سوال اول: چه کسی جهان را بوجود آورده است؟
جواب: خدا.
سوال دوم: چه کسی خدا را بوجود آورده است ؟
جواب: خدا نیازی به وجود آورنده ندارد.
پس ما قبول کردیم موجودی وجود دارد که نیاز به خالق ندارد، حال به سوال اول برمیگردیم.
استیون هاوکینگ
سوال اول: چه کسی جهان را بوجود آورده است؟
جواب: خدا.
سوال دوم: چه کسی خدا را بوجود آورده است ؟
جواب: خدا نیازی به وجود آورنده ندارد.
پس ما قبول کردیم موجودی وجود دارد که نیاز به خالق ندارد، حال به سوال اول برمیگردیم.
استیون هاوکینگ
Last edited by Saeed Dz; 06-01-2013 at 00:46.
موضوع:لزوما نیاز به خالق نداره و می تونسته بدون خالق پدید بیاد.
جهان هستی
گزاره ها:
1 . جهان خارج وجود دارد
2 . جهان باید بوجود بیاید
3 . جهان میتواند خود بخود (یا ناخود بخود، تئوری هاوکینگ در مورد برخورد ذرات زیراتمی) خلق شود
4 . موجودی بنام خالق وجود دارد که کارش خلق کردن جهان هست
5 . خالق باید خلق کند تا خالق شود
6 . خالق جهان را خلق نکرده است و لازم نیست حتمآ ایشان جهان را خلق کند
کتاب طرح بزرگ هاوکینگ
همچنین خلاصه ای از تاریخ زمان
با دومی کاری ندارم چون بحث روی اون نیست (هر چند که موضع من رو تقویت خواهد کرد)
بحث روی آخرین گفته های هاوکینگ ه
هاوکینگ در طرح بزرگ اینو گفته
لزومی ندارد که خداوند کیهان را خلق کند
کیهان خود بخود خلق شده است
این جمله چیو میرسونه؟
خالق وجود دارد (شاید وجود دارد) ولی خلق جهان کار او نیست
بخشی از سخنان هاوکینگ
خدا عالم و کهکشان را نیافریده و «انفجار بزرگ کهکشانی » که بسیاری از سیاره و ستارگان بر اثر آن بوجود آمده اند، نتیجه و پیامد قوانین فیزیک است.
نام این کتاب « طرح عظیم » است و استیفن هاوکینگ آنرا همراه فیزیکدان آمریکایی لئونارد میلودینو نوشته است.
در این کتاب استدلال می شود که وجود فرضیه های گوناگون و اکتشافات جدید ثابت می کند که جهان هستی یک خالق ندارد.
حالا جمله انگلیسی هاوکینگ:
God did not create the universe
پس نتیجه گیری 4 درست است
طبعآ 5 و 6 نیز درست میشود.....
با عرض معذرت از دوستان و بابک عزیزم
جواب اون سوالتون که قرمز کردم از نظر من اینه که این جمله اینو می رسونه که اصلا نیازی نیست که خدایی وجود داشته باشه تا جهان رو خلق کنه. (البته این نظر آقای هاوکینگه ها! من تأیید یا ردش نمی کنم)
بحث من اصلا راجع به وجود یا عدم خدا نیست. بلکه ایرادم به مقدمه چینی و نتیجه گیری شماست شب ساکت جان. بدیهیه که آقای پروفسور منظورش از گفتن عبارت God did notcreate the universe رسیدن به این نتیجه هست که God does not exist. اما نکته ای که این وسط بود این بود که شما عبارت ترجمه شده ی "جهان هستیلزوما نیاز به خالق نداره"رو با اشتباه تفسیر کرده بودید که مقدمه ی 4 تون توی این گزاره نمی گنجه. علتش هم این هست که شما وجود خدا رو یک فرض مسلم در نظر گرفتید که در واقع توی بحث این آقا این فرض مسلم نیست و قراره خودش اثبات یا رد بشه. در واقع شما دچار مصادره به مطلوب شده بودید. (یعنی چیزی رو که قرار بوده در نهایت بحث اثبات بشه از اول اثبات شده در نظر گرفته بودید.) حالا که اصل عبارت اشتباه ترجمه شده بوده میشه مسئله رو اینجوری باز کرد:
مقدمات:
1- جهان خارج وجود دارد (بدیهی)
2ـ خدا جهان را به وجود نیاورده است (بر اساس ادعای آقای هاوکینگ)
نتیجه از 1 و 2 : جهان خودبخود به وجود آمده است.
در بازگشایی نوبت قبلم بحث ها باید بر سر مقدمه ی 3 شکل می گرفت و حالا باید بر سر مقدمه ی شماره 2 شکل بگیره. در هر تو مورد هم هیچ تناقضی تو بطن ماجرا نیست.
باز هم تأکید می کنم موضع من رد یا تأیید اینکه خدا وجود داره یا نه نیست. من فقط چون پای اشتباه منطقی به میون کشیده شد تو بحث شرکت کردم. و در این زمینه که علوم تجربی توانایی اثبات وجود یا عدم خدا رو ندارند (چون موضوع ذاتا فلسفی هست) و آقای هاوکینگ (و همینطور ریچارد عزیزم) دارن از حوضه ی تخصصی خودشون پا بیرون می ذارن با شما کاملا موفقم.
نهایتا بازهم به اندازه سهم خودم عذرخواهی می کنم از اینکه موضوع تاپیک به انحراف رفت.
Last edited by keykavoos; 07-01-2013 at 01:26.
من یه سوال دارم:
چن وخ پیش یه جایی خوندم این کاوش گر اخیر که فرستادن مریخ نشونه هایی به دست آورد که ثابت می کرده رو مریخ هم حیات وجود داشته ولی از بین رفته. این صحت داره یا کاذبه؟
چون همچنان فکر میکنم که اشتباهی در بیان 6 گزاره رخ نداده و هاوکینگ به تناقض فلسفی دچار شده
و از طرفی تاپیک به سمت فلسفه مایل شده که مغایر با هدفش هست و بحث رو ادامه نمیدم
توجه دوستان رو به سخنان هاوکینگ
و مصاحبه شبکه سی ان ان با ایشون در مورد کتاب طرح بزرگ جلب میکنم
بدیهی است که هرکسی نتیجه گیری خود را خواهد داشت
هاوکینگ در این مصاحبه هاش هم گفته خدا وجود داره شاید، ولی خلق جهان کار او نیست
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مصاحبه لری کینگ با هاوکینگ و بقیه در CNN
سلام
بنده تو اخبار علمیِ یکی از کانالهای ماهواره ای شنیدم که دیگه شکی به جا نمونده که قبلاً در سطح مریخ آب جریان داشته اما به دلائلی از بین رفته و اثرش به جا مونده.
اما میگفت امیدوارند با حفاری بهتونند در زیر زمینش آب پیدا کنند و شاید هم گونه ای از حیات
کنجکاوی سه ماه پیش کشف کرد که به احتمال زیاد در زمانهای دور آب در مریخ بصورت فراوان بوده
هرچند که این جمله مطلقآ درست نیست ولی تا حد زیادی درسته: آب یعنی همه چیز، آب یعنی جرقه های حیات
به احتمال بسیار زیاد در مریخ حیات بوده و از بین رفته است
نشونه هست ولی مدرکی پیدا نشده که تایید کنه حیات وجود داشته. اگه هم فرضا گونه ای از حیات پیدا بشه باید حتما بررسی بشه که آیا این حیات مستقل از حیات زمین پدید اومده یا منبع یکسانی داره. اگه منبع یکسانی داشته باشه عملا چیز زیادی درباره حیات غیر زمینی کشف نکردیم.
از مدتها پیش سوالی توو ذهنم بود و اون اینکه ما از کهکشان راه شیری خارج نشدیم پس چطور تصاویری ازش داریم؟
در واقع نداریم.
این چیزیه که ما از شکل کهکشانمون میبینیم
بیشتر از این بر مبنای فاصله سنجی مشخص شده که کهکشان ما یک مارپیچیه احتمالا میله ایه. عموما تصاویر کهکشان های مشبه رو به جای کهکشان خودمون قرار میدن.
اونچه که واقعا از کهکشانمون میدونیم این تصویر باز سازی شده است
همونطور که میبینید ما قادر نیستیم تمام کهکشانمون رو ببینیم . بخشیش ( در تصویر بالا سمت راست) پشت غبار مرکز کهکشان پنهان از ماست. امیواریم که کهکشان ما یک کهکشان کامل و بی عیب و نقص باشه.![]()
میخواستم بدون این انقباض برزگ تا چه حد واقعیه ؟ این نظره فقط ماله هاوکینگه ؟ یا کسان دیگه ای هم این نظر رو تایید کردن که 30 میلیارد سال دیگه انقباض رخ میده یا اصلا این اولین انقباض یا مهبانگ نبوده وچندین بار ممکنه بوجود بیاد ؟![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)