديم ايشان كرد؛ از آنجا كه «مختارنامه» سريال معتبري درآمده است به راحتي مي‌شود درباره‌ي آن به اظهارنظر پرداخت.
    وي در ادامه‌ي اين مطلب آورده است: بازي‌ها خوب است و چقدر آقاي اصلاني، ابن زياد خوبي شده است. دست مريزاد! در آخرين قسمتي كه ديدم همين ابن زياد آمده بود به ملاقات‌ هاني كه به شدت مريض بود و از قضا نمي‌دانست كه مسلم پشت پرده با شمشيري آخته قرار است او را بكشد و هنگام آن وقتي است كه هاني آب طلب كند. اما هر چه هاني آب طلب كرد از مسلم خبري نشد و ابن زياد سالم رفت كه به توطئه‌هايش ادامه بدهد. آنچه كه در سريال به عنوان دليل عدم اقدام مسلم ديديم اين بود كه مسلم عرق كرده و جلوي لرزش دستانش را نمي‌توانست بگيرد و حتي تصور كرد كه حمله مي‌كند و ابن زياد را با يك ضربه شمشير تمام مي‌كند اما ابن زياد به هنگام مرگ مي‌گويد (نقل به مضمون) علي با ميهمانش چنين نمي‌كرد! و همين تصور باعث شد مسلم بي‌حركت بماند و شكار از قفس بگريزد. به خصوص با انتخاب امين زندگاني فكر مي‌كنيم نظر كارگردان اين نبوده كه مسلم يك فرد شجاع و نترس بوده (در حالي كه مختار طوري انتخاب شده كه ما قضاوت كنيم كه فرد شجاعي بوده)
    در ادامه‌ي يادداشت مجتبي راعي آمده است: اين نوع پرداخت دراماتيك مسائلي را به ذهن مي‌آورد. براي اينكه منظورم روشن شود مثالي مي‌زنم؛ فرض كنيد مسلم پشت پرده همان‌طور كه بدون ترس مي‌ايستاد و بعد كه ابن زياد مي‌رفت در جواب اعتراض‌ هاني مي‌گفت هر چه فكر كردم ديدم اگر مولايم حسين به جاي من بودند هرگز اين كار را نمي‌كردند و البته ما هم قبول مي‌كرديم، اما حالا ما فكر مي‌كنيم مسلم ترسيده بود و براي توجيه ترسش فكر كرد اگر او را بزنم خواهد گفت اگر علي بود ميهمانش را نمي‌كشت!! و اين انديشه به ذهن ما مي‌آيد كه اي كاش مسلم نترسيده بود و آن وقت مسير تاريخ عوض مي‌شد!! ولي اگر مسلم چنين تصور مي‌كرد كه او را كشت و وقتي بيرون آمد كسي غير از ابن زياد مي‌گفت آيا اگر مولايت حسين بود تيغ بر ميهمان مي‌كشيد؟! باز مساله فرق مي‌كرد و مي‌گفتيم او نگران تاثير عملش بر كساني غير از ابن زياد است.
    راعي بار ديگر به ذكر مثالي پرداخته و نوشته است: باز يك مثال ديگر آن‌كه، در هنگام وفات پيامبر به محض آن‌كه علي(عليه السلام) از مسائل مربوط به خاكسپاري پيامبر فارغ شدند متوجه شدند كه عده‌اي در همين فرصت و با سرعت يك شورا تشكيل داده و يكي از صحابه پيامبر به نام ابابكر را به جانشيني پيامبر برگزيده و بيعت هم گرفته‌اند و همه چيز را تمام كرده‌اند، در چنين شرايطي يكي از متنفذترين چهره‌هاي عرب پيشنهاد وسوسه‌انگيزي مي‌دهد: مي‌گويد اگر اراده كني من مي‌توانم ورق را به نفع تو برگردانم! و شخصيتي كه از اين گوينده در تاريخ ثبت شده است نشان مي‌دهد كه مي‌توانست آب رفته را به جوي برگرداند اما علي علي السلام بدون درنگ پاسخ دادند از تو خيري به اسلام نخواهد رسيد و ابوسفيان و تمام كساني كه در تحليل مسائل به جاي اخلاق پيامبر از عقل خودشان استفاده مي‌كنند را براي هميشه حيرت‌زده بر جاي گذاشتند!!! ممكن است كسي بگويد اي كاش به شكلي ضمني مي‌پذيرفت و بعد كه حكومت به دستش مي‌رسيد حق را اجرا مي‌كرد و آن وقت مسير تاريخ عوض مي‌شد!!!
    نويسنده‌ي اين يادداشت در ادامه‌ي مطلبش آورده است: حال با ديدن اين قسمت سريال اين سوال براي من به وجود آمد كه آيا مسلم كاري را كه از نظر اخلاق پيامبر و امام حسين (عليه‌السلام) صحيح بود را از ترس انجام نداد،‌ يا اينكه ربطي به ترس نداشت و به عنوان نماينده‌ي امام حسين (عليه‌السلام) مجاز به چنين كاري نبود! جواب آن بسيار تعيين كننده است و دو سيستم مبارزه را ايجاب مي‌كند كه منبعث از دو سيستم اخلاقي است و مثلا با هر كدام از جواب‌ها كه به تحليل سيستم اخلاقي است و مثلا با هر كدام از جواب‌ها كه به تحليل تاريخ معاصر بپردازيم به يك نتيجه‌گيري مي‌رسيم. قطعا آقاي رسول جعفريان به عنوان محقق سريال پاسخي در خور ندارد.

2. این کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای davy jones's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

اگه قراره صحبتهای آقای راعی درست باشه پس اصلا حضرت مسلم نباید از ابتدا پیشنهاد هانی رو برای حمله ی غافلگیرکننده قبول میکرد و باید بلافاصله با مشابه همین ادله ای که آقای راعی گفتن، هانی رو متقاعد میکرد که این روش از لحاظ اعتقادی و مبنایی غلطه و ...
    در حالی که نص صریح تاریخ میگه که مسلم در ابتدا این پیشنهاد رو قبول میکنه ولی اون رو همونطور که در سریال نشون داد، عملی نمیکنه.

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

جدال توفانی ابن زیاد و میثم تمار؛
    شپش در این دنیا خونم را بمکد، بهتر از آنکه...

سرویس فرهنگی ـ
    با نزدیک شدن به محرم، مجموعه تاریخی «مختارنامه» نیز به روزهای داغ عاشورا نزدیک می‌شود، در بخش ششم این مجموعه دیدنی نیز با مستقر شدن ابن‌زیاد در کوفه و خطبه فریبکارانه‌اش، ورق برگشت و رخدادهای تازه‌ای در راه است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، در بخش ششم، شاید یکی از تأثیرگذارترین بخش‌های مجموعه، دیالوگ‌های ابن‌زیاد و میثم تمار بود، که ماهیت پلید ابن‌زیاد را به زیبایی برای مخاطب آشکار ساخت:

ابن زیاد: چند وقت است، تنت به آب نخورده خرما فروش؟ شما غسل نمی‌کنید؟

میثم: اولاً خاک پاک کننده است و در غیاب آب می‌تواند، رفع حاجت کند.

ثانیاً شپش در این دنیا خونم را بمکد، به از آن است که تن فربه‌ام در گور گرفتار مار و عقرب شود.

ثالثاً این خاصیت حرامزاده است که با تحقیر و تهمت دشمنانش را آزار کند والا نه من خاک و خلیم و نه شپشی با خود دارم.

بنا بر این گزارش، در بخش ششم، دیالوگ‌های رد و بدل شده میان کیان و مختار نیز وجه دیگری از مردم بی‌وفای کوفه را مشخص کرد:

کیان: تا اینجای کار، همه حدس و گمان‌ها نادرست درآمد. ابن مرجانه بی‌خبر آمد؛ آن هم بی‌لشکر و بی‌کوس و کرنا. با لباسی آمد که همه خیال کردند حسین است، بعد هم بر منبر رفت و رجز خواند و همه بیعت شکنان را به عقابی سخت وعده کرد. نخستین صیدش میثم تمار بود؛ وقتی میثم را می‌کوفتند، همه کوفیان تنها ایستاده بودند و نگاه می‌کردند.

مختار: ابن زیاد روی جهل و ترس کوفیان حساب کرده؛ او بدون لشکر آمده تا کوفه را به دست خود کوفیان فتح کند. به دوستان خوش‌خیال و ساده لوحمان بگو، تو را به خدا، قیل و قال کوفیان را باور نکنند. اسارت میثم تمار، گواه این است که کوفیان همان جماعت تو زرد دیروزند.

گفتنی است، بخش هفتم مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» جمعه شب ساعت 22 از شبکه اول سیما پخش می‌شود؛ این مجموعه همچنین در شبکه قرآن؛ یکشنبه‌ها و پنجشنبه‌ها: ساعت 20:00، شبکه جام جم یک، شنبه‌ها: ساعت 21:45 به وقت تهران، جام جم 2 شنبه‌ها: ساعت 04:15 به وقت تهران و جام جم 3 شنبه‌ها: ساعت 14:45 به وقت تهران، پخش می‌شود.

داره خودمونی میشه arisa's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007

پيش فرض

وقتی آخرین نفرات دورو بره مسلم رفتند امین زندگانی چشماشو بست و باز کرد! این پلک زدنش دیوونم کرد!
    الان یه بار دیگه دیدمش! ای تف به این کوفی ها!!
    سکانس فوق العاده تاثیرگذاری بود،نمیدونم این خاصیت زندگانی هست یا خیر که در این گونه سکانسها فوق العاده نگاهش تاثیرگذار از آب ّ در میاد،با این که انتخابش برای حضرت سلیمان ملک نبی را مناسب نمیدیدم در این فیلم هم سکانسی هست که یکی از یاران نزدیکش از پشت با نفوذ اجنه درجسمش به سمت حضرت سلیمان حمله میبره و وقتی حضرت سلیمان برمیگرده سکانسی تقریبا اسلومشن شکل میگیره که نگاه زندگانی در اون هم فوق العاده تاثیرگذار از اب در اومده..

فقط در مورد سکانس دیشب فکر کنم تدوینگر با اشتباهش مانع کامل شدن این تاثیر شد،بسیار زود قطع کرد سکانس موردنظر را،حس ایجاد شده که با موسیقی و مکثی میتونست بهتر از این بشه،زود پایان پیدا کرد..

6. 8 کاربر از arisa بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز Greedy's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    ؟?

پيش فرض

من که اصلا تلویزیون نمیبینم زیاد مختارنامه رو وقتی میبینم ضبط هم میکنم دو بار دیگه هم میبینم

آخر فروم باز smallfrank's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2007

پيش فرض

تکرارش رو کی نشون میده؟
    میخام دوباره ببینم...

داره خودمونی میشه alonestar69's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2010
    محل سكونت
    56+6

پيش فرض

با سلام و عرض ادب
    من شنیدم ابن زیاد وقتی میخواد میثم تمار رو به شهادت برسونه دستها و پاهاش رو قطع میکنه و برای اینکه سخن حضرت علی ع صحیح از آب در نیاد(چقدر اون ملعون با حضرت علی عناد داشته) زبانش رو قطع نمیکنه و آنقدر میثم تمار مردم رو به راه راست میخونه که در آخر به ناچار زبان او رو هم میبره و در آخر صحبت حضرت علی ع صحیح از آب در میاد(درباره ی صحت صحبت حضرت علی حتی خود اون ملعون هم میدونسته که آخرش همین میشه).
    من دو تا سوال دارم کسی درباره ی این موضوع اطلاع کامل داره؟ و دوم من جایی ندیدم آخرین صحبتهای میثم رو ولی خیلی میخوام بدونم قبل از شهادتش با اون شجاعت چی به اون ملعون میگفته و چی به مردم کوفه میگفته اگر کسی اطلاعی داره ممنون میشم منو هم در جریان بگذاره.

10. 4 کاربر از alonestar69 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای davy jones's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

تکرارش رو کی نشون میده؟
    میخام دوباره ببینم...
    سلام.
    جدول کامل پخش این سریال از کانال های گوناگون:

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    موفق باشین.
    89/8/22

12. 4 کاربر از davy jones بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه oranoos2007's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت
    زیر گنبد کبود

پيش فرض

نقش شمر به محمد فيلي به نظرم خيلي نمياد بيشتر به اون مرد لاغره هست كه چشم روشن داره از ملازمان عبيداله است از او صحنه كه طلاهارو تو دست ميگرفت واقعا دلم براي مظلوميت شيعه سوخت هميشه دشمنان شيعه هزينه هاي گزافي براي از بين بردن شيعه خرج ميكنه متاسفانه شيعه براي ترويج فرهنگ شيعه خيلي خرج نميكنه،
    واقعا الان كه زيارت عاشورا ميخونيم وقتي به اللهم العن عبيداله ........... ميرسه از ته دل لعن ميكنيم
    دست ميرباقري درد نكنه
    به منكر علي بگو نماز را رها كند
    نماز بي ولاي او عبادتيست بي وضو

14. 6 کاربر از oranoos2007 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

سعی کردم زحمات همه عوامل تولید "مختارنامه" را در تدوین به هدر ندهم

تدوینگر مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" تاکید کرد برای تدوین این پروژه تعامل خوبی با میرباقری داشته و سعی کرده زحمات عوامل تولید را در تدوین به هدر ندهد، چرا که از نزدیک شاهد تلاش همه آنها بود. مهدی حسینی‌وند، تدوینگر مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" درباره پذیرش این سریال به خبرنگار مهر گفت: تقریباً یک سال بعد از شروع فیلمبرداری یعنی سال 84 با پروژه "مختارنامه" قرارداد بستم. من قبلاً سریال "معصومیت از دست رفته" را با داود میرباقری کار کرده بودم و با روحیات او کاملاً آشنایی داشتم و از نتیجه آن کار خیلی راضی بودیم.
    وی در ادامه افزود: هر فردی دوست دارد در کارنامه هنری‌اش کارهای شاخص بیشتر باشد و مجموعه "مختارنامه" هم جزو سریال‌های ماندگار تلویزیون بود. به همین دلیل وقتی مدیر تولید این پروژه به من پیشنهاد داد با خوشحالی پذیرفتم، چرا که علاقمند بودم باز هم با داود میرباقری همکاری داشته باشم.
    حسینی‌وند در پاسخ به این سئوال که تدوینگر به هر حال کارگردان دوم محسوب می‌شود، آیا سلایق‌تان با میرباقری برای تدوین همخوانی داشت، چرا که میرباقری وسواس زیادی در کار دارد، توضیح داد: همزمان با فیلمبرداری تدوین اولیه شروع شد و ما خیلی عقب از گروه نبودیم. من بعد از اینکه صداها را سینک و سکانس‌ها هم مونتاژ اولیه می‌کردم برای داود میرباقری می‌فرستادم. "مختارنامه" این فرصت را به دست ما داد تا آرام آرام سلایق یکدیگر دستمان بیاید.
    این تدوینگر خاطرنشان ساخت: تدوین اولیه را بدون حضور کارگردان تمام کردیم و بعد از آن تقریباً برای تدوین نهایی همه چیز آماده بود و با متریال آماده کار را انجام دادیم و چون میرباقری در جریان کار ما بود، بنابراین در تدوین نهایی مشکلی نداشتیم که حالا باید کات‌های خاصی داشته باشیم یا نه. در مجموع همکاری خوبی بود.
    وی با اشاره به اینکه میرباقری جزو کارگردانانی است که به کارش اشراف زیادی دارد، توضیح داد: او از کارگردانان حرفه‌ای است و وقتی کاری شروع می‌کند ذهن‌اش را متمرکز بر کار می‌کند. علاوه بر آن ما در طول کار خیلی درباره کلیت کار صحبت می‌کردیم و چون در کلیت به توافق رسیده بودیم دیگر نیازی نبود در جزییات وارد شویم، چرا که اساس کار مشخص شده بود.
    حسینی‌وند درباره ریتم مناسب سریال "مختارنامه" گفت: معتقدم کارگردان بعد از فیلمبرداری کارش تمام نمی‌شود. در واقع تدوینگر و کارگردان مکمل یکدیگر هستند و اگر این اتفاق نیفتد قطعاً نتیجه کار رضایت‌بخش نخواهد بود. دلیل ریتم مناسب مجموعه "مختارنامه" هم به خاطر این است که این اتفاق افتاد. اینکه ریتم قصه کجا تند و کجا با تامل باشد، نتیجه تعامل خوب میان من و میرباقری بود. مسلماً تعامل دو طرف منجر به نتیجه خوبی هم می‌شود.
    این تدوینگر درباره اینکه تدوین مجموعه "مختارنامه" چه جایگاهی در کارنامه هنری‌اش دارد، توضیح داد: من همیشه کارهای میرباقری را دوست داشتم، چرا که می‌دانم او وسواس زیادی به کارهایش دارد و خیلی هم زحمت می‌کشد. من از نزدیک شاهد تلاش همه عوامل برای تولید بهتر "مختارنامه" بودم و سعی کردم در تدوین زحمات همه عوامل را در نظر بگیرم و آن را به هدر ندهم.
    وی اشاره کرد: شاید باورتان نشود، اما برای تدوین این پروژه خیلی زحمت کشیدم و شب و روزم را برای این کار گذاشتم. گرچه پنج سال از عمرم را برای سریال "مختارنامه" گذاشتم، اما از نتیجه کار خیلی راضی هستم.
    حسینی‌وند در پاسخ به این سئوال که تدوین کدام یکی از صحنه‌ها برایتان جذابیت خاصی داشته، توضیح داد: تدوین همه سکانس‌ها برایم جذاب بود، ولی صحنه‌هایی که نعمان بن بشیر (داود رشیدی) و مختار (فریبرز عرب‌نیا) با یکدیگر بحث و جدل داشتند را خیلی دوست داشتم و برایم شیرینی خاصی داشت. علاوه بر آن سکانس‌های عاشورا هم خیلی خوب بود، چون میرباقری با حساسیت زیادی کار کرده بود.
    این تدوینگر ادامه داد: در طول این پنج سال هیچ وقت پیش نیامد که با خودم بگویم خسته شدم و ای کاش این پروژه تمام شود و من به سر کار دیگری بروم. هر روز با عشق کار می‌کردم.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •