تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 30 از 53 اولاول ... 2026272829303132333440 ... آخرآخر
نمايش نتايج 291 به 300 از 521

نام تاپيک: همه چیز درباره بازار لپ تاپ ( ایران ، دبی ، چین) و سیاست ها فروش شرکت های ایرانی ، ترفندها ، تقلب !!

اگه نباشه جاش خالی می مونه teknosys's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض

دوستان یه سووال دارم .من بین دو تا مدل LENOVO 560Y و ASUS N53SV البته جدیداش موندم.با مطالبی که تو این بخش خوندم متوجه نشدم بالاخره این دو تا شرکت گارانتی دارن یا نه.شما جای من باشین کدومو انتخاب میکنین؟ اگه جواب منو زود بدین ممنون میشم.
    سلام

دوست عزیز این که شما کدوم مدل رو انتخاب کنید بیشتر به سلیقه و امکانات خودتون بستگی داره. فکر نکنم مطلبی در اینجا گفته شده باشه که شما رو در انتخا لنوو یا ایسوس به شک انداخته باشه. بارها عرض کردم در مورد مدل یا مدل های خاص در تایپیک خودشون پست بزنید. در اینجا بحث سر کلیت بازار هست نه یه مدل دستگاه یا یه برند.

صراحتا عرض میکنم هیچ برندی به جز LG و SAMSUNG در ایران به صورت رسمی نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش ندارند. هزار بار این مطلب گفته شده با دلیل و مدرک. در پست های قبلی می تونین دلایل رو ببنید.

لطفا بحث سر یک مدل خاص رو ادامه ندین. بارها دوستان با پیغام خصوصی از به هم ریخته بودن تایپیک شکایت کردند که یکی از دلایلش سوالاتی هست که برخی دوستان در مورد یک مدل لپ تاپ میپرسند و یا خریدن و یا میخوان بخرن.

سوالات شما خیلی بهتر و کاملتر در تایپیک های مخصوص راهنمایی برای خرید پاسخ داده خواهد شد.

موفق باشین.

2. 2 کاربر از teknosys بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض

من میخوام ببینم چطوری/کجا باید این سرویس تگ ایسوس رو وارد کنیم ببینم مشکلی نداشته باشه هرچی میگردم پیداش نمی کنم یکی اگه میشه کمک کنه
    سلام

دوست عزیز درباره ثبت سریال دستگاه در صفحات 21 الی 24 همین تایپیک بحث شد. البته در برند ACER . ولی این کار برای همه برندها تقریبا مشابه هست. اما نکته ای که هست اینه که این امکانات فقط برای دستگاه های آمریکا هست و شما با ریجستر دستگاه خودتون فقط یه اکانت از ایسوس می گیرید که برای دانلود درایورها و خبرهای مربوط به مدل دستگاهتون به درد میخوره ، اما اطلاعاتی در مورد دستگاه شما بهتون نمیده.

لینک ثبت دستگاه های ایسوس :

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    این هم لینک آموزش طریقه ثبت دستگاه از سایت ایسوس :

کد:

طبق قسمتی از صفحه که عکسش رو گذاشتم عمل کنید. ولی برای کشور بهتره که امارات رو انتخاب کنید. از انتخاب ایران پرهیز کنید.

موفق باشین.

4. 4 کاربر از teknosys بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض DELL

سلام
    امروز درباره شرکت Dell و محصولاتش صحبت خواهیم کرد.

دل یکی از پرفروشترین برندها در دنیا هست و در ایران هم با وجود اینکه این شرکت کشور ما رو تحریم کرده و از پیشگامان این تحریم هم بوده شاهد فروش بالا و تنوع محصولات زیاد این شرکت در ایران هستیم. شرکت دل یکی از بهترین ساپورت های اینترنتی رو در بین برندها داره. به همین دلیل بین کشورهای خارج از آمریکای شمالی که بازار اصلی محصولات این شرکت هست.

نام Dell برگرفته از نام خانوادگی بنیانگذار این شرکت هست ، آقای Michael Dell که هنوز هم مدیرعامل این شرکت هست.

این عکس آقای Dell هست.

لپ تاپ های Dell : لپ تاپ های این شرکت به چندین دسته تقسیم میشن. مثل بقیه برندها هر دسته کارایی های خودش رو داره. ولی پر فروشترین اونها هم در ایران و هم در دنیا سری ها inspiron و Vostro هستند.

کارخانه های این شرکت در نقاط مختلف دنیا و برای ساخت و عرضه محصولات این شرکت در بازارهای دسته بندی شده قرار دارند. 3 کارخانه در آمریکا ، 2 کارخانه در برزیل ، 3 کارخانه در چین و یک کارخانه هم در مالزی قرار داره. کارخانه های چین هر سه در شهر زیامن(Xiamen ) قرار دارد.

یکی از کارخانه ها در چین:

در ایران سری Inspiron به دلایلی مثل دیزاین مناسب و قیمت های پائین فروش بالایی داره. همین فروش بالا این سری باعث بروز مشکلاتی میشه. چون افراد سودجو با توجه به موقعیت مالی که این سری داره در ایران دست به کارهایی برای سود بیشتر میزنند. کارهایی که از نظر خود شرکت غیرقانونی و قابل پیگرد هست. ولی از اونجایی که ایران تحریم هست از جانب این شرکت و نظارت مستقیم شرکت بر نحوه عرضه محصولاتش نیست طبیعتا برای مصرف کننده نهایی (End User) در ایران قابلیت پیگیری شاکایاتش نسبت به فروشنده های سودجو وجود نداره.

اما راه هایی برای مقابله با چنین تخلفاتی هست که اجمالا عرض می کنم. دوستان میتونن از منابع مختلف روش های مورد نظر رو دنبال کنند تا بهتر و مطمئن تر بتونن خریدشون رو انجام بدن. تمام این روش ها توسط مصرف کننده قابل انجام هستند.

همونطور که می دونید و بارها در این تایپیک گفته شد یکی از روش های تخلف افراد سودجو وارد کردن لپ تاپ Refurbished (در ادامه از مخفف این کلمه Refurb استفاده خواهد شد. ) و تغییر علائمی که برای شناسایی این محصولات در نظر گرفته شده مثل بسته بندی های مشخص و کدهایی مثل سرویس تگ هایی که قابل تشخیص برای شناسایی این محصولات هستند ، اون رو به بازار میارن و به جای دستگاه NEW عرضه می کنند. اختلاف قیمت دستگاه های Refurb و NEW متفاوته ولی به طور متوسط بین 200 تا 250 دلار اختلاف قیمت دارند. مطمئن باشید افرادی هستند که برای بدست اوردن این سود کارهایی خلاف قانون انجام میدن چون نسبت به سود مشخص شده برای دستگاه های NEW که بین 8 تا 12 درصد هست سود کلانی به حساب میاد.

برای فهمیدن اینکه برچسب هایی که از علائم دستگاه های refurb هستند تعویض شده اند یا نه به چند نکته قبل از خرید توجه و چند آزمایش بعد از خرید انجام بدین .

قبل از خرید :

1. از جای مطمئن خرید کنید : هیچوقت فریب قیمت های پائین رو نخورید. با استفاده از نظر دیگران و مطالعه فروم هایی که تجربه خریداران در اون نوشته شده اطلاعات زیادی از جمله فروشنده مطمئن رو پیدا خواهید کرد.

2 . اطلاعات مدل مورد نظر : همیشه قبل از خرید یک مدل رو انتخاب شده داشته باشید و با مطالعه و مشورت با افراد مطمئن و جمع بندی با اطلاعاتی که در سایت شرکت در مورد مدل دستگاه مورد نظر شما نوشته شده می تونید به اطلاعات کافی برای جلوگیری از سؤاستفاده افراد سودجو بدست بیارید. برای کسب اطلاعات از سایت سازنده می تونید به لینک زیر برید و با پیدا کردن مدل دستگاه خودتون قطعات و اطلاعات مناسبی به دست بیارید. درسته که این کار یه کم تخصصی و وقت گیر هست ولی در نظر داشته باشید با توجه به هزینه ای که برای خرید می دین ارزش چند روز وقت گذاشتن رو داره.

3. به برچسب ها و نحوه بسته بندی دقت کنید که آثار تغییر در آنها چه بصورت فیزیکی و چه بصورت چاپی وجود نداشته باشد.

اما چجوری این اطلاعات را بدست بیاریم و از آنها استفاده کنیم؟:

کد:
    این سایت خاورمیانه Dell هست که مدل هایی که برای این بازار در نظر گرفته شده رو می تونید اونجا پیدا کنید. اگر مدلی که در سایت Dell آمریکا موجود بود رو انتخاب کردین ولی در این سایت موجود نبود یا هنوز اضافه نشده یا اصلا برای توزیع در خاورمیانه این مدل در نظر گرفته نشده. در ادامه توضیح خواهم داد که فهمیدن این موضوع چقدر میتونه به شما کمک کنه!!

لینک وبسایت آمریکایی Dell:

کد:
    وقتی به صفحه اول سایت خاورمیانه رفتید حتما چک کنید که در کشو وسط صفحه کلمه Middle East به معنی خاورمیانه نوشته باشد.

در Home Page سایت خاورمیانه و کلا سایت های دل (اگر از اینکه در Home Page هستید یا نه شک دارید بر روی آرم دل در بالای صفحه کلیک کنید. فقط روی آرم!) شما چند گزینه برای انتخاب خانواده محصولات این شرکت که طبق نیازهای تعریف شده دسته بندی شده اند دارید. این دسته بندی ها عبارتند از استفاده خانگی ، استفاده برای انجام کارهای تجاری کوچک و متوسط و برای استفاده برای کارهای تجاری بزرگ.

بر روی خانواده مرود نظر کلیک کنید تا سری ها و مدل ها رو ببینید.

همه سری ها که در سایت آمریکا می بینید در دیگر سایت ها هم موجودند ولی مدل ها هم در نام و هم در تعداد ممکنه اختلاف داشته باشند.

برای مثال سری Vostro از خانواده Medium Business هم در سایت آمریکا و هم در سایت خاورمیانه دارای 10 مدل هستند اما با نام های متفاوت. مثلا Vostro 1014 در سایت آمریکا هست ولی در سایت خاورمیانه موجود نیست.

لیست Vostro برای خاورمیانه :

کد:
    لیست Vostro برای آمریکا:

کد:
    کسب این اطلاعات چه جوری میتونه موجب جلوگیری از سؤاستفاده افراد سودجو بشه؟

ببینید ، این شرکت یه سیاست فروشی رو اتخاذ کرده که بین فروش در آمریکا و فروش در بازار بین المللی فرق میزاره. به این معنی که تنها راه خرید لپ تاپ های NEW در آمریکا خرید آنلاین هست ، و خرید از فروشگاه یعنی اینکه شما دستگاه Refurb خریداری کردین. برای اثبات این موضوع کافیه به سایت Dell آمریکا برید ، می بینید که بر خلاف دیگر برندها هیچ جایی برای معرفی فروشندگان در آمریکا نداره. ولی خرید آنلاین برای بعضی از مناطق دیگه هست و در بعضی نیست. برای خاورمیانه خرید آنلاین موجود نیست و برای خرید حتما بایستی با شریک تجاری این شرکت در اون منطقه تماس بگیرید.

این چیزیه که خودشون هم تائید کردن:

جواب سوالی که در مورد دستگاه های Refurb از ساپورتر دل کردم. اونم به با توجه به اینکه با سرویس تگ آمریکا وارد شده بودم بازار آمریکا رو توضیح داد.

CLKsmb_ Ivan Israel _ Dell Supporter Number =216988

All computers from a Reseller are refurbished.

A NEW computer are computers that came directly from our Factory and are ordered online
    .
    ترجمه : تمام کامپیوترهایی که از نماینده فروش خریداری شده Refurb هستند. یک کامپیوتر NEW کامپیوتری هست که از به طور مستقیم از کارخانه آمده و آنلاین سفارش داده شود.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ولی برای خرید در خاورمیانه بایستی از فروشنده درخواست دستگاه NEW کنید و در فاکتور هم باید اصالت دستگاه قید بشه.

پس نتیجه میگیریم که هر لپ تاپی از شرکت Dell اگر برای آمریکا باشه Refurb هست. چون امکانش نیست که آنلاین خریداری بشه و انتقال داده بشه به فروشگاهی در ایران اونم با تعداد زیاد و با بسته بندی آک! اما اگر دقت کرده باشین در لپ تاپ های Dell در ایران مثل بعضی برندها مثلا VAIO بر روی سفارش آمریکا تبلیغ نمیشه و در لیست قیمت ها در صورت وجود گزینه کشور سازنده چین رو میزنند!!! این به همون دلیلیه که عرض کردم. در محصولات Dell سفارش آمریکا یک تبلیغ محسوب نمیشه بلکه اگه مصرف کننده بدونه معنیه وجود لپ تاپ سفارش آمریکا در ایران Refurb بودن اون هست میشه یک ضد تبلیغ!!!

اما چه جوری بدونیم که دستگاه ما سفارش آمریکا هست؟

شما میتونید با سرویس تگی که همه لپ تاپ ها با هر اصالتی دارند متوجه اصالت دستگاه خودتون بشین. ولی باز هم به خاطر تنوع تخلفات افراد سودجو چندین راه به وجود میاد برای چک کردن مطمئن سرویس تگ!

سرویس تگ چیست؟ :

سرویس تگ (Service TAG) شماره ای هست که سیستم ساپورت دل برای شناسایی دستگاه شما به اون اختصاص داده. در لپ تاپ های Dell تمام مدل ها زیر دستگاه بر روی یک برچسب نوشته شده.

تشخیص اصالت دستگاه:

راه اول : اگر در شماره سرویس تگ دستگاه حرف R نوشته شده باشه یعنی دستگاه Refurb هست.

این راهی هست که توسط شرکت استفاده و پیشنهاد میشه ولی اگه برچسب رو عوض کنن چی؟ برید به راه دوم.

راه دوم: راه دوم پیدا کردن سرویس تگ اصلی که شرکت هست. میتونید سرویس تگ رو پیدا کنید و با برچسب زیر دستگاه مطابقت بدید. این کار دو روش داره . روش اول و البته آسونتر رفتن به بایوس دستگاه هست ، البته برای مدل های 2010 به بالا. به بایوس که برید در گزینه های اخر از ستون سمت چپ میتونید یا در پائین پنجره سرویس تگ دستگاه رو ببینید.

روش دوم هم راه آنلاین هست که شرکت برای پیدا کردن اتوماتیک سرویس تگ شما در نظر گرفته. شما باید دستگاه رو به اینترنت متصل کنید. به آدرس زیر برید :

سایت خاورمیانه:(مرورگر اینترنت اکسپلورر 6.0 به بالا توصیه میشه)

کد:
    وارد Home Page این سایت که شدید در قسمت پایین صفحه بر روی All Support Options کلیک کنید.

در صفحه ای که باز میشه خانواده دستگاه رو مشخص کنید. (فرض بر اینه که اول پست که مطالعه قبل از خرید هست رو خوندید و انجام دادین!)

بر روی Drivers & Download :

بر روی این گزینه کلیک کنید:

روی این گزینه کلیک کنید:

بعد از یه جستجو توسط سیستم شما به صفحه ای میرید که مختص دستگاه شماست . عکس دستگاه شما همرا با سرویس تگ شما در بالای صفحه موجود خواهد بود.

تا اینجا ما تونستیم اطلاعات قبل از خرید رو کسب کنیم ، نکاتی که باید رعایت کنیم موقع خرید رو کم و بیش متوجه شدیم . و در آخر سرویس تگ اصلی دستگاه رو پیدا کردیم.

نحوه استفاده از این سرویس تگ و بررسی نتایجی که سیستم ممکنه بده رو در پست بعدی خواهم گفت.

اگر تا اینجا سوالی داشتین در خدمت هستم .

موفق باشین.
    Last edited by teknosys; 31-03-2011 at 20:45.

پروفشنال sheytoon001's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2007

پيش فرض

سلام

تشخیص اصالت دستگاه:

راه اول : اگر در شماره سرویس تگ دستگاه حرف R نوشته شده باشه یعنی دستگاه Refurb هست.

با این حساب لپ تاپ من Refurb بود و خبر نداشتم
    فرشید جان تو ایران که نمیشه برای این مسئله به گارانتی شکایت کرد؟نه؟
    مورد دیگه که دقیق متوجه نشدم اینه که لپ تاپ های dell که ساخت آمریکا هستن اما در ایران فروخته میشن Refurb هست یا مسئله جور دیگست
    فرضا در مشخصات لپ تاپ من در سایت dell نوشته INSPIRON N5010 ORDER - DENMARK
    این به چه معنیه؟
    راستی واقعا برای اطلاعات مفیدت ممنون
    لینک پستت رو به صفحه اول 5010 اضافه کردم که بچه ها موقع خرید ابن موارد رو در نظر بگیرن
    Last edited by sheytoon001; 01-04-2011 at 14:05.

7. 4 کاربر از sheytoon001 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز Amin_0913's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    ( اصفهان)

پيش فرض

سلام
    پس با این جساب لپ تاپ من هم R هستش
    حالا چیکار کنیم؟یعنی زود خراب میشه؟

پروفشنال sheytoon001's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2007

پيش فرض

سلام
    پس با این جساب لپ تاپ من هم R هستش
    حالا چیکار کنیم؟یعنی زود خراب میشه؟
    نه نمیشه گفت معیوبه چون مشخص نیست مشکلش چی بود که برای تعمیر به کارخونه برگشت خورد ممکنه مشکل جزیی یا شاید حادی داشت به هر حال حتما مشکلش برطرف شده
    مسئله اینه این لپ تاپ هارو به عنوان نو به ما فروختن و قیمت نو و ریفر 300 تومنی با هم فرق داره
    نمیدونم میشه برا این موضوع شاکی شد یا نه
    کسی نمیدونه آیا میشه فهمید به چه دلیل لپ تاپمون refurb شده؟ منظورم اینه مشکلی که داشته رو نمیشه از سایت دل دید؟

10. 3 کاربر از sheytoon001 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال "R E Z A"'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008

پيش فرض

سلام . ممنون بابت مطلب بالا .

مال من خوشبختانه توی سرویس تگ حرف R نداره .

از گارانتی دل ایران گرفتم . با 100 تومن اختلاف قیمت با قیمت بازار ( dell 5010 _ یک ملیون _ 17 آبان 89 )

تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض

[QUOTE=sheytoon001;5979607]
    کد:
    سلام دوست خوبم!

الان که پست شما و دیگر دوستان رو خوندم متوجه شدم مثل اینکه من منظورم رو از وجود حرف R در سرویس تگ بد انتقال دادم. این روش برای شناختن دستگاهایی هست که سفارش آمریکا هستند. نه برای تشخیص Refurb بودن دستگاه. توی قسمت دوم بیشتر توضیح خواهم داد.

فرشید جان تو ایران که نمیشه برای این مسئله به گارانتی شکایت کرد؟نه؟
    به کجا شکایت کنیم؟ اگر منظورتون شرکتی که دستگاه شما رو گارانتی کرده هست که میشه ولی به نظرتون چه کاری می کنن؟ دقیقا مشکل اینجاست که این شرکت ها به جایی بند نیستن که ترسی داشته باشن. اگر از نماینده رسمی خرید کنین و ازشون شکایتی داشته باشین و جواب درستی ندن یا مشکلتون رو برطرف نکنن شما به شرکت مادر اطلاع میدین. ایمیل تموم کارکنان از مدیر عامل بگیرید تا ساپورتر ها رو توی سایت میشه پیدا کرد و گزارش داد. برای مثال ایمیل دبیرخونه مدیر عامل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست.

مورد دیگه که دقیق متوجه نشدم اینه که لپ تاپ های dell که ساخت آمریکا هستن اما در ایران فروخته میشن Refurb هست یا مسئله جور دیگست
    فرضا در مشخصات لپ تاپ من در سایت dell نوشته INSPIRON N5010 ORDER - DENMARK
    ساخت آمریکا نه. سفارش آمریکا یا بهتره بگیم برای آمریکا. توی چه قسمتی از سایت نوشته؟ توی سربرگ ORIGINAL SYSTEM CONFIGRATION ؟ اگه توی سرویس تگ شما حرفR باشه و تعداد ارقام سرویس تگ هم 5 یا7رقمی باشه و توی اون سربرگی که گفتم اینی که شما میگین نوشته باشه ممکنه بازگشت به انبار خورده و سفارشی شده و به دانمارک فرستاده شده. ولی ممکنه. تویپست دوم کاملتر می گم.

راستی واقعا برای اطلاعات مفیدت ممنون
    لینک پستت رو به صفحه اول 5010 اضافه کردم که بچه ها موقع خرید ابن موارد رو در نظر بگیرن
    خواهش می کنم. شما لطف دارین.

موفق باشین.
    Last edited by teknosys; 02-04-2011 at 00:05.

13. 6 کاربر از teknosys بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض

سلام . ممنون بابت مطلب بالا .

مال من خوشبختانه توی سرویس تگ حرف R نداره .

از گارانتی دل ایران گرفتم . با 100 تومن اختلاف قیمت با قیمت بازار ( dell 5010 _ یک ملیون _ 17 آبان 89 )

سلام

دوست عزیز منظور من از حرف R برای شناختن دستگاه های سفارش آمریکا بود. ببینید همونطوری که توی پست DELL گفتم لپ تاپ های NEW رو فقط میشه آنلاین خرید. از هر فروشگاهی که خرید کردین Refurb هست. ولی این سیاست فروش برای آمریکاست. در ضمن این یکی از راه هاست ، تقصیر من شد که توی اون پست کامل و شفاف توضیح ندادم.

شما دستگاهی که توی خاورمیانه خریدین جریانش فرق میکنه. ممکنه دستگاه شما Refurb باشه ولی حرف R توش نباشه . سیاست فروش در خاورمیانه قید در فاکتور هست. این شرطیه که شرکت گذاشته که شما اگه خواستید در رابطه با Refurb بودن دستگاهتون شکایت کنید بعنوان مدرک داشته باشید.

پس وجود داشتن یا نداشتن حرف R در سرویس تگ در خاورمیانه عملا نشانه هیچ چیزی نیست.

حالا توی قسمت دوم توضیحات بیشتری که دادم متوجه منظور من خواهید شد.

موفق باشین.

15. 5 کاربر از teknosys بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Oct 2010

پيش فرض

یکی از دوستام 1 هفته دیگه میخواد بره کانادا و بعدشم بره امریکا

من هم مدتی هست که میخوام لب تاپ بخرم و مدل هم انتخاب کردم

به نظر شما بهتره که به دوستم بگم یه لبتاپ از اونور برای من بگیره بیاره

یا اینکه خودم از تهران بخرم بهتره؟؟

مودلی که انتخاب کردم اینه HP dv6 pavilion 3142

اگه از خارج بگیرم چند تومن به صرفم هست و ایا گارانتی هم داره؟؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •