دوست من چندین نوع خلا وجود داره. نظر من اینکه از اونجا که حتی در شرایط خلا چگالی تاثیر داره نظر شما درست خواهد بود اما در شرایط خلا بی نهایت امکان داره این تفاوت به صفر برسه.
دوست من چندین نوع خلا وجود داره. نظر من اینکه از اونجا که حتی در شرایط خلا چگالی تاثیر داره نظر شما درست خواهد بود اما در شرایط خلا بی نهایت امکان داره این تفاوت به صفر برسه.
سلام .
ممنون از پاسختون .
منظور بنده اینه که چی باعثِ منفجر شدنش میشه ؟
چون قاعدتاً باید فقط هی بسوزه و بسوزه تا همه ی جِرمش تبدیل به خاکستر و دود و نور بشه و اگر هم بزرگ باشه و همش نسوزه , باقیمونده اش هم به سطح زمین برخورد کنه .
چرا با صدای بسیار بلند منفجر میشه ؟
مگه چه ماده ای توش هست که بر اثر حرارتِ زیاد به جای سوختن منفجر میشه ؟
در ضمن چرا همه ی شهابسنگها منفجر نمیشند بلکه فقط میسوزند و میسوزند تا تموم بشند ؟
تفاوتِ شهابِ منفجر شونده با سوزنده چی هست ؟
Last edited by MOHAMMAD_ASEMOONI; 19-02-2013 at 18:59.
این سنگ آسمانی حدود 17 متر طول داشته و وزنش حدود 10 هزار تن تخمین زده شده که با سرعتی معادل ۶۴۳۷۳۷ کیلومتر در ساعت در حال سقوط بوده، ۳۲.۵ ثانیه بعد از برخورد با اتمسفر زمین که در فاصله ۲۴ کیلومتری قرار داشته منفجر شده.
پاول کوداس – Paul Chodas از ناسا اینطور گفته که "وقتی که سنگ آتشینی با این اندازه در حال ورود به جو زمین است باید انتظار داشت که پس از ورود به قطعات بزرگی تقسیم شود و به سطح کره زمین برخورد کند و باعث چنین حوادثی می شود" .
سلام
ناسا گفته چند روزی هست خورشید به طرز عجیبی آرام شده و تعداد لکه های خورشید کم شده که یا علتش رسیدن به یک دوره ی آرامش هست که تا 2015 ادامه پیدا میکنه چون از 2011 فعالیتش زیاد شده بود .
یا اینکه آرامش قبل از طوفان هست و به زودی موجی از اشعه هایِ مُضر رو از خودش پراکنده میکنه که در اونصورت باعث گرم شدن زمین میشه مردم باید آماده ی اجرای کارهای پیش گیرانه برای در امان بودن از خطراتش رو انجام بدند
منبع
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به نظرتون کدومش بیشتر احتمال داره که رخ بده ؟
زیاد شدنِ فعالیتش در چند روز آینده یا آرامش تا چند سال دیگه ؟
موضوع اینطور که عنوان کردید نیست.
در واقع یک پیش بینی هایی بر اساس فعالیت گذشته ی خورشید وجود داشت که نتیجه ی امروز با اون پیش بینی ها یعنی افزایش فعالیت خورشید جور در نمیاد. بیشتر به کسانی که این پیشبینی ها رو کردن اشکال گرفتن.
Last edited by Saeed Dz; 18-03-2013 at 17:31.
سلام دوستان.
من خیلی به نجوم علاقه دارم ولی متأسفانه به دلیل اینکه نمی دونم چطوری باید یاد بگیرم همیشه از این علم دور بودم. اینجا محل پرسش و پاسخه دیگه ! کسی می تونه راهنمایی کنه که برای شروع و وارد شدن به دنیای علم نجوم باید از کجا شروع کرد ؟
سلام
دو راه رو برای شروع نجوم پیشنهاد میکنم.
یکی کلاس های نجومیه. خصوصا در تهران هستید و کلاس های خوبی در تهران داریم . و هر کلاسی و هر معلمی قابل اعتماد نیست. خیلی دیدم مدرس هایی که خودشون باید دوره مقدماتی نجوم بگذرونن میگن تو کلاسشون.
راه دوم که خیلی مناسبه استفاده از کتابه.
کتاب نجوم به زبان ساده برای اشنایی با مفاهیم عمومی نجوم/ کتاب صورت های فلکی برای اشنایی با مفاهیم رصدی. و یک گردونه آسمان هم برای یاد گرفتن اسمان شب.
تو یه برنامهی علمی (و شاید تخیلی ) میگفت که اگه یک جرمی اندازه زمین به سیاهچال تبدیل بشه و در وسط زمین قرار داده بشه ، کم کم زمین رو میخوره و زندگی بشر نابود میشه ... (برنامه در مورد روشهای از بین بردن زمین بود )
اولا مگه ممکنه یه جرمی به این اندازه به سیاه چال تبدیل بشه ؟ و اگه شد به همون حالت باقی بمونه ؟
ایا جاذبه این سیاه چال تغییر نمیکنه ؟
در ضمن میگفت که این سیاه چال قطرش به چند سانتیمتر میرسه
دوستان اینو قبول دارد که وسط کره زمین جاذبه نداره ؟
خوب چطوری اون سیاه چال با اون جاذبه این زمین رو در خودش جذب میکنه ؟؟
نمیشه این سیاه چالو یه جوری تو یه جای زمین حفظش کرد ؟
این مسئلهای که میگید کاملا فرضی و کلا غیردقیق هست. اما اگر بخواهیم مطابق چیزی که گفتین یه سیاهچاله وسط زمین بگذاریم (حالا همینجا فرض کردیم زمین کاملا تقارن کروی داره) و باز فرض کردیم این سیاهچاله دارای قطر ناصفر هست (مثلا ۳ سانتیمتر) در این حالت این سیاهچاله کم کم زمین رو میخوره و حتی حالت Helix رو هم ایجاد میکنه. مسئله اینه که شما در ربط دادن بین این مسئلهی (بازم کاملا فرضی) که وسط زمین «برآیند جاذبه» صفر هست (باز فرض چگالی یکنواخت و صلب هم به طور ضمنی اعمال شد) و قرار دادن سیاهچاله مرتکب یه استنتاج قیاسی میشین که درست نیست. برفرض یه سیاهچاله به اندازهی توپ تنیس گذاشتیم وسط «کره»ی موسوم به زمین وسط خود این توپ تنیس به عنوان یک نقطهی فرضی (بدون در نظر گرفتن ماهیت کوانتومی سیاهچاله) برآیند جاذبه صفر هست (همینجا خودمم مرتکب همون قیاس شدم) ولی اینکه وسط این توپ تنیس سیاهچالهای ما برآیند جاذبه صفر هست دلیل بر این نمیشه این سیاهچالهی کوچولوی خیالی ما شروع به خوردن مهرهی آبی خوشگلمون
نکنه....این داستان رو میشه به اشکال و انحاء مختلف بسط و گسترش داد و به نظر من نکات آموزده هم زیاد داره...
یه چندتا نکته به ذهنم رسید حیفم اومد نگم (میگم داستان علمی-تخیلی آموزندهای هست):
- اگر این سیاهچاله که میخوایم بذاریم وسط زمین خیلی خیلی کوچیک باشه چی؟ یعنی یه کران پائین واسه اندازهاش داریم؟ فکر میکنم بله چون اگه سیاهچالهی ما خیلی کوچیک باشه (بحث همون افق سیاهچاله و قضیه تابش هاوکینگ) حدی وجود داره که اگه سیاهچاله ازون کوچیکتر باشه درجا در اثر تابش هاوکینگ خودش نیست و نابود میشه یه جورائي بخار میشه
- راجع به کران بالا هم ناگفته پیداست که اگه سیاهچاله بزرگ باشه در طرفهالعینی زمین رو قورت میده و زیاد جا واسه این مباحث نمیذاره...
- سیاهچاله قرار در وسط زمین ظهور کنه؟ یا توسط سیستم جاذبهی زمین جذب بشه بیافته روی سطح زمین و احتمالا جذب زمین بشه تا برسه به مرکز بعد همونجا توی مرکز ثابت میمونه؟ زمین اگه متحرک باشه چی؟ وقتی شروع به خوردن زمین میکنه خودش هم نمیچرخه؟ کمی سازی این مسائل راحته یا سخته؟ به نظر من سخته. البته بحث کمی سازی شعال سیاهچاله متناسب با چگالی یا جرمش راحته نسبتا و فرمولوش یه چیزی توی این مایه است:
R = GM/c^2
که رابطهی جالب و معناداری با فرمولبندی نیوتن داره....
- حالا اگه شرایط رو خیلی خاص کنیم چقدر طول میکشه زمین خورده بشه؟ خب طبیعی هست که به بزرگی سیاهچاله و جرمش ربط داره ولی حالا واسه یه سیاهچاله به اندازهی توپ تنیس (اگه ممکن باشه که فکر نمیکنم) چقدر طول میکشه؟ ضمنا نرخ خورده شدن هم ثابت نیست و با گذشت زمان سریعتر میشه....بحث تابش و بحث گرما و .... واقعیت ورای مدلهای سادهشده و فرضی ماست ولی بحث جالبی میشه اگه دوستای فیزیکدان این مسائل رو به شکل دقیقتر و علمی بشکافن....
- تو همین قسمت قبل ماده که حین خورده شدن تبدیل به انرژی میشه بخشیش و تابیده میشه (تابش هاوکینگ) حالا این بازتابش ماده در برخورد با قسمتهای خورده نشدهی زمین بخشیش باز ماده میشه و نرخ خورده شدن رو کم میکنه (مسئله کمی پیچیدهتر میشه اینجوری)
- یه سوال آموزنده: اگر در منظومهی شمسی خودمون خورشید رو با سیاهچالهی معادلش جایگزین کنیم (میدونیم که خورشید تبدیل به سیاهچاله نخواهد شد ولی حالا) اونوقت آیا زمین به دام این سیاهچاله خواهد افتاد؟ شرایط تغییری میکنه؟![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)