چه قدر غذا های خوشمزه ممنون![]()
چه قدر غذا های خوشمزه ممنون![]()
عاشق پخت و پز هستم اما وقت زیادی برای درست کردن ندارم بیشتر از کنسرو ها استفاده میکنم البته من واقعا عاشق کنسرو قیمه هستم طعم بی نظیری داره.
خیلی خفنه این
very good good
پخت و پز دو جنبه داره:
۱-علم بیولوژی تغذیه. اینکه ریزمغذی ها چیا هستن. چرا لازمن. کمبود اونها چه عواقبی بر سلامتی داره. در چه خوراکی هایی چه ریزمغذی هایی وجود داره. غذا چطور باید تهیه بشه تا بیشترین ریزمغذی ها حفظ و تقویت بشن و چه مواد مسمومی در غذا بوجود نیاد
این علم رو که حسب تجربه ی من بسلامتی ۹۹/۵ درصد جامعه ی ما ندارن و فقط بفکر خوردن و پر کردن شکم مبارک هستن هر چه خوشمزه تر و خوش رنگ و لعاب تر یا گرونتر باشه توهم دارن یعنی بهتر و سالمتره!!! متاسفانه این تاپیک هم مستثنی نیست. چون علم بیولوژی تغذیه علم پیچیده و دانشگاهیه
۲-جنبه ی هنری تهیه ی غذا. اینو خیلیا یاد دارن و یا میرن از باتجربه ترا و یا از راه کتاب و برنامه های آشپزی یاد می گیرن. هنر آشپزی سادست: چکار کنیم غذا خوشرنگ و خوشمزه و جذاب تر بشه. همین و بس. درحالیکه هنر آشپزی در اکثر اوقات منتهی میشه به غذاهای مضر برای سلامتی و خیلی اوقات هم گرون. با اینحال ریزمغذی های مورد نیاز بدن رو تامین نمی کنه و سوء تغذیه ببار میاره
Last edited by pcworld.user; 16-07-2024 at 15:59.
من میخوام دو تا غذای ساده رو بنویسم که هم علم بیولوژی تغذیه رو نمره ی عالی می گیره پس برای حفظ سلامتی مفیده. و هم هنر آشپزی رو در حدی که غذا رو ناسالم نکنه در خودش داره. و اینها رو من سالهاست وقتی برای کار و زندگی میرم راههای خیلی دور و هفته ها و ماهها تنها و حتی در کمبود امکانات زندگی می کنم برای یکهفته تا 10 روز درست کرده و در جیره های روزانه داخل پلاستیک های فریزری جداگانه میذارم داخل فریزر تا هر روز وقتمو برای آشپزی تلف نکنم
اولی
خوراک کاملا گیاهی، سالم و کم کالری و بدون روغن. مخصوصا برای کسانیکه اضافه وزن دارن
مواد لازم برای غذای یک هفته:
۲ کیلو قارچ. ۲ کیلو بادمجان. یک قوطی رب. 2 لیوان سویای درشت. 3 تا پیاز بزرگ.
ادویه هر کدومشو که داشتین خوبه:
3 قاشق پر زردچوبه. زردچوبه دارای کورکومین هست خاصیت ضد سرطانی قوی داره و زیاد می ریزیم اما نه جوری که طعم غدا رو تلخ کنه. کاری 2 قاشق. پودر سیر 1 قاشق. نمک 1 قاشق. فلفل سیاه 1 قاشق. فلفل قرمز نیم قاشق. پودر گشنیز 2 قاشق.
آماده سازی:
پیازها رو بسرعت ریز می کنیم و میریزیم داخل قابله همراه یک قاشق نمک دربش رو می بندیم روی اجاق حرارت متوسط. نمک باعث میشه آب پیاز دربیاد و با همون پخته بشه پس روغن نمیخواد
بادمجانها رو بدون اینکه پوستش رو جدا کنیم چون پوستش خواص بسیار خوبی داره در حد حبه قند و یا بزرگتر بسرعت خرد می کنیم. وقتی پیازها خوب نرم شد بادمجانها رو هم اضافه کرده و با کفگیر کاملا هم زده و دربش رو می بندیم تا بخارپز بشه. حرارت اجاق متوسط. هر پنج دقیقه هم می زنیم تا زیر و رو پخته بشن.
اندازه ی نصف پارچ آب رو جوش آورده سویاها رو در آبجوش 1 دقیقه میذاریم سریع نرم بشه و بعد سویاها رو صاف کرده و کل آب رو جدا می کنیم سویاها رو اضافه می کنیم به قابلمه و هم می زنیم و درب قابلمه دوباره بسته تا بخارها در نره
قارچها اگر بزرگن از وسط دو یا چهارقسمت می کنیم اگر ریزن نیازی به خرد کردن نیست هر زمان بادمجانها نیم پز و نسبتا نرم شد قارچها رو بهمراه کل قوطی رب و ادویه ها اضافه کرده و خوب زیر و رو را هم می زنیم و دربش رو بسته و با حرارت متوسط میذاریم همگی با هم پخته شن. هر دو دقیقه هم می زنیم. بعد از نیم ساعت کاملا آماده شده و میذاریم خنک بشه
وقتی خنک شد هر کفگیر پر میشه جیره ی یک وعده ی یکنفر در پلاستیک فریزری کرده و روی سطح صاف کمی فشار میدیم تا یکم تخت بشه و کاملا هواشون رو خالی می کنیم در آخر همه ی جیره ها رو می چینیم داخل فریزر
هر وقت خواستیم بسادگی از پلاستیک درآورده و در قابلمه درب بسته بمدت 10 دقیقه و یا در اجاق ماکرویو بمدت 4 دقیقه حرارت میدیم حاضر و آماده میشه. میتونین همراهش یک پیاله ماست هم بذارین
فوق العاده خوراک سالم و خوشمزه ای هست
دومی
خوراک مرغ و سالاد کاملا سالم و کم کالری
برای یک یکهفته
2 تا سینه مرغ (توی بازار میگن شنیسل سینه مرغ). 3 تا پیاز بزرگ. همون ادویه های بالا. 3 قاشق رب
پیازها رو خرد و داخل قابلمه با یک قاشق نمک هم زده و دربش رو می بندیم تا با حرارت متوسط در بخار خودش نرم و پخته شه
هر سینه مرغ رو به 4 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. پیازها که نرم شد قطعات مرغ رو بهمراه ادویه و رب داخل قابلمه هم می زنیم دو لیوان آب هم اضافه می کنیم و دربش رو بسته و با حرارت متوسط میذاریم پخته بشه
مرغها رو بعد از خنک شدن هر قطعه رو جیره ی یک وعده درنظر گرفته و داخل پلاستیک فریزری کرده و هواش رو خالی می کنیم و همگی را می چینیم توی فریزر
هر زمان لازم بود جیره رو از پلاستیکش خارج کرده 3 دقیقه داخل ماکرویو یا پنج دقیقه داخل ظرف درب بسته ای که دو قاشق آب ریخته باشیم روی اجاق گرم می کنیم. 2 تا خیار + 3 تا گوجه فرهنگی + 2 تا خیارشور رو هم بسرعت برشهای گرد زده واخل ظرف پذیرایی ریخته و مرغ گرم شده رو میذاریم وسطش
با این دو تا تغذیه ی عالی ظرف سه ماه بدون گرسنگی کشیدن میتونین کلی از اضافه وزنتون رو هم کم کنین در عین حال دچار کمبود ریزمغذی ها هم نشین
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)