تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 11 اولاول 1234567 ... آخرآخر
نمايش نتايج 21 به 30 از 106

نام تاپيک: بـحـث - غرب و حقیقت در سایه

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

به نظرم داریم از پرسش اصلی دور میشیم، مبنی بر اینکه کدامیک از چیزایی که ما از غرب گرفتیم بد هستن و به جامعه ما آسیب زدن؟
    خب من از این منظر به سوال نگاه می کنم که اونهایی که در غرب زندگی میکنن مثل من از سلول تشکیل شدن !مثل من از یک گونه ی جانوری به نام انسان هستن ! پس اصل اینه که فرقی بین ما نیست. اگر چیزی رو که اون داره منم داشته باشم چه اشکالی داره ؟! مثلا چه میدونم غذای غربی ، اگه غذای غربی بیاد جای غذای من رو بگیره ، اونا میخوردن که نمی مردن. منم میخورم نمیمیرم !فرهنگ هم همینه !

بنابراین باید دید ضرر رو چه تعریف می کنید !؟ آیا فلان زبان ما از بین رفت این ضرر هست ؟ یا مثلا رسم عید نوروز فرض کنید از بین بره ، آیا این ضرر هست ؟ فکر کنم به خودی خود نه ...

حالا مثلا در اقتصاد میایم بررسی میکنیم اینکه چرا ما از غرب عقب موندیم ، ریشه ای که بهش می رسیم این هست که ما خیلی چیزها رو از غرب بدست آوردیم ولی لوازمش رو الزاما نه . مثلا عقلانیت غربی لازمه ی فرهنگ و صنعت و اقتصاد غربی هست. در این صورت شما هر چیز مفیدی رو هم از اونجا وارد کنید ، براش شما ممکنه مضر بشه !

من فکر میکنم اول باید اسم غرب و شرق رو برداریم و چیزی رو به نام جهانی شدن ببینیم که لازمه ی جهان امروزه. حالا ما هم داریم جهانی میشیم. باید بپرسیم چی از این جهانی شدن که یک لزوم هست رو بدست نیاوردیم و اون رو ضرر بدونیم . نه اینکه بپرسیم چی رو بدست اوردیم که ضرر کردیم !

2. این کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال بورس کاربر شماره ی یک's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2012

پيش فرض

ما توی دنیای مجازی هم داریم خودمون رو از اینترنت جهانی جدا میکنیم ، چطوری میخوایم فرهنگ و اقتصادمون رو یکی کنیم...

چیزی که آسیب زده اینه :
    ما خیلی چیزها رو از غرب بدست آوردیم ولی لوازمش رو الزاما نه

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

به نظرم داریم از پرسش اصلی دور میشیم، مبنی بر اینکه کدامیک از چیزایی که ما از غرب گرفتیم بد هستن و به جامعه ما آسیب زدن؟
    این قضیه رو از دو دیدگاه میشه بررسی کرد، یکی ایدئولوژیک و یکی علمی/منطقی.

از نظر ایدئولوژیک میشه گفت هر تغییری که ممکنه باعث بشه ما از اهداف اون ایدئولوژی سنتیمون دور بشیم در اصل به ما آسیب زده و بد هست، تا وقتی هم در جمعی که بحث میشه صحت اون ایدئولوژی پذیرفته شده باشه نمیشه به این نوع تفکر ایراد گرفت. مثلا فرهنگی که از غرب وارد شده بابت حقوق و مسئولیت های مساوی زن و مرد در ازدواج، بر اساس دید ایدئولوژیک غالب جامعه یک چیز بد است چون بر اون اساس حقوق زن و مرد مساوی نیست. یا مثلا بحثی که الان در غرب هست (مسئله ای که شاید در اکثر مناطق اروپا حل شده و این چند سال اخیر موضوع آمریکا شد) و اون هم مسئله حقوق ازدواج همجنسگرا هاست که بر اساس دیدگاه ایدئولوژیک اونها (و ما) چیز بدی است و داره به جامعه آسیب می زنه.

از نظر علمی هر پدیده رو میشه بررسی کرد و دربارش آگاهانه تصمیم گرفت. قطعا چیزهای نامناسبی در غرب هست (مثلا عادات نه چندان مناسب غذایی) و بطور علمی میشه نشون داد حرکت به اون سمت آسیب زننده است و مناسب نیست. اما در عوض هر دو مثال بالا بطور علمی میشه نشون داد تغییرات مفیدی هستند.

باید مشخص باشه تحت چه فریمورکی قراره ضررها و آسیب ها رو بررسی کنیم.

5. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

این قضیه رو از دو دیدگاه میشه بررسی کرد، یکی ایدئولوژیک و یکی علمی/منطقی.

از نظر ایدئولوژیک میشه گفت هر تغییری که ممکنه باعث بشه ما از اهداف اون ایدئولوژی سنتیمون دور بشیم در اصل به ما آسیب زده و بد هست، تا وقتی هم در جمعی که بحث میشه صحت اون ایدئولوژی پذیرفته شده باشه نمیشه به این نوع تفکر ایراد گرفت. مثلا فرهنگی که از غرب وارد شده بابت حقوق و مسئولیت های مساوی زن و مرد در ازدواج، بر اساس دید ایدئولوژیک غالب جامعه یک چیز بد است چون بر اون اساس حقوق زن و مرد مساوی نیست. یا مثلا بحثی که الان در غرب هست (مسئله ای که شاید در اکثر مناطق اروپا حل شده و این چند سال اخیر موضوع آمریکا شد) و اون هم مسئله حقوق ازدواج همجنسگرا هاست که بر اساس دیدگاه ایدئولوژیک اونها (و ما) چیز بدی است و داره به جامعه آسیب می زنه.

از نظر علمی هر پدیده رو میشه بررسی کرد و دربارش آگاهانه تصمیم گرفت. قطعا چیزهای نامناسبی در غرب هست (مثلا عادات نه چندان مناسب غذایی) و بطور علمی میشه نشون داد حرکت به اون سمت آسیب زننده است و مناسب نیست. اما در عوض هر دو مثال بالا بطور علمی میشه نشون داد تغییرات مفیدی هستند.

باید مشخص باشه تحت چه فریمورکی قراره ضررها و آسیب ها رو بررسی کنیم.
    مواردی که شما فرمودی زیادی کلی هستن (منظور در توضیح دو دیدگاه هستش) و البته اینطور هم نیست که فقط از روزنه ی این دو دیدگاه بشه مسئله رو بررسی کرد.
    اما به نظرم شما با دقت پست منو نخوندی.
    مبنی بر اینکه کدامیک از چیزایی که ما از غرب گرفتیم بد هستن و به جامعه ما آسیب زدن؟
    به زمان ها دقت کنید. سوال در مورد این نیست که چه چیزهایی به جامعه ما از چه دیدگاهی آسیب میزنن، سوال در مورد اینکه کدامیک از چیزهایی از غرب وارد جامعه ما شدن بد هستن و برای جامعه مضر بودن.
    Last edited by Saeed Dz; 18-10-2013 at 23:05.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

مواردی که شما فرمودی زیادی کلی هستن (منظور در توضیح دو دیدگاه هستش) و البته اینطور هم نیست که فقط از روزنه ی این دو دیدگاه بشه مسئله رو بررسی کرد.
    اما به نظرم شما با دقت پست منو نخوندی.

به زمان ها دقت کنید. سوال در مورد این نیست که چه چیزهایی به جامعه ما از چه دیدگاهی آسیب میزنن، سوال در مورد اینکه کدامیک از چیزهایی از غرب وارد جامعه ما شدن بد هستن و برای جامعه مضر بودن.
    باز هم مهم اینه که قضاوت درباره بد بودن این چیزهایی که دریافت کردیم (یا در حال دریافتش هستیم، چون این چیزها لحظه ای اتفاق نمی افته) بر چه پایه ای است؟

همون مثال من درباره تغییراتی که در ازدواج در کشورمون داره شکل می گیره (الان مثل 50 سال پیش نیست ولی هنوز هم تغییر داره می کنه)، بطور علمی و روانشناسی تغییر مثبتی است که همه مطالعات تایید می کنه این قضیه رو ولی اگه بر اساس ایدئولوژی بخوایم بررسی کنیم مضر هست. هر کس می تونه و نظر شخصیش رو بگه ولی در نهایت اساس همین خواهد بود که آتوریته قضاوت درباره صحیح یا غلط بودن چیه، ایدئولوژی یا مطالعات علمی.

8. این کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

باز هم مهم اینه که قضاوت درباره بد بودن این چیزهایی که دریافت کردیم (یا در حال دریافتش هستیم، چون این چیزها لحظه ای اتفاق نمی افته) بر چه پایه ای است؟

همون مثال من درباره تغییراتی که در ازدواج در کشورمون داره شکل می گیره (الان مثل 50 سال پیش نیست ولی هنوز هم تغییر داره می کنه)، بطور علمی و روانشناسی تغییر مثبتی است که همه مطالعات تایید می کنه این قضیه رو ولی اگه بر اساس ایدئولوژی بخوایم بررسی کنیم مضر هست. هر کس می تونه و نظر شخصیش رو بگه ولی در نهایت اساس همین خواهد بود که آتوریته قضاوت درباره صحیح یا غلط بودن چیه، ایدئولوژی یا مطالعات علمی.
    ما میتونیم طور دیگه ای هم بررسی کنیم یعنی بیایم و نتایج و تاثیرات رو بررسی کنیم.
    نگاه من در این سوال به این سمت هستش که آیا زندگی مردم رو بهتر کرده و یا بدتر؟!

از کدوم ایدئولوژی صحبت میکنید؟ اگه چیزی که مردم پذیرفتن و انتخاب کردن ایدئولوژی نیست پس ایدئولوژی چیه که با خواسته مردم در تضاد هستش؟
    در تعریف ایدئولوژی داریم.
    می‌توان گفت ایدئولوژی به مجموعه‌ای از باورها و ایده‌ها گفته می‌شود که به عنوان مرجعِ توجیهِ اعمال، رفتار و انتظاراتِ افراد عمل می‌کند.

10. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

ما میتونیم طور دیگه ای هم بررسی کنیم یعنی بیایم و نتایج و تاثیرات رو بررسی کنیم.
    نگاه من در این سوال به این سمت هستش که آیا زندگی مردم رو بهتر کرده و یا بدتر؟!
    خب این میشه بررسی علمی قضیه که زندگی بهتر رو با معیارهای علمی بسنجیم. زندگی بهتر برای یک عده هم داشتن چند تا زن و بشور و بساب و 12 تا بچه و ... است. و بررسی اینکه هر یک از این فاکتورها چطور زندگی رو بهتر یا بدتر کرده خیلی ساده نیست چون بطور همزمان جامعه دستخوش تغییرات خیلی جدی دیگه ای هم شده و تاثیرات اونها بسیار قوی تر و محسوس تر از این نوع مسائل فرهنگی است (مثل مسائل اقتصادی). بیشتر تئوریک میشه قضیه رو پیگیری کرد.

از کدوم ایدئولوژی صحبت میکنید؟ اگه چیزی که مردم پذیرفتن و انتخاب کردن ایدئولوژی نیست پس ایدئولوژی چیه که با خواسته مردم در تضاد هستش؟
    در تعریف ایدئولوژی داریم.
    همون ایدئولوژی که بطور غالب در کشور ما وجود داره و با فرهنگ ما آمیخته شده. لازمه اسم ببرم؟

12. این کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن ادبیات hamid_diablo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2008
    محل سكونت
    آنجا که عقاب پر بریزد

پيش فرض

سلام دوستان

بحث ها به شدت جذاب بود و خیل خوشم اومد...من تخصص چندانی تو این زمینه ندارم اما تا حدودی با مباحث آشنا هستم

منم با برخی از دوستان که اشاره کردن تمدن غربی رو نباید از بیخ و بن کوبید موافقم...قطعا این تمدن که شاید اسمشو گذاشت مدرنیته حتما برای بشر تو زمینه هایی سودمند بوده...
    به طور مثال سیستم بهداشتی و اموزشی غرب به جایی رسیده که میشه گفت توسعه پایدار خودوشن رو شاید مدیون همین 2 چیز باشند...و موارد دیگه که مرتبط با مباحث اقتصادیه

اما چیزی که شاید بشه نقدی بهش داد اینکه غرب دین و یا هر چیزی شبیه به این و هم نام و هم مفهوم این رو به کلی کنار گذاشت... شاید بهترین مدل این باشه که علم و دین در یک راستا و برای هم و مکمل هم باشند...شاید خیلی از مشکلاتی که تو زمینه روانشاسی و یا سبک زندگی برای غرب مثل بی بند و باری های کنترل نشده و ... نشات گرفته از همین سیستم لائیک و سکولاره...

صد البته من به این موضوع اعتقاد ندارم که حرفم حتما درسته ...

14. 2 کاربر از hamid_diablo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

خب این میشه بررسی علمی قضیه که زندگی بهتر رو با معیارهای علمی بسنجیم. زندگی بهتر برای یک عده هم داشتن چند تا زن و بشور و بساب و 12 تا بچه و ... است. و بررسی اینکه هر یک از این فاکتورها چطور زندگی رو بهتر یا بدتر کرده خیلی ساده نیست چون بطور همزمان جامعه دستخوش تغییرات خیلی جدی دیگه ای هم شده و تاثیرات اونها بسیار قوی تر و محسوس تر از این نوع مسائل فرهنگی است (مثل مسائل اقتصادی). بیشتر تئوریک میشه قضیه رو پیگیری کرد.

همون ایدئولوژی که بطور غالب در کشور ما وجود داره و با فرهنگ ما آمیخته شده. لازمه اسم ببرم؟
    زندگی خوب یک پکیج هستش از همه ی این عوامل نه فقط اقتصادی یا نه فقط فرهنگی. همه ی اینها بدون هم هیچ معنایی پیدا نمیکنن نظیر اون چیزی که امروزه در کشو ما دیده میشه که در بعضی حوضه ها خوب پیش رفتیم و در بعضی ها هم اصلن پیش نرفتیم. وقتی من از یک زندگی خوب صحبت میکنم زندگی رو مد نظرم نیست که فقط مردان اون جامعه راحت زندگی کنن و به قول شما چندتا زن داشته باشن و ... بلکه زندگی رو مد نظرم هستش که همه چه پیر و چه جوان و بدون در نظر گرفتن جنسیت زندگی راحت و خوبی داشته باشن. نمیدونم منظورمو تونستم برسونم یا اینکه هنوز هم در انتخاب معیار ها مشکل داریم.
    ایدئولوژی یک جامعه باور های مردم اون جامعه هستش و باورها هم همیشه یکسان نمیمونن! بلکه تغییر میکنن. وقتی چیزی رو مردم یک جامعه از جوامع دیگه میگیرن و میپزیرنش و ازش استفاده میکنن میشه گفت ایدولوژی اون جامعه هم تغییر میکنه. حالا وقتی مردم خیلی چیزا رو خودشون گرفتن و قبول کردن چطور میتونیم بگیم این موارد با ایدئولوژی ما در تضاد هستش؟!

16. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای B3HZ@D's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2007

پيش فرض

شاید یک سری موارد و گزینه های خوب در خارج از ایران وجود داشته باشه که بتونه باعث پیشرفت و تغییر مثبت در زندگی ایرانی ها بشه .
    ولی یک مشکلی اینجا وجود داره و اون هم اینه که خیلی ها هنوز به اون ظرفیت مورد نیاز برای دستیابی و رسیدن به راه و روش غربی نرسیدن . عدم ظرفیت مناسب در افراد جامعه و فرهنگ سازی نادرست میتونه از اون تغییری که قراره بار مثبت داشته باشه به ما نتیجه معکوس بده .

این که بیایم انتخاب کنیم ورود چه فرهنگی میتونه خوب باشه و کدام یکی میتونه بد باشه در حال حاضر زیاد جوابگو نیست .
    چون که بینش و دیدگاه و ظرفیت های خیلی از مردم جامعه ایران به اون حد لازم نرسیده . دلایل مختلفی داره که میتونه از ایدئولوژِی افراد جامعه باشه یا آموزش های اشتباه در مدارس و خانواده .

شاید خیلی موارد خوب باشن که جامعه غرب رو به جلو رانده باشه و از دلایل پیشرفت اونا باشه .
    ولی به محض ورود به ایران بار منفی بوجود بیاره .
    تا موقعی که زیرساخت های مناسب فکری و فرهنگی توی ایران آماده نشه نمیشه مطمئن بود که کدامیک از این موارد میتونه پاسخگوی نیاز جامعه باشه و اضافه کردن کدوم میتونه مثبت و کدوم یک منفی باشه .

18. این کاربر از B3HZ@D بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •