با درود
دوست عزیز اگه شما قصد ارتقاء سیستم رو نداری بنظر من کسی حق نداره شمارو وادار به چنین کاری کنه، حتی سیستم عامل خود کامپیوتر شما!
بنظر من VectorLinux بهترین انتخاب برای شماست و باتوجه به سختافزار شما من نسخه Light از این توزیع رو بهتون توصیه میکنم هرچند نسخه Standard هم با رم 128 مگابایت راهاندازی شده و فراتر از انتظار ظاهر شده.
اما در مورد بقیه سوالهایی که برای شما پیش اومده باید عرض کنم که:
ببینید خود لینوکس فقط یک هسته هست و فقط کارهای زیرساختی رو انجام میده (مثل انجین توی ماشین) و شما برای استفاده از این هسته نیاز به ابزارهای دیگهای دارین و لینوکس اونهارو از پروژهای بنام گنو قرض میگیره و بهمین دلیله که به توزیعهای لینوکسی میگن گنولینوکس یعنی گنو+لینوکس.
حالا چرا توزیعهای مختلفی از لینوکس وجود داره؟
توجه داشته باشید که چون لینوکس بصورت اوپنسورس و تحت مجوز نرمافزارهای آزاد ارایه میشه، هر شخص و یا گروهی میتونه اونو بگیره و تغییراتی روش اعمال کنه و مجددا اونو منتشر کنه اونم با اسم خودش.
حالا تیمهای مختلفی از سرتاسر جهان روی توزیع خاص خودشون کار میکنند و تغییرات مختلفی روش اعمال میکنند و اونو مجدد منتشر میکنند و هر کاربری بنا بر سلیقه و نیاز خودش یکی از این توزیعهارو انتخاب میکنه.
خیلی از توزیعها عمومی هستند و خیلیها هم تخصصی! مثلا توزیع DSL Linux برای کارهای شبکهای طراحی شده که یک توزیع تخصصی هست ولی در کنار توزیعهایی مثل اوبونتو و فدورا و ... توزیعهای عمومی هستند.
یک سری از گروهها هسته خالص رو برداشته و سکوی خودشون رو بر اساس همون هسته شکل میدن و بعد اجزای مختلفی از پروژه گنو رو باهاش ترکیب میکنند و در نهایت هم چیزهایی که خودشون ایجاد کردند و هم تغییراتی که اعمال کردند رو مجدد بر اساس مجوز نرمافزارهای آزاد ارایه میکنند و به اینجور توزیعها در واقع توزیع مادر یا سکوی انتشار هم گفته میشه (مثل ردهت، دبیان، آرچ لینوکس، پاردوس و تعداد انگشت شمار دیگر)
اما یک سری توزیعهای دیگه هستند که از توزیعهای دسته قبل ایتفاده میکنند مثل توزیع اوبونتو که از دبیان استفاده میکنه و تغییرات دلخواه خودش رو روی دبیان عرضه میکنه و مجدد منتشرش میکنه.
در کنار ۲ گروه بالا یک گروه دیگه هم وجود داره که توزیعهای تجاری عرضه میکنند که چون توی بث ما جایی ندارند بهشون نمیپردازیم.
در نهایت هم بنده توصیه میکنم شما توزیع VectorLinux Light و VectorLinux Standard Gold رو امتحان کنی و ببینی اگه با رم فعلی شما نیازهاتونو برطرف میکنند، که بسیار عالی (احتمالا همینطور خواهد بود) در غیر این۲ورت رم سیستم رو به همون ۵۱۲ مگابایت ارتقا بدین.
توی توضیحات داکیومنتهای نسخه لایت این جمله بصراحت نوشته شده:
64 MB of memory as an absolute minimum - but 256 MB or more will greatly improve performance.
که این یعنی سیستم شما باید بخوبی جوابگو باشه.
اگه ضاهرش رو هم نپسندیدید، ناراحت نباش دوست من، با استفاده از این لینک شما میتونی با یه تم جدید ظاهر زیبایی به محیط توزیعت ببخشی:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دانلود از اینجا:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]