تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 30 از 73 اولاول ... 2026272829303132333440 ... آخرآخر
نمايش نتايج 291 به 300 از 721

نام تاپيک: پرسش و پاسخ نجومی

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

- یه سوال آموزنده:‌ اگر در منظومه‌ی شمسی خودمون خورشید رو با سیاه‌چاله‌ی معادلش جایگزین کنیم (میدونیم که خورشید تبدیل به سیاه‌چاله نخواهد شد ولی حالا)‌ اونوقت آیا زمین به دام این سیاه‌چاله‌ خواهد افتاد؟ شرایط تغییری میکنه؟
    سوال آموزنده ایست

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، اگه با جرم خورشید باشه (همون فرض محال که خورشید تبدیل به سیاهچاله بشه) تاثیری نداره چون جرم تغییری نکرده و فقط متراکم شده. تا جایی که من می دونم اگه فرض کنیم در اون دنیای خیالی یکدفعه به جای خورشید یک سیاه چاله قرار می دیم، فقط در صورتی زمین به دام این سیاهچاله خواهد افتاد که اون سیاه چاله به حدی قوی باشه که تفاوت نیروی گرانشی که به نقطه های مختلف زمین (و به مواد با جرم های متفاوت) وارد میشه بیشتر از کلیه نیروهایی باشه که باعث میشه زمین به شکل فعلی و کروی باقی بمونه. در غیر این صورت کماکان زمین به دور اون سیاه چاله می چرخه.

2. 4 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

ممنون جناب Stream کاملا درست می‌باشد
    البته نکته‌ی دومی که بهش اشاره کردین شاید جای بحث بیشتر داشته باشه (نیاز به دوستان diskoseismologist هست اینجا) اما کاملا درست هست و به دو نکته‌ی مهم این سوال بسیار آموزنده اشاره کردین البته نکته‌ی دوم ابتکار خود شما بود من این نکته‌ی دوم رو بیشتر در ارتباط با پدیده‌ی بصری helix میبینم (خورده شدن توسط جرم غول‌مقدار). در واقع این حرفی که میزنم یه حرف دقیق علمی نیست و یه برداشت شخصی هست که دوست داره به این موضوع کمی کلی‌نگرانه و بصری نگاه کنه (یعنی دیمی). اونم اینکه پدیده‌ی helix یا مارپیچی در کیهان بیشتر مصادف خورده شدن (توسط سیاه‌چاله یا ستاره) است شاید اینجوری بشه یه تخمین دیمی از تعداد این هیولاها زد...البته کلی‌نگری و انتراعی کردن کار ریاضیدان‌هاست و اتفاقا از نظر ایشاناین مسئله بیشتر به نسبت طلائی و دنباله‌ی فیبوناچی ربط داره که در طبیعت هم بسیار دیده میشه و فقط محصور به قضیه خورش کیهانی نیست...

بگذریم، ولی یه بحث جالب میتونه این باشه که چطوریه که وقتی سیاه‌چاله‌ای با اندازه‌ی مناسب به سطح زمین میخوره به مرکز زمین میره و اونجا شروع به چرخش میکنه؟ جواب این مسئله با همون قوانین نیوتن قابل توضیح هست (جاذبه، برآیند نیروها و قانون سوم)‌ ولی وقتی به اون وسطا میرسه نکات ریز زیاد داره که خودم با خودم روی این مسئله اجماع آرا ندارم و دقیق نمیدونم خب به خاطر عدم تعادل در برآیند نیروها سیاهچاله در رسیدن به مرکز فرضی زمین هم به خاطر دینامیک بودن مسئله که دائم در حال تغییر شرایط مسئله هستیم باز شروع به چرخش حول مرکز فرضی میکنه و یه سیستم مثل سیستم گردش سیاره‌ای کپلر درست میکنه (یعنی سیاه‌چاله هم میچرخه) ولی اگر این جواب رو تائید کنید و درست باشه به نظرم همین هم حواشی و نکات آموزنده زیاد داره...

4. 3 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

بنظر من هم زمین در دام سیاهچاله که همون خورشید هست که تبدیل شده، گرفتار نخواهد شد و بدور اون خواهد چرخید و سپس زمین در فضا ول شده و سرگردان خواهد شد
    چون خورشید به محض اینکه سیاهچاله بشه، سیاهچاله بسیار ریزی خواهد شد و به احتمال زیاد در مدت کم تبخیر شده و بلکل ناپدید خواهد شد.....

6. این کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال مشاوره خرید گوشی موبایل Iloveu-ALL's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2011

پيش فرض

بنظر من هم زمین در دام سیاهچاله که همون خورشید هست که تبدیل شده، گرفتار نخواهد شد و بدور اون خواهد چرخید و سپس زمین در فضا ول شده و سرگردان خواهد شد
    چون خورشید به محض اینکه سیاهچاله بشه، سیاهچاله بسیار ریزی خواهد شد و به احتمال زیاد در مدت کم تبخیر شده و بلکل ناپدید خواهد شد.....
    به چه دلیل سیاهچاله موردنظر تبخیر میشه؟
    و دلیل ریز بودن این سیاهچاله ، کم بودن وزن خورشیده؟
    Last edited by Iloveu-ALL; 30-03-2013 at 23:24.

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

بله
    چون خورشید با جرم کنونی اگه سیاهچاله بشه خیلی واسش کمه،
    سیاهچاله ریز هم محکوم به تبخیره سریعه.....

9. این کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

من پستتون رو سه بخش میکنم (با اجازه البته) بخش اول که میگه تغییر نمیکنه، بخش دوم که بحث سرگردانی هست و بخش سوم که بحث تبخیر سیاه‌چاله است....

قسمت اول درسته و جناب Stream توضیح دادند و نیاز به توضیح بیشتری نیست. در اون صورت زمین تا ابد (با فرض ثابت بودن سیاه‌چاله و پیش نیومدن اتفاقی) به دور اون سیاهچاله (البته در تاریکی و سرمای نزدیک به مطلق) خواهد چرخید.

در بخش دوم، نتیجه‌گیری اینکه در فضا سرگردان خواهد شد اگر منظورتون خارج شدن از مدار است با توجه به پدیده‌ی تابش هاوکینگ درست هست ولی چقدر طول میکشه از مدار خارج بشه؟

در قسمت سوم هم خورشید سیاهچاله نمیشه اول بزرگ میشه و تا نزدیکی‌های زمین باد میکنه(Red Giant) و بعد میترکه (nova) و تبدیل به یه کوتوله‌ی سفید (white dwrf) میشه. حالا اگر این بخش رو مرتبط با بحث Stream هست: در رابطه با عدم تغییر وضعیت solar system هم همونطوری که در پست‌های قبلی اومد فرض بر این بود که خورشید با همین جرم یه سیاهچاله بشه (بدون در نظر گرفتن تابش هاوکینگ) ثابت بمونه و البته بحث تابش هاوکینگ و شعاع افق سیاهچاله که از رابطه‌ی R = 2GM/C^2 بدست میاد هم نکته‌ی ظریفی است...

آپدیت:‌ این پست در جواب پست ۲۹۳ نوشته شد.
    Last edited by MasterGeek; 30-03-2013 at 23:40. دليل: آپدیت شدن تاپیک

11. 2 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

به چه دلیل سیاهچاله موردنظر تبخیر میشه؟
    و دلیل ریز بودن این سیاهچاله ، کم بودن وزن خورشیده؟
    سیاهچاله‌ها از خود تابش دارند (معمولا به صورت گاما)‌ که به تابش هاوکینگ معروف هست. خب این تابش هم طبق همون بحث پایستگی ماده و انرژی یعنی اینکه سیاه‌چاله داره تبخیر میشه (چون داره از خودش انرژی = ماده، به فضای بیرون ساطع میکنه) یه جورائی و اگه از اجرام اطراف تغذیه نکنه محکوم به فناست...البته عمر سیاهچاله‌ی معمول خیلی خیلی زیاده (امیدوارم اشتباه نکنم).

البته این مسئله‌ی تبخیر سیاه‌چاله کسی میدونه نتایج تجربی هم واسش هست یا نه؟ (چه بحث تو بحثی شد )
    Last edited by MasterGeek; 30-03-2013 at 23:47. دليل: یه کم توضیح بیشتر

13. 2 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

من پستتون رو سه بخش میکنم (با اجازه البته) بخش اول که میگه تغییر نمیکنه، بخش دوم که بحث سرگردانی هست و بخش سوم که بحث تبخیر سیاه‌چاله است....

قسمت اول درسته و جناب Stream توضیح دادند و نیاز به توضیح بیشتری نیست. در اون صورت زمین تا ابد (با فرض ثابت بودن سیاه‌چاله و پیش نیومدن اتفاقی) به دور اون سیاهچاله (البته در تاریکی و سرمای نزدیک به مطلق) خواهد چرخید.

در بخش دوم، نتیجه‌گیری اینکه در فضا سرگردان خواهد شد اگر منظورتون خارج شدن از مدار است با توجه به پدیده‌ی تابش هاوکینگ درست هست ولی چقدر طول میکشه از مدار خارج بشه؟

در قسمت سوم هم خورشید سیاهچاله نمیشه اول بزرگ میشه و تا نزدیکی‌های زمین باد میکنه(Red Giant) و بعد میترکه (nova) و تبدیل به یه کوتوله‌ی سفید (white dwrf) میشه. حالا اگر این بخش رو مرتبط با بحث Stream هست: در رابطه با عدم تغییر وضعیت solar system هم همونطوری که در پست‌های قبلی اومد فرض بر این بود که خورشید با همین جرم یه سیاهچاله بشه (بدون در نظر گرفتن تابش هاوکینگ) ثابت بمونه و البته بحث تابش هاوکینگ و شعاع افق سیاهچاله که از رابطه‌ی R = 2GM/C^2 بدست میاد هم نکته‌ی ظریفی است...

آپدیت:‌ این پست در جواب پست ۲۹۳ نوشته شد.
    سریعآ از مدار خارج خواهد شد چون مداره خورشیدی بدلیل تبخیر سریع از بین خواهد رفت
    شاید طی چند ساعت زمین از مدار بیرون بپره
    بهتر بگم طی چند ساعت زمین در فضا ول بشه چون مداری وجود نداره
    البته همه حرفهای من در این موارد در صورتی احتمالآ درست خواهد بود که نظریات هاوکینگ در مورد رفتار سیاهچاله ها درست باشه

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

البته این مسئله‌ی تبخیر سیاه‌چاله کسی میدونه نتایج تجربی هم واسش هست یا نه؟ (چه بحث تو بحثی شد )
    نتیجه تجربی وجود نداره البته مشاهداتی هست که به نظر میاد ممکنه سیگنال هایی باشند که از تبخیر سیاه چاله پدید اومدن (مهمترینش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در 2010) ولی هنوز جامعه علم به قطعیت نرسیده و قانع نشدند.

سریعآ از مدار خارج خواهد شد چون مداره خورشیدی بدلیل تبخیر سریع از بین خواهد رفت
    شاید طی چند ساعت زمین از مدار بیرون بپره
    بهتر بگم طی چند ساعت زمین در فضا ول بشه چون مداری وجود نداره
    البته همه حرفهای من در این موارد در صورتی احتمالآ درست خواهد بود که نظریات هاوکینگ در مورد رفتار سیاهچاله ها درست باشه
    اینطور نیست. اگه قرار بود یه سیاه چاله سریع تر از یک ستاره هم جرم خودش خالی بشه که الان ما آسمون رو پر از سیاه چاله مشاهده می کردیم نه ستاره (یا سوپرنوا) و اکثر سیگنال ها و پارتیکل های دریافتیمون از سیاه چاله ها بود!

من الان حساب کردم (با فرض محال که خورشید سیاه چاله بشه)، باز هم زمانی که طول می کشه تا اون سیاه چاله کاملا بخار بشه (البته هیچ سیاه چاله ای کاملا بخار نمیشه)، چیزی حدود 3.3x10^66 سال خواهد بود، بسیار بسیار بیشتر از عمر فعلی کیهان. این در کوتاه مدت (چند صد هزار هزار هزار هزار هزار هزار هزار میلیارد سال اول) هیچ تاثیری روی زمین نخواهد داشت.

توان خروجی مواد/انرژی تابش شده از سیاه چاله ای مثل خورشید، حدود 9.004x10^-29 وات خواهد بود که بسیار بسیار پایینه و بیشتر از میلیارد ها میلیارد سال زمان نیازه تا یک گرم از جرم این سیاه چاله کم بشه. طوری که من می بینم سیاه چاله ای با جرم خورشید اصلا جزو اون سیاه چاله هایی نیست که هیچ وقت از بین بره.

16. 2 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه Naadi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2013
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

سلام
    دو راه رو برای شروع نجوم پیشنهاد میکنم.
    یکی کلاس های نجومیه. خصوصا در تهران هستید و کلاس های خوبی در تهران داریم . و هر کلاسی و هر معلمی قابل اعتماد نیست. خیلی دیدم مدرس هایی که خودشون باید دوره مقدماتی نجوم بگذرونن میگن تو کلاسشون.
    راه دوم که خیلی مناسبه استفاده از کتابه.
    کتاب نجوم به زبان ساده برای اشنایی با مفاهیم عمومی نجوم/ کتاب صورت های فلکی برای اشنایی با مفاهیم رصدی. و یک گردونه آسمان هم برای یاد گرفتن اسمان شب.
    بابک جان ممنون
    کلاس که اصلا وقت نمی کنم برم پس بهترین گزینه برام روش خودآموزه. ترجیحم به سی دی هست. آیا مجموعه ای هست که بتونه برای من که می خوام از صفر شروع کنم مفید باشه ؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •