تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیا وجود موجودات فضایی را قبول دارید؟

راي دهنده
1061. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • بله,قبول دارم

722 68.05%
  • خیر,قبول ندارم

159 14.99%
  • نمیدانم

180 16.97%
صفحه 278 از 358 اولاول ... 178228268274275276277278279280281282288328 ... آخرآخر
نمايش نتايج 2,771 به 2,780 از 3579

نام تاپيک: بیگانه ها ( فرازمینی ها ) - UFOs ؛ زیست فرازمینی

کـاربـر بـاسـابـقـه amin666's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

اگه نابغه بود دانشمندی مخترعی چیزی می شد اکثر حرفاش ناشی ازسطح پایین مطالعاتش
    راحت ترین کار تو زندگی ارتباط بر قرار کردن بین مسایل
    شما یه عکس یا یه جمله بده یه هدفی هم بده من هزاران رابطه و تفسیر برا شون پیدا می کنم
    انقدر تفسیرش میکنم کلمه رو که از معنایی که تو ذهن شما بوده فرسخ ها فاصله می گیره
    دوست عزیز واضح بود که اون جمله رو در مورد رائفی پور به شوخی و تمسخر گفتم

در مورد سماوات هم معنیش رو می دونم چیه و منظور هفت اسمانه.بنده گفتم هر جا این کلمه اومده به نظر من معلومه که منظور خدا کل کائنات(بهتر بود می گفتم جهان افریتش)هست.حالا این کائنات همه جهان افرینش هست یا جهانهای دیگه ای هم هست یا نه بنده نمی دونم!من گفتم شما اول منظور از این هفت اسمان رو پیدا کنید(فکر نکنم کسی بدونه)بعد راجع به اون ایه تفسیر بدید.اینکه از نظر علمی رد شده یا نه زمانی معنی می ده که ثابت بشه هر چی هست همین جهانه.این جهانم که انتهاش هنوز معلوم نیست.هر وقت اونقدر پیشرفت کردیم که با قاطعیت گفتیم خارج از این کائنات چیزی نیست اونوقت شاید بشه گفت این بی معنیه.بعدشم از این اصطلاحات تو قران زیاده.اینکه منظور چیه شاید کسی ندونه.بعضیها هم که کلا قبول ندارن می گن اشتباهه.تا حدودی هم حق دارن.حتی بعضیها می گن منظور از هفت اشمان هفت بعده دیگه است.چون قران یک جا می گه اسمان ائل را به ستارگان زینت دادیم.یعنی کل این کائنات اولین اسمونه.شاید این چهار بعد کائنات منظوره و بقیه ابعد به اسمان تشبیه شدن!به هر حال تفسیر زیاده.منم می تونم یه تفسیر بگم!

2. این کاربر از amin666 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

هفت و آسمان و اصطلاحات مختلف، تفسیر و ریشه اش خیلی سادس: فلسفه ی یونان باستان و مابقیش

حالا بعضی ها اینو میپذیرن، بعضی ها دوست دارن اینو بپیچونن چون با برخی دیگه از اعتقاداشون تعارض پیدا میکنه، بحث در این باره هم بی فایده است چون بیشتر اعتقاداتی هست

4. این کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2011
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

هفت اسمان رو اولین بار بطلمیوس مطرح کرده بود که کپرنیک و گالیله ردش کردند

6. این کاربر از dashhosein38 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کـاربـر بـاسـابـقـه amin666's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

حالا هفت اسمان رو بیخیال!چون بحث اون ایه قران بود اینو بگم فقط که کلمه هفت اسمان در قران اومده(سبع سماوات)حالا اینکه قبلیها منظورشون چی بوده و قران منظورش چیه و ایا درسته یا غلط بحثش به این تاپیک ربط نداره.به هر حال خیلی از عقیده هایی که تو اسلام و قران و .. هست از زمانهای قبل هم بوده.به هر حال یکی قران رو قبول نداره که هیچ.کسی که قبول داره می دونه خدا که این جهان رو افریده حرف اشتباه در مورد مخلوقش نمی زنه.یکی هم کلا خدا رو قبول نداره اصلا!شاید همین عقیده هفت اسمان هم ریشه مذهبی داشته باشه.من اطلاع دقیقی ندارم.کسی که این چیزا رو قبول نداره مسلما هفت اسمون و ... رو هم قبول نداره.همون طور که mastergeek عزیز گفت بحث اعتقادیه و بحث راجع بهش بی فایده
    همونطور که گفتم تفسیر قران(مخصوصا علمی)کار هیچ کس نیست.چون هر چیزی رو می شه هر جوری تفسیر کرد.از جمله قران رو.اونچه که مسلمه قران اکثرا مستقیم یک حقیقت علمی رو بیان نکرده.ففت اسمان و ... هم به صورت کنایه است.حالا بگذریم

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2011
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

علوم جادو و رمالی موضوعیت علمی داره و هم اکنون استفاده میشه که صد البته در اسلام محمدی و اسلام های گذشته حرام بوده و هست . این علم به چند دسته تقسیم میشه که بسیار وسوسه بر انگیزه . . . (اجازه بدین بیشتر از این بازش نکنم . صلاح نیست . میتونم وقتی ارسال پیام خصوصیم Allow شد بفرستم براتون) فعلا به توضیحات زیر قناعت کنید .

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    کد:
    امین جان عزیز دل برادر منبعی که گذاشتی از ویکی پدیا رو خودت هم کامل نخوندی
    پایینش نوشته شبه علم
    شبه علم میدونی یه
    شبه علم یا دانش‌نما به آزمایش‌ها، نظریه‌ها، و یا باورهایی گفته می‌شود که ادعای علم بودن دارند ولی با روش‌های علمی به اثبات نرسیده‌اند؛ از این جمله‌اند: ظهور بشقاب پرنده‌ها، طالع بینی، کف‌بینی، فال قهوه، ستاره‌بینی، انرژی‌درمانی و جز اینها. این مطالب خوراک نوشتاری بسیاری از مطبوعات عامه‌پسند موسوم به مجلات زرد را تشکیل می‌دهند.

معمولاً توسط مراجع علمی وقتی صرف بررسی این قبیل موضوعات نمی‌شود چون که میزان ادعاها خارج از توان بررسی دانشپژوهان است و با رد هر ادعا، ادعای دیگری سر بر می‌آورد.

یکی از اهداف رشتهٔ فلسفه علم تشخیص نظریات و روش‌های عملی از روش‌های غیر علمی می‌باشد. برای مثال برخی از نظریه‌پردازان حوزهٔ فلسفهٔ علم مانند کارل پوپر اعتقاد دارند که یکی از معیارهای تمییز علم از شبه علم ابطال‌پذیری ادعاهای مطرح‌شده می‌باشد. گزاره‌های شبه علم معمولاً ابطال‌ناپذیر هستند، در حالی که ادعاهای علمی ابطال‌پذیرند.

9. 3 کاربر از dashhosein38 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2011
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

علم و نابخردي

نوشته ديزي رَدنر و مايكل ردنر ترجمه آزيتا قدثي راثي انتشارات انجمن فيزيك ايران

اگر دلايلي كه شما را راضي مي كند ، ديگران را راضي نكند ، آنچه كه شما داريد علم نيست بلكه عقيده شخصي خود شماست .

شبه دانشمند اثبات نظريه اش را به عهده ديگران ميگذارد و ميخواهد ديگران نشان دهند كه نظريه اش غير ممكن است .

اين كتاب مناسب حال كساني است كه دست كم يك بار مجذوب سفسطه هاي شده باشند كه گاهي حاشيه علم ناميده ميشوند . براي كساني كه از خود پرسيده اند آيا ممكن نيست عاقبت حقيقتي در پديدهاي روان دريابي ، بشقابهاي پرنده ، فضا نوردان ِ باستان ،زيست آهنگ و نظاير آنها نهفته باشد .

به درد آنها ميخورد كه از نحوه برخورد دانشمندان به اصطلاح رسمي با فرضيات حاشيه اي به شگفت مي آيند . چرا به اين سرعت آنها را رد ميكنند ؟ پس كجاست آن آزاد انديشي و بي غرضي كه همه آموخته ايم از اهل علم بايد انتظار داشت .

موضوع كتاب ما شبه علم است و اينكه با علم راستين چه فرقي دارد . لازم نيست كه در علم صاحب نظر باشيد تا تشخيص دهيد كه چه مطلبي شبه علم است . تنها كافي است از آنچه علم است و از آن مهمتر – از آنچه علم نيست يك تصور كلي داشته باشيد .

elm.jpg

مولفان نظريه هاي عجيب و غريب غالبا خود را با بزرگان علم و دانش نظير گاليله و پاستور مقايسه ميكنند آنها داستان را چنين مي پردازند كه آن بزرگان علم نيز زماني مورد تمسخر جامعه علمي زمان خود بودند . اما اكنون آنها را بديهي ميدانيم . عقايد كفرآميز ديروز ، معتقدات رايج امروز شده اند .

اما دارندگان نظريه اي عجيب و غريب دو چيز را پيش خود فرض كرده ند . اول اينكه رفتار جامعه علمي با گاليله يا پاستور را غير منصفانه تصور ميكنند . و دوم اينكه خيال ميكنند گاليله و پاستور در زمان خودشان جزو سودا زده ها به حساب مي آمدند (سودا زده ها در اين كتاب مقصود همان دارندگان نظريه هاي عجيب و غريب شبه علمي ميباشند )

اما بايد بدانيم كه رفتارخصمانه كليسا با گاليله و يا روزنامه با پاستور ارتباطي به جامعه علمي آن زمان ندارد . يعني بايد مخالفت مذهبي يا مردمي را با مخالفت مجامع علمي متمايز كرد . در دفاع از آنهايي كه حاضر نشدند در تلسكوپ گاليله نگاه هم بكنند چيزي نميتوان گفت . اما تلسكوپ بر اساس نظريات اپتيك كار ميكند كه در حالي كه امروزه براي ما مسلم و واضح است در آن زمان نظريه اپتيكي جا افتاده اي وجود نداشت . گاليله شنيده بود كه يك عدسي تراش هلندي با تركيب عدسي ها چنين وسيله اي ساخته است و او با سعي و خطا تلسكوپ خود را ساخت . . در مورد صحت كار تلسكوپ كاليله اشيائ دوري را روي زمين نگاه ميكرد و سپس به نزديك آن اجسام ميرفتند و درستي مشاهدات از تلسكوپ را تاييد ميكردند . گاليله ميگفت پس تلسكوپ در مورد اشياء موجود در آسمان هم درست كار ميكند . اما اشكال در اين بود كه تلسكوپ گاليله ناقص بود و تصاوير آن اعوجاج و تغيير رنگهاي زيادي داشت . مثلا كوههاي سطح ماه را نشان ميداد اما حاشيه ماه در آن صاف ديده ميشد .و گاليله نميتوانست اين موارد را توضيح دهد . و چون نميتوانستند بروند و ماه را از نزديك ببينند نميشد گفت چه چيز را تلسكوپ درست نشان ميدهد و چه چيز را غلط . دانشمندان زمان از گاليله ميپرسيدند چرا بايد كوهها را در ماه پذيرفت اما صاف بودن حاشيه اش را نپذيرفت و گاليله پاسخي براي اين سوال ها نداشت . بنابراين مخالفت دانشمندان عصر او آنطور كه برخي ها ميخواهند بگويند احمقانه و غير منطقي نبود . . . . از طرفي گاليله و پاستور در زمان خودشان دانشمندان صاحب نامي بودند و اگرچه مخالفان زيادي داشتند اما كسي آنها را سودازده نميدانست .

زماني كه گاليله هيئت كپرنيكي نجوم را پذيرفت با مخالفت قابل توجهي از فرهيختگان زمان خود روبرو شد . در آن هنگام تفكر ارسطويي بر دنيا حاكم بود.ارسطو فيلسوف يوناني چنين نظر داشت كه زمين مركز جهان است و همه اجرام سماوي ، خورشيد ، ماه و ستارگان دور آن ميچرخند . اجرام زميني را ميتوان بوجود آورد يا از بين برد . اين اجرام در معرض تغيير و تلاشي قرار دارند . بي نظم اند و شكل ناكاملي دارند . اما اجرام آسماني كراتي هستند ايجاد نشدني . از بين نرفتني، فساد ناپذير، تغيير نيافتني ، كامل و خدشه ناپذير . بر آنها اصولي حاكم است كه با اصول حاكم بر حركات زميني فرق دارد .

گاليله در مخالفت با ارسطوئيان گفت كه اجرام آسماني از همان جنس اجرام زميني هستند و همان قوانين هم بر آنها حاكم است . او گاليله تلسكوپي ساخت كه ميشد با آن كوههاي ماه ، لكه هاي خورشيد ، چهار قمر مشتري ، حلال هاي زهره را مشاهده كرد .كوههاي ماه شواهدي بودند عليه تغيير ناپذيري و كمال آسمانها . قمرهاي مشتري نيز كه نشان از چرخش يك جرم آسماني دور جسم ديگ بودندكه خود نيز دور چيز ديگري ميگشتند . حلال هاي زهره مدك محكمي به وجود مركزيت خورشيد بودند . البته برخي از همكاران دانشگاهي هرگز گاليله قبول نكردند كه در تلسكوپ او نگاه بكنند ! اما بقيه نگاه كردند اما گفتند اينها خطاي چشمي ناشي از تلسكوپ است . و سرانجام گاليله را به دادگاه تفتيش عقايد رم احظار كردند و به او فشار آوردند تا طرز تفكر كپرنيكي را رد كند و كنار بگذارد . براي اطلاعات بيشتر در مورد گاليله اينجا را كليك كنيد .

صفحه 39

وقتي كه فرضيه اي براي برسي جدي ارائه ميشود براي آنكه تصميم بگيريم كه آيا ارزش پيگيري دارد يا نه . بايد آن را ارزيابي كنيم .همه ما در زندگي روزمره چنين قضاوتهايي ميكنيم . ما وقت نداريم هر فكري را كه مطرح ميشود تعقيب كنيم . و منطقي تر است كه وقت خو را صرف پيشنهادهايي بكنيم كه مبناي محكمي داشته باشند .نه اينكه وقتمان را بر سر پيشنهادهاي سست تلف كنيم . به منظور ارزيابي ادعاهاي شبه علمي نيازي نيست كه كه تعليمات وسيع علمي داشته باشيم . تنها چيزي كه لازم است اين است كه يك تصور كلي از معناي علم داشته باشيم . كساني كه ما آنها را سودازده ميخوانيم حتي حداقل استدلال علمي را در كارهايي كه نقد ميكنيم رعايت نميكنند .

صفحه 40

علائم شبه علم

كار يك سودا زده با كار يك دانشمند تفاوتهاي بنيادي دارد . ممكن است وجوه مشتركي هم داشته باشند اما ويژه گي هايي هست كه تنها در كار سودازده ها ملاخظه ميشود و هر گز در كار علمي رسمي وجود ندارد . در اين فصل فهرستي از علائم شبه علم را ميبينيم اما بايد عبارت شرط لازم و كافي را به ياد داشت . ..........

يكي از علائم سودازده ها نداشتن مدرك تحصيلي است . ماهيت پيچيده علوم امروزي سبب ميشود كه كمتر دانشمند دست اند كاري فاقد تحصيلات رسمي است . اما سودا زده ها اغلب خود آموخته اند و يا در بهترين شرايط در رشته هاي تحصيلي نامربوط به ادعاي خود تحصيل كرده اند . با اين حال نداشتن مدرك تحصيلي به اين معني نيست كه فرد سودا زده باشد . برخي از دانشمندان بزرگ نيز فاقد مدرك تحصيلي در رشته خود بوده اند چارلز داروين و مايكل فارادي بهترين مثالها هستند .

از ويژه گي هاي ديگر سودا زده ها انزواي آنها از جامعه علمي است . يعني آنها نه تنها مدرك ندارند كه هيچ تماس مستقيمي هم با جامعه علمي ندارند .... اما باز هم هر كس تنها كار كرد سودا زده نيست . مندل كار بزرگ خود در زمينه وراثت را در انزوا انجام داد . آنچه در تعيين سودازده بودن يك شخص اهميت ويژه اي دارد اين نيست كه آيا دانشمندان به او گوش ميدهند يا نه ، بلكه اين است كه آيا او به دانشمندان گوش ميدهد ؟

دانشمند يعني كسي كه از روش علمي استفاده ميكند يعني جمع آوري اطلاعات ، تنظيم كردن فرضيه اي بر مبناي آنها ، آزمايش كردن آن فرضيه . و البته با پيچيدگي هاي ديگر ...

بنابراين علائمي كه ما ذكر ميكنيم منظور اين است كه هر كسي كه اين شرايط را داشت نميتواند ادعا كند كه گاليله يا انشتين است ...

سودا زده ها اغلب تصور ميكنند كه نظرات آنها تازه و بديع ميباشند حال آنكه بسياري از آنهادر حقيقت بازگشت به يك شيوه از مد افتاده نگرش به جهان اند كه قبلا تجربه شده است . وقتي كه سودازده ها با پيچيدگي علوم امروز روبرو ميشوند به دنبال توضيحاتي ميگردند كه فهمشان ساده تر باشد و اغلب آنها را در ميان چيزهايي مي يابند كه علم قبلا كنار گذاشته است . مثال ساده آن اين است كه اگر زمين گرد است پس چرا آنهايي كه آن طرف هستند نمي افتند ؟ دانشمندان به اين سخن ها گوش نميدهند . و وقت خود را براي جواب دادن به آنها تلف نميكنند .

صفحه 96

دفاعيه اصلي طرفداران شبه علم اين چهار كلمه است : هر چيزي ممكن است!

صفحه 104

يك دستور اصلي براي مباحثه علمي اين است كه استدلالها و شواهد ي كه بر له يك نظريه ارائه ميشود بايد مطابق معيار هاي جامعه علمي مورد ارزيابي قرار گيرند . بسياري از مردم فكر ميكنند كه دلايل اموري شخصي هستند . و ميگويند من آنقدر مدرك دارم كه خودم را قانع كنم ! اگر دلايلي كه شما را راضي مي كند ، ديگران را راضي نكند ، آنچه كه شما داريد علم نيست بلكه عقيده شخصي خود شماست .

صفحه 107

شبه دانشمندان ميگويند چهار چوب علمي حالا را ميتوان ناديده گرفت زيرا روزي ممكن است عوض شود ! . . . اما آنها نميدانند كه آنچه جزو علوم امروز وارد شده بدون دلايل قانع كننده وارد نشده است و بدون دلايل خوب هم از آن خارج نميشود . شبه دانشمندان در واقع با ارجاع به وضع آينده اما نامعلوم علم در واقع از رقابت فرار ميكنند .

و از همه جالبتر اينجاست كه شبه دانشمند اثبات نظريه اش را به عهده ديگران ميگذارد و ميخواهد ديگران نشان دهند كه نظريه اش غير ممكن است .

= = = = = = = = = ==

ملا نصر الدين روزي ميخي را در نقطه اي ميكوبد و ميگويد اينجا مركز زمين است . مردم قبول نميكنند . ملا نصر الدين ميگويد " قبول نداريد برويد اندازه بگيريد !"

خواندن اين كتاب مفيد را به علاقمندان علوم توصيه ميكنم .
    Last edited by dashhosein38; 04-08-2011 at 04:02.

11. 2 کاربر از dashhosein38 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه turokpooria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    بیرون از زمین

پيش فرض

آقا امین یه منبع بدید به منظوره این که فقط CIA تصویر گرفته و مردم دیگه نگرفتن (رسانه ملی(شبکه 3 یا 1): مستند 11 سپتامبر تصاویری رو نشون میداد که حتی با موبایل گرفته شده بود)
    من اینجا یه چیزی رو متوجه نمیشم اون اینه: من و شما میدونیم (معتقدیم) که خودشون این فاجعه رو ایجاد کردن و هم این که خودشونم قبول دارن که ماسون هستند و طبق صحبت شما با اجنه و شیاطین ارتباط دارن حالا چرا این وسط شیاطین باید خودشون رو توی دود و انفجار نمایان کنن ؟؟؟؟؟؟ میخوان مدرک بدن؟؟؟ اینو حتما توضیح بده.
    پاسخ 1: بله کد 19 همونه من که تو پست اولم هم گفتم قبولش ندارم چون فردی که اینو ارائه داده ادعای پیامبری کرده!!
    پاسخ 2: اینم منبعش رو پیدا می کنم واستون
    پاسخ3: من نمیدونم چرا انسان های خوب رو باید توی بسیجی ها پیدا کرد؟؟؟؟؟ انگار این دسته آدم ها نوادگان فرشتگان اند بابا یکم کوته فکری رو کنار بذارید من بسیجی میشناسم تو مجالس...... ولی آدم میشناسم اصلا نماز و مایتعلق به رو هم انجام نمیده ولی به اصول پایبنده و انسانه دوست نداشتم اینو بگماااااااا
    پاسخ 4: بله شنیدم منبع موثقی هم دارم. اگه میه اول شما دلایلتون رو بذارید نسبت به این مطلب تا منم بیام جلو هر چی میدونم رو بگم.
    در ضمن لطف کن سنتون رو بگید که بفهمم با چه رده ای دارم صحبت می کنم مرسی

13. این کاربر از turokpooria بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2011
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

دوستان بعضی ها واقعا موجودات فضایی و جن شیطان و دراکولا رو می بینن از نظرروان پزشکی دچار اختلال ادراک می شوند
    مطالب علمی زیر دونستنش خالی از لطف نیست

اختلال ادراکی

اختلال ادراکی، خاص بیماران روانی نیست و در افراد عادی نیز مشاهده می‌شود. توهم و خطاهای ادراکی، عمده‌ترین اختلالات ادراکی هستند...
    فرایند تبدیل محرک فیزیکی به اطلاعات روان‌شناختی؛ فرایند روانی که در آن محرک حسی به آگاهی آورده می­شود، ادراک نام دارد. به عبارت دیگر درک، عملی است که در ضمن آن احساساتی که به وسیله محرک­های حسی به وجود می­آیند، برای شخص معنی و مفهوم پیدا می­کند.[1]
    اختلال ادراکی، خاص بیماران روانی نیست و در افراد عادی نیز مشاهده می‌شود. توهم و خطاهای ادراکی، عمده‌ترین اختلالات ادراکی هستند.

1. توهم hallucination
    ادراک حسی غلط که در ارتباط با محرک­های خارجی واقعی نیست. تجربه توهمی ممکن است تعبیر هذیانی بشود یا نشود.[2]

انواع توهم
    توهم پیش‌خواب hypnogogic hallucination
    ادراک حسی غلط در لحظه به خواب رفتن؛ عموما بیمار­گونه در نظر گرفته نمی­شود.

توهم پس‌خواب hypnopompic hallucination
    ادراک حسی غلط در لحظه بیدار شدن؛ عموما بیمار­گونه در نظر گرفته نمی­شود.[3]

توهم شنوایی Auditory hallucination
    ادراک اشتباهی صدا، معمولا صدای انسان، اما همچنین ممکن است سر و صداهای دیگر از قبیل موسیقی نیز باشد. شایع­ترین توهم در اختلالات روان‌پریشی است.[4]

توهم بینایی Visual hallucination
    ادراک غلط شامل تصاویر شکل‌دار(مثل اشخاص) و تصاویر بی‌شکل(مثل جرقه­های نورانی) می­شود. در اختلالات ناشی از موارد طبی شایع‌تر است.

توهم بویایی Olfactory hallucination
    ادراک غلط بو، در اختلالات عضوی شایع­تر است.

توهم چشایی Gustatory hallucination
    ادراک غلط مزه از قبیل مزه ناخوشایند که توسط صرع ایجاد می­شود. در اختلالات عضوی شایع­تر است.

توهم لمسی Tactile hallucination
    ادراک غلط لمس یا حس سطحی، آن‌چنان ‌که در عضو قطع شده(عضو خیالی[5]) می­باشد؛ احساس خزیدن بر روی یا زیر پوست(توهم لمس حشره[6]).[7]

توهم جسمی Somatic hallucination
    ادراک غلط وقوع اتفاقاتی داخل بدن یا روی بدن، اغلب ریشه احشایی دارد.[8]

توهم لی‌لی‌پوتی Liliputian hallucination
    ادراک غلطی که در آن، اشیاء به صورت کوچک‌شده دیده می­­شود.[9]

توهم هماهنگ با خلق hallucination Mood-congruent
    توهمی که محتوای آن با خلق افسرده یا شیدایی(مثلا در افسردگی، توهمات حاوی مایه­های گناه، استحقاق عقوبت یا بی­کفایتی است و در شیدایی، توهمات حاوی مایه­های ثروت و قدرت هنگفت است) همخوان می­باشد.

توهم ناهماهنگ با خلق hallucination Mood-incongruent
    توهمی که محتوای آن با خلق افسرده یا شیدایی همخوان نیست.

توهم‌زدگی hallucinosis
    توهماتی که اغلب شنوایی هستند و با سوء مصرف مزمن الکل همراه می­باشند. در توهم­زدگی، توهمات در یک زمینه حالت حسی روشن اتفاق می­­افتد.

حس‌آمیزی synesthesia
    ایجاد شدن احساس یا توهم به وسیله حس دیگر؛ به عنوان مثال صدا دیده می­شود.

پدیده دنباله‌دار(یدک‌کشی) Trailing phenomenon
    نابهنجاری ادراکی همراه با دارو­های توهم‌زا که در آن، اشیاء متحرک به عنوان یکسری تصاویر مجزا و منفصل به نظر می­رسند.[10]

توهم آمرانه hallucination command
    ادراک غلط دستور که شخص ممکن است احساس الزام و غیرقابل مقاومت در اطاعت از دستور داشته باشد.

توهم بازتابی Reflex hallucination
    عبارت است از برداشت حسی غلط، ناشی از تحریک حسی یک منطقه حسی متفاوت و دور. مثلا ممکن است شخص صدای سرفه فرد دیگر را صدای سرفه خود احساس کند.

توهم اکستراکامپین hallucination Extracampine
    توهمی که در خارج از میدان عمل یک عضو حسی پیدا می­شود. مثلا بیمار ممکن است شیطان را در پشت سر خود مشاهده کند.

توهم سایکوموتور hallucination Psycho motor
    در این توهم، بیمار احساس می‌کند که برخی از اندام­های بدن تغییر محل داده­اند. مثلا احساس کند گوش او در کف دستش قرار گرفته است.

توهم کندی حرکات hallucination Slow motor
    در این توهم، بیمار در حرکات خود کندی همه‌جانبه­ای احساس می­کند و وقتی سعی می­کند به حرکات خود سرعت دهد، کندی بیشتری احساس می­کند.

توهم منفی Negetive hallucination
    در این حالت، شخصی که سیستم عصبی او از نظر فیزیولوژی سالم است از درک یک محرک واقعی ناتوان است. به عبارت دیگر با وجود محرک، آن را درک نمی­کند. چنین پدیده­ای را در حالت هیپنوتیزم نیز می­توان ایجاد کرد.

2. خطای ادراکی illusion
    ادراک غلط یا تفسیر غلط محرک­های حسی واقعی خارجی، خطای ادراکی نامیده می‌شود.[11] این خطا لزوما به دلیل سایکوپاتولوژی نیست و در افراد نرمال که نقصی در اعضاء حسی دارند و نیز بر طبق قوانین فیزیکی(مانند شکست نور) دیده می­شود. خطای ادراکی مربوط به اختلالات روانی، از خطای ادراکی اعضاء حسی متمایز است و به سه گروه عاطفی، کلامی و تصویری تقسیم می­شود.

یک. خطای ادراکی عاطفی Affective illusion
    این خطا تحت تاثیر عواطف و هیجانات قوی مثل ترس ظاهر می­شود. در چنین حالتی به عنوان مثال، ممکن است پرده توری پنجره به صورت اسکلت به نظر برسد.

دو. خطای ادراکی کلامی Verbal illusion
    این خطا به صورت درک اشتباهی و عوضی معنا و مفهوم سخنان افراد اطراف بیمار یا گفته­های رادیو و تلویزیون ظاهر شود.

سه. خطای ادراکی تصویری Paraidolic illusion
    نوعی اختلالات درک هستند که در آنها تصویر واقعی به شکل دگرگون‌شده و خیالی ظاهر می­شود. علاوه بر سه شکل اساسی خطای ادراکی در بیماران روانی، چند پدیده مرتبط با اختلالات ادراکی وجود دارد که به توضیح آنها می‌پردازیم.

اختلال در تصویر بدن illusion Bady image
    اختلال در تصویر بدن در بیماری­های عصبی و نیز بیماری‌های جسمانی مختلف دیده می­شود. زمانی که بیمار احساس می­کند به علت درد یک یا چند عضو از بدن سنگین‌تر یا بزرگ­تر از معمول شده است، به آن حالت بزرگ‌اندامی[12] می‌گویند و حالت عکس آن کوچکی اندام[13] نامیده‌ می‌شود. برخی از مواقع دگرگونی و مسخ در اعضاء احساس می­شود که به آن مسخ عضو[14] می­گویند. این حالت بیشتر در دلیریوم دیده می­شود.

پدیده عضو خیالی Phantom phenomena
    نوعی اختلال در تصویر بدن که در آن، عضو قطع شده پس از جدا شدن از بدن، پیوسته به اندام درک می­شود و گاهی بیمار احساس سوزش، خارش، درد و ... در اندام قطع شده می­کند.

3. آشفتگی­های مرتبط با اختلال شناختی و وضعیت‌­های پزشکی

ادراک‌پریشی agnosia
    ناتوانی در شناخت و تفسیر معنی تاثیرات حسی.

ادراک‌پریشی بدنی agnosia somatognosia
    ناتوانی شخص برای تشخیص قسمتی از بدن خود(ادراک‌پریشی اندامی نیز نامیده می­شود).

ادراک‌پریشی نقیصه­ای agnosia anosognosia
    ناتوانی شخص نسبت به شناخت نقیصه عصب‌شناختی که برای وی اتفاق افتاده است.

ادراک‌پریشی بصری agnosia visual
    ناتوانی در شناخت اشیاء یا افراد.

ادراک‌پریشی چهره­ای agnosia prosopagnosia
    ناتوانی در شناخت چهره­ها.

ادراک‌پریشی همزمان agnosia simultagnosia
    ناتوانی درک بیش از یک جز در میدان دید در هر زمان یا ناتوانی ادغام اجزاء در یک کل.

ادراک‌پریشی لمسی agnosia astereognosis
    ناتوانی در شناخت اشیاء با لمس.[15]

نویسنده : فاطمه شريفي
    پژوهشکده باقرالعلوم
    --------------------------------------------------------------------------------
    [1]. ایروانی، محمود و خداپناهی، محمدکریم؛ روان‌شناسی احساس و ادراک، تهران، سمت، 1381، چاپ یازدهم، ص 10.
    [2]. دادستان، پریرخ؛ روان‌شناسی مرضی تحولی، تهران، سمت، 1383، چاپ سوم، جلد 2، ص 400.
    [3] . کاپلان، بنیامین و سادوک، ویرجینیا؛ خلاصه روانپزشکی، ترجمه نصرت‌الله پورافکاری، تهران، شهرآب، 1384، چاپ دوم، جلد 2، ص 406.
    [4] . آزاد، حسین؛ آسیب‌شناسی روانی، تهران، بعثت، 1377، چاپ اول، جلد 2، ص 140.
    [5]. Phantom limb
    [6]. formication
    [7] . روان‌شناسی مرضی تحولی، ص 400.
    [8] . همان.
    [9] . پورشریفی، حمید؛ روان‌شناسی بالینی، تهران، سنجش، 1382، چاپ اول،
    [10]. خلاصه روانپزشکی، ص 406.
    [11] . مان، نرمان؛ اصول روان‌شناسی، ترجمه محمود ساعتچی، تهران، امیر کبیر، 1352، چاپ دوم، ص 551.
    [12] Hyperschematia
    [13] Hyposchematia
    [14] Dyschematia
    [15] . خلاصه روانپزشکی، ص 407.

15. 3 کاربر از dashhosein38 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن نجوم و اخترشناسی seamack's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    Planet EARTH

پيش فرض

شکر میون کلام دوستان ;
    این مقاله بالایی بنوعی ختم دهنده کل موضوع هست و این رو نشون میده که باید همه برید سماق بمکید.
    (فقط نمیدونم این سرکار خانم موجودیت خودش رو چطور میتونه بفهمه و بفهمونه , الله اعلم...!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    همیشه از تفسیرات(توجیهات) این روان نشناسی آکادمیک خندم میگیره.
    مخصوصا اینکه در موقع گیر و دار دست به دامن آچار فرانسه ای بنام ضمیر ناخودآگاه(!!!)[چیزی که وجودش رو هیچکدام از کله گنده های این باصطلاح علم نتونسته اثبات کنه] میشه...!

17. 2 کاربر از seamack بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2011
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

فقط نمیدونم این سرکار خانم موجودیت خودش رو چطور میتونه بفهمه و بفهمونه , الله اعلم...!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    همیشه از تفسیرات(توجیهات) این روان نشناسی آکادمیک خندم میگیره.
    مخصوصا اینکه در موقع گیر و دار دست به دامن آچار فرانسه ای بنام ضمیر ناخودآگاه(!!!)[چیزی که وجودش رو هیچکدام از کله گنده های این باصطلاح علم نتونسته اثبات کنه] میشه...!
    دوست عزیز یه جور می گی انگار ایشون مست کرده داره این مطالب رو می نویسه
    این خانوم خودش اینا رو کشف نکرده مطالب علمی در این زمینه رو گرد اوری و ترجمه کرده
    زیگموند فروید پدر علم روانکاوی اکثر رفتار های انسان رو تحت تاثیر ضمیر ناخودآگاه می دونه

مثلا یه بیماری هست اسمش اسکیزوفرنی
    Schizophrenia خاطر اختلال ضمیر ناخودآگاه
    مشخصهٔ این بیماری عدم توانایی درک و یا بیان واقعیت است. این بیماری دارای عوارضی همچون عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشینی بیش از حد و هذیان و توهم است
    شخصی که این بیماری رو داره واقعا چیزای عجیب غریب و موجودات موهوم رو میبینه

دانشمندا داروش هم کشف کردند اسم داروش
    LY2140023
    سبب شناسی روان گسیختگی

این بیماری یک بیماری چندعاملی است و مجموعه ای از عوامل زیست شناختی و رفتاری در بروز آن موثر هستند.

ژنتیک: شواهدی وجود دارد که نشان از نقش ژنتیک در بروز بیماری دارند. بیماری در ۵۰ درصد دوقلوهای تک تخمی بروز مشترک دارد. اگر هر دو پدر و مادر مبتلا باشند ۴۰ درصد احتمال ابتلا وجود دارند و در دو قلوهای دی‌زایگوت ۱۰ درصد ابتلای همزمان وجود دارد.

نظریه نوروشیمیایی (نقش دوپامین) فعالیت زیاده در مسیر دوپامینی مزولیمبیک را باعث ایجاد علایم مثبت بیماری (توهم، هذیان، رفتار و گفتار به هم ریخته و آژیتاسیون) دانسته اند. مشاهده شده که با استفاده از داروهایی که برای درمان این بیماران به کار می‌رود و باعث کاهش دوپامین می‌شوند و منجر به کاهش علایم مثبت بیماری می‌شوند. الیگو دندروسیت‌ها مهم‌ترین سلول‌های عامل روان‌گسیختگی هستند. درالیگو دندروسیتهای افراد مبتلا به روان‌گسیختگی، حداقل ۱۵ ژن درست عمل نمی‌کند. مشخص شده‌است که ژن رسپتورهای دوپامین D۲ وD۳ (یعنی DRD۲ وDRD3)و همچنین ژن تیروزین هیدروکسیلاز با روان‌گسیختگی ارتباط دارد. آنزیم تیروزین هیدروکسیلاز، تیروزین را به دی هیدروکسی فنیل آلانین که پیش ساز دوپامین است تبدیل می‌کند. همچنین ژن رسپتورهیستامین H۲، (HRH2) به‌عنوان یکی از کاندیدهای این بیماری محسوب شده‌است. یکی دیگر از ژنهایی که در رابطه با این بیماری شناسایی شده‌است ژن CHRNA۷ است که زیرواحد آلفا یکی از رسپتورهای اسید نیکوتینیک، را کد می‌کند.ژن کد کننده یکی از رسپتورهای سروتونین(HTR2A) نیز از دیگر ژنهایی است که با روان‌گسیختگی پیوستگی دارد. بانگاهی به انبوه ژنهای کاندید برای بیماری روان‌گسیختگی، درمی یابیم که اغلب این ژنها، در ارتباط با نوروتراتنسمیترها می‌باشند. برخی ار این ژنها رسپتورهای نوروترانسمیترها را کد می‌کنند و برخی دیگر در سنتز آنها نقش دارند.
    نوروآناتومی: در این بیماری افزایش عملکرد لوب‌های فرونتال و عدم تقارن عملکردی سیستم لیمبک / تمپورال
    نورواندوکرین: بعضی هورمونها در بروز بیماری موثر تشخیص داده شده‌اند.
    عوامل فصلی همچون تولد در زمستان، عفونتهای ویروسی قبل از تولد و تفاوتهای جغرافیایی نیز در بروز بیمار تاثیر دارند.

تصاویر پت اسکن بیمار مبتلا به اسکیزو فرنی

کد:

علایم این بیماری در گذشته‌های دور نیز شناخته شده بود. ولی پیشینیان تعبیرهای اسطوره‌ای برای آن داشتند. در گذشته به روان‌گسیختگی ((جنون جوانی)) می‌گفتند که امروزه چندان مورد پسند روان‌پزشکان و روان‌شناسان نیست. پیشینیان می‌گفتند دیوانه کسی است که دیو را می‌بیند و مجنون کسی است که جن را می‌بیند. این همان روان‌گسیختگی است. روان‌گسیختگی نوعی از بیماری است که بیمار موجودی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند و مردم به این دلیل که آن موجود مورد ادعا را نمی‌بینند به فردی که آن موجود را می‌بیند مجنون یا دیوانه می‌گویند. به این بیماری در قدیم دیوانگی یا جن زدگی می‌گفتند.

در قرن نوزدهم پزشکان این بیماری را به عنوان جنون و دیوانگی محض می‌انگاشتند و در اوسط همین قرن بندیکت اوگوستن مورل برای اولین بار به توصیف این بیماری در کتاب خود پرداخت و از آن به عنوان «توقف ناگهانی تمام قوای روحی» یاد کرد. این بیماری در آن زمان اغلب در دسته هیستری به شمار می‌رفت و به آن هیستری گیج و منگ می‌گفتند.

در اواخر قرن نونزدهم امیل کرپلین، روانشناس آلمانی، این بیماری را جنون زودرس نامید که به فراگیری این بیماری نزد جوانان و نوجوانان باز می‌گشت. در نهایت یوجین بلولر، روانشناس سوئیسی، کلمه اسکیزوفرنی را در جهت دفاع از روانکاوی فروید ابداع کرد و به تعریف عوارض این بیماری پرداخت. فروید لفظ پارافرنی را برای این بیماری مناسب تر می‌دانست.

اینکه شما خندتون می گیره دلیلش عدم اگاهی از این علم باید در این زمینه تحصیل کنید دانشمندا شب خواب نمی بینن صبح نظریه بدن کلی مراحل رو طی می کنن
    ضمير ناخودآگاه

مغز انسان به دو قسمت تقسيم مي گردد: خودآگاه و ناخودآگاه. شايد تا کنون بارها از زبان دانشمندان شنيده باشيد که افراد تنها از 10% ذهن خودآگاه خود استفاده مينمايند. بايد توجه داشت که ضمير ناخودآگاه بسيار بزرگ تر و نيرومند تر عمل مي کند و در حدود 90% ديگر از واکنش هاي ذهني ما را نيز همين قسمت تحت کنترل خود دارد.
    بطور كلي مغز چپ اعمال فكري زير را انجام مي دهد.
    1-رياضيات
    2- زبان
    3- منطق
    4-تجزيه و تحليل
    5-نوشتن
    6-فعاليتهاي مشابه
    و قسمت راست مغز اعمال زير را:
    1-تصورات
    2- رنگ
    3- موسيقي
    4- آهنگ
    5- رويا
    6- اعمال مشابه ديگر

ضمير ناخودآگاه در محل استقرار خود از ما محافظت کرده و ما را زنده نگه مي دارد. هر چيزي را که در زندگي خود با حواس پنجگانه مان احساس مي کنيم ، تمام چيزهايي را که مي بينيم، مي شنويم، حس مي کينم، مي چشيم و بو مي کنيم براي تحليل و بررسي هاي آتي به ذهن فرستاده مي شوند و در قسمت ضمير ناخودآگاه ما ذخيره خواهد شد.

در اين قسمت از ذهن، نوعي مرجع کامل پيرامون کليه وقايع زندگي ما درست مي شود. فرض کنيد شما يک تجربه منفي را در زندگي خود بدست آورده باشيد، در اين شرايط خاطره آن واقعه ناگوار در ذهن شما ثبت و ضبط خواهد شد. اگر در هر زمان ديگري با يک چنين رويدادي به طور مجدد در زندگي خود مواجه شويد، ضمير ناخودآگاه به طور اتوماتيک آن خاطره منفي را به ياد مي آورد و فوراً احساسات، تصاوير و خاطرات مشابه را به ذهن مي فرستد. کليه خاطرات گذشته را به ياد شما مي آورد و به شما آموزش مي دهد که چگونه مي توانيد با در نظر گرفتن کليه احساسات و افکارتان به آن پاسخ دهيد.

يک نمونه مناسب که مي توان در اين زمينه مطرح کرد، مثال همان کتري پر از آب در حال جوشيدن است. اگر دست شما يک مرتبه با کتري بسوزد در ذهن شما حک ميشود که کتري داغ بوده و مي تواند دست شما را بسوزاند و به شما آسيب وارد سازد. اگر يک چنين قابليتي را نداشتيم، آنوقت به تکرار اشتباهات خود ادامه ميداديم.

ضمير ناخودآگاه اين قابليت را دارد که در آن واحد کارهاي متفاوت را انجام داده و واکنش هاي بيشماري را بررسي کند. در عين حال شما مي توانيد راه برويد، تنفس کرده، و قلبتان ضربان خود را داشته باشد و ... کليه اين وقايع در ذهن فرد ثبت مي شود.

لازم به ذکر است که ذهن انسان به صورت 24 ساعته در حال فعاليت مي باشد، يکسره و بدون توقف و استراحت.

يکي ديگر از نمونه هاي بارز ضمير ناخودآگاه، رانندگي است. زمانيکه شما در حال رانندگي هستيد، اصلاً به نحوه عملکرد خود فکر نمي کنيد و تمام اعمال خود را با فکر انجام نمي دهيد، بلکه همه کارها به صورت اتوماتيک وار انجام مي شوند، شما فقط رانندگي مي کنيد.

نکته مثبتي که در مورد ضمير ناخواگاه وجود دارد اين است که ما را قادر مي سازد تا آرزوها و اهداف خود را عملي کنيم. مي توانيد ذهن خود را طوري برنامه ريزي کنيد که سبب موفقيت شما در تمام عرصه هاي زندگي گردد.

کليه افکار، رفتار، و تجربياتي که از طريق ذهن خوآگاه درک مي گردند، در ضمير ناخودآگاه شما ثبت و ضبط مي شوند، اما نکته جالبي که بايد در اين زمينه به خاطر داشت آن است که ضمير ناخوآگاه هيچ گونه تفاوتي ميان واقعيت ها و تصورات ذهني فرد قائل نمي شود. براي ضمير ناخودآگاه فرد محدوديتي در زمينه زمان و مکان وجود ندارد.

منظورشما رو از این جمله زیرنفهمیدم که چه ارتباطی با مطالبی که بیان کرده بود داشت
    فقط نمیدونم این سرکار خانم موجودیت خودش رو چطور میتونه بفهمه و بفهمونه , الله اعلم...!!!

فکر کنم توضیحات کافی باشه اگه کافی نبود یه تایپیک جدا میزنم اونجا در بارش بیشتر توضیح میدم

Last edited by dashhosein38; 05-08-2011 at 07:20.

19. 2 کاربر از dashhosein38 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •