اجازه هست یه سوال فیزیک بپرسم ؟؟؟
می دونم جاش نیست ولی خب یکیه!
ممنون می شم جوابشو بگین
> فشار, کمیت اسکالر هست یا تامسون ؟؟؟؟
شرمنده ...دیگه از این کارا نمی کنم
ممنون![]()
می دونم جاش نیست ولی خب یکیه!
ممنون می شم جوابشو بگین
ممنون![]()
بله می دونم که گفته تفاوت سیارات پلوتو و برجیسی .برایه سواله 2 نگفته تفاوت سیارات زمینی با برجیسی که ! گفته پلوتون با سیارات برجیسی
اما خوب همه ی سیارات برجیسی تقریبا ویژگی هایی برابر دارند و همینطور سیارات زمینی . خوب من می گم چون پلوتو بیشتر شبیه سیارات زمینی هست و تفاوت های سیاره ی پلوتو با سیارات برجیسی مثل تفاوت سیارات زمینی با اونهاست می شه گفت پلوتو سیاره ای زمینی است .( البته فعلا که از لیست سیارات حذف شده و سیاره ی کوتوله شده)
سوالت خیلی جالبه ... کمتر کسی این سوال رو می پرسه ...اکثر ازش رد می شن و وانمود می کنن نمی خوان جوابش رو بدونن ... اما همونطوری که سوال جالبه برای جواب دادنش باید خیلی ماهر باشی ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان توضیحشون بد نبود ... اما یکم کلی بود ... من سعی می کنم بازش کنم ...> چرا همه چیز تو آسمون داره دوره خودش یا یه چیزه دیگه می چرخه ؟؟؟ چی باعث می شه که یه جسمی یه مدت طولانی دوره خودش یا یه چیزه دیگه ای بچرخه ؟؟؟؟؟؟![]()
همه ی چرخیدن ها و گردش ها (چه بدور خود و چه بدور جسمی دیگه ) دلیلی یکی نداره . یعنی همش به یه دلیل نیست و دلایل مختلفی داره .
مثلا چرخش سیارات بدور خورشید دلیلش چیه ؟
همونطور که می دونی قابل قبول ترین نظریه ی برای تشکیل منظومه ی شمسی همون نظریه توده ی ابر که یواش یواش تبدیل به خورشید و بعد سیارات شد است . همونطور که می دونی توده ی ابر تشکیل در همون ابتدا در حال چرخش بود . و این سرعت اولیه است و بعد از تشکیل سیارات قاعدتا این سرعت اولیه به این سیارات هم داده می شه و همینطور ادامه پیدا می کند .
اما اگه یه جسم آزاد در فضا که وارد محدوده ی خورشید بشه چی ؟ مثلا پلوتو که احتمالا یکی از دلایل بودنش اونجا می تونه این باشه که بعدا گرفتار منظومه شده ! این چطور ... این یه دلیل یه خورده پیچیده تر داره که با شکل اینجا برات توضیح می دم .
تو شکل زیر دایره ی زرد خورشیده ، آبی سیارست ... خط قرمز هم حرکت آزاد سیاره در فضا و خط سیاه هم مداری که بعد از گرفتار شدن ایجاد می شه .
حالا طبق دانسته های ما سیاره یه حرکتی در یه جهت داره و خورشید هم به سمت خودش اون سیاره رو می کشه و اینجا نبرو های وارد بر یه جسم به اینطورته :
خط قهوه ای همون حرکت خود سیارست (جهت نیرویی که قبلا بهش وارد شده و باعث شده جسم با این جهت حرکت کنه ) خط سبز هم جهت نیروی وارده از سمت خورشید هست و در نهایت خط سیاه برآیند این نیرو که باعث می شه سیاره در راستای خط سیاه حرکت کنه ...
اما حالا چرا دایره ؟ چرا اونطوری که من بالا گفتم باید در یه خط راست حرکت کنه که ؟
اینجا می گیم که اون تصویر بالا فقط برای یه لحظه است ... شما باید در واحد زمان این نیروها رو بررسی کنی .
شکل پائین کاملا مشخص می کنه که چه اتفاقی در واحد زمان می افته :
البته ببخشید که شکل کشیدنم با Paint خیلی ضعیفه !!
اما خوب همونطور که می بینید این نبروها هی می خوان با هم مبارزه کنن و سیاره رو به یه سمت ببرن اما اینجا نیروی برآیند می آد و صلح ایجاد می کنه و مداره دایره ای تشکیل می شه .
حالا یه سوال : چرا مدارها بشکا بیضوی هستن ؟ چرا همون دایره ی کامل در نمیان ؟
خیلی راحته . فقط روش فکر کن . اگه به جواب نرسیدی بگو تا یه راهنمایی کوچیک بکنم ...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان می خوای ما رو امتحان کنی ؟ تو که گفته بودی مدال المپیاد داری که !-- آیا مشتری از خود نور تولید می کنه ؟ اگه نمی کنه پس چرا انرژی بازتابی اون از سطح خورشید 3 برابر انرژی دریافتیه ؟
-- یخ های موجود در سطح اروپا جنسشون چیه ؟
-- چه عاملی باعث شده حرکت چرخشی انتقالی با حرکت وضعی ماه برابر بشه ؟
-- مدار رجعی چیه ؟؟ """از این مدار در صفحه ی 260 دینامیکی یاد شده """
-- حرکت رجعی زهره چیه ؟؟
-- جریان فورانی مشاهده شده که در صفحه ی 260 دینامیکی به اون اشاره شده چه جریان هایی اند ؟
-- منحنی نمایش تغییرات بازتابش چیه ؟
-- نماد P که در ابتدای نام دنباله دار ها اومده بیان گر چیه ؟
-- چگونه عمر خورشید رو تخمین زده اند ؟
به هر حال من جوابا رو تا اونجایی که یادم میاد می دم ...
نه مشتری از خودش نور تولید نمی کنه . اما دلیل این انرژی اضافی بازتابی چیه ؟ علتش انقباض دائمی شیاره ی مشتری هست . مشتری هر ساله تقریبا 1 سانتی متر منقبض می شه و همین انقباض این انرِی رو فراهم می کنه . می دونید که هر جسیم که منقبض بشه مقداری از انرِی گرانشی خودش رو به گرما تبدیل می کنه .
و جالب اینجاست که مشتری تقریبا سه برابر انرژی دریافتی رو بازتاب می کنه ...
دقیقا خبر ندارم این لایه ی یخ روی اروپا از چی هست اما همونطور که می دونیم جنس قمرهای گالیله ای همان جنس سیاره ی مشتری هست ... می تونه متان باشه .
علت برابری دوره ی گردش ماه بدور زمین برابر دوره گردشش بدور خودش باشه اینه که ماه بسیار کم جرم تر از زمین هست و زمین با نیروی گرانشی عظیمی که بهش وارد می کنه همیشه سعی داره یه سمت ماه رو ، رویروی خودش نگه داره و این باعث کند شدن حرکت می شه و از شان بد یا خوب ما این دو زمان برابر شدند ...
این نمی تونه علتش باشه ... تو این صفحات هم در مورد جزرومد و خورشید گرفتگی صحبت شده ...فک کنم جوابه سوال 3 : این باشه : در گذشته زمین بر خشکیهایه متحرکه ماه کشندهایی رو ایجاد کرده که اصطکاک ناشی از اون باعث یکی شدن چرخش و گردشش شده ....(شما صفحه 185 -186دینامیکی رو بخون )
علت بیشتر بودن یه روز زهره از یه سالش همینه ... چون خیلی نزدیک به خورشید هست و خورشید تمایل داره یک سمت زهره رو به سمت خودش نگه داره و این کند شدن بوجود می آد .
مدار رجعی هم اگه اشتباه نکنم همون حرکت بدور خورشید برای سیارات و حرکت بدور سیاره ی مادر برای اقمار هست . اون صفحه ی 260 رو مطمئنی ؟
در کمورد فورانهای زحل هم فکر کنم مربوط به طوفانهایی باشه که در سطح سیارات گازی دیده می شه داره صحبت می کنه ... مثل لکه ی بزرگ قرمز روی مشتری .
اگه شما یه نمودار داشته باشی که تغییرات بازتابیدن نور یا انرژی یا هر چیز دیگه ای رو در واحد زمان بهتون نشون بده ، در آخر این نمودار از خودش خط و خطوطی معمولا بشکل منحنی بیرون می ده . این خط رو می گن منحنی تغییرات بازتابشی جسم .
من در مورد نام دنباله دارها چیز زیادی نمی دونم ... شاید همین جوابی که پرنیان دادند درست باشه ...
عمر خورشید رو می شه از راههای مختلف فهمید ... یکی اینکه بتونی نحوه ی تشکیل منظمه رو با رایانه ها شبیه سازی کنی و یه راه ساده تر هم اینه که میزان مصرف شدن هیدرژن تو اون رو پیدا کنی ...جوابه سوال 8 هم:
فک کنم این p مخفف همون periodic ( که همون دوره ای می شه ) باشه اون tempel هم که تمپل هست دیگه...یعنی اینکه اون ئنباله دار به سوی خورشید بر میگرده
----------------------
------------------
[QUOTE]
می دونم جاش نیست ولی خب یکیه! ممنون می شم جوابشو بگین
ممنون
[/QUOTE]
فشار کمیتی برداری هست . چون برای بیان اون باید جهت و نقطه ی مورد نظری رو مدنظر بگیریم .
موفق باشید ...
[QUOTE=Mohammad Hosseyn;1807837]بله می دونم که گفته تفاوت سیارات پلوتو و برجیسی .
اما خوب همه ی سیارات برجیسی تقریبا ویژگی هایی برابر دارند و همینطور سیارات زمینی . خوب من می گم چون پلوتو بیشتر شبیه سیارات زمینی هست و تفاوت های سیاره ی پلوتو با سیارات برجیسی مثل تفاوت سیارات زمینی با اونهاست می شه گفت پلوتو سیاره ای زمینی است .( البته فعلا که از لیست سیارات حذف شده و سیاره ی کوتوله شده )
اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چه قد باحال بود!
خیــــــــــــــــــلــــ ـــــــــــــــــی ممنون ! خیلی باحال توضیح دادین ! شکلاتون هم خیلی خوب بود
خب فک کنم دلیله اینکه مداره بعضی .... بیضوی می شه اینه که سیاره های دیگه حرکتش رو دچار اختلال (همون آشفتگی گرانش ) می کننن ! همین که می گیم خروج از مرکز ....! فک کنم این خروج از مرکز زیاد تر باشه برا یه جسم مدارش بیش تر شکله بیضی رو پیدا کنه ...
ضایع شدم رفت
ممنون که توضیح دادین
خیییییییییییلیییییییییییی یییی خیییییییییلیییییییییییییی یی ازتون ممنونم .... دستتون درد نکنه
از توضیح محمد جان ممنون
فقط فکر کنم اینکه دوره گردش ماه با زمین به دلیل گرانش زمینه درست نباشه.
یعنی نه اینکه درست نباشه.ولی اینطور هم نیست که گرانش زمین باعث ثابت بودن این گردشه.چون زمانی دورتر از این احتمالا گردش ماه خیلی با الانش فرق داشته.گرانش زمین فقط به روند گردش ماه اثر منفی می زاره.یعنی از گردشش کم می کنه.حالا این بین ما درست زمان گردش مساوی هستیم.
زیاد هم به خودمون افتخار نکنیم چون گردش ها زیاد هم با هم مساوی نیست.یه کوچولو تفاوت داره.
دست همگی درد نکنه
راستیش این سوالا وقتی تو ذهنم به وجود می آن که دارم مطالعه می کنم چند وقت پیش از یه مشاور شنیده بودم که این گونه سوالا رو رو یه کاغذ بنویس تا ذهنتو مشغول نکنه من هم همنین کارو کردم دیدم رو بعضی هاشون می شه بحث کرد گذاشتم رو تاپیک
جواب ها در سطح خیلی خوبی بود
راستی معلم فیزیکمون گفته بود که فشار هم کمیتی برداری و هم اسکالری است
البته برداری عالقلانه تره
HeEeEeEeEeEelLlLlLlLlLlLlLlLllLloOoOoOoOoOo
می شه یکی اینو برام توضیح بده ؟
> یه جا گفته سیارک های کوچک تر خود گرانش کافی ندارند تا خودشان را به شکل کروی دارند . خب این چه ربطی داره ؟ من اصلا نمی فهمم این چه طوریه ؟
سلااااااااام
امیدوارم هر جا هستین خوبه خوب باشین
چه در گیری بینه علما هست !
حالا آخر چی شد ؟ من نفهمیدم ؟ چرا همش یه طرفه ماه به سمته زمینه ؟؟![]()
سلام به همگی
Mr Shaibow جان کار خوبی کردی که سوالات رو گفتی.ما هم یه چیزایی یاد گرفتیم.
---------------------------------
پرنیان جان از شما هم ممنون.
اول در مورد اخر صحبتت می خوام بگم .ما کجا محمد جان کجا.؟!ایشونو اگه عالم فرض کردی که درسته وگرنه ما نه.
اما گردش ماه.من نگفتم سمت ماه به سمت زمینه از گرانش نیست.گفتم از اول نبود که یه وقت از صحبت محمد جان بد تصور نشه که مثلا ماه تا به وجود اومد یک روش به سمت زمین بوده.
دانشمندان رفتن اونور ماه رو دیدند.اونها دهانه هایی جوون پیدا کردند که مال چند میلیون سال پیشه.یعنی چند میلیون سال پیش ماه تقریبا همین طوریه بود که هست.اما اونها کنار این برخوردهای کوچیک و جوون برخوردهایی مشابه اینور و بزرگ هم پیدا کردند که نشون می ده یه زمانی گردش ماه نسبت به الانش متفاوت یا بیشتر بوده.
پس همون جور که محمد جان گفته گرانش دلیلی اصلی همرو بودن ماه در حال حاضره.
اما در مورد سوال سیارک ها.
اصولا زمانی سیارکی می تونه خودش رو از حالت بی شکل به حالت کروی در بیاره که بتونه با گردش سریع بدور خود مواد رو پوسته خودشو روی سطح پخش کنه.یعنی یه حالتی شبیه مذاب.بعد که سرد شد حالت کرویش باقی میمونه.
خود گردش سیارک باعث داغتر شدن هسته و انتقال گرما به سطح و در نتیجه کروی شدن می شه.اما سیارک های کوچک اینقدر گرانش ندارند که گردش خودشون رو از یه مقدار خاصی بالاتر ببرند.
راستی یه چیزی.اینجا سوال می شه که خوب گرانش با چرخش چه ربطی داره.باید به مثال اسکیت سوار که همه جا هست مراجعه کنیم که هرچه گرانش بیشتر بشه و مواد داخل هسته تحت فشار مذاب بشند حجم سیارک کوچیک تر می شه.سیارک عین اسکیت سوار که دستاشو می بنده چرخش اضافی می گیره و بعد هی باز گرما زیادتر و گردش هم بیشتر میشه.
باز هم از سوالت ممنون.
زمانی که من هم مثل شما این سوال رو از خودم پرسیدم و بعد به جوابش رسیدم ، خیلی به وجد اومدم ... چیز جالبه ... خوشحالم که تونستم خوب بهتون توضیح بدم ...اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چه قد باحال بود!
خیــــــــــــــــــلــــ ـــــــــــــــــی ممنون ! خیلی باحال توضیح دادین ! شکلاتون هم خیلی خوب بود
عالی بود پرنیان ... خیلی خوب جواب دادی ... یه نمره ی 20 از من طلب کاری !!نقل قول:
نوشته شده توسط Mohammad Hosseyn [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا یه سوال : چرا مدارها بشکا بیضوی هستن ؟ چرا همون دایره ی کامل در نمیان ؟
خیلی راحته . فقط روش فکر کن . اگه به جواب نرسیدی بگو تا یه راهنمایی کوچیک بکنم ...
خب فک کنم دلیله اینکه مداره بعضی .... بیضوی می شه اینه که سیاره های دیگه حرکتش رو دچار اختلال (همون آشفتگی گرانش ) می کننن ! همین که می گیم خروج از مرکز ....! فک کنم این خروج از مرکز زیاد تر باشه برا یه جسم مدارش بیش تر شکله بیضی رو پیدا کنه ...
حالا آخر چی شد ؟ من نفهمیدم ؟ چرا همش یه طرفه ماه به سمته زمینه ؟؟
اول وایسا یه چیز رو قشنگ اینجا معلوم کنم ...
اما گردش ماه.من نگفتم سمت ماه به سمت زمینه از گرانش نیست.گفتم از اول نبود که یه وقت از صحبت محمد جان بد تصور نشه که مثلا ماه تا به وجود اومد یک روش به سمت زمین بوده.
دانشمندان رفتن اونور ماه رو دیدند.اونها دهانه هایی جوون پیدا کردند که مال چند میلیون سال پیشه.یعنی چند میلیون سال پیش ماه تقریبا همین طوریه بود که هست.اما اونها کنار این برخوردهای کوچیک و جوون برخوردهایی مشابه اینور و بزرگ هم پیدا کردند که نشون می ده یه زمانی گردش ماه نسبت به الانش متفاوت یا بیشتر بوده.
پس همون جور که محمد جان گفته گرانش دلیلی اصلی همرو بودن ماه در حال حاضره.
کی گفته که همیشه یه سمت ماه به سمت ماست ؟
باید بگید ما همیشه سمت روشن ماه رو می ببنیم ! وگرنه زمان ماه نو دقیقا تمام اون سمت ماه رو به ماست ... اما ما نمی تونیم ببینیم ... چون همیشه یه سمت برامون تاریکه ...
اما دلیلش رو تا اونجایی که من می دونم همینی بود که گفتم ... گرانش زمین که سعی داره حرکت چرخشی ماه رو کندتر کنه .
همگی موفق و پیروز باشید ...
تا حالا عکس هایی رو که با نور دهی زیاد در ماه نو یا کهنه می گیرن تا زمین تاب رو مشخص کنن رو دیدی؟ همون ماه معمولی هست! گفته تو غلط هست. یه طرف ماه به طرف ماست و به فاز ماه هم ربطی نداره. تو هم خودت تجسم کن و مثل پرنیان یه 20 بگیر!اول وایسا یه چیز رو قشنگ اینجا معلوم کنم ...
کی گفته که همیشه یه سمت ماه به سمت ماست ؟
باید بگید ما همیشه سمت روشن ماه رو می ببنیم ! وگرنه زمان ماه نو دقیقا تمام اون سمت ماه رو به ماست ... اما ما نمی تونیم ببینیم ... چون همیشه یه سمت برامون تاریکه ...
اما دلیلش رو تا اونجایی که من می دونم همینی بود که گفتم ... گرانش زمین که سعی داره حرکت چرخشی ماه رو کندتر کنه .
اگه پیدا کردم عکس هم میذارم.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)