تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 3 اولاول 123
نمايش نتايج 21 به 30 از 30

نام تاپيک: نحوه بهره گیری سیستم عامل از هسته های Cpu

آخر فروم باز shahab_blaster's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

خوب اگه حل نشده که می تونیم راجع بهش صحبت بکنیم ..
    بحث بعدی هم اینه که حالا که هر هسته با فرکانس 2.4 کار می کنه عملیات پردازش به چه شکل میشه و اصولا چه تفاوتی هست بین یه پردازنده مثلا دو هسته 1.8 گیگاهرتزی و یه پردازنده تک هسته ای 3.6 گیگا هرتزی و چرا اون دو هسته ای بهتر عمل می کنه .. ( با وجود فرکانس کاری کمتر )
    دلیل برتریش اینه ما زمان پردازش ما یه لیست کار داریم که به ترتیب اولویت برای پردازش به پردازنده فرستاده میشه تا پردازش روش انجام بشه وقتی ما 2 هسته داریم این 2 هسته کار پردازش رو انجام میدن و برای همین صف انتظار برای انجام کار کوتاه تر میشه
    این مطلب رو خیلی ساده گفتم

پروفشنال
    تاريخ عضويت
    Apr 2008

پيش فرض

با سلام

سوال من در راستای بحث شما نیست ولی دقیقا مرتبط با عنوان تاپیک هست:
    نحوه بهره گیری سیستم عامل از هسته های Cpu چگونه است؟

ما یه کامپیوتر با سی پی یو دو هسته ای داریم (E6550) وقتی می خواستم یه برنامه فشرده شده رو (Self Extractor) باز کنم (حجم فایل حدود 7 گیگابایت بود) مدت خیلی زیادی طول کشید. در زمانی که کامپیوتر داشت این کار رو انجام می داد، Task Manager رو باز کردم و دیدم نوشته Cpu Usage 50% توی قسمت Performance هم توی نمودار نشان دهنده میزان استفاده از سی پی یو، این طور نشون می داد که هر دو هسته دارن با 50% توانشون کار می کنند. سعی کردم با بالا بردن priority اون فایلی که د رحال extract شدن بود یا تغییر affinity درTask Manager سرعت رو افزایش بدم ولی بی نتیجه بود. وقتی هر دو هسته با 50درصد توانشون کار می کنند معنیش اینه که برنامه winrar توانایی اجرا شدن به صورت multithread رو داره ولی اینکه هر هسته بیشتر از 50% از توانش استفاده نمی کرد... به نظرم خیلی عجیب بود!

(کامپیوتر جدیده، ویندوزش تازه نصب شده، رمش 2 گیگابایته و کلا سیستم خوبیه و یه آدم وارد جمع کرده.)

خلاصه روی کامپیوتر قدیمی خودم با سی پی یو Pentium D 2.8 این فایل سریع تر extract شد تا روی این ابر کامپیوتر به اصطلاح دو هسته ای!
    Last edited by 3jokes_x; 21-06-2008 at 02:16.

تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

با سلام

سوال من در راستای بحث شما نیست ولی دقیقا مرتبط با عنوان تاپیک هست:
    نحوه بهره گیری سیستم عامل از هسته های Cpu چگونه است؟

ما یه کامپیوتر با سی پی یو دو هسته ای داریم (E6550) وقتی می خواستم یه برنامه فشرده شده رو (Self Extractor) باز کنم (حجم فایل حدود 7 گیگابایت بود) مدت خیلی زیادی طول کشید. در زمانی که کامپیوتر داشت این کار رو انجام می داد، Task Manager رو باز کردم و دیدم نوشته Cpu Usage 50% توی قسمت Performance هم توی نمودار نشان دهنده میزان استفاده از سی پی یو، این طور نشون می داد که هر دو هسته دارن با 50% توانشون کار می کنند. سعی کردم با بالا بردن priority اون فایلی که د رحال extract شدن بود یا تغییر affinity درTask Manager سرعت رو افزایش بدم ولی بی نتیجه بود. وقتی هر دو هسته با 50درصد توانشون کار می کنند معنیش اینه که برنامه winrar توانایی اجرا شدن به صورت multithread رو داره ولی اینکه هر هسته بیشتر از 50% از توانش استفاده نمی کرد... به نظرم خیلی عجیب بود!

(کامپیوتر جدیده، ویندوزش تازه نصب شده، رمش 2 گیگابایته و کلا سیستم خوبیه و یه آدم وارد جمع کرده.)

خلاصه روی کامپیوتر قدیمی خودم با سی پی یو Pentium D 2.8 این فایل سریع تر extract شد تا روی این ابر کامپیوتر به اصطلاح دو هسته ای!
    اول اینو بگم که نحوه مدیریت هسته ها یه طور خاص اینکه میگی 50 درصد از توان 2 هسته در حال کار بوده دلیل نمیشه هر 50 درصد به برنامه Winrar اختصاص داده شده باشه ما چند تا عملیات در اون لحظه انجام میدیم

یک خوندن اطلاعات هارد
    پردازش روی اطلاعات
    ذخیره اطلاعات روی هارد

این 3 حالت سادش هست در عمل تعداد کارهای انجام شده بیشتر از اینه

با حرف شما که سرعت روی اون سیستم قدیمیت بهتره به این نتیجه میرسیم که فرکانس بالاتر در سرعت انجام یک پردازش تاثیر بسزایی داره

اگه جاییشو متوجه نشدی بگو تا توضیح بیشتر بدم

دوست خوبم اگه میتونی اون سیستم رو اورکلاک کن و فرکانسش رو به 2.8 برسون دوباره با Winrar کار کن ببین بازم همونطوریه

تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

دقیقا در مورد فنوم ها درست گفتی .. اما اشکال اینکه این پردازنده ها سه هسته ای شدن همین بود که یکی از هسته ها نمی تونست تو فرکانس مشابه هسته ای دیگه عمل کنه . برای مثال سه تا هسته 2.6 کار می کردن ولی یکی 2.0 کار می کرد.. اون موقع هم AMD دو تا حرکت داشت : یکی اینکه بیاد این پردازنده را Downgrade کنه و یه پردازنده چهار هسته ای با فرکانس کاری 2.0 بده بیرون یا اون هسته خراب رو غیر فعال کنه و پردازنده سه هسته ای با فرکانس 2.6 بده بیرون. ( که راه دوم رو انتخاب کرد )
    این مثال دقیقا می رسونه که هر هسته در فرکانس 2.6 کار می کنه .
    خوب اینجا از نظر من بحث تموم هست . یعنی در یه پردازنده چهار هسته ای 2.6 گیگاهرتزی هر هسته با این فرکانس کار می کنه . علت هم همین مثالی هست که برات زدم . حالا اگر برات اوکی شده بریم سر بحث بعدی ..
    من یه سوال دارم چطور میشه وقتی هسته ها از یه نوع هستن یکیشون فرکانسش پائینتر بشه ؟

این فرکانس رو کجا تنظیم میکنن ؟ به چه صورت ؟

آخر فروم باز MicroSystem's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2008
    محل سكونت
    اهواز

پيش فرض

ه پردازنده مثلا دو هسته 1.8 گیگاهرتزی و یه پردازنده تک هسته ای 3.6 گیگا هرتزی و چرا اون دو هسته ای بهتر عمل می کنه .. ( با وجود فرکانس کاری کمتر )
    چطور همچين چيزي ممكنه يه كاربرد دو هسته اي تو بهتريت حالت كه وظايفش رو بين دو هسته تقسيم كنه به علت اينكه بخشي از كار هم انتقال اطلاعات هست هيچگاه راندمانش صد در صد نميشه
    البته اگر تغيير سرعت برنامه با تغيير فركانس خطي نباشه ميتونه درست در بياد نميدونم منظور شما اين هست يا نه به عبارت ديگه يه پردازنده تك هسته اي با فركانس 3600 سرعتش اجراي برنامه ها توش دوبرابر يه پردازنده تك هسته اي با فركانس 1800 نباشه و مثلا 1.5 برابر باشه.
    Last edited by MicroSystem; 21-06-2008 at 08:30.

حـــــرفـه ای Gabana's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2005

پيش فرض

چطور همچين چيزي ممكنه يه كاربرد دو هسته اي تو بهتريت حالت كه وظايفش رو بين دو هسته تقسيم كنه به علت اينكه بخشي از كار هم انتقال اطلاعات هست هيچگاه راندمانش صد در صد نميشه
    البته اگر تغيير سرعت برنامه با تغيير فركانس خطي نباشه ميتونه درست در بياد نميدونم منظور شما اين هست يا نه به عبارت ديگه يه پردازنده تك هسته اي با فركانس 3600 سرعتش اجراي برنامه ها توش دوبرابر يه پردازنده تك هسته اي با فركانس 1800 نباشه و مثلا 1.5 برابر باشه.
    سلام .
    دوست عزیز متاسفانه از جملات شما چیزی متوجه نشدم . ممکن هست دقیق تر سوالتون رو بیان کنید ؟

تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

خیلی بد مطلب رو گفتی

راندمان کاری هیچ موقع برای اجرای یک برنامه 100 درصد نیست چون سیستم عامل دچار مشکل میشه و مسایل خاصی پیش میاد از جمله گرسنگی و بن بست

یه پردازنده با فرکانس 3.6 هیچ دلیلی نداره سرعت اجرای یک برنامه توسطش 2 برابر یه پردازنده 1.8 باشه حتی گاهی اوقات ممکن برابر باشه

میشه اون قسمتی که قرمز کردم رو بیشتر توضیح بدید
    Last edited by shahab_blaster; 21-06-2008 at 10:20.

آخر فروم باز MicroSystem's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2008
    محل سكونت
    اهواز

پيش فرض

ok
    ببين مثلا يه برنامه رو روي يه پردازنده با فركانس 1800 ران ميكني 100 ثانيه ران ميشه حالا او رو روي 3600 ران ميكني نبايد توقع داشته باشي 50 ثانيه ران بشه يعني سرعتش دو برابر بشه. ممكنه 60-70 ثانيه طول بكشه يعني افزايش سرعت با افزايش فركانس خطي نيست و بصورت لگاريتمي تغيير ميكنه
    فرض هر دوي اينها تك هسته اي باشند

حالا اگر اين برنامه روي يه پردازنده دو هسته اي 1800 بتوني وظايفش رو تقسيم كنه و راندمان كاريش هم 90 درصد باشه سريعتره

تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

ok
    ببين مثلا يه برنامه رو روي يه پردازنده با فركانس 1800 ران ميكني 100 ثانيه ران ميشه حالا او رو روي 3600 ران ميكني نبايد توقع داشته باشي 50 ثانيه ران بشه يعني سرعتش دو برابر بشه. ممكنه 60-70 ثانيه طول بكشه يعني افزايش سرعت با افزايش فركانس خطي نيست و بصورت لگاريتمي تغيير ميكنه
    فرض هر دوي اينها تك هسته اي باشند

حالا اگر اين برنامه روي يه پردازنده دو هسته اي 1800 بتوني وظايفش رو تقسيم كنه و راندمان كاريش هم 90 درصد باشه سريعتره
    نه سریعتر نیست بستگی داره چه برنامه ای اجرا بشه

حتی در برنامه هایی که برای یه پردازنده 2 هسته ای طراحی شدن سیستم عامل موقع پروسس ممکن در یک زمان فقط یکی از هسته ها رو بهش اختصاص بده و اون هسته دیگه به یه کار دیگه مشغول باشه

تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    تربت جام

پيش فرض

خب دوستان کسی مایل به ادامه این بحث هست ؟
    خب با تغییر قسمت ها دستمون بیشتر باز شده برای یه بحث علمی
    من منتظرم

11. این کاربر از shahab_blaster بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

صفحه 3 از 3 اولاول 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •