یادداشت: انسانی به نام پپ گواردیولا
سایت گل نگاهی انداخته به تفکرات مربی کاتالان بایرن مونیخ.
سایت گل - «هیچ چیزی خطرناکتر از ریسک نکردن نیست!» این یکی از جملات درخشان پرشمار پپ گواردیولا در چهار سال حضورش روی نیمکت بارسلونا است. این جمله از زبان یک مربی بیان شده که خودش هم مانند هر انسان دیگری ممکن است در برخی شرایط احساس خطر کند.
حضور او در نشست خبری، رستوران یا ورزشگاه کافی است تا دیگران در اولین برخورد مبهوت شوند. کمتر کسی مانند او سخن میگوید. زلاتان ایبراهیموویچ حق داشت بگوید پپ فیلسوف است. واقعا همین است. مربی کاتالان در صدها نشست خبری که داشته فلسفه ناب خود در فوتبال، و در زندگی را به نمایش گذاشته. پشت فردی که از فوتبال و سیستمهایش حرف میزند فردی است با لبخند و با نگاهی ثابت که سخنان خردمندانهای به زبان میآورد.

اعداد دوران باشکوه گواردیولا در بارسلونا
1 پپ عنوان مرد سال کاتالونیا را پس از اولین فصل حضور در بارسلونا به دست آورد
2 او دو لیگ قهرمانان، دو جام باشگاه های جهان و دو سوپرجام در دوران حضورش در بارسا کسب کرد
3 گواردیولا بارسلونا را در فصل های 2008 تا 2011 به سه قهرمانی پیاپی در لالیگا رساند
14 تیم پپ در چهار سال حضور او از 19 قهرمانی ممکن 14 تا را کسب کرد
247 او در 247 بازی مربی بارسلونا بود. تیم او در تمامی این دیدارها در زمینه مالکیت توپ حاکم میدان بود. آنها 179 بازی را بردند و تنها 21 بازی را باختند. |
سخت بتوان پپ مربی را از پپ انسان جدا کرد. او بهندرت احساساتش را پنهان میکند. کافی است او را در نشست خبری ببینید تا در همان نگاه اول دریابید قرار است در چند دقیقه بعد چه حرفهایی بزند. او تصمیم میگیرد که چه فردی به او نزدیک باشد و چه فردی نه. اما او حریم شخصی سختی دارد و از آن با چنگ و دندان دفاع میکند. او به باورها و هویت خود پایبند است و اجازه نمیدهد فردی آن را به راحتی تغییر دهد.
«بر این باورم که در جاهایی که قرار است چیزی را مدیریت کنید باید این را در نظر بگیرید که فردا ممکن است در آن جا نباشید...»
گواردیولا اغلب زمانی مصاحبه میکند که لازم باشد (مانند مراسم توپ طلا). او علاقهای به شهرت و ستایش ندارد. او میداند کیست و به خودش تردیدی ندارد. کاتالونیا ملت اوست، فوتبال زندگیاش است و ناکامی تنها بخشی از موفقیت به شمار میرود.
او بارها نبردهای درونی خود را نشان داده؛ نبرد دل و جانش با مغز و منطقش را. اما او تمایل دارد احساساتیترین بخش شخصیتش را پنهان نگاه دارد. او زمانی گفت: «بخشی از من میگوید همچنان درگیر فوتبال باش. بخش دیگری هم میگوید فرار کن!» او پس از مدتی استراحت با قدرت بازیافته و با باتریهای شارژ حس کرد انرژی لازم برای چالشی جدید را دارد. شاید بزرگترین چالش زندگی حرفهای و حتی زندگی شخصیاش: بایرن مونیخ.
گواردیولای مربی و گواردیولای انسان هر روز کنار هم هستند. بزرگترین اشتباه این است که تصور کنیم این نابغه تنها به استراتژیهای بلندمدت میاندیشد: «من نمیتوانم برای بیشتر از شش ماه، یک سال پیش رو برنامهریزی کنم. من خسته میشوم. برایم غیرممکن است.»
به همین دلیل است که پپ میتواند زمانی که کمتر کسی انتظارش را دارد شگفتی بیافریند. او پپ است. مردی افتاده و فروتن.
«شما خوب هستید و میدانید که خوب هستید. بروید و این را نشان دهید. من بهشدت مدافع انسانها هستم و به آنها بسیار، بسیار، بسیار زیاد باور دارم.»
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Man behind the myth: the real Pep Guardiola
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]