تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 7 اولاول 1234567 آخرآخر
نمايش نتايج 21 به 30 از 64

نام تاپيک: مفهوم اتساع زمان در نسبیت خاص

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

دست شما درد نکنه محمد جان....

اگه دلیلی بر نسبی بودن پیدا نشده پس روابط انیشتین و نتیجه ازمایش ها چیه؟...
    منظور دلیلیه که بگه چرا نسبیه ... نه اینکه آزمایشی طراحی کنی و بگی جهان نسبیه . من هم می دونم نسبیت ثابت شده هست ... اما نه با دلیل ، بلکه با نتایج آزمایش .

نه اینکه دلیلش رو بدونیم... بحث سر اینه که بعضی ها حتی قبول هم ندارن زمان نسبیه...
    والا من به همشون حق می دم ... چون واقعا باور کردن چیزی که فقط با چندتا آزمایش تائید بشه خیلی سخته و وقتی یه نفر از من می پرسه چرا من حرفی ندارم جز اینکه بگم خوب این خاصیت جهان ماست ... این یکی از ضعف های عمده ی نسبیته که از همون اول یه جورایی مبهم می شه . این مشکل تو مکانیک نیوتونی خیلی کمتر بود ...

فقط می دونیم هست... نمی دونیم چرا!.
    بخاطر همین ندونستن هاست که اینقدر دانشمندا تو سرو کله ی هم میزنن ... اون می گه موجه اون می گه ذره هست اون می گه هیچکدام و اونم می گه هر دو ...

موفق باشید ...

کـاربـر بـاسـابـقـه zahedy2006's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    صفحه 8140 کتاب زندگی ...

پيش فرض

با تشکر از شما

منظور دلیلیه که بگه چرا نسبیه ... نه اینکه آزمایشی طراحی کنی و بگی جهان نسبیه . من هم می دونم نسبیت ثابت شده هست ... اما نه با دلیل ، بلکه با نتایج آزمایش .
    تا جایی که به ما یاد داده اند همه قوانین فیزیکی حتی اگر هم منطقی درست باشند (یعنی به قول خودمون با دلیل) تا آزمایش آن را ثابت تکند غلط اند. فکر می کنم دلیل نسبیت هم در کتاب های مرجع آمده باشد چون قبل از آزمایش های نسبیتی در باره حضیض زهره (اگه اشتباه نکنم) از انیشتین پرسیدند که اگه آزمایشها چیز دیگه ای نشان بدهند چه کار می کنید؟ جواب: آن وقت برای خدای جهان متاسفم چون این قواعد کاملا درست است.

البته دو منظور داشته است : یکی نشان دادن نظم جهان و دیگری گفتن درست بودن این قضیه

فکر می کنم اگه یه مرجع انگلیسی درست حسابی پیدا کنیم بشه جواب این را داد

نه اینکه دلیلش رو بدونیم... بحث سر اینه که بعضی ها حتی قبول هم ندارن زمان نسبیه... والا من به همشون حق می دم ... چون واقعا باور کردن چیزی که فقط با چندتا آزمایش تائید بشه خیلی سخته و وقتی یه نفر از من می پرسه چرا من حرفی ندارم جز اینکه بگم خوب این خاصیت جهان ماست ... این یکی از ضعف های عمده ی نسبیته که از همون اول یه جورایی مبهم می شه . این مشکل تو مکانیک نیوتونی خیلی کمتر بود ...
    خب عده ای که قبول ندارند زمان نسبی است (حالا به دلایل غیر معقول) می توانند از ماهواره ، gps و .. استفاده نکنند چون حرکت آنها را بر مبنای نسبیت تنظیم می کنند.

سوال: کسی در مورد گرانش به سرخ که از پدیده های مرتبط به نسبیت است اطلاعات داره

حـــــرفـه ای مرتضی nvcd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

تا جایی که به ما یاد داده اند همه قوانین فیزیکی حتی اگر هم منطقی درست باشند (یعنی به قول خودمون با دلیل) تا آزمایش آن را ثابت تکند غلط اند. فکر می کنم دلیل نسبیت هم در کتاب های مرجع آمده باشد چون قبل از آزمایش های نسبیتی در باره حضیض زهره (اگه اشتباه نکنم) از انیشتین پرسیدند که اگه آزمایشها چیز دیگه ای نشان بدهند چه کار می کنید؟ جواب: آن وقت برای خدای جهان متاسفم چون این قواعد کاملا درست است.

البته دو منظور داشته است : یکی نشان دادن نظم جهان و دیگری گفتن درست بودن این قضیه

به نظرم فقط منظورش این بوده که جهان دارای نظمه.

وگرنه خود اقای انیشتین هم می دونست که علم انسانها محدود به تجربه است...

اگه می خواست هر چی که ما می گیم (قوانین حال) درست باشه و غیر این نادرست ما می شیم روحانیون کلیسای عصر قرون وسطی....چون اونها هم فکر می کردند هر چی غیر اونی که خودشون می گن چیزی نیست که خدا بخواد...

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

بله ... البته بدون آزمایش هم چیزی ثابت نمی شه ، اما بدون دلیل هم چیزی ثابت نمی شه ، من هم دنبال همین دلیل هستم که تا حالا نشنیدمش .

سوال: کسی در مورد گرانش به سرخ که از پدیده های مرتبط به نسبیت است اطلاعات داره
    منظورت گرایش به قرمز هست ؟ همون قضیه ی کپلر ؟

کـاربـر بـاسـابـقـه zahedy2006's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    صفحه 8140 کتاب زندگی ...

پيش فرض

منظورت گرایش به قرمز هست ؟ همون قضیه ی کپلر ؟
    دقیق یادم نیست. اما قضیه ای بود که نور در محیط جاذبه دار سقوط می کرد (یا یه چیزی شبیه حرکت در محیط دارای گرانش - جهت هم مهم بود) از انرژی کاسته و به طول موج افزوده می شد و خوب می شه قرمز دیگه

قرمز == سرخ
    یا
    قرمز = سرخ

تفاوت یک مساوی و دو مساوی را در c++ جستجو کنید

با تشکر

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

دقیق یادم نیست. اما قضیه ای بود که نور در محیط جاذبه دار سقوط می کرد (یا یه چیزی شبیه حرکت در محیط دارای گرانش - جهت هم مهم بود) از انرژی کاسته و به طول موج افزوده می شد و خوب می شه قرمز دیگه

قرمز == سرخ
    یا
    قرمز = سرخ

تفاوت یک مساوی و دو مساوی را در c++ جستجو کنید

با تشکر
    یه چیزایی شنیدم اما دقیقا یادم نمی آد که بهت بگم ... اگه چیزی در موردش داشتم برات می زارم .

کـاربـر بـاسـابـقـه saviss's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2006
    محل سكونت
    Far far away

پيش فرض اصل داپلر

میبخشیدکه سرم یک کمی شلوغه ونمیتونم فعلا توی بحث شرکت کنم:
    اصل داپلر:
    ازدیدیک ناظرثابت طول موج امواج دریافتی ازمنبع تولیدامواج زمانیکه به ناظرنزدیک میشه کم میشه...( یعنی صدا زیرترمیشه ونور دریافتی از منبع به سمت طیف آبی میل میکنه)ووقتی که دورمیشه طول موج امواج دریافتی زیاد میشه ونوربه سمت طیف قرمز و همچنین امواج صوتی بم تر میشن...
    همین هم طبق نظریات راجع به سیاهچاله ها وچیزای دیگه صدق میکنه(برای تعیین اینکه دارن ازمادورمیشن؟نزدیک میشن؟و...خلاصه برای اینکه بفهمن اون دوروبرا چه خبره)
    اینو بصورت مختصر میگن اصل ویا افکت داپلر... Doppler Effect
    کاربرد خیلی زیادی هم داره
    بقیه اش روبطورخلاصه نقل قول میکنم
    مثلا:
    در مسابقه‌های تنیس آزاد آمریکا (US Open) یک کار جالب که گرداننده‌های مسابقه کرده‌اند، نمایش سرعت توپ بعد از هر سرویس هست. البته این کار مدتی هست که در اغلب تورنمنت‌های معروف تنیس باب شده. که این سرعت چه‌طور اندازه‌گیری می‌شه. ظاهرن سیستم‌ای که معمولن برای اندازه‌گیری سرعت توپ استفاده می‌شه، رادار داپلر (Doppler Radar) هست. همه‌ی شما به‌نوعی با رادار داپلر آشنا هستید. مثلن، دوربین اندازه‌گیر سرعت کنار اتوبان هم یک رادار داپلر هست (البته چیزهای دیگری هم در این دوربین‌ها هست). حالا این رادار داپلر دقیقن چی هست؟ رادار داپلر اول از همه یک رادار هست. یعنی این که یک سیگنال رادیویی را گسیل می‌کنه. این سیگنال به اجسام برخورد می‌کنه و بازتاب پیدا می‌کنه. رادار این سیگنال بازتابی را دریافت می‌کنه و از وجود جسم آگاه می‌شه. اما رادار داپلر از خاصیت داپلر هم بهره می‌بره. خاصیت داپلر چی هست؟ حتمن پیش اومده کنار جاده باشید و صدای ماشین‌ها موقع عبور از کنارتان را بشنوید. وقتی ماشین‌ها در حال نزدیک شدن به شما هستند، صدا زیر است. ولی به محض این که از کنار شما گذشتند ناگهان صدا بم می‌شود. این زیر و بم شدن صدا پدیده‌ی داپلر هست. وقتی ماشین حرکت می‌کنه، صدای آن بسته به این که سرعت ماشین چه‌قدر باشه، فرق می‌کنه. اگر ماشین به طرف شما بیاد، فرکانس صدایی که شما می‌شنوید زیاد می‌شه، پس صدا زیر به نظر می‌آد. اگر ماشین دور بشه، فرکانس کم می‌شه و صدا بم به نظر می‌آد. هر چه سرعت ماشین بیش‌تر باشه، مقدار این زیر و بم شدن هم بیش‌تر هست. همین پدیده در مورد امواج رادیویی هم صادق هست. وقتی توپ تنیس حرکت می‌کنه، فرکانس موج رادیویی دریافتی توسط رادار با اون چیزی که رادار فرستاده بود، فرق می‌کنه. با اندازه‌گیری این تغییر فرکانس، رادار داپلر می‌تونه سرعت را اندازه‌گیری کنه. البته این نوع رادار چند مشکل هم داره. اول این که یک آدم باید رادار را به طرف توپ بگیره، مثل یک دوربین فیلم‌برداری. مشکل دوم این هست که رادار باید دقیقن در راستای حرکت توپ باشه تا سرعت درست اندازه‌گیری بشه. خب معلومه که تنیس‌بازها همیشه در یک جهت خاص سرویس نمی‌زنند. پس این عددهایی که تله‌ویزیون به ما نشون می‌ده احتمالن مقداری خطا دارند ولی اندازه‌ی این خطاها ناچیز هست مگر این که بازی‌کن سرویس را خیلی کج و به بیرون زمین بزنه. ضمنن، این نوع تکنیک اندازه‌گیری سرعت منحصر به رادار نیست. ستاره‌شناس‌ها ۸۰ سال هست که از این روش برای اندازه‌گیری سرعت و فاصله‌ی که‌کشان‌های دور استفاده می‌کنند. در پزشکی هم سونوگرافی داپلر وجود داره که با همین روش سرعت خون را در رگ‌های قلب اندازه‌گیری می‌کنه. زیردریایی‌ها هم از این روش استفاده می‌کنند ولی به جای رادار، سونار داپلر (Doppler Sonar) دارند. سونار چیزی شبیه رادار است ولی با امواج صوتی کار می‌کنه.
    ==========
    مهمترین استفاده ش توی کشورما فعلا ثبت پلاک ماشین هاست توی اتوبان ها
    بعدش هم توی پزشکی
    راستی Mohammad Hosseyn جان تولدت هم مبروک

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

راستی Mohammad Hosseyn جان تولدت هم مبروک
    خیلی ممنون ...

بابت توضیحاتتون هم ممنون .

موفق باشید ...

داره خودمونی میشه arash_m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2006

پيش فرض

سلام. من نویسنده مقاله مفهوم اتساع زمان در نسبیت خاص هستم. خیلی اتفاقی به این سایت وارد شدم و مقاله خودم رو دیدم!!!!!!
    فکر کنم بتونم جواب سوالاتونو بدم. البته الان نمی شه . یه وقت مناسب جواب ها رو حتما می ذارم.

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

سلام. من نویسنده مقاله مفهوم اتساع زمان در نسبیت خاص هستم. خیلی اتفاقی به این سایت وارد شدم و مقاله خودم رو دیدم!!!!!!
    فکر کنم بتونم جواب سوالاتونو بدم. البته الان نمی شه . یه وقت مناسب جواب ها رو حتما می ذارم.
    چه جالب ... خیلی خوشحال می شیم که صحبت هاتون رو بشنویم ...

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •