با تشكر از مدير Amin كه تاپيك رو دوباره باز كردند.
دوستان خواهشا بحث هاي قبل رو دوباره باز نكنيد.
از فردا ساعت 18:30 ادامه سريال همراه با سانسورها!
ممنونم!
با تشكر از مدير Amin كه تاپيك رو دوباره باز كردند.
دوستان خواهشا بحث هاي قبل رو دوباره باز نكنيد.
از فردا ساعت 18:30 ادامه سريال همراه با سانسورها!
ممنونم!
ادامه پخش «بزنگاه» دهنكجي به نمايندگان سه قوه است
خبرگزاري فارس: نماينده اصفهان در مجلس با تاكيد بر اينكه شوراي نظارت بر صداوسيما تنها يك شوراي پيشنهاد دهنده نيست، گفت: حكم اين شورا مبني بر تخطي بزنگاه از خطوط قرمز بايد صراحتاً اجرا شود و ادامه آن دهنكجي به نمايندگان سه قوه است.
محمدتقي رهبر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان با انتقاد از اجرايي نشدن دستور شوراي نظارت بر صدا و سيما مبني بر توقف پخش سريال بزنگاه از شبكه سوم سيما اظهار داشت: بايد حكم شورايي كه متشكل از نمايندگان سه قوه مقننه، مجريه و قضاييه است، حكمي نافذ و برنده باشد.
وي افزود: اجرايي نشدن اين حكم توسط صدا و سيما اهانت و دهنكجي به نمايندگان سه قوه است كه بروز چنين مسائلي، احكام، موجوديت و كارآيي اين شورا را به مخاطره مياندازد.
رهبر تصريح كرد: اشاعه بيادبي و رعايت نكردن آداب و اخلاق، از سوي ديگر به تزلزل انداختن روابط و احترامات ميان فردي در سريالي كه در بهترين و معنويترين لحظات پس از افطار در منازل مردم به نمايش در ميآيد، غير قابل توجيه است.
نماينده مردم اصفهان اظهار داشت: پس از تجربه تلخ ساعت شني كه بارها به رياست سازمان صدا و سيما در مورد بيپرده و بيحيا جلوه دادن برخي از امور تذكراتي داده شد، اين بار نيز متوقف نشدن پخش مجموعه بزنگاه تجربه ديگري است كه علاوه بر بياحترامي به شعور مردم، كارآمد بودن احكام شوراي نظارت بر صدا و سيما را زير سئوال خواهد برد.
وي همچنين اشاعه اعتياد و از ميان بردن حرمت و زشتي آن را از عوامل ديگري دانست كه دستور توقف پخش سريال بزنگاه را مصممتر خواهد كرد.
رهبر تصريح كرد: بيان دردها و معضلات جامعه در زمينه اعتياد، بايد با رعايت ظرافتها و لطافتهاي خاص خود همراه باشد، زيرا با پردهدري و از ميان بردن حرمتها، دردي از دردهاي جامعه درمان نخواهد شد.
وي با اشاره به نحوه پخش سريالهاي ماه رمضان در سال گذشته افزود: اگر چه با تذكرات و انجام تدابير لازم در سال گذشته، قرار شد تا نحوه پخش سريالهاي اين ماه مبارك به گونهاي باشد كه در ميان آنها زماني براي عبادت و انجام فرايض ديني نيز وجود داشته باشد، اما گويا وجود چنين سريالهاي آلوده و بيماري همان فرصت كوتاه عبادت را نيز تحت تاثير خود قرار خواهد داد.
رهبر با تاكيد بر ساخت آثاري محتوايي و معرفتي به منظور پخش در ايام ماه مبارك رمضان تصريح كرد: بايد با ساخت آثاري مبتني بر نيازها و دردهاي جامعه و از سويي بيان كننده معارف و آموزههاي ديني، فضاي نوراني و معرفتي مردم در اين ماه را حفظ و تقويت كرد.
-بسيار مايلم بتوانيم در گفت وگويي که به بهانه مجموعه بزنگاه داريم به گونه يي مساله طنز و از جهتي کارهاي مناسبتي را هم تحليل کنيم، اما با اين مقدمه شروع مي کنم؛ وقتي شما از ملودي اسفنديار منفردزاده براي ساخت موسيقي اين مجموعه وام مي گيريد و ما را به ياد صداي «فرهاد مهراد» به خاطر فيلم «گوزن ها» مي بريد مي توان حدس زد که هدف شما از اين مجموعه نه پرداختن به يک طنز ساده و نه نشان دادن ناهنجاري ها و معضل اعتياد به گونه يي دستمالي شده بلکه نوعي ديگر ديدن است . مثلاً شخصيت اصلي گوزن ها يک معتاد به آخر خط رسيده بود و قهرمان هم شد، همه هم با او حس همذات پنداري داشتند اما هيچ کس اعتياد را تا به حال به اين تلخي به تصوير نکشيده بود. منظور من اين است که لزومي ندارد براي نشان دادن بدي هاي اعتياد، معتاد را يک هيولا جلوه بدهيم. ما در اين فيلم از اعتياد بيزار شديم اما توانستيم يک معتاد را از زباله ذهن مان بيرون بکشيم. من فکر مي کنم وقت اين رسيده که براي آگاه سازي مخاطب نوع ديگر داستان را نيز تجربه کنيم حتي در يک کار طنز مثل بزنگاه.
البته اينکه شما مي گوييد مي تواند درست باشد اما بحث تلويزيون و سينما و مخاطبان آن کاملاً متفاوت است، حتي مقايسه سينماي آن زمان با سينماي امروز.
![]()
-اما فکر مي کنم يک کارهايي کلاسيک و ماندگار است و نه به زمان خاصي تعلق دارد، نه به مکان خاصي و هميشه مي تواند الگو باشد و اگر غير از اين بود شما به ياد ملودي اين کار نمي افتاديد.
مسلم اين است که انتخاب اين ملودي با فکر بوده و مي خواستيم يک حس نوستالژيک را القا کنيم اما هدف اصلي ما اين بود که اين هشدار را بدهيم که از روي ظاهر آدم ها نمي توان در مورد معتاد بودن يا معتاد نبودن آنها قضاوت کرد. خواستگار فريده که هم تحصيلکرده بود و هم ظاهر سالمي داشت معتاد بود.
-برخوردي که با قسمت هاي اول بزنگاه شد، نشان مي داد مخاطب به نوع کارهاي قبلي شما عادت کرده بود و به اين نوع طنز که در حقيقت نگاهي آينه يي به زندگي ماست واکنش نشان داد، آيا اين موضوع نگران تان نمي کرد.
براي من خيلي مهم بود که حرف تازه يي بزنيم و نوع جديدي از طنز را نشان دهيم حتي اگر به اين واسطه بخشي از مخاطبان را از دست بدهم.
-اينکه مي خواهم بگويم نه براي دفاع از بزنگاه يا دال بر اين است که مجموعه هيچ ايرادي ندارد اما موقعيت سريال سازي الان به گونه يي شده که يک کتاب ابتدايي را دست يک نوجوان مي دهيم و وقتي مطالب آن را خوب مي فهمد و مي خواند تشويقش مي کنيم در حالي که زماني اين نوجوان قابل تشويق است که بتواند مطالب هم سطح خودش را درک کند، پايين آوردن درک مخاطب قيمت گزافي براي بالا بردن کميت او يا به بيان ساده تر پرمخاطب کردن يک مجموعه است.
من هم قصدم اين بود تا از شرايط خوبي که به واسطه کارهاي قبلي برايم فراهم شده بود استفاده کنم تا بتوانم يک نقد اجتماعي واقعي داشته باشم. چيزي که به شرايط واقعي اجتماع نزديک تر باشد. حتي من خيلي اصرار داشتم، مسائل ديگري هم در رابطه با اعتياد مطرح شود مثل همه گير بودن آن که هنوز نتوانستم خيلي به آن بپردازم. البته بخش مربوط به خواستگار هم تلنگري به همين مورد بود که بسط داده نشد. اما مساله مهم اين است که همه با نظر من و شما موافق نيستند و عموميت جامعه با آن کنار نمي آيند و عقيده دارند يک معتاد يعني يک آدم بد.
-اما من بازي شما را در نقش نادر بسيار دوست دارم و فکر مي کنم يکي از بهترين کارها و بازي هاي شما در تلويزيون است. بعضي از وجوه شخصيتي نادر را هم نزديک به شخصيت خود شما مي بينم، اينکه عاطفي و درون گرا است و خيلي هم اصرار ندارد که ديگران در موردش چگونه فکر کنند. من اصلاً نادر را يک آدم بد نمي بينم و درست هم همين است و اطمينان دارم اگر فرصت بود تا در قصه به گذشته او گريزي زده شود و دلايل اعتياد او آناليز شود(که خيلي مناسب يک کار طنز مناسبتي نيست) نکات مثبت شخصيتي او آشکار مي شد.
من تا به حال در هيچ کدام از نقش هايي که بازي کرده ام شخصيت مثبت کامل يا منفي کامل نداشتم که در اين کار بيشتر به چشم مي آيد.
-واکنش ها موجب نشده تا بخواهيد کار را محافظه کارانه دنبال کنيد.
خير، به هيچ وجه از اين نظر تاثيري روي من نداشته اما به هر حال شرايط برنامه سازي در تلويزيون چهارچوب هاي خاص خودش را دارد، اما واقعيتي هم که هست اينکه سليقه خود مخاطب به گونه يي است که دوست دارد يک معتاد متحول شود، ترک کند و ازدواج کند.من خيلي سعي کردم که يک معتاد «تيپيکال» از شخصيت نادر نسازم.
-آيا در اين زمينه محدوديت هايي هم داشته ايد، براي مثال اگر قرار باشد با اعداد صفر تا 9 يک عدد بسازيم تا بي نهايت بستر مانور داريم اما وقتي اين اعداد به يک تا 4 محدود مي شود اين بستر تنگ و تنگ تر مي شود.
خُب اين امر طبيعي است و مختص من هم نمي شود و بقيه را نيز در بر مي گيرد و از طرفي فکر مي کنم به جا و مکان خاصي هم بستگي ندارد و در تمام جوامع يکسري قوانين هست که فيلمساز موظف است آن را رعايت کند که اين قوانين به دليل شرايط مذهبي و فرهنگي ما بيشتر است. من اسم اين را محدوديت نمي گذارم.
-(با خنده) من در حين اين گفت وگو دارم دست و پا مي زنم که صحبت هاي بازتري داشته باشيم، از قبل نيز با هم قرار يک مصاحبه متفاوت را گذاشته بوديم اما از هر دري وارد مي شوم بسته است. مي توانم اين را به دليل خستگي شما بگذارم؟
واقعاً خسته ام و احساس مي کنم در اين مدت خيلي پير شده ام مخصوصاً حالا که مي بينم نمي شود خيلي باز بود.
(چقدر اين جمله برايم آشناست، عطاران سومين کارگردان طنزي است که مي گويد حس مي کنم پير شدم)
-آيا اين خستگي آنقدر هست که تصميم بگيريد عطاي کارگرداني را به لقايش ببخشيد و در آينده صرفاً يک بازيگر شويد؟
(مي خندد) آره، همان بازيگري خوب است.
-يک سوال باز، از يک کارگردان که مي خواهد باز باشد. آيا عوامل کار بخصوص بازيگران به شما تحميل مي شود يا اين که خودتان براي انتخاب کساني که با آن ها کار مي کنيد مختاريد.
خير، براي من هرگز اين اتفاق نيفتاده اما هميشه از پيشنهادهايي که به سود کار بوده استقبال کرده ام. مثلاً در همين بزنگاه آقاي مهام، آقاي نيکخواه را به من پيشنهاد کردند که در آن لحظه در ذهن من نبود و من از اين پيشنهاد استقبال کردم و از اين انتخاب بسيار راضي هستم.
-و در مورد خانم گلچين.
من کارهايي که از ايشان ديده بودم، مي دانستم که نوع بازي ايشان بستگي کامل به نوع بازي دارد که از او گرفته مي شود و فيزيک چهره و طرز بيانشان هم به گونه يي است که به من اطمينان مي داد در اين نقش موفق خواهند بود.
-بازي همه بازيگران بزنگاه خوب است و کسي هم در اين مورد که شما خيلي خوب مي توانيد از بازيگران، بازي بگيريد حرفي ندارد، اما به رغم اينکه حميد لولايي و علي صادقي بهترين و پرطرفدارترين بازيگران طنز ما هستند آيا وقت آن نرسيده به آنها فرصت داده شود تا تکرار نشوند. مگر يک بازيگر از چند وجه مي تواند از استعداد خود وام بگيرد.
من بازي اين آدم ها را دوست دارم و مطمئن هستم آنقدر توانايي دارند که بتوان باز هم از جنبه هاي ديگر بازي آنها استفاده کرد. حتي گاهي خود من به نويسنده پيشنهاد مي دهم فلان شخصيت را طوري طراحي کند که براي بازي اين دو مناسب باشد. منظور من شخصيتي است که در داستان وجود داشته باشد، نه اينکه صرفاً براي حضور آنها شخصيت خاصي را به داستان تحميل کنم.
-شما بارها ثابت کرده ايد که مي توانيد از بازيگرهاي جديد و يا بازيگراني که در زمينه طنز فعاليت نداشته اند يا فعاليتشان پررنگ نبوده استفاده کنيد و موفق هم باشيد. آيا فکر نمي کنيد که بايد اين دايره را گسترده کنيم و به ديگران هم فرصت دهيم تا محک بخورند. مثلاً خانم هاي بازيگر بزنگاه که عموماً چهره هاي جديد هستند يا طنز را به تازگي تجربه مي کنند از خانم گلچين گرفته تا نيکي نصيريان کم سن ترين بازيگران سريال و همگي هم موفق هستند و بازي شان مورد استقبال قرار گرفته، اين تجربه نبايد در مورد جوان ها هم فرصت ساز باشد.
بله، ما استعدادهاي خوبي داريم و بايد بتوانيم از آنها، اما در جاي مناسب بهره بگيريم.
-خود شما چقدر به بزنگاه نسبت به کارهاي ديگرتان علاقه داريد؟
من تفاوت و رک گويي اش را خيلي دوست دارم.
-و اگر بخواهيد آن را نقد کنيد.
براي رسيدن به هدف گاهي بايد از يک سري چيزها گذشت. مثل همين هدفي که من در بزنگاه مدّنظر داشتم و بايد تحمل اين را داشته باشم که ممکن است يک سري مخاطب را از دست بدهم؛ مخاطبي که دوست دارد بخندد. من از بزنگاه خيلي راضي هستم هرچند که نسبت به کارهاي قبلي من مخاطب کمتري داشته باشد.
سلامپس اینم یکی دیگه از نکات مثبت بزنگاه!
تو اون آخرین قسمتی که قبل از شبهای قدر پخش شد،به اونجایی که نادر موقع خواب،شلوار بیرونشو عوض کرد و شلوار کُردی پوشید،دقت کردین؟!
فکر کنم یکی از معدود سریالاییه که به این نکته مهم توجه کرده!
به خیلی از فیلما و سریالها(از جمله روز حسرت) دقت کنین،می بینین مثلاً یکی مثل پوریا پور سرخ با شلوار بیرون و بلوز تنگ و ساعت مچی فلزی و جوراب و ... راحت می گیرن می خوابن!
من نمی دونم چه جوری خوابشون می بره؟
جالبشه بعد از بیدار شدن هم همچین ادا و اصول در میارن که مثلاً ما 24 ساعت،تخت گرفتیم خوابیدیم
ولشون کنن با کت و شلوار میرن تو تخت خواب
یا شایدم می خوان تو خوابشون خوش تیپ ظاهر بشن و ...........
واقعاً همین چیزاست که باعث میشه آدم با خیلی از فیلما و سریالا اون ارتباط واقعیو برقرار نکنه!
سلام خوبید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خوب من فقط اومدم یه متن براتون بزارم میدونم هیچ ربطی به این سریال نداره ولی گفتم یه چیزی نوشته باشم و اینو گذاشتمامیدوارم خوشتون بیاد........
هرشب با یادتو، بانام تو، بارؤیای دیدن تو شب تاریک و بی ستاره ام را به صبح انتظار می رسانم تا شاید بتوانم ترا لابه لای صفحات زندگی پرغصه ام پیدا کنم.چشمهایم را که می گشایم بابه خاطر آوردن چهرهی مهربانت لبخند بر لبهایم می نشیند.آری تنها با به خاطر آوردن چهره ی مهربانت وبس........صدایت راکه می شنوم قلبم به طپش می افتد ودردلم غوغایی برپا می شود.گویی ذره ذره ی وجود بی وجودم از شادی شنیدن نغمه ی صدای دلکش و دلنشینت به عرش پر می کشد.پرواز بسوی آسمان بی کران چشمان معصوم و براقت! آخرچشمان سیاهت دنیایی برای خود دارد.حس خوبی دارم. مشامم از عطردل انگیز وجودت پر شده!ترا میخواهم؛برای همیشه!تا ابد!تاوقتی کلاغ قصه ی مادربزرگ به خانه نرسیده،تاوقتی که دختر شاه پریان قطره ی اشکش را که برای شاهزاده ی رؤیاهایش سرازیر کرده بود پیدا کند.تاوقتی که دنیا دلش به آدمهای بی گناه و بی پناه بسوزد.تا وقتی.........چرا سختش می کنم ودنبال واژههای عجیب و غریب می گردم؟اصلا خیلی ساده: عزیزترینم دوستت دارم!و از این ساده تر:دوستت دارم.....خوب فعلا ....تا بعد...بابای ی ی ی ی ی ی ی ی ی
Last edited by sara_girl; 24-09-2008 at 13:45.
واقعا نکته کلیدی رو اشاره کردین
مشکل سریال ایرانی شلوار کردی بود که بحمدا... حل شد
و فقط هم تو این سریال با شلوار خونه می خوابن!!
و تو بقیه طنزای دیگه که تا الان ساخته شده ، با شلوار بیرون میخوابن!!!
سیروس مقدم هم استثناست ، هیچی تو سریالش طبیعی جلوه نمی کنه
از آقا Amin هم سپاسگزارم!
راستی یه چیز دیگه!
می دونین اون زنه کر و لاله، که نادر ازش خوشش اومده،کیه؟!!!!!!!!
.
.
.
همون دختره اس که تو فیلم "پرنده کوچک خوشبختی" بازی کرده بود!
من و دوستم چند دقیقه پیش به این کشف مهم نائل شدیم
.
.
خوب دیگه...........منتظرم تا پیامهای تبریکتونو واسه این کشف مهم دریافت کنم
( یه وقت نگین "خودمون می دونستیم" که کُفری می شما)
نشست نقد و بررسي مجموعه «بزنگاه» امروز دوم مهرماه بدون حضور عوامل سازندهي اين سريال برگزار شد.
اين نشست با حضور قيدرلو مدير نظارت بر برنامههاي سيما در شوراي نظارت بر صدا و سيما، مجيد امامي كارشناس رسانه و آرش قادري منتقد در فرهنگ سراي رسانه برگزار شد.
قيدرلو در اين نشست گفت: مباحث فني از جمله ملاكهاي مورد توجه در ارزيابي برنامههاي صدا و سيما است.
وي دربارهي موضع گيري شواري نظارت بر برنامههاي صدا و سيما در قبال سريال «بزنگاه» اظهار كرد: موضع گيري اين شورا نشان دهندهي آن است كه اين سريال عليرغم زيبا و جذاب بودن ضوابط را رعايت نميكند و مرتكب تخلفاتي شده است. از سال 83 هدفها ، ضوابط ، سياستها و وظايف ابلاغ شده است البته موارد ابلاغ شده هر سال بازنگري ميشود اگر حجمي از تخلفات در برنامهيي مشاهده شود در زمينهي آن با سازمان صدا و سيما مكاتبه ميشود.
مدير نظارت بر برنامههاي سيما در شوراي نظارت بر صدا و سيما با اشاره به برنامه هاي طنز اظهار كرد: مجموعههاي طنز از پرآسيبترين بخش هاي سازمان صدا و سيما هستند. بنابراين در ضوابط و سياستهايي كه در سال 83 در زمينهي توليد، تامين و پخش برنامه هاي طنز تدوين شد به نكاتي توجه شده است؛ «برنامه ي طنز نبايد با كمدي اشتباه شود»،«اين برنامه ها نبايد با برنامه هاي مبتذل اشتباه شود»،«برنامه هاي طنز نبايد حاوي لودگي در كلمات سخيف كه مبلغ ضد فرهنگ هستند باشد»، «همهي برنامه هاي طنز بايد مبتني بر تحقيق و طرح مصوب باشد»،« هر گونه شوخي با مقدسات و مفاخر مذهبي و ملي ممنوع است.»« در برنامه هاي طنز ترويج بدآموزي اخلاقي و رفتاري ممنوع است»،« توهين كردن و كتك زدن براي خنده ممنوع است» البته شايد اين سوال مطرح شود كه با توجه به اين ضوابط چه مسائلي براي طرح در برنامه هاي طنز باقي ميماند مطرح شود. اما بايد به اين نكته توجه كرد كه موارد استخراج شده عصارهي نشستهاي مفصلي است كه پس از پخش برنامه ي نوروز 72 استخراج شد كه بر مبناي آن «نبايد در برنامههاي طنز اصطلاحات بد بيان شود و عملكرد خلاف كاران شيرين جلوه داده شود.»
قيدرلو با اشاره به «بزنگاه»، اظهار كرد: رضا عطاران كارگردان «بزنگاه» در مصاحبهيي گفته بود كه براي جذابتر شدن شخصيت نادر، خودش در اين نقش بازي كرده است. كه جذابترين نقش بزنگاه هم نادر است كه يكي از معتادان اجتماع محسوب ميشود. اگر قياسي در اين سريال انجام دهيم متوجه ميشويم كه نادر معتاد پدر خوبي است، اما صابربا بازي حميد لولايي واجد چنين ويژگي نيست.
مدير نظارت بر برنامههاي سيما در شوراي نظارت بر صدا و سيما، دربارهي بررسيهاي انجام شده در اين شورا روي سريال بزنگاه گفت: ميزان تخلفات اين سريال را بررسي كرديم و مشخص شد كه «بزنگاه» بيش از حد، حدشكني كرده است و در نامهيي از مسؤولان سيما خواستيم كه در صورت امكان اين سريال را يا اصلاح يا متوقف كنند.
وي با اشاره به نحوهي پخش «بزنگاه» گفت: اين برنامه در بهترين زمان ممكن يعني بعد از افطار روي آنتن ميرود. پس از اذان مغرب سخنان آيت الله العظمي مكارم شيرازي پخش ميشود. بلافاصله پيام بازرگاني روي آنتن ميرود كه اين كار خلاف مقررات است. سپس منبر آقاي عطاران روانهي آنتن ميشود. خطاب ما در آن نامه سازمان صدا و سيما بود كه بايد نسبت به تخلفات از ضوابط پاسخگو باشد.
در ادامهي اين نشست قيدرلو در پاسخ به پرسشي دربارهي به تدريج نوشته شدن فيلمنامهي سريالهاي مناسبتي به منظور تغيير آن با توجه به عكسالعمل مخاطبان اظهار كرد: ماه رمضان مناسبتي خاص است و درآن زمان خاصي براي افطار وجود دارد، بنابراين سريال هايي كه براي اين زمان ساخته ميشود بايد از فيلمنامهيي خوب برخوردر باشد. در اروپا نيز فيلمها براساس مخاطبان دسته بندي ميشوند. اين در حالي است كه پس از افطار بزنگاه پخش ميشود كه در آن دو تخلف كه در دو بند به آن اشاره شده است و شامل استعمال مواد مخدر و فحاشي ميشود، وجود دارد. در صورتي كه اين تخلفات را نداشت مسؤولان سيما ميتوانستند آن را پس از «مامور بدرقه» روانهي آنتن كنند.
وي با اشاره به شخصيت درسا با بازي «نيكي نصيرنيا» گفت: اين بچه شيرين اما بيادب،درغگو و آب زيركاه است. در حالي اين بچه به تصوير كشيده ميشود كه شخصيت نقطهي مقابل او در سريال نميبينيم.
قيدرلو تاكيد كرد: تخلفات زياد بزنگاه ناشي از نوشته نشدن فيلمنامهي آن است و حساسيتها در اين سريال لحاظ نشده است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا شما پس از پخش يك برنامه به آن نظارت ميكنيد اظهار كرد: ساختار نظارت بر صدا و سيما از سياستها،اهداف تا فرآيند هاي برنامه سازي، نظارت پيش و پس از پخش و اثر سنجي است. شوراي نظارت شبيه پليس است مركز نظارت وجدان سازمان است كه به عملكرد آن پيش و پس از پخش برنامهيي نظارت ميكند.
مدير نظارت بر برنامههاي سيما در شوراي نظارت بر صدا و سيما، اظهار كرد: اين شورا متشكل از شش نفر از سه قوه است كه گزارشهايي را تهيه ميكنند و بر موارد خيلي خاص نظارت ميكنند. اين شورا چهار سال پيش ناظر به حل اختلافات سه قوا بود و ما از حدود سه سال قبل اين شورا ساختار سازي براي نظارت بر عملكرد صدا و سيما را آغاز كرد. اكنون نيز اين شورا وارد بخشهاي ديگري شده است.
وي در توضيح تاثير موارد مطرح شده در «بزنگاه» گفت: به عقيدهي «كانت» "اگر ميخواهيد بگويي كاري بد است آن را تكثير كن تا تاثير آن را مشاهده كني". نه تنها در بزنگاه بلكه در سريالهاي ديگري چون مامور بدرقه و مرگ تدريجي يك رويا نيز شامل فحاشي شخصيتها به يكديگر هستيم و اين كار باعث قبح شكني ميشود متاسفانه سازمان صدا و سيما افسار را ول كرده و فرهنگ عمومي را به در و ديوار ميزند.
در ادامهي نشست نقد و بررسي مجموعهي «بزنگاه»، مجيد امامي گفت: در صداوسيما نيز گرايش آسيب شناسي ماركسيستي رسوخ كرده است، چرا كه تلاش ميشود با زشتتر به تصوير كشيدن آسيبهايي مانند اعتياد به اين معضلات بپردازند. ولي اگر به نگاه بومي خود رجوع كنيم متوجه ميشويم كه در بيانات حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري تلاش شده است كه نيمهي پر ليوان برجسته شود، البته اين مقامات از عمق و شدت آسيبها خبر دارند.
امامي افزود: آسيبها در محافل و اتاق فكرها بايد مطرح شوند و در رسانه با زبان خاصي براي جامعه مطرح شوند. اين زباني نيست كه بتوان دو روز قبل از پخش آن را نوشت. در كشورهايي مانند انگليس نيز مهم ترين سريالهاي طنز به صورت هفتگي پخش ميشوند و با توجه به بازخورد مخاطب و اتفاقات روز، خود را اصلاح ميكنند، البته پخش آن از توليد جلوتر است.
امامي ادامه داد: اين توجيه براي سريال «بزنگاه» هم مطرح ميشود كه آنان قصد آسيب شناسي دارند. اما بايد به اين نكته نيز توجه كنيم كه ما به عنوان مثال زبالههاي خود را در چند پلاستيك قرار ميدهيم و آن را در ساعت خاصي بيرون از منزل ميگذاريم تا شهر را آلوده نكنند. اما براي بيان آسيبهاي اجتماعي در سريالهايي مانند بزنگاه حساسيت زيادي صورت نميگيرد و به تاثير آن روي مخاطبان توجه چنداني نميشود.
وي با بيان اين كه در سريالهاي تلويزيون بايد به چند نكته توجه كرد، گفت: در اين مجموعهها سعي در نبود و يا نابود كردن خانواده ميشود. اين در حالي است كه در كشور ما بيش از هر چيز خانوادهسالاري وجود دارد در بزنگاه چند خانواده به تصوير كشيده شده است كه هر كدام با نقصاني روبرو هستند ، در خانوادههاي صابر و نادر، زن وجود ندارد در خانوادهي بهجت نيز بچهيي ديده نميشود.
اين كارشناس فرهنگ و ارتباطات اضافه كرد: هر دورهيي طرح يك مسالهيي در تلويزيون مد ميشود، اكنون دور تخريب مردان است. در سريالهاي «روز حسرت» و «مثل هيچ كس» اين مورد ديده ميشود. اين در حالي است كه تخريب كردن نقش پدري و دامادي تاثيرات اجتماعي بر جاي ميگذارد. زماني «تو گفتن» به برادر زشت بود ولي در سريال «بزنگاه»، برادر از طبقهي دوم به پايين پرتاب ميشود.
وي چگونگي پرداخت تلويزيون به موضوعات فولكلور (آيين هاي سنتي ) را موضوع دوم ذكر كرد و اظهار كرد: يكي از اين آيينها عزاداري است. تعارف نيز يكي ديگر از رسمها است. اگر در اين آيينها افراط و تفريط شده است بايد آن را اصلاح كنيم نه آن كه بد به آنها بپردازيم.
امامي با بيان اين كه امسال هم سريالهاي ماه رمضان از يك به دو مجموعه افزايش يافته است افزود: در هفت سال اخير سعي ميشود كه «آسيبها» با زبان طنز بيان شود، مگر طنز موضوع ديگري ندارد؟
اين كارشناس و منتقد، تقليل كيفيت هنري سريالهاي ماه رمضان را محور مهم ديگري ذكر كرد و گفت: در سال جاري سريالهاي ماه رمضان به ويژه «بزنگاه» از نظر كيفي در سطح پايينتري به ويژه از بعد كارگرداني قرار گرفته است.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهار كرد: تا زماني كه نظام برنامهريزي در تلويزيون حاكم نشود و صاحب اول و آخر آنتن، تهيه كننده باشد، شاهد توليد چنين آثاري هستيم.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست امير قادري گفت: حاكم بودن ديدگاهي كه طبق آن برخي از مسائل نبايد بيان شود، يا اگر بيان ميشود، نبايد روي آنتن رود، باعث ميشود كه فاصلهي رسانه با جامعه افزايش يابد. چرا كه مخاطب در اين شرايط كمتر ارتباطات خود در جامعه را در رسانه ميبينند. در برخي ملل ديگر به هنرمندان اجازه ميدهند كه جلوتر از طبقهي متوسط عمل كنند و حتي برخي شكافهاي پيش رو را نشان دهند.
وي با اشاره به زمان پخش سريال «بزنگاه» اظهار كرد: ما طبقهبندي سني در پخش سريالهاي خود نداريم، اين در حالي است كه برخي از قسمتهاي «بزنگاه» كه مربوط به استعمال مواد مخدر است اگر قرار بود در سينماهاي كشورهايي چون آمريكا به نمايش درآيد براي سنين زير 17 سال همراه با خانواده مجاز بود.
در ادامهي اين نشست دكتر قيدرلو با بيان اين كه من از موضع شوراي نظارت بر صدا و سيما صحبت نميكنم گفت: اصرار عطاران در بازي در نقشهاي دزد و معتاد، «شرطي سازي» را موجب ميشود.
قادري در ادامه اظهار كرد: كنترل بيش از حد رسانه آن را از كاركرد خود منحرف ميكند و باعث ايجاد شدن مشكلات بيشتري ميشود كه همان قطع ارتباط مخاطبان با آن است. امكان دارد برخي مسائل باعث به وجود آمدن ريا كاري در حوزه طنز ميشود، يعني بين آن چه كه هستيم و آن چه كه به تصوير ميكشيم فاصله ايجاد شود. درغرب هم كه مساله خشونت برايشان مهم است نيز اغلب جامعه شناسان به اين نتيجه رسيدند كه فيلمهاي خشن تاثيري روي بالا رفتن خشونت نداشته است.
وي ابراز عقيده كرد: پس از ديدن همهي دعواها ، دغلكاريها در سريال «بزنگاه» فكر ميكنم مردم مملكتم را بيشتر دوست دارم، اما اي كاش اين عيبها را نداشتند.
در بخش ديگري از اين نشست مجيد امامي اظهار كرد: مساله رسانهي ما دربارهي فلسفهي طنز است و نه طنز؛ از زمان قبل از سقراط نيز در اين زمينه بحث شده است اما همهي آنها حرف مشتركي دارند كه بر مبناي آن در طنز چيزي تخريب و چيز ديگري عزيز ميشود. يكي از معضلات، «اعتياد» است كه در برنامههاي مختلف رسانه بايد تحليل و با بياني جذاب مشكلات آن به مخاطب ارائه شود. اما آيا در «بزنگاه»، اعتياد و پشتهم اندازي تخريب ميشود؟
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: در چندين سال قبل افراد روستايي در برنامهها براي خنداندن مخاطب مورد استفاده قرار ميگرفتند، ولي اكنون همين روستانشينان به زاغه نشينان تبديل شده اند و همين افراد دستمايهي خندهي مخاطبان اكنون قرار ميگيرد. در صورتي كه حجم زيادي از آسيبها مربوط به طبقهي بالاي جامعه است.
قيدرلو نيز در اين زمينه اظهار كرد: در تمام سريالهاي رضا عطاران به جز «ترش و شيرين» كه به تقابل اقشار بالا و پايين جامعه ميپردازد، موضوع خنده طبقات پايين است. در سال جاري نيز بهترين زمان پخش برنامههاي ماه رمضان به سريالي طنز با موضوع فرودستان جامعه اختصاص دارد.
قادري در پاسخ به اين پرسش كه آيا بهتر است دست هنرمند در ساخت اثر به طور كامل باز باشد يا سازمان صدا و سيما بر كار او نظارت كند؟ گفت: هنرمند بهتر است در يك سازمان تعريف شود. بهترين فيلم هاي سينمايي نيز در استوديوها و تحت محدوديتها ساخته شدهاند. البته ما معمولا در دو سوي بام قرار داريم. بدين معني كه يا معتقديم كه بايد همه چيز تحت رسانه كنترل شود و يا بر اين اعتقاديم كه بايد به هنرمند آزادي كامل در خلق يك اثر بدهيم. در صورتي كه حد وسط بهترين حالت است.
اين منتقد در پايان با اين ابراز عقيده كرد كه سريال «بزنگاه» نشان داده كه هنرمند ميتواند خط قرمزهاي جامعه را به چالش بكشد.
کشف بزرگی بود!!
من میدونستم تو یه سریال دیگه بازی کرده ولی اسم سریالشو نمی دونستم
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)