سلام.
من زیاد با VB6 میونه خوبی ندارم اما برای استفاده از Winsock در زبانهای دیگه مثل C یا VB.net میتونم کمکت کنم.
اگر به زبان C آشنا هستی یک نگاه به آدرس زیر بنداز نحوه استفاده از Winsock رو بصورت مختصر و مفید توضیح دادم.
به نظر من هم بهترین گزینه و میشه گفت روش استاندارد برای این کار استفاده از Winsock هست.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
روش استفاده از Winsock در اکثر زبانها شباهت زیادی بهم دارند یعنی شما در هر زبانی که از این api استفاده کنی باید یک سری روال مشابه رو طی کنی
(مثل تعیین پورت و آدرس ip مقصد و مقدار دهی اولیه به Socket و در آخر هم ارسال و دریافت بایتها) که
حدودا 30-40 خط کد نویسی بیشتر نداره.(شاید در VB به کدنویسی کمتری نیاز باشه)
و یک نکته دیگه اینکه شما باید از دو برنامه مجزا استفاده کنید که یکی در Server فعالیت کنه و دیگری در Client ها.
برنامه ای که در سرور اجرا میشه مسئول برقراری ارتباط با برنامه اجرا شده در کلاینت ها هست و کاری هم که باید انجام بده اینه که روی پورت تعیین شده در
سرور Listen in یا همون "شنود" کنه برای دریافت اطلاعات از کلاینت ها و در صورت لزوم فرستادن اطلاعات لازم از سرور به کلاینت ها. کل این تبادل اطلاعات
روی یک پورت مشخص صورت میگیره البته اگر امنیت هم برای شما مهم باشه باید کارهای اضافه تری
هم انجام بدید که خود یک بحث جداگانه داره.(ولی برای بازی امنیت زیاد مهم نیست)
برای تعیین ip هم شما فقط به Server ip نیاز داری و لازم نیست ip تک تک کلاینت هارو بدونی.
برای تعیین پورت سعی کن از پورتی استفاده کنی که قبلا رزرو نشده و هیچ سرویسی از اون استفاده نمیکنه.
(پورت های 23- 80 - 21 و چندتای دیگه برای سرویس های دیگری رزرو شده و قابل استفاده نیست)
برای این کار راههای بیشتری هم هست ولی توصیه نمیکنم مثل استفاده از سرویس Telnet که البته باز هم باید در سرور برنامه شنود داشته باشید و راههای دیگر...
موفق باشید.