سلام
ایزو یا همون حساسیت:
فکر کنم بشه بهش حساسیت سنسور به نور هم گفت،وقتی شما حساسیت رو بالا می برین عکس روشن تر میشه هر چی دوربین شما حرفه ای تر باشه با حساسیت بالا نویز کمتری به عکس میده مثلا در بعضی دوربین های حرفه ای حساسیت 3200 عادیه ولی اگه من با دوربینم(DSC_H20)حساسیت 3200 رو انتخاب کنم توی عکس فقط نویز دیده میشه،فکر کنم دوربین شما توی نویز زیادی در حساسیت های بالا نداشته باشه ولی کلا دوربین های کامپکت(دوربین های لنز سر خود)نسبت به دوربین های حرفه ای نویز زیادی به عکس میدن
در مورد روشنایی:
وقتی شما مقداری رو برای روشنایی انتخاب می کنید خود دوربین با تنظیم دیافراگم و سرعت شاتر اون مقدار روشنایی رو به دست میاره
سرعت شاتر:
زمان باز بودن شاتر،مقیاسش ثانیه هست ولی نوع نوشتن دوربین ها با هم فرق می کنه فکر کنم دوربین شما این طوری باشه وقتی می نویسه 60 یعنی 1/60 ثانیه و وقتی می نویسه 3(بعدش علامت ثانیه من روی کیبوردم ندارم علامت ثانیه رو)یعنی 3 ثانیه چون من خودم سونی دارم این طوری می نویسه برای بعضی از دوربین ها همون 1/60 می نویسه و برای 3 ثانیه هم 3
هر چی سرعت شاتر بالاتر باشه عکس تاریک تر میشه و سوژه بهتر فریز میشه،برای همین سرعت شاتر رو باید بر اساس میزان تحرک سوژه و نور محیط تنظیم کرد
با پایین آوردن سرعت شاتر سوه های متحرک توی عکس کشیده میشن نمونشو میشه توی عکس هایی دید که توی شب از ماشین های در حال حرکت گرفته شدن و نور چراغ های ماشینا توی عکس کشیده شده(به شکل چند خط نورانی)
دیافراگم:
اندازه باز بودن دیافراگم،هر چی دیافراگم بازتر باشه(عدد کوچیکتر)عمق میدان(محدوده فوکوس)کمتر میشه و عکس روشنتر میشه،برای همین اندازه دیافراگم رو باید بر اساس نور محیط و محدوده فوکوس مورد نیاز سوژه تنظیم کرد
لازم میدونم یه توضیحی هم درباره عمق میدان بدم
عمق میدان یعنی محدوده ای که توی فوکوس قرار می گیره وقتی شما از یک سوژه عکس می گیرین و روی یه نقطه از اون فوکوس می کنین اگه عمق میدان رو بالا ببرین قسمت هایی که روی نقطه فوکوس نیستن واضح تر میشن و اگه عمق میدان رو پایین بیارین قسمت هایی که وری نقطه فوکوس نیستن تار میشن
امیدوارم مفید بوده باشه