اون برنامه رو که میگی چی هست ؟
برای دانلود بزارش
حالا چه آمپی با لوازم من می خوره؟
اون برنامه رو که میگی چی هست ؟
برای دانلود بزارش
حالا چه آمپی با لوازم من می خوره؟
اون برنامه رو که میگی برای دانلود بزارش
حالا چه آمپی بخرم؟
دوستان یه سیستم برای پراید خشک چی پیشنهاد میدید؟
تا رنج 400 با ساب و usb بدون lcd
میخوام بترکونه
راستش خودم حوصله توضیح و عکسبرداری و ... ندارم ولی اینو پیدا کردم.
این آموزش مربوط به دوست عزیزمون در سایت پرشین تیونینگ با نا کاربری Esmit هست.با تشکر از ایشان.
آموزش ساخت باکس برای ساب و کار با برنامه WinISD
--------------------------------------------------------------------------------
خوب اول از همه اینکه میتونید این برنامه رو از لینک زیر دانلود کنید:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این برنامه داخلش یه سری سابها رو داره که خیلیاشون خیلی قدیمی هستن و کلا کامل نیستن
شروع کارمون به این شکل هست که من یه ساب 306c پایونیر خریدم که داخل جعبش یه کاتالوگ داره و یه سری از پارامترهای الکتریکی و مکانیکی یا Thiele-Small Parameters رو توش نوشته:
شما وقتی که برنامه رو باز میکنید باید روی new project کلیک کنید بعد روی دکمه new کلیک میکنید تا ساب جدیدمون رو به برنامه بشناسونیم
از صفحه ای که باز میشه به نام Driver Editor منوی general مربوط به مدل و برند اسپیکر هست.
از صفحه دوم parameters شما باید دونه دونه پارامترهارو وارد کنید.
دقت کنید که این پارامترها همه با هم رابطه دارن مثلا Qts از رابطه QES و QMS حاصل میشه و برنامه قادر به محاسبه این پارامترها هست پس شما لازم نیست که همه پارامترها رو وارد کنید.
از بین همه پارامترها باید این پارامترهارو وارد کنید:
Qes - Qms - Fs - Vas - Mms - Bl - Xmax - Pe - Voicecoils - connections
بقیه پارامترهارو خود برنامه محاسبه میکنه.
توی عکس پارامترهای سبز اونهایی هست که من وارد کردم و آبی ها اونهایی هست که برنامه حساب کرده:
بعد از اینکه تموم شد save رو میزنیم و بعد close بعد دوباره new project رو میزنیم و اینبار ساب 306 داخل لیست اومده بعد از انتخاب next رو میزنیم دوباره next اینجا نوع باکسی که میخوایم طراحی کنیم رو مشخص میکنیم بعد next بعد finish رو میزنیم.
خوب الان یه صفحه باز شده که بالاش چند تا منو داره اگه روی box بزنیم میتونیم حجم باکس و فرکانس تیون رو وارد میکنیم و اگه روی vent کلیک کنیم میتونیم نوع پورت و سطح مقطع رو مشخص کنیم و برنامه خودش طول پورت رو به ما میده
توضیح اینکه اگه نوع پورت رو دایره ای یا round port انتخاب کنیم فقط لازمه که قطر پورت رو مشخص کنیم و اگه از پورت مربعی یا slot port استفاده کنیم باید عرض و طول پورت رو وارد کنیم.
از بالا در قسمت signsl میتونیم توان موثر(Rms) ورودی رو که میخوایم به اسپیکر بدیم مشخص کنیم.
اگه به قسمت EQ/Filter بریم میتونیم فیلترهامون رو انتخاب کنیم که واجب ترینشون ----- ساب سونیک هست که بوسیله HPF میتونیم انتخابش کنیم.
این از پارامترها:
اینم عکسی که مشخصه که بعضی پارامترهارو من وارد کردم و بعضی رو برنامه محاسبه کرده:
خوب بریم سراغ نمودارها:
اولین نموداری که به نظر من بیشترین اهمیت رو داره نمودار Cone excurtion هست. اگه این نمودار رو نگاه کنید یه خط قرمز داره که اون لیمیت ما هست و ما نباید از اون خط بگذریم.
این نمودار در واقع نشون دهنده مقدار بالا پاینن رفتن دیافراگم هست که به excurtion معروفه.
نکته اینکه هر چه اسپیکری excurtion بیشتری داشته باشه کیفیت بهتر و دیستورشن کمتری داره و علاوه بر اون وات بیشتری رو میتونه تحمل کنه.
مثلا من یه باکس پورتد 60 لیتری با فرکانس تیون 32 هرتز رو در نظر دارم و به عنوان ورودی میخوام 400 وات رو به 306 بدم. میبینید که نمودار به شدت از مرز لیمیت گذشته در واقع اگر این باکس رو بسازید و بخواید 400 وات به ساب توان بدید به شدت صدا دیستورت میشه و نمیتونید ولوم رو بالا ببرید و این به خاطر وجود فرکانسهای خیلی پایین هست که ساب داره اجرا میکنه. حالا ما باید یه جوری از شر این فرکانسهای پایین خراب راحت شیم. اکثر آمپهای مونو یه ----- به نام ساب سونیک ----- دارن که در واقع همون HPF هست ولی رنج فرکانسی پایینی داره مثلا 15-40 هرتز. این ----- به ما کمک میکنه تا این فرکانسهای پایین رو ما تا جایی تضعیف کنیم که دیگه صدای ما رو خراب نکنه.
برای این کار از قسمت EQ/Filter روی HPF فرکانس مثلا20 هرتز رو انتخاب میکنیم و این ----- رو Add میکنیم. میبینیم که خیلی نمودار به لیمیت نزدیک شده ولی هنوز زیر خط لیمیت نیومده این دفعه روی HPF کلیک میکنیم و Modify رو میزنیم و 20 رو به 30 تبدیل میکنیم. همون طور که میبینید خیلی نمودار به لیمیت نزدیک شده حالا باید اینقدر با حجم و فرکانس تیون و این ----- و توان ورودی بازی کنید تا نمودار زیر لیمیت بیاد.
نکته این که ----- ساب سونیک باید بیشتر از 2 هرتز زیر فرکانس تیون باشه مثلا اینجا که فرکانس تیون من روی 32 هست بهتره ----- رو بالای 30 نیارم.
خوب نمودار بعدی نمودار Air Velocity هست که مشخص کننه حجم هوای تبادلی از پورت هست این نمودار هم یه لیمیت داره که توی نرم افزار به صورت خط نیست ولی باید یادمون باشه که این نمودار بهترین وضعیتش زیر 18 متر بر ثانیه هست و اگه زیر 18 نتونستین بیارین دیگه بالای 30 یا نهایت بالای 40 نرین البته بالای 30 که برین پورتتون صدای پپ پپ میده و کیفیت صدا رو شدیدن پایین میاره.
حالا چطور این نمودار رو پایین بیاریم. قبلا گفتم که یه قسمتی به نام vents هست که از اینجا مقطع پورت تعداد پورت و عمق پورت مشخص میشه. باید اینقدر مقطع پورت رو کم و زیاد کنین تا هم عمق پورت زیاد بلند نشه و هم نمودار پایین بیاد.
نمودار مهم دیگه نمودار Group Delay هست. این نمودار همون طوری که از اسمش معلومه تاخیری هست که صدا نسبت به بقیه اسپیکرها میتونه داشته باشه و به ساب مربوط نیست بلکه به طور مستقیم با حجم و فرکانس تیون باکس ارتباط داره.این نمودار هر چی فلت تر باشه کیفیت صدا بهتر میشه. اگه واقعا میخواین بدونین فلت یعنی چی یه باکس سیلد طراحی کنید تا ببینید که نمودار توی سیلد و پورتد چه قدر با هم فرق دارن.
نمودار های دیگه ای هم هست مثل spl که شدت صداتوی رو توی پیک خودش و توی فرکانسهای مختلف نشون میده. یا ماکزیموم پاور که نشون میده توی چه فرکانسی ماکزیموم پاور رو میتونین داشته باشن و یا افت های توان رو نشون میده.
بقیه نمودار ها هم هر کدوم مربوط به یه چیزن که هر کی کنجکاو بود بپرسه اگه بدونم میگم. ولی عمده نمودار ها همینها بودن
منظورتون اینه نمیخوایید از آمپ قبلی استفاده کنید؟؟ اگه نمیخوایید از اون استفاده کنید باید یه آمپ 4 کاناله خوب که هم ساب و هم باندا رو جواب بده تهیه کنید. مثلا سونداسپریوم 680.4 که فکر کنم حدودای 220 باشه. ساب هم که جای خود دارد ولی انصافا بیس آلپین یه چیز دیگس. (ولی اگه بخوایید ساب هم آلپین S تیپ مثلا 12 اینچ انتخاب کنید خرجتون یکم میزنه بالا. چون الان همین ساب توی خرم آباد حدودای 150 تومنه.)
شاید توی تهران بتونید 2 تاشون رو با 330-340 تومن هم گیر بیارید. ولی هنوز دستمزد ها میمونه.
سلام.نوشته شده توسط soldir
متاسفانه با 400 تومن ترکوندن مقدور نیست.
ولی یه سیستم متوسط میشه انداخت.
========
مثلا ساب 306 پایونیر حدودای 60 تومن
آمپ 4 کاناله ( مارکا و انواع زیادی هست. که حداقل 140 رو باید در نظر بگیرید)
باند هم کنوود 718 که حود 70-80 تومنه.
پخش هم پایونیر 3050 UB که حدودای 140-150 تومن باید باشه. (البته پخش میتونید از انواع JVC استفاده کنید که ارزونتر هم هستن احتمالا و مثلا با 120 تومن هم یو ای بی دار هم هست. ولی 3050 بهتره)
تازه اینا شد حدود 420. ممکنه با دستمزد و کابل و ... حدود 460-70 تومن میشه حداقل.
![]()
كسي نبود جواب منو بده؟ فرشاد خان كجايي؟...يه كم از پايو نير بيا بيرون و به فرياد دل فقرا برس!
با امضات خيلي حال كردم...هر چند فعلا همگي سر در آخوريم....و بي اعتنا يكي يكي به مذبح ميرويم...
Last edited by shahbab; 18-01-2009 at 14:52.
شرمنده. پستت رو همون اول هم خوندم. ولی باور کن آدرسی از چنین سایتی ندارم.
حالا تا چه حد میخوای خرج کنی و برای چی؟ (پخش؟ باند؟ ...؟)
امضا هم قابل شما رو نداره. همین که شناختید معلومه که ...
منظور شما از آمپ چیه همان پخش ماشین یا آمپلی فایر؟
چون من که آمپلی فایر رو معرفی نکردم!
خواستم بدونم ریز قطعات و وسایلی که برای یک سیستم لازمه چه چیزهایی هستش؟
مثل کابل و باند و ....
متشکرم
اینها هیچ کدوم BOSS نمیشه.
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید![]()
من براي پخش يه سيستم ميخوام كه:
1-همه فرمت هاي صوتي رو بخونه...
2:همه فرمت هاي تصويري رو بخونه...( من جمله دي وي دي )
3-يه مانيتور توپ و با كيفيت هم داشته باشه...و بتونه يه مانيتور ديگه براي سرنشينان عقب رو هم ساپورت كنه...
4- ورودي usb و بلو توث و رم ريدر هم داشته باشه...
5- خروجي براي آمپ و ...ديگر عوامل ارتقاء! را داتشته باشه...
6- و در آخر اينكه قيمت اين سيستم پخش از دويست تومن چندان بالاتر نزنه...!
ظاهرا اين گره فقط بدست مارشال و ديگر پخش هاي چيني باز ميشه! ...چه كنيم كه پونصد و ششصد پول جي وي سي و پايونير را نداريم!
حالا اگه يه اطلاعاتي همراه با عكس راجع به انواع اينجور پخش ها داشته باشين يا به يه لينكي چيزي(البته در ايران) و راهنمايي كنين...ما را رهين منت خود ساخته اين...
خدايا ما را از شر اين زندگي گوسفندي خلاص كن....يا زنگي زنگ...يا رومي روم...
هم اکنون 2 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 2 مهمان)