دیدم خیلیا میگن انگیز نداریم
اینو دیدم گفتم بزارم براتون
انگيزه چيست؟
در كتابهاي روانشناسي انگيزه را نيروي دروني كه براي رسيدن به هدف ميتواند موثر باشد معرفي كردهاند. بد نيست مثالي بزنم: شما زماني كه احساس گرسنگي يا تشنگي ميكنيد، بدون اينكه كسي به شما چيزي بگويد، براساس نيروي دروني بهطرف غذا و آب ميرويد. يعني نيازي كه در شما ايجاد شده باعث ميشود غذا ميل كنيد، يا آب بنوشيد.
بنابر اين شايد لازم است كه قبل از انگيزه، موضوع رسيدن به هدف براي ما به صورت يك نياز مطرح شود. به عبارت ديگر در موضوع درس خواندن بايد هر دانشآموزي خود را محتاج درس خواندن بداند و مطالعه و يادگيري را نياز خود بداند؛ در اين صورت انگيزه يا همان نيروي دروني ميتواند دانشآموز را با رغبت بيشتري به طرف هدف، كه همان يادگيري دقيق است، هدايت كند.
چرا براي درس خواندن انگيزه لازم است؟درس خواندن سختترين و راحتترين كار دنياست. سختترين است چون بايد اطلاعات و معلومات زيادي را در حافظه خود نگه داريد. بايد سختي حل تمرين و كار كردن را تحمل كنيد. بايد ساعتها در كلاس با رعايت نظم و انضباط به صحبتهاي معلم گوش بدهيد. از طرف ديگر راحتترين كار دنياست، اگر با ساير كارهاي دنيا مقايسه شود كه در آن صورت متوجه ميشويد كه درس خواندن تنها كاري است كه اگر درست انجام شود لذت حاصل از آن با هيچ لذتي قابل مقايسه نيست
چرا براي درس خواندن انگيزه لازم است؟
درس خواندن سختترين و راحتترين كار دنياست. سختترين است چون بايد اطلاعات و معلومات زيادي را در حافظه خود نگه داريد. بايد سختي حل تمرين و كار كردن را تحمل كنيد. بايد ساعتها در كلاس با رعايت نظم و انضباط به صحبتهاي معلم گوش بدهيد. از طرف ديگر راحتترين كار دنياست، اگر با ساير كارهاي دنيا مقايسه شود كه در آن صورت متوجه ميشويد كه درس خواندن تنها كاري است كه اگر درست انجام شود لذت حاصل از آن با هيچ لذتي قابل مقايسه نيست.
چگونه با انگيزه باشيم؟ ۱-هنگام تدريس مباحث درسي،توجه وتمركز لازم را من گفته هاي استادومواد آموزشي داشته باشيد.
توجه و تمركز، لازمه هر يادگيري است. چون تمركز در مطالب درسي با انگيزه درارتباط است، غالباً دانشجويان با سطح انگيزه پايين نمي توانند تمركز وتوجه طولاني مدت برروي مباحث درسي داشته باشند، معمولاً پس از چند دقيقه خسته شده و كانون توجه خود را از موضوع درسي باز گرفته و برموضوعات ديگر متمركز مي كنند.
۲-براي ساعات مطالعه وانجام تكاليف خودبرنامه اي منظم ودقيق تدوين كنيد.
اصل برنامه ريزي براي مطالعه بسيار مهم است. چنانچه فردي بخواهد استفاده مناسبي از ساعات روزانه خود داشته باشد بايد برنامه اي كامل و دقيق تهيه نمايد.
۳- در انجام تكاليف پايداري بخرج دهيد و تا اتمام آن دست از كار نكشيد.
اين اصل يكي از اصول بسيار مهم دررسيدن من موفقيت است. گاهي اوقات ديده مي شود، زماني كه فرد يادگيرنده درانجام تكاليف با عدم پيشرفت مواجهه مي گردد. از ادامه آن منصرف شده و در جهت اتمام آن تلاش نمي كند.
۴-سعي كنيدكه در بحثها و مناظره هاي كلاسي فعالانه شركت داشته باشيد.
اين كار چند مزيت دارد. اول اينكه اگر دانشجو بخواهد فعالانه من بحث در باره مطالب درسي بپردازد بايد قبل ازحضور در كلاس درباره مطالب ومباحث مورد نظر اطلاعاتي جمع آوري نمايد. دوم اينكه ازاين طريق مي آموزد چگونه ابراز وجود كرده و فعالانه در حل مسائل تلاش نمايد. سوم اينكه گاهاً تشويق اساتيد و دانشجويان خود نيز باعث افزايش انگيزه در فرد مي گردد.
۵-تلاش كنيد كه مطالعات خود راگسترش دهيد و مطالب جانبي و خارج از مباحث كتاب را مطالعه نمائيد.
با رعايت اين اصل اولاً، بر معلومات شما افزوده شده و مطالب كتاب درسي بيشتر قابل فهم است. دوماً من هنگام شركت دربحثها و مناظره هاي كلاسي خواهيد توانست از معلومات اندوخته خود استفاده كرده و آنها را دراختيارديگران قراردهيد.
۶-در مطالعات خود مطالب را من طور معني دار و درارتباط بامطالب ازقبل آموخته شده بياموزيد.
مطالب جديد را بايد من مطالبي كه از قبل آموخته ايد ربط دهيد. با اين كار يادگيري شما من طور معني دار صورت خواهد گرفت.
۷-نتايج يادگيري هاي خود را من طورمنظم ارزيابي كنيد و رقابت باخود را جايگزين رقابت باديگران سازيد.
در روانشناسي اصلي وجود دارد با اين مضمون كه اگر فرد يادگيرنده از نتايج عملكرد خود اطلاع حاصل كند، عملكردهاي بعدي او دقيق تر و منتر خواهد شد.
۸-سعي كنيد با همكلاسيهاي خود روابط دوستانه و براساس احترام متقابل داشته باشيد.
رعايت اين اصل موجب خواهد شد كه محيطي گرم و صميمي همراه با احساس ايمني درمكان تحصيل خود داشته باشيد.
۹-براي اوقات اضافي خودبرنامه اي مناسب تهيه نمائيد
مطمئناً اگر بررسي كنيد ساعات زيادي از اوقات شبانه روز من صورت زمان اضافه وجود دارد كه استفاده مفيدي ازآن من عمل نمي آيد. مي توانيد كارهاي مفيد و پرباري دراين ساعات انجام دهيد.