تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 28 از 76 اولاول ... 1824252627282930313238 ... آخرآخر
نمايش نتايج 271 به 280 از 755

نام تاپيک: بحث درباره المپیاد نجوم

آخر فروم باز aslanaslan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

برای امتحان تشریحی من سه تا کتاب دیگه بهت معرفی می کنم که فعلا بخونی خیلی بنفعت هست ... هم ساده تر از دینامیکی هستن و هم برای تشریحی خیلی بهت کمک می کنن ...
    نجوم به زبان ساده
    نجوم و اخترفیزیک مقدماتی جلد 1 و جلد 2 .
    هیچ وقت سوال نمی دن که تعریف کنید... و این جور سوالا! اگه از سوالاش داشته یاشی میبینی که همگی تشریحی خفن هستن.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

تبریک نگین...شرم زده ام نکنین...خیلی ممنون...دستتون درد نکنه...قابلی نداشت...زحمت کشیدین...
    اینم پست 500 من!

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

سلام ...

امیدوارم حاله همه خوبه خوب باشه !من باز با یه میلیارد تا سوال اومدم

یه چیز دیگه...یه کم با ماشین حساب کار کن تا سرعتت زیاد بشه. خیلی مهمه ها! البته ماشین حساب غیر قابل برنامه ریزی.
    باشه ولی با ماشین حساب متن کتابامو حساب کنم ؟ این معلمه نامردم کلاس نزاشت برام (آقا فعلا رفته خودش بخونه )

هیچ وقت سوال نمی دن که تعریف کنید... و این جور سوالا! اگه از سوالاش داشته یاشی میبینی که همگی تشریحی خفن هستن.
    آخر چی شد ؟میدن یا نمی دن ؟

---------------------------------------------------------------------------------
    راستی 503اٌمین پست (اسپمت ) رو بهت تبریک می گم ! ایشالله مدیر شدنت رو ببینیم -
    ------------------------------------------------------------------------------
    دیگه از این چیزا بگذریم بریم سره سووالاا

چند تا سوااال ؟؟؟
    ممنون میشم جواباشونو .....

1.چرا بعضی جاها گفته فلان سیاره ...تا قمره طبیعی داره ؟؟؟

2. این توضیحی که برا هم مدار شدن 2 تا قمر داده بود رو نفهمویدم می شه لطف کنین یه کم توضیح بدین ؟؟؟

3.اصل تشدید رو هم نگرفتم ....

4.تو فصله سیارات زمینی گفته : " هفت سیاره از 9 سیاره پاد ساعتگرد و زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخند " ولی تو فصله بعدی گفته اورانوس و زهره پادساعتگرد می چرخن ؟؟جریان چیه ؟؟؟

5. می شه فقط یه کوچولو درباره ی اینکه حلقه های اورانوس رو با رصد استتار پیدا کردن توضیح بدین ؟؟؟ چه طوری تعدادشو فهمیدن ؟

6. خورشید گرفتگی حلقوی چیه ؟؟؟

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
    یه سواله خارج از درس

نخندیناااا ! خب ؟؟؟

کسی نمی دونه این ستاره ای که همیشه نزدیکه ماه دیده می شه چیه ؟؟؟ اگه می دونین یه آماری ازش بهم می دین ؟؟؟*plz*

یه سواله دیگه :

این که میگن همیشه یه طرفه ماه از زمین دیده شده منظورشون اینه که هیچ وخت نمی تونیم از یه نقطه ی زمین دو طرفه ماه رو ببینیم ؟؟؟

یه سواله دیگه هم بپرسم بعد برم !
    اگه آدم همه ی کروی رو بلد باشه می تونه تمامه مسئله هایه مرحله اول رو حل کنه یا باید کتابایه دیگه هم بخونه

از همه ممنونم !

فعلا ....
    Last edited by Parnyan; 17-11-2007 at 01:50.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

1.چرا بعضی جاها گفته فلان سیاره ...تا قمره طبیعی داره ؟؟؟
    یعنی طبیعی هستند...ماهواره یا... نیستند. مثلا ماه قمر طبیعی هست ولی ماهواره های مخابراتی مصنوعی هستند.
    .تو فصله سیارات زمینی گفته : " هفت سیاره از 9 سیاره پاد ساعتگرد و زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخند " ولی تو فصله بعدی گفته اورانوس و زهره پادساعتگرد می چرخن ؟؟جریان چیه ؟؟؟
    اورانوس رو نمی دونم ولی زهره برعکس می گرده... یعنی ساعتگرد...
    . می شه فقط یه کوچولو درباره ی اینکه حلقه های اورانوس رو با رصد استتار پیدا کردن توضیح بدین ؟؟؟ چه طوری تعدادشو فهمیدن ؟
    یعنی یه از جلوی یه ستاره می گذشته، با داشتن فاصله اورانوس از زمین و سرعت حرکتش میشه از راه رصد هم کم نور و پر نور شدن ستاره رو بررسی کرد و همه چی تمام.
    6. خورشید گرفتگی حلقوی چیه ؟؟؟
    یعنی اینکه تمام خورشید با ماه پوشیده نشه...از کناره هاش اضافه بمونه و مثل یه ring دیده بشه...
    این که میگن همیشه یه طرفه ماه از زمین دیده شده منظورشون اینه که هیچ وخت نمی تونیم از یه نقطه ی زمین دو طرفه ماه رو ببینیم ؟؟؟
    آره. برو صفحه 111 و 112 جلد یک مقدماتی رو بخون.
    باشه ولی با ماشین حساب متن کتابامو حساب کنم ؟
    نگرفتی دیگه! یعنی وقتی خواستی sin یه عدد حساب کنی، یه ساعت دنبال sin نگردی! خوب با ماشین حساب کار کردن هم تجربه لازم داره. سرعت خیلی موثر هست.
    اگه آدم همه ی کروی رو بلد باشه می تونه تمامه مسئله هایه مرحله اول رو حل کنه یا باید کتابایه دیگه هم بخونه
    70% سوالا حل میشه. بقیه دانش رصدی، اختر فیزیک(مقدماتی) و اطلاعات عمومی هست.
    آخر چی شد ؟میدن یا نمی دن ؟
    میدن، خوبم میدن. باید هم بدن. چرا ندن؟!!
    مرحله 2 همش کروی هست.
    راستی 503اٌمین پست (اسپمت ) رو بهت تبریک می گم ! ایشالله مدیر شدنت رو ببینیم
    همه پستام اسپم نیستن. یکمی شون اونجوری هستن! در ضمن اخطار هام هم حذف شدن!

از همه ممنونم !

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

راستی یه سوال:شیوه نوشتن سوال ها تو امتحان مرحله2 چه طور باید باشه؟ باید فرمول های مورد استفاده رو اثبات کنیم؟

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض HeEeEeEeEeEelLlLlLlLlLlLlLlLllLloOoOoOoOoOo

یعنی طبیعی هستند...ماهواره یا... نیستند. مثلا ماه قمر طبیعی هست ولی ماهواره های مخابراتی مصنوعی هستند.
    فک کنم گرفتم !

اورانوس رو نمی دونم ولی زهره برعکس می گرده... یعنی ساعتگرد...
    خب تو دینامیکی (صفحه 202) نوشته زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخن ولی صفحه 268 اینو نمیگه !گفته هر گاه مشخص شود کجی محور سیاره ای بزرگتر از 90 درجه باشه نشانه آن است که چرخش سیاره در جهت رجعی (پاد ساعتگرد) است (محوره اورانوس هم 98 درجه کج هست) من که نفهمیدم چی شد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یعنی یه از جلوی یه ستاره می گذشته، با داشتن فاصله اورانوس از زمین و سرعت حرکتش میشه از راه رصد هم کم نور و پر نور شدن ستاره رو بررسی کرد و همه چی تمام.
    آخه چه طوری تعداد حلقه هاشو فهمیدن ؟؟؟؟

یعنی اینکه تمام خورشید با ماه پوشیده نشه...از کناره هاش اضافه بمونه و مثل یه ring دیده بشه...
    اینو فهمیدم

آره. برو صفحه 111 و 112 جلد یک مقدماتی رو بخون.

خب من که کتابشو ندارم ! (یعنی گیر نیاوردم )شاید تا هفته ی دیگه به دستم برسه! حالا تا اون موقع نمی گین ؟؟؟.........................
    اینو می دونم که به خاطره (تقربیا)برابر بودن دوره گردش و چرخشش ما نمی تونیم دو طرفشو ببینیم ! ولی با یکی سره همین موضوع .... شد .هی می گفت منظوره کتاب از این که گفته هیچ وقت ما اون طرفه ماهو ندیدیم اینه که از هیچ جایه زمین دیده نشده و نمی شه ! مگه منظوره....این نیست که یه راصد تو یه نقطه مشخص از زمین وختی هست فقط می تونه یه طرفه ماهو ببینه ؟؟؟؟؟؟؟حالا کی درست می گه 1. من 2. اون ... 3. هیچ کدوم ؟؟؟؟

نگرفتی دیگه! یعنی وقتی خواستی sin یه عدد حساب کنی، یه ساعت دنبال sin نگردی! خوب با ماشین حساب کار کردن هم تجربه لازم داره. سرعت خیلی موثر هست.
    بله شما درست می گی !ولی من شوخی کردمااا !!!!!70%
    سوالا حل میشه. بقیه دانش رصدی، اختر فیزیک(مقدماتی) و اطلاعات عمومی هست.
    70% خب این هفتاد درصد با فصله 1 و 2 ش حل می شن ؟ یا نه برا مرحله اول باید تمامه کتابو خوند ؟!!!
    میدن، خوبم میدن. باید هم بدن. چرا ندن؟!!
    چهقد بد ! پس باید کلی چیزارو از دوباره بخونم

همه پستام اسپم نیستن. یکمی شون اونجوری هستن! در ضمن اخطار هام هم حذف شدن!
    بله در جریان هستم ! شا همیشه پستایه خوب و ... میدین ! شوخی کردم گفتم اسپم
    anyway

خیلی ممنون از این که جواب دادین....

فعلا....
    Last edited by Parnyan; 18-11-2007 at 15:29. دليل: هویجوری

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

اوتبا سلام ...

خوب ایول سوالات ایندفعت جالبه نشون می ده که اکثر چیزا رو متوجه شدی ...

سوال 1 ) اول باید بدونی معنی قمر چی هست ! : قمر به جسمی که در حال حرکت بدور سیاره ای باشد می گویند . 
    حالا این جسم دست ساخته انسان باشه یا نباشه مهم نیست ... مثلا ایستگاه بین المللی یک قمر از زمین به حساب میاد . 
    اما برای اینکه اشتباهی رخ نده این اقمار رو به دو دسته ی طبیعی و مصنوعی درآوردن و قمر های طبیعی دست ساخت انسان نیستند .. مثلا ماه یه قمر طبیعی هست ... ok ؟ 

سوال 2 ) می شه بگی تو کدوم قسمت در مورد همداری توضیح داده ؟ من صفحش رو یادم نماد . 

سوال 3 ) این رو هم نمی دونم کجا دیدی ...  صفحه رو بگو تا  مثل کتاب اما ساده تر برات توضیح بدم ...

سوال 4 ) اون پاد ساعتگرد با این پادساعتگرد فرق داره !!!
    اونی که اول گفت چرخش بدور خود سیاره هست که زهره و اورانوس برعکس همه ی سیارات ساعتگرد به دور  خودشون می چرخند .. اما اون پادساعتگرد دومی منظور چرخش بدور خورشید است ... ok ؟ 

سوال 5 )  خیلی سادست ... اول از همه بگم که قمر های اورانوس خیلی اتفاقی کشف شد و هدف چیز دیگه ای بود ... اون زمان قرار بود که اورانوس از مقابل یه ستاره ی ضعیف عبور کنه (که به این نوع رصد هم اختفا (استتار ) می گن ... مثلا چند وقت پیش اختفای زهره و ماه رو داشتیم که ماه از جلوی زهره رد شد )  .خوب همه چیز آماده و افراد قبل از اینکه اختفا شروع بشه تلسکوپ ها رو آماده کردند و در حال رصد بودند ... درست چند لحظه قبل از اینکه اختفا شروع بشه مشاهده شد که نور ستاره چندین بار نوسان زیادی داشت ... طوری که چندین بار ناپدیدی و بلافاصله پدیدار شد ... بعد از اختفا هم به همین تعداد و به همین شدت همین اتفاق افتاد ... 
    خوب حالا می تونی تو ذهنت تجسم کنی ... اورانوس هر تعداد حلقه داشته باشه نور ستاره هم به همون مقدار کم و زیاد می شه ... و این عمل هم قبل از اختفا و بعد از اختفا عینا تکرار شد ... این ها دقیقا نشون می ده که حلقه ای وجود داره ... حالا تو کتاب نوشته پنج بار تغییر در نور که با این وجود می تونی بفهمی که پنج حلقه بدورش وجود داره ...  اگه باز هم من بد توضیح دادم بگو تا ساده تر بگم ... فقط کافی تجسم کنی ... نصف نجوم تجسم کردن یا رصد کردن هست ... خیلی بهت کمک می کنه ... 

سوال 6 ) این هم خیلی سادست ... فقط همین طور که دارم می گم تجسم کن ... یه کاغدی زرد رنگ دایره ای شکل رو تصور کن که در یک فاصله از تو قرار داره ... این کاغذ رو خورشید در نظر بگیر ... حالا یه کاغد دایره ای کوچیکتر رو ماه بگیر و در فاصله ای نزدیک تر نسبت به خورشید از خودت قرار بده ... خوب حالا ماه رو در جایی تصور کن که اگه درست مقابل خورشید قرار بگیره کاملا اون رو می پوشونه  . در این حالت می گیم که خورشید گرفتگی کامل رخ داده ... حالا ماه رو در همین حالت اگه عقب تر ببریم چه اتفاقی می افته ؟ می بینی که لبه های خورشید معلوم می شن و منطقه ای تاریک در درون خورشید پیداست ... هر چی ماه دورتر بره این منطقه ی سیاه کوچیکتر می شه ... در واقعیت هم همینه ... هر چی ماه از ما دورتر باشه در اون زمان خورشید گرفتگی ما پدیده ی کسوف حلقوی رو مشاهده می کنیم ... حالا چطور امکان داره که ماه از ما دور بشه ...  دوتا علت  هست ... یک اینکه در هنگام خورشیدگرفتگی در اوج مداری خودش باشه (دورترین فاصله از زمین ) یا اینکه زمین در هنگاه خورشید گرفتگی در حضیض مداری خودش باشه (نزدیک ترین فاصله از خورشید ) که در حالت دوم عوض اینکه ماه عقبتر باد   خورشید میاد جلو که به حال ما فرقی نداره ... اگه توضیح من طوری که متوجه نشدی بگو تا یه جور دیگه توضیح بدم ...

سوال خارج از درس ! ) پرنیان جان  چرا بخنیدم حالا ... اتفاقا خیلی عالیه که می پرسی ... منجمی که سوال نکنه خیلی ببخشید بدرد ... می خوره ! 
    اما متاسفانه من هر چی تو نرم افزار های نجومیم می چرخم هیچ ستاره ای نزدیک ماه نمی بینم ... چند شب پیش هم که داشتم توجه می کردم پیز پرنوری ندیدم ... امشب اگه ابرهای اسمون شهرمون لطف کنن و برن من براتون پیدا می کن و آمار می دم ...

جواب یه سوال دیگه ) بله ... هیچ وقت هیچ انسانی از روی زمین نتونسته روی دیگه ی ماه رو ببینه .. اما خوب ماهواره هایی رفتن و از اونورش عکس گرفتن ... اما به علت یه سری دلایل نمی شه اون سمت ماه رو دیدی ... 

جواب ابنم بپرسم بعد برم )  برای مرحله ی اول همون 1 و 2 کافیه .. بقیه نیاز نمی شه .. البته اگه بلد باشی خوب به نفعته ... اما اگه کروی رو یاد بگیری  تقریبا تمام مسائل رو می تونی حل کنی ... همش کوسینوس و سینوس و فیثاغورس و همین چیزاست ... چیز خاصی نداره ...

موفق باشید .. همه جا و همه وقت ! 

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

برای مرحله ی اول همون 1 و 2 کافیه .. بقیه نیاز نمی شه .. البته اگه بلد باشی خوب به نفعته ... اما اگه کروی رو یاد بگیری تقریبا تمام مسائل رو می تونی حل کنی ... همش کوسینوس و سینوس و فیثاغورس و همین چیزاست ... چیز خاصی نداره ...
    مگه برای مرحله 2 فصل دیگه ای هم برای J ها نیاز هست؟ من فکر می کردم برای مرحله 2 المپیادs ها نیاز باشه...فصل 6...

اگه نباشه جاش خالی می مونه Mr.Shaibow's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007

11

با معزت خواهی از استاد عزیز محمد حسین جان
    سوال یک >>> واسه ی زمین که نیست بگیم که بگیم ماهواره ها تو دیگر سیاره ها اقمار طبیعی اقماری اند که در بدو تولد سیاره با اون به وجود اومده ولی بعضی از اقمار توسط جاذبه ی سیاره ای مثل زحل یا مشتری از کمر بند سیارکی به دام می افتند که به اونا اقمار طبیعی نمیگن

سوال 2 هم قضیه اش اینه مکه دو قمر مدار نزدیکی به هم دارند ولی سرعت یکی کمتر از دیگریه پس کمی دورتره وقتی اینا نزدیک هم می شن به هم سرعت زاویه ای منتقل می کنن "امگا" و باعث تبدیل مدار می شن مکانیک سنگینی واسه اثبات داره که من هم والا ازش سر در نمی یارم

سوالای دیگه رو می ذارم واسه بعد

فعلا . . .

حـــــرفـه ای مرتضی nvcd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

همه دوستان جواب عالی دادن .من فقط سعی کمی کنم یه جاهایش رو کامل کنم.

در مورد قمر طبیعی که دوستان گفتن.راستش هر دو تعریف که محمد حسین جان و Mr Shaibow دادن درسته.یعنی هم می تونی بگی چون جزوء ماهواره ها نیست قمر طبیعیه و هم می تونی بگی چون جزوء سیارک های معلق نیست قمر طبیعیه.ولی تعریف دوم یکم کم مطرحه.چون ما هنوز نمی دونیم واقعا قمری که داریم می بینیم جزوء سیارک های سرگردان هست یا از خود سیاره .مثلا هنوز ما تو وجود ماه خودمون موندیم و نمی دونیم ایا اون تکه ای از مریخه که به سمت ما اومده یا سیاره ای به ما بر خورده و بعد ماه از ما کنده شده.برای همین من تعریف اول محمد حسین رو بیشتر قبول دارم.

همداری رو من هم نفهمیدم چی بود.

تشدید یه پدیده فیزیکیه که با برهم نهی موجها به وجود می اد.اگه موج رو خوب تو دبیرستان یاد گرفته باشی حتما می دونی که وقتی دو تا موج به هم برسند هم دیگر رو تقویت می کنن.مثلا وقتی از دو طرف طناب دو تا موج تشکیل بشه وقتی اون دو بهم می رسن موج بزرگتر می شه.حالا اگه این تشدید هی تکرار بشه موج اخری خیلی بزرگ می شه.در موارد زیادی از تشدید استفاده می شه که اگه درست متوجه نشدی بگو تا مورد خاصی رو توضیح بدیم.

در مورد ساعتگرد و پاد ساعتگرد.زمین و سیارات منظومه شمسی همه دارند پاد ساعتگرد بدور خورشید می گردند.
    اما در مورد گردش اونها بدور خود شون دو سیاره زهره و اورانوس بر عکس بعقیه هستند.یعنی همه بجز اون دو تا پاد ساعتگرد و اونها ساعتگرد هستند.

حلقه های اورانوس رو محمد حسین خیلی خوب توضیح دادن.

من در مورد خورشید گرفتگی که محمد حسین توضیح داد هیچی نمی تونم بگم جز دستت درد نکنه.

ماه هر روز در حدود 13 درجه تو اسمون جابه جا می شه.شما کدوم روز یا کدوم منطقه رو می خواین بدونید.اگه اینها هم یادتون نمی اد حداقل بگید اون شب ماه چه هلالی رو داشت.

در مورد دیدن اون طرف ماه باید دو چیز رو بدونی .
    1. ماه در هر روز تنها 50 درصد سطحش رو به ما نشون می ده.حالا اگه جایی که خورشید روشن کرده همون سمت ما باشه ما ماه رو می بینیم.
    2 دوره گردش ماه بدور خودش با دوره گردشش به دور زمین با هم تقریبا برابر هست.یعنی همیشه یک سمتش به سمت ماست.

در نتیجه این دو مطلب زمانی که ماه نزدیک خورشیده و هلال کوچیکی رو ازش می تونیم ببینیم اون طرف ماه که تا حالا ندیدیم پشتش قرار داره و با نور خورشید روشن می شه.ولی ما چون پشتش هست اون رو نمی بینیم.زمانی هم که ماه در حالت بدره. باز اون سمتش پشتشه اما این بار تاریکه.برای همین هیچ وقت نمی شه از روی زمین اون طرفش رو دید.
    چون فاصله زمین از ماه هم خیلی کم نیست(نه خیلی زیاده)نمی شه از این طرف زمین به اون طرفش رفت و یکم از بغل ماه اون سمتش رو دید....

کروی بازهم فقط یه بخش از کل سوالاته.ولی فکر کنم با خوندن اون می شه امید وار بود که حداقل سوالات محاسباتی سخت رو جواب بدی.که جزوء اون دسته از سوالات سطح بالا و برای دانش اموزان خیلی قوی طرح شده.

از بعقیه هم به خاطر جوابشون متشکرم.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •