تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 3 اولاول 123
نمايش نتايج 21 به 26 از 26

نام تاپيک: درخواست - نیاز به یک مدار ساده

داره خودمونی میشه pinokio's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض

نه انگار این داستان سر دراز دارد.
    مطالب بالا رو دیروز نوشتم. اما من امروز تازه متوجه شدم که رله یا همان کنتاکتور هم برای کار من نیست. یعنی به کارم نمی آید. یا به عبارتی برای این کار مناسب نبوده و جوابگو نیست. حالا چرا به این دلیل که در زیر نوشتم:

کار رله یک مدار منطقی NOT نیست. بلکه کارش اینست که وقتی جریان در مداری برقرار شد مثل کلید عمل نموده و جریان را در مدار دیگری برقرار میکند. بیایید و طرز کار رله را دقیقتر بررسی کنیم: پست بعدی رو بخونید
    Last edited by pinokio; 05-04-2010 at 22:30.

تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض

مرجع :اینترنت
    رله چیست؟

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

رله کلیدی الکترومغناطیسی است. هنگامی که لازم باشد توسط جریان نسبتا ضعیفی جریان قویی را قطع ووصل کنند از رله استفاده می شود. مانند چراغها, رله بوق, رله های افتامات مدار شارژ وغیره
    رله ها شامل سیم پیچ, هسته آهنی و صفحه پلاتین است. ممکن است یک فنر به صفحه پلاتین متصل باشد یا اینکه خود صفحه پلاتین حالت فنری داشته باشد
    عملکرد:
    هنگامی که جریان نسبتا ضعیفی وارد سیم پیچ می شود سیم پیچ وهسته آهنی تبدیل به آهنربا می گردد وپس از غلبه بر فنریت صفحه پلاتین,آنرابه سمت هسته سیم پیچ حرکت داده و باعث اتصال کنتاکت ها به یکدیگر وعبور جریان اصلی می شود.

علیرغم کاربردهای فراوان این قطعه شاید بعضی از دوستان با رله آشنا نباشند .
    رله در لغت بطور کلّی بمعنای تقویت کردنه . حالا در الکترونیک میتونه دو معنی کلّی بده .
    1- ایستگاههای رله که همون ایستگاههای تقویت امواج تلویزیونی و رادیویی هستن که حتما سر بعضی کوهها و تپه های بلند دیدین
    2- قطعه ای بنام رله که توی مدارات الکترونیک زیاد کاربرد داره .

Last edited by pinokio; 05-04-2010 at 22:36.

تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض بررسی دقیقتر طرز کار رله

به شکل زیر توجه کنید تا طرز کارش رو ببینین :
    رله ها دارای یک ورودی و یک خروجی هستند . با اتصال ولتاژ به ورودی رله ها ، میله فلزی داخلی آنها آهن ربا شده و باعث می شود تا با حرکت خود ، دو اتصال خروجی رله را بهمدیگر متصل کند و بنابراین دو کنتاکت خروجی رله دقیقا مانند یک کلید قطع و وصل عمل می کند . ولتاژ رله ها معمولا بر روی بدنه آنها نوشته می شود . مثلا رله 6 یا 12 ولت . رله 6 ولت رله ای است که بوبین ورودی آن برای آهن ربا شده ، نیاز به تغذیه 6 ولت دارد تا بتواند اهرم را حرکت و باعث برقراری جریان بین کنتاکتهای خروجی رله شود .
    پس نتیجه میگیریم ما به کمک رله میتونیم با یه ولتاژ کم ، یه ولتاژ زیاد رو کنترل کنیم . مثلا با 9 ولت ، یه لامپ 220 ولت را که به برق شهر وصل شده را روشن یا خاموش کنیم .
    Last edited by pinokio; 05-04-2010 at 22:31.

تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض باز کردن آفتامات و مدار رله معکوس

من برای اطمینان امروز یک آفتامات بوق ماشین رو باز کردم و بررسی و امتحانش هم کردم.
    دقیقا همینطوری بود که در شکلهای بالا میبینید. البته شکل زیری آفتاماتی نیست که من باز کردم.

در حالی که من دقیقا عکس این کار رله رو میخواهم. با این حال میشود رله ای ساخت که با قطع جریان در یک مدار مدار دوم برقرار شود (با کمی تغییرات در ساختمان رله). حالا چطوری. اینطوری . خودتون ببینید:

[ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

فرق این رله با رله قبلی اینه که وقتی کلید بوبین یا سیم پیج رو متصل میکنیم اتصال مدار اصلی یا لامپ قطع میشه. ولی وقتی مدار سیم پیچ قطع بشه لامپ روشن و اتصال برقرار میشه.
    اما با این وجود این نوع رله هم بدرد من نمی خوره. چرا؟
    چونکه در حالت عادی در مداری که می خواهم، یک اتصال به طور دائم (فرض کنید در اینجا سیم پیچ) برقراره و در مواقع استثنایی که این اتصال با باز کردن پیچ آیفون قطع می شود (پیچ آیفون دقیقا نقش کلید را در مدار سیم پیچ دارد) مدار دوم که همان آلارم است (عین مدار لامپ در شکل) برقرار و اخطار می دهد.
    خوب تا اینجا که به نظر میاد همه چیز درسته و اشکالی نداره و این دقیقا چیزیه که من می خوام. اما اشکال اصلی اینه که مدار اول که شامل سیم پیچ است و با 12 ولت هم کار میکنه نمی تونه دایم برقرار باشه . چونکه سیم پیچ داغ میکنه و بعد از مدتی میسوزه.در تمام مداراتی که سیم پیچ در اونها وجود داره از جمله در بازکن- خود رله- یا زنگ اخبار اگر دقت کنیم میبینیم در اصل اتصال آنی است و دایم نیست. یعنی زمانی که شستی زنگ اخبار رو میزنیم یا شستی قفل در بازکن رو بیش از چند دقیقه ( یا چند ثانیه ) که این کار رو نمی کنیم. نتیجه با رله هم نمیشود این کار رو کرد.
    پس حالا باید چکار کرد؟؟؟
    Last edited by pinokio; 05-04-2010 at 22:33.

5. این کاربر از pinokio بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض

چرا عکسهایی که آپلود کردم دیده نمی شوند؟؟
    نه انگاری درست شد. راستی آپلود سنتر عکس مناسب برای این فروم که فیل تر نشده باشه چی خوبه
    Last edited by pinokio; 05-04-2010 at 22:34.

تاريخ عضويت
    Aug 2006

پيش فرض

نه انگار دوستان حوصله ادامه بحث رو ندارند. باشه. بی خیال
    شاید هم چیزی بیشتر به ذهنشون نمی رسه..
    باشه. پس شب بخیر.

صفحه 3 از 3 اولاول 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •