تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 3 اولاول 123
نمايش نتايج 21 به 28 از 28

نام تاپيک: فلســـفه اخــلاق | Moral Philosophy

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

یعنی شما معتقد هستید که همه احساسات بشری مثل حس وجدان .عذاب وجدان احساس گناه .خشم نفرت حس انتقام بخشش و حسادت .محبت و عشق و شیفتگی ..احساس مادر به فرزند و حس غیرت همه اینها جنبه فیزیولوژیکی داره و به صورت تصادفی و طبق قانون تکامل داروین بوجود آمده ؟؟/

من از زمانی که حافظه ام شکل گرفت مطمئن هستم که وجدان داشتم و با مفاهیمی مثل خدا و بهشت و جهنم از قبل آشنا بودم .. به نظر من احساس وجدان و انصاف یک حس خدادادیه که خالق ما در روح ما قرار داده
    بطور تصادفی خیر، بر اساس فرگشت، بله. این دو مترادف نیستند (در صورت تمایل به ادامه این بحث به تاپیک فرگشت در انجمن علمی مراجعه کنید). فیزیولوژیکی بودن این احساس ها که کاملا واضحه و حتی میشه با داروهایی این احساس ها رو بطور مصنوعی ایجاد کرد یا از بین برد. دیگه گذشت اون زمان که هر چیزی که می خواستیم رو درباره انسان و مغزش می گفتیم و کسی نمی تونست مخالفت کنه. هیچ چیزی درباره این احساس ها نیست که خارج از دنیای ماده و مغز باشه و حرفی غیر از این صرفا مشابه ادعا درباره مسطح بودن زمین یا چرخش خورشید به دور زمین است. این ها مسائل حل و فصل شده علمی هستند و فلسفه همیشه علم رو دنبال می کنه.

انسان ها خود به خود با اون مفاهیم آشنا نیستند چون میشه این رو در جوامعی که این باورها رو ندارند دید. شما اگه به یک کودک این چیزها رو نگید اون کودک از این چیزها خبر نخواهد داشت و همینطور باورها همیشه اون باوری است که از کودکی بهشون آموزش میشه (تصوری که از کودکی د فرهنگ ما از این مفاهیم داره متفاوت است با تصوری که کودک سرخپوست داره).

2. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

خب کلا داریم به توافق نظر تقریبا کامل می رسیم غیر از یک نکته

هر عملی، هر رفتاری و هر تفکری از انسان رو میشه بطور روانی خلاصه کرد به مفهوم Well-being اون شخص. چرا این مسئله باید اصل باشه؟ چون چیزی است که همه انسان ها به دنبالش هستن و حتی در DNA تمام موجودات زنده نوشته شده. هر عملی که ما انجام میدیم برای افزایش Well-being خودمون و نزدیکانمون هست. شما اگه این رو بتونین برای Bad-being بگید اون زمان جای بحث داریم ولی مشخصا نمیشه گفت.

از اونجایی که منابع دنیا محدود است ما ناچاریم یک سیستم طراحی کنیم که بر اساسش محدودیت هایی برای افراد ایجاد کنیم تا بیشترین درصد افراد بتونن به حد قابل قبولی از Well-being خودشون برسن، و این بحث فلسفه اخلاق است، که بر اساسش بطور نسبی میگیم "دزدی بد است" ولی مثلا "خیریه خوب است".

مسئله اینجاست که ما هر طوری که می خوام به اخلاقیات فکر کنیم در نهایت به مسئله Well-being می رسیم. Well-being اینجا فرضی نیست که ما از توی هوا آورده باشیم، بطور روانی مهمترین و حتی تنها مسئله انسان در طول تاریخ Well-being خودش و نزدیکانش بوده. کلا چرا بحثی به اسم اخلاقیات وجود داره؟ چون ما می خوایم اعمال مختلف رو با هم مقایسه کنیم تا بدونیم کدوم بهتر از اون یکی است، و چرا؟ چون می خوایم کارهای بهتر رو انجام بدیم و کارهای بدتر رو انجام ندیم، چرا؟ چون می دونیم کارهای بهتر تاثیرات مثبت می گذارند و کارهای بدتر تاثیرات منفی، چرا؟ چون تاثیرات مثبت کمک می کنند به بقای بهتر موجودات زنده (مثلا مراقبت از زمین) و همینطور سلامت جسمی و روانی موجودات زنده (مفهوم Well-being) یعنی باز هم می رسیم به همون فرضیات اولیه:

زنده ماندن بهتر از کشته شدن است.
    زجر نکشیدن بهتر از زجر کشیدن است.
    سلامتی بهتر از بیماری است.

شما با همین فرضیات بسیار ساده (فرضیاتی که همه درباره خودشون و نزدیکانشون قبول دارند و اصلا نظام زنده ماندن موجودات زنده بر این اساسه) و همراه با مشاهدات علمی می تونید یک سیستم بسیار کامل و اساسی اخلاقی بسازید و نیازی به هیچ چیز دیگه در این بین نیست. اگه بخوایم این فرض ها رو عوض کنیم به نظر من بحث ما اصلا اخلاقیات نیست، مثلا اگه بگیم "کشتن بهتر از زنده ماندن است / زجر کشیدن بهتر از زجر نکشیدن است / بیماری بهتر از سلامتی است" ، داریم به یک نظام جدید فکر می کنیم که شاید بشه اسمشو سادیسم یا مازوخسیم یا یه چیز در اون مایه ها گذاشت (و قطعا بهترین راه برای طراحی چنین نظامی باز هم مشاهدات علمی است).

اتفاقا من فکر می کنم بطور کلی در بحث Moral Philosophy جهان بعد فلسفی قضیه حداقل در شرایط فعلی حل و فصل شده است و شاید صدها سال هست هیچ پیشرفتی درش نداشتیم ولی در عوض ما به هیچ وجه از دانسته های علمی فعلیمون در این بحث ها استفاده نمی کنیم و این چیزی است که افرادی مثل سم هریس دارن تشویق می کنن به این سمت بریم.
    خیلی جالب هست. همونطور که گفتم من آشنایی مختصری دارم و حرفای شما مسئله رو روشنتر کرد.

این دیدگاه بسیار نزدیکه به دیدگاهی که اولین بار مفهوم مطلوبیت (که میتونم بگم خیلی نزدیک به well-being هست) رو وارد اقتصاد کردن. بعد از این بود که بسیاری از مباحثی که فقط در حد کلام قابل بیان بود ، به مفاهیمی قابل تجزیه و تحلیل بدل به که بدون اون اقتصاد به همچین جایگاهی نمی رسید. اما در همین تحلیل مطلوبیت هم در نهایت هیچ اتفاق نظری در مورد اینکه چه چیزی بین عموم مطلوب هست نداریم و این مسئله رو با آزمون های علمی مشخص میکنیم. مثلا نظریات سرمایه گذاری با فرض اینکه ریسک نا مطلوب و عایدی سرمایه مطلوب هست ، با تحلیل منحنی های بی تفاوتی سرمایه گذاری رو از نظر تجربی توجیه و تفسیر میکنن و به درستی هم اینکارو میکنن. (یعنی برخی نظریات راجع به مصادیق مطلوبیت فعلا دست برتر رو دارند)

اما سوالی که جای بحث داره در ادامه میتونه این باشه که چرا ما بریم در طبیعت و مبنا رو مسائل طبیعی بدونیم. بعنوان مثال شکار کردن حیوانات رو چطور در این فضا بررسی میکنیم؟ از یک جنبه در طبیعت ما حیوانات (از جمله انسان ها) هست که شکار کنیم. از طرفی میتونیم اینطور تحلیل کنیم که گرفتن جان یک حیوان دیگه صرفا در چارچوب قدرت ما قابل دفاع هست و همین هم میشه یک جریان بزرگ به اسم دفاع از حقوق حیوانات. بصورت وسیع تر دفاع از محیط زیست. اینها یک آشفتگی رو بوجود میاره .،در تفسیر اون شاخص های well-being. مثلا اگر لدت من ، بر خلاف سلامت من باشه. یا سلامت من بر خلاف بقای نسل بشری باشه ، چطور باید راجع به این تناقضات صحبت کنیم ...

4. 3 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای V E S T A's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

خـوب و بــد یعنـــی چـــه؟

ماهیــت و حقیــقت مفاهیــم اخـلاقی چیست؟

قضایــای اخــلاق اخبـــاری اند یا انشــایی؟

مسائـل اخــلاقی جهــانی و جاودانــه (مطلـق) اند، یا سرزمینــی و موقّــت (نسبی)؟

معیــار کلــی خوبــی و بــدی یک صفــت یا رفتـار اخــلاقی چیست؟

شرایــط و حوزه‌هـــای مسئولیـــت اخــلاقی چیـــست؟

6. 3 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال ریاضیات javad2015's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    تو شهرمون

پيش فرض اخلاق چیست؟

در جامعه به چه چیزی اخلاق گفته میشه؟دو گروه با نظراتی متفاوت وجود دارند.
    عده ای معتقدند چیزی به نام اخلاق یا بی اخلاقی در حقیقت وجود نداره و این خود انسان ها هستند که وابسته به فرهنگ محیطی و شرایطی که درش قرار دارند بعضی مسایل براشون اخلاقی و بعضی غیر اخلاقی به حساب میاد.
    عده ی دیگه ای معتقدند که خود سرشت انسان تعیین کننده اخلاق از بی اخلاقی هست مثلا وقتی ادمی ظلم رو میبینه نا خود اگاه بدش میاد بدون اینکه کسی بهش گفته باشه بعضی مسایل رو می‍سنده و از بعضی رفتارات بیزاره.
    شما طرف کدام یک هستید؟با ذکر دلیل
    Last edited by javad2015; 07-12-2015 at 15:40.

کاربر فعال انجمن بازی های کامپیوتری و کنسولی Captain_America's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2014

پيش فرض

خیلی بیشتر از این دو گروه هستند در طبقه بندی نظام های اخلاقی، آن هم در صورتی که اخلاق رو همان معادل Morality انگلیسی در نظر بگیریم، از دوران باستان و ارسطو نظریه پرداز داریم تا عصر حاضر و چامسکی و ... اگر هم به دنیال تعاریف اسلامی بگردیم باز بحثش کمی جدا هست و تقسیمات اخلاق حنسة و اخلاق سیئة و ... رو داریم.

علی کل حال به نظر من تا وقتی شخصی در دایره قانون و عرف جامعه رفتار میکنه عملش در حیطه اخلاق هست. اینجا باز عرف حسنه هم داریم که اگر کسی رفتارش یه پله بالاتر و منطبق با عرف حسنه باشه خوش اخلاق محسوب میشه. از آن طرف اگر شخصی قوانین رو نقض نکنه ولی عرف حسنه رو رعایت نکنه و یا حتی بر خلاف اون رفتار کنه اینجا با اینکه شخص مجرم نیست ولی ممکنه بی/بد اخلاق قلمداد بشه.

کاربر فعال ریاضیات javad2015's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    تو شهرمون

پيش فرض

به نظر من چیزی که یک فرد به عنوان اخلاق خوب یا بد در نظر میگیره تاثیر هر دوی اون موارد هست......مثلا شما وقتی در یک جامعه با یک رسوم و مذهب خاص قرار میگیری که مدام اطرافیانت و رسانه ها و کتاب ها و ..... از افرادی که فلان رفتار رو انجام میدن به عنوان افراد سالم و از افرادی که فلان رفتار رو انجام میدن به عنوان رفتار بد یاد میشه این در ضمیر نا خود اگاه انسان رسوخ میکنه و به نوعی همون شست و شوی مغزی به حساب میاد که یک سری از عقاید رو به فرد تحمیل میکنن که فلان کار خوب هست فلان کار بد.مثال:
    ۲ فرد بی وجدان حیوانی را کشتند.این اره به فرد القا میکنه که کشتن حیوانات نادرست هست.
    ۲ فرد شجاع حیوانی درنده را کشتند.این داره القا میکنه که کشتن حیوانات درنده کاری درست هست.
    از این قبیل موارد زیاد وجود داره مثلا همین کتابای بچه ها رو بخونید از همون اول زندگیشون تو مغزشون میکنن که فلان کار خوب هست و فلان کار بد...حتبی برای \یش روی اهداف خودشونم از این ترفند استفاده میکنند با بازی کردن با کلمات فرهنگ سازی میکنند.
    یک \در چطور میتواند بی غیرت باشد که جل حضور دخترش را با چنین حجابی در جامعه بدهد!؟
    یک \در چطور میتواند ظالم باشد که به دختر خود زور بگوید و ازادیش را سلب کند؟
    میبینید که همه در یک توهم قرار داریم به نام فرهنگ سازی.
    البته بعضی رفتارا هم هستند که خود سرشت انسان تفاوت بین خوب یا بد بودنش رو تعیین میکنه.مثلا کسی از ظلم خوشش نمیاد.
    نمونه دیگر:
    Last edited by javad2015; 07-12-2015 at 16:59.

11. این کاربر از B3HZ@D بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

پست های تاپیک قبلی منتقل شدند به تاپیک قدیمی تر، و توصیه میشه دوستان پست های پیشین تاپیک رو مطالعه کنند چون احتمال اینکه صحبت ها تکراری باشه زیاده.

13. 2 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 3 از 3 اولاول 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •