تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 30 از 45 اولاول ... 2026272829303132333440 ... آخرآخر
نمايش نتايج 291 به 300 از 444

نام تاپيک: سوال های فکری | تست هوش و IQ | خطای چشم |

ناظر فوتبال خارجی و مسابقه و سرگرمی Reza31001's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2010
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

وقتی در امتداد مسیر حرکت مترو حرکت میکردم متوجه شدم که هر 12 دقیقه یک بار یک قطار از کنار من عبور میکند. و هر 4 دقیقه یکبار هم یک قطار از رو برو به من می رسد. البته من و قطار هردومون سرعت یکنواختی داشتیم.
    وقتی من اونقدر تند میرم که سرعتم با قطار یکیه چطور میشه هر 12 دقیقه یه بار یه قطار از من جلو بزنه ؟

ویرایش:
    گرفتم، سرعت من و قطار ثابته اما برابر نیست
    حل نشد
    Last edited by Reza31001; 23-05-2012 at 19:33.

Super Moderator Ezel's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2007

13 تذکر

دوستان گرامی

نقد معما ها و نقد شخص راوی معما باشه برای پروفایل ها و پیغامهای خصوصیتون لطفا /

در تاپیک فقط معما مطرح میشه و جواب معما .

ممنون از توجه شما

داره خودمونی میشه iraaaaan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2011
    محل سكونت
    محل سکونت رو نمیدونم ولی ...

پيش فرض

معمای شماره 4 سخت شو !معمای شماره 4 سخت شو !afceaglee2013afceaglee2013afceaglee2013
    12 یا 10 دقیقه؟ D:
    نه . اگر هم منظورت اینه که تو سوال 12 دقیقه یا 10 دقیقه است . 12 دقیقه !
    وقتی من اونقدر تند میرم که سرعتم با قطار یکیه چطور میشه هر 12 دقیقه یه بار یه قطار از من جلو بزنه ؟
    ویرایش:
    گرفتم، سرعت من و قطار ثابته اما برابر نیست
    حل نشد
    نمیدونم چی نوشته بودی که ویرایش کردی ولی باز خوبه به این قضیه برابر نبودن سرعت پی بردی که یکی از نکات اصلی معما بود !!!!
    ناراحت نشو ایران جان ولی یکی دو نفر تو این انجمن هستند که ظاهرا دارن معما طرح میکنند ولی ..
    من کلا ناراحت نمیشم و جنبه زیادی دارم . اون معما رو هم شما درست میگی نباید عددش رو عوض میکردم . خودم هم الان فکر کردم دیدم معماییتش کم شد!!!! حالا برای اینکه جبران کنم این معما رو مخصوص تو درست کردم تا حل کنی و حال کنی هو ها ها !

معمای شماره هیچ ِ سخت نشوی عدد عوض نشوی ِ عوضی(یعنی عوض اون یکی) !
    مخصوص afceaglee2013
    عدد سه رقمی پیدا کن که داری خواص زیر باشد:
    1-رقم دهگان آن برابر با دهگان ِ سن کلاغ (یعنی میانگین سن کلاغ رو که در کتابهای درسی بود بدست بیارید و دهگانش همونه!!) باشد
    2-رقم صدگان آن 4 واحد کمتر از رقم یکان آن باشد.
    3-اگر ارقام عدد را به ترتیب عکس بنویسیم، عدد حاصل 396 واحد از عدد مجهول بزرگتر شود

.....

-معمای شماره 4 سخت شو هنوز حل نشده و خیلی هم آسونه ولی برای اینکه شما به معماهای من شک کردید یه راهنمایی میکنم که بدونید سر کاری نیست دی: قطار ها هر کدوم x دقیقه بعد از دیگری حرکت میکنن.یعنی هر نقطه ای که من به یک قطار برخورد کنم x دقیقه بعد قطار بعدی می رسه.اگه قطاری دیر تر به من میرسه به خاطر اینه که توی( 12 منهای x )دقیقه باید راهی رو که من تو 12 دقیقه رفتم طی کنه. حالا فهمیدید . فکرکنم جواب رو گفتم کلا دیگه . چون راهنمایی از این واضح تر دیگه نمیشد!!!
    Last edited by Ezel; 24-05-2012 at 10:27. دليل: حذف موارد بی ارتباط به تاپیک

پروفشنال Shadow-Man's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2008
    محل سكونت
    سووه

پيش فرض

رقم دهگان که صفره چون رفم ده گان 300 صفره
    -رقم صدگان آن 4 واحد کمتر از رقم یکان آن باشد.
    اگر ایکس و ایگرگ رو یکان و صدگان در نظر بگیریم
    x-y=4
    تمام اعدادی که تو این معادله صدق میکنن:
    5-1=4
    6-2=4
    7-3=4
    8-4=4
    9-5=4
    که اعداد زیر رو به ما میدن:

105
    206
    307
    408
    905

رقم دهگان همه صفره
    رقم صدگان همه 4 واحد از یکان کمتره
    اگه ارقام رو برعکس بنویسیم 396 واحد از این اعداد بزرگتر هستن
    پس همه جواب معما هستن.
    درست مثل قبلی

معمای قطار
    اگه قطاری دیر تر به من میرسه به خاطر اینه که توی( 12 منهای x )دقیقه باید راهی رو که من تو 12 دقیقه رفتم طی کنه
    و همین طور ایکس منهای 4 دقیقه هم طول میکشه که من به جایی برسم که قطاری که از رو برو میاد (و الان از کنارم گذشت) ایکس دقیق قبل اون جا بود.
    چی گفتم؟ خودم هم نفهمیدم. ولش کن. به همون دلیلی که 12 منهای ایکس درسته ایکس منهای 4 هم درسته. دلیلش رو نمی تونم توضیح بدم
    حالا چون سرعت ها ثابت هستن و سرعت همه قطار ها هم برابر هست میشه نتیجه گرفت12 منهای ایکس برابر ایکس منهای 4 هست
    از این معادله ایکس برابر 8 در میاد.
    همون عددی که قبلا یکی از بچه ها در اورده بود و من نفهمیدم چرا گفتی اشتباهه
    Last edited by Shadow-Man; 23-05-2012 at 23:03.

تاريخ عضويت
    Apr 2011
    محل سكونت

پيش فرض

12 منهای ایکس

105
    206
    307
    408
    905
    رقم دهگان همه صفره
    رقم صدگان همه 4 واحد از یکان کمتره
    اگه ارقام رو برعکس بنویسیم 396 واحد از این اعداد بزرگتر هستن
    پس همه جواب معما هستن.
    درست مثل قبلی
    دقیقا . منم به خاطر همین این معما رو گذاشتم تا بعضی ها بدونن همیشه مساله اونجور که میخوان نیست بعضی وقت ها جواب نداره بعضی وقت ها داره بعضی وقت ها هم خیلی جواب داره!
    شما امتیاز رو میگیری فقط برای اینکه راه اثباتش هم باشه میزارمش اینجا:
    رقم یکان رو x فرض میکنیم و معادله را تشکیل میدیم:
    100x+70+x-4-[100(x-4)+70+x]=396
    که درمیاد:
    396=396
    این یعنی هر عدد سه رقمی که رقم سدگانش 4 واحد کمتر از یکانش باشه با تغییر ترتیب ارقام به اندازه 396 واحد بزرگتر میشه و رقم دهگان هم که هیچ دخالتی نداره تو این قضیه.

و همین طور ایکس منهای 4 دقیقه هم طول میکشه که من به جایی برسم که قطاری که از رو برو میاد (و الان از کنارم گذشت) ایکس دقیق قبل اون جا بود.
    چی گفتم؟ خودم هم نفهمیدم. ولش کن. به همون دلیلی که 12 منهای ایکس درسته ایکس منهای 4 هم درسته. دلیلش رو نمی تونم توضیح بدم
    حالا چون سرعت ها ثابت هستن و سرعت همه قطار ها هم برابر هست میشه نتیجه گرفت12 منهای ایکس برابر ایکس منهای 4 هست
    از این معادله ایکس برابر 8 در میاد.
    همون عددی که قبلا یکی از بچه ها در اورده بود و من نفهمیدم چرا گفتی اشتباهه
    ازت خوشم میاد چون وقتی معما سخت میشه یا تو اینترنت نیست که جوابش رو پیدا کنی فرار نمیکنی و سعیت رو میکنی.
    x منهای 4 رو درست گفتی . دلیلش هم اینه که چون من به سمت قطار میرم پس X از 4 بیشتره و این یعنی( x منهای 4 ) دقیقه زودتر به من می رسه و این به خاطر مسافتیه که من تو 4 دقیقه میرم به سمتش.
    ولی جوابت غلطه چون 12 منهای ایکس ، زمان اضافیه قطار اول هست که باید راهی رو که من تو 12 دقیقه رفتم طی کنه. ولی ایکس منهای 4 ، زمان کم شده قطار دوم هست که برابر با راهی هست که من تو 4 دقیقه رفتم .
    بنابر این این دو تا با هم برابر نمیشه که معادله تشکیل بدیم ولی با یه تغییر تو جفتشون میشه این معادله رو تشکیل داد
    اینم آخرین راهنمایی
    only for you
    شما باید کاری کنی که دو طرف معادله ، زمان ِِ راهی باشه که من تو یک دقیقه میرم . اینجوری دو طرف با هم برابر میشه و میتونی ایکس رو بدست بیاری.
    جمع امتیازات:
    amin_g_p = 2 امتیاز
    Shadow-Man = 1/5 امتیاز
    atmosphere =1 امتیاز
    alex_pk = 1 امتیاز
    afceaglee2013 = ./5 امتیاز

معمای شماره 5 سخت شو !

کشتی و جریان آب:
    کشتی می تواند فاصله شهر A تا شهر B را بدون توقف، در 5 ساعت طی کند ( مسیر رودخانه از A به طرف B است). برعکس، وقتی که برخلاف جریان آب حرکت کند، این فاصله را در 7 ساعت طی میکند( به شرطی که سرعت خود کشتی ثابت و در طول مسیر هم توقف نکند).
    اگر جسمی با جریان آب حرکت کند. (یعنی سرعتش همان سرعت آب رودخانه باشد) پس از چند ساعت از شهر A به B می رسد؟

6. این کاربر از iraaaaan بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jul 2006

پيش فرض

کشتی و جریان آب
    x=vt
    x=5(v1+v2)
    x=7(v1-v2)
    از تساوی دو طرف داریم
    v1=6v2
    در نتیجه
    x=5(6v2+v2)=35v2
    پس 35 ساعت طول میکشه.

8. این کاربر از JhCo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jul 2006

پيش فرض

معمای قطارها
    فرض کنیم می خواهیم فاصله بین دو قطار را طی کنیم،در حالت اول سرعت نسبی ما تفریق دو سرعت است و در حالت دوم جمع،یعنی
    12*(v1-v2)
    =4*(v1+v2)
    از این معادله می فهمیم که سرعت ما نصف سرعت قطار است،پس بنا بر تناسب معکوس قطار این فاصله (مانند اینکه من ثابت باشم)را در زمان 12/2=6 طی خواهد کرد

پروفشنال Shadow-Man's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2008
    محل سكونت
    سووه

پيش فرض

ایران عزیز من یه پیشنهادی دارم
    درسته که این مسابقه رقبای زیادی نداره ولی برای همین که عدالت بین همین رقبا حفظ بشه شما بعد از حل هر معما یه ساعت مشخص از شبانه روز معمای بعدی رو پست کنید. مثلا ساعت دوازده شب. اینطوری همه همزمان معما رو میبینن و وقت برابر برای حلش دارن. مثلا دوستمون JhCo در عرض یه ساعت معمای شما رو حل کرد و دست ما موند تو پوست گردو

در ضمن بابت معما ها هم خیلی ممنون

11. 3 کاربر از Shadow-Man بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه amirjamshid's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت
    قهقرا

پيش فرض

اقا جواب معماي قطار رو نفهميدم
    لطفا يه بار ديگه...
    Last edited by amirjamshid; 25-05-2012 at 18:46.

تاريخ عضويت
    Apr 2011
    محل سكونت

پيش فرض

سلام . بچه ها ببخشید بابت تاخیر. کیبردم خراب شده بود نمیتونستم تایپ کنم .

x=vt
    x=5(v1+v2)
    x=7(v1-v2)
    از تساوی دو طرف داریم
    v1=6v2
    در نتیجه
    x=5(6v2+v2)=35v2
    پس 35 ساعت طول میکشه.
    درسته . گرچه به نظر من از راه جبر خیلی راحت تر و قابل فهم تر میشه این جور مسایل رو حل کرد. ولی شما هم راه فیزیک مکانیک رو انتخاب کردی.
    اینم جواب از راه جبر برای کسایی که دوست دارن:
    فرض میکنیم ، کشتی پس از x ساعت بتواند در حالت آب ساکن از a به b برسد( یعنی با سرعت خودش) و جسمی که با آب رودخانه حرکت میکند در y ساعت.
    در این صورت در هر ساعت کشتی1/x یک ایکسم ِ فاصله ab و جسم ( جریان آب) 1/y یک ایگرگم ِ این فاصله رو طی میکند. بنابر این وقتی کشتی در جهت جریان آب حرکت میکند در هر ساعت یک ایکسم + یک ایگرگم ِ فاصله ab و وقتی خلاف جریان آب حرکت میکند در هر ساعت یک ایکسم منهای یک ایگرگم ِ این فاصله رو طی میکنه. از طرف دیگه طبق فرض مسئله می دونیم که کشتی در امتداد جریان آب 1/5 یک پنجم فاصله ab و در خلاف جهت آب در هر ساعت 1/7 یک هفتم این فاصله رو میره. بنابر این دستگاه معادله های زیر رو خواهیم داشت:

فرض کنیم می خواهیم فاصله بین دو قطار را طی کنیم،در حالت اول سرعت نسبی ما تفریق دو سرعت است و در حالت دوم جمع،یعنی
    12*(v1-v2)
    =4*(v1+v2)
    از این معادله می فهمیم که سرعت ما نصف سرعت قطار است،پس بنا بر تناسب معکوس قطار این فاصله (مانند اینکه من ثابت باشم)را در زمان 12/2=6 طی خواهد کرد
    جواب درسته ولی راه حلت واضح نیست . مثلا دو تا ایکسی که دو طرف معادله تشکیل دادی معلوم نیست مال چیه ( من اینجور فهمیدم که V1 سرعت قطاره و V2 سرعت آدم چیز دیگه نفهمیدم )
    اگه تونستی یه توضیح اجمالی بده
    در هر صورت اینم راه حل آسونتر :

اگه قطار ها هرکدوم x دقیقه بعد از دیگری حرکت کنن به این معنیه که در هر نقطه ای که من به یه قطار برخورد کنم x دقیقه بعد قطار بعدی میرسه.اگه این قطار دیر تر برسه یعنی در 12 منهای ایکس دققه بعد باید راهی رو که من تو 12 دقیقه رفتم بره. یعنی مقدار راهی که من در یک دقیقه میرم ، قطار در (دوازده منهای ایکس ) تقسیم بر دوازده دقیقه میره. و اون یکی قطار هم چون من به سمت قطار میرم پس X از 4 بیشتره و این یعنی( x منهای 4 ) دقیقه زودتر به من می رسه و این به خاطر مسافتیه که من تو 4 دقیقه میرم به سمتش. یعنی مسافتی که قطار در (ایکس منهای 4) دققه میره برابر با مسافتیه که من تو 4 دقیقه میرم. بنابر این راهی که من تو یک دقیقه میرم برابر با مسافتیه که تراموا در( ایکس منهای 4 ) تقسیم بر 4 دقیقه میره.
    به این ترتیب معادله زیر در میاد:

ایران عزیز من یه پیشنهادی دارم
    درسته که این مسابقه رقبای زیادی نداره ولی برای همین که عدالت بین همین رقبا حفظ بشه شما بعد از حل هر معما یه ساعت مشخص از شبانه روز معمای بعدی رو پست کنید. مثلا ساعت دوازده شب. اینطوری همه همزمان معما رو میبینن و وقت برابر برای حلش دارن. مثلا دوستمون JhCo در عرض یه ساعت معمای شما رو حل کرد و دست ما موند تو پوست گردو
    باشه . این یکی رو 12 شب گذاشتم

معمای شماره 6 سخت شو !

یه مسئله ساده!
    اتومبیلی فاصله بین دو شهر را با سرعت 60 کیلومتر در ساعت طی میکند و در برگشتن همین راه را با سرعت 40 کیلومتر در ساعت می رود. سرعت متوسط اتومبیل را در این مسافرت پیدا کنید؟

14. این کاربر از iraaaaan بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •