سلام. ممنون. بله واقعا لپتاپ خوبیه. امیدوارم که همیشه ازش راضی بمونید
من هم نمیدونم چرا این همه ارزون شد اما من از 1.100.000 قیمت داشتم وقتی ایران اومد.
من با گارانتی 1 ساله یک شرکت خریدم 975 که حقیقتا سنار به گارانتیش اهمیت نمیدمبه خوده طرف هم گفتم خیلی صورتش دیدنی شده بود!!
اما نه به این غلظتی که این جا گفتم. مهم این بود که همه چیزو چک کردم و وقتی همه چیز درست بود خودم پلمپشو باز کردم و همه چیز هم درست همونطوری بود که انتظارشو داشتم باشه. کیبورد انگلیسی با 6گیگ رم و core i7 با رنگ مشکی تیره و یک سری جزئیات دیگه.
البته طرف قبل از این که این مدلو بیاره 2 تا دیگه برام آورد که هر دو مورد ریفر بودند و حتی باز شده بودند و خودشون رم 4 کرده بودند 6 و هارد 500 کرده بودند 640. خلاصه منم نامردی نکردم اونجا ویندوزو ریختم و تا خرتناق(!) این کامپیوترو اونجا چک کردم.
طرف خدائی خیلی تحملش زیاد بود اما بلعخره مشتریش شدم. در هنگام نصب ویندوز کند بود و مثل یک سیستم معمولی بود که باید به خاطر استفاده فقط از یک هسته apu باشه.
الان چند روز بود که نگفتم تو فروم گفتم ببینم همه چیز مرتبه یا نه و دیگه تقریبا همه چیزو روش نصب کردم و چک کردم.
*** مشخصات سخت افزاری cpu core i7 2630qm و ram 6gb samsung 1333 ddr3 و hard disk seagate 640gb 5400 rpm و nvidia geforce 525 gt 1gb vram و vga intel 3000 هست.
همه چیز ردیفه غیر از یک مورد. این که یک پیش زمینه نویز خیلی خفیف داره کارت صدا و امیدوارم که تو اپدیت های بعدی بایوس و شاید کارت صدا حل بشه. البته زننده نیستش و با earphone وقتی تو گوشمه و موزیک stop هست خوب قابل شنیدنه البته اگر volume از 30 درصد به بالا باشه راحتر شنیده میشه. *** همین امروز لپتاپ دوستمو که توشیبا بود چک کردم و دیدم که این نویزو نداره.
و این که باورم نمیشد که 2 تا اسپیکر فسقلی این همه صدا داشته باشه!جدی میگم. و همچنین با earphone این همه قدرت صدا بگیرم ازش. تو ساب خودم هم که جرئت نکردم بالاتر از 30 درصد ببرم صدارو.
همون طوری که رویو های سایت های فرنگیو خونده بودم و این جا گفتم سیم earphone یا هدفون به درب dvdrw برخورد میکنه اگر بخواهید درب درایو باز کنید اذیت کننده خواهد بود.
cpu یا به قول شرکت اینتل apu خیلی پر سرعته.خیلی. کم آوردم که چه جوری میتونم از همش استفاده کنم. البته به مرور زمان و سیستم عامل جدیدتر این هم کم کم از دور خارج میشه.
در مورد گرما من تو اتاقم کولر روشن نکردم و دیدم که تو حالت عادی کارکرد نه صدای فنی هست نه دما از 55 خورده ای بالاتر میره.
winamp پس زمینه با فایرفاکس پر از addons و کلی صفحه باز شده و در حال لود شدن و چند تا برنامه دیگه هم باز هستند.
pdf هم که دیگه عالیه وقتی بازه و در کنار اون برنامه های برنامه نویسی و طراحی و فایرفاکس ... باز هستند صدای فنی شنیده نمیشه.
led خیلی شفافه و کیفیتش عالیه. من درجه نور led گذاشتم رو 2 از 15 تا درجه و نورش برام کافیه
*** بالای led و سمت راست وب کم یک تکه آهنربا داخل قاب قرار داده شده و وقتی درب لپتاپو به بدنه نزدیک میکنید درب led به سمت بدنه با سرعت نزدیک میشه و به خاطر ربایش آهنربا باعث میشه که به راحتی از هم باز نشه. نکته جالب اینه که این آهنربا در سمت چپ وبکم نیست چون در اون حالت اگر درب لپتاپو ببندیم آهنربا به هارد بسیار نزدیک میشه و آهنربا و هارد مثل 2 تا دوشمن درجه یک هستند. باریکلا شرکت دل با این ریز بینیمیتونید یک تکه آهن کوچیکو به اون نقطه نزدیک کنید تا میدان مغناطیسیو مشاهده کنید.
دیگه این که رم هم که دمش گرم به این راحتیا پر بشو نیست و تا 2.7 گیگ پرش کردم دیگه چیزی نداشتم که بیشتر پر شه!
در مورد گرافیک هم بگم که همه چیزای این لپتاپو نصب کردم و همچنین 2 تا کارت گرافیکش اما از گرافیک nvidia هنوز استفاده گیم نکردم چون نمیخوام روی این سیستم گیم بازی کنم.
اما تو یک حالتی دقیقا متوجه پرفورمنس خیلی زیاد این چیپست شدم.
در مورد card reader هم وقتی درایورشو نصب کردم دیدم یک درایو ساخته اما دقت نکردم تا بعد از پارتیشن بندی و فکر کردم که بد پارتیشن بندی کردم چون اصلا پاک نمیشد. بعدش دقت کردم دیدم که بله. این همون مموری کارت ریدر هستش که تست کردم و مموری موبایل گذاشتم تو اسلاتش و خیلی قشنک محتویاتشو نشون داد و وقتی درش آوردم سریع به حالت خالی برگشت که خوشم اومد.
همین الان دارم با کیبورد اکسترنال usb تایپ میکنم و با این که یک بار هم پیام خطا نداده با کیبورد خود لپتاپ هم میتونم همزمان کار کنم.
کلید fn+f2 و fn+f3 خیلی به درد بخور هستند
dvd rw خیلی خوب کار میکنه اما باهاش رایت نکردم *** و همچنین فایروایرشو آپدیت نکردم بنا به دلایل شخصی. وقتی سرعت خواندن اطلاعات روی dvd به حداکثر میرسه صدای نویز dvd rw زیاد میشه.
*** ethernet و همچنین بلوتوث امروز چک کردم و درست کار میکنند و بدون هیچ مشکلی. امکان خاموش و روشن شدن بلوتوث خوبه. با بلوتوث فایل به گوشی ارسال میشه و همچنین برعکس. چند صفحه جلوتر درباره بلوتوث بیشتر نوشتم.
چیزی در device manager نمونده که نصب نباشه. *** درایورهای کامل این لپتاپ با کمال افتخار ناقابل 1.02 گیگابایت از اینترنتو نوش جان کردند!
usb3 هم اصلا کار نمیکرد تا این که درایوراشو گرفتم و نصب کردم. حالا هم میشه تو usb3 هم از وسیله های usb3 و هم usb2 بدون اختلال و مشکل استفاده کرد
وبکم هم امتحان کردم. راضی کننده هست و سرعت refresh rate خوبی داره. *** در اتاق کم نور و شب هنگام وبکم قابل استفاده نیست و باید نور اتاق خوب باشه تا چهره در وبکم به خوبی نشون داده بشه.
وقتی وبکم روشن میشه یک نور led خیره کننده که کنار وبکم هست روشن میشه و اطلاع میده که وبکم در حال استفاده شدن هست. این خیلی خوبه چون میدونید که وقتی تو اینترنت هستید و یهو یک نور سفید خیره کننده بالای screen روشن میشه به چه معنی هست!البته اگر خوش شانس باشید و عمر این led که نور سفید میده به این زودیا به پایان نرسه...
کیبورد این مدل لپتاپ خوبه اما همون طوری که قبل از خرید فکر میکردم کمی زمان بر هست تا خوب بهش عادت کنم *** و دکمه هاش نرم هست. روز اول همچین محکم تایپ میکردم به یاد کیبورد دسکتاپم. بعد دیدم نه یکم همچین باید با مهربونی بیشتر باهاش رفتار کرد.
تاچ پد بسیار عالی و حساسیت بالایی داره و مولتی تاچش خیلی خوبه وقتی فعالش کردم تو تنظیماتش.*** بعد از نصب درایور مخصوص تاچ پد بود که حساسیتش زیاد شد و خیلی روونتر و بهتر کار کرد. تاچ پد کمی بزرگتر شده نسبت به مدل n5010 و همین باعث راحتی بیشتر در هنگام استفاده میشه.
زیر دست چپ کمی که چی بگم کمی بیشتر از کمی گرم میشه و درست جایی که هارد وجود داره. دمای هارد میانگین روی 46 تا 48 فیکس هست که وقتی پشت سر هم برنامه نصب میکردم بالاتر ار 51 نرفت. سرعت خنک شدن کلی سیستم هم خیلی خوبه. *** دمای اتاق در این تستها 32 درجه سانتیگراد بوده و دمای بیرون از خانه 41 درجه سانتیگراد بوده. دمای اتاق با دماسنج دیجیتالی حساس اکواریوم آبشور اندازه گیری شده و قابل اطمینان هست.
با برنامه AIDA64 Extreme Edition تست پایداری سیستم گرفتم که وقتی دما روی 85 رسید stop کردم و تا حدود 10 ثانیه بعد فن بی صدا شد که دوباره دما به حدود 55 برگشته بود.
این نشون میده که خنک کنندگی این لپتاپ قوی هست و در دمای 32 درجه اتاق وقتی این لپتاپ یا بالاترین کانفیک 55 درجه یا حداکثر 60 درجه هست نیازی به کولپد نمیبینم گرچه گیم هم بازی نمیکنم.
یوتوب سرعت چرخش فن زیاد میکنه و صداش درمیاد اما صدای زیادی نبود.
هنگام هایبرنیت کردن وقتی led خاموش میشه و 4 5 ثانیه قبل از خاموش شدن کلی سیستم صدای فن به اوجش میرسه که راحت شنیده میشه اما صدای جارو برقی خونه نیستش خدارو شکر
اثر انگشت روی بدنه و قسمتی که مچ دست هست میمونه اما انچنان به چشم نمیآد که باعث بشه همش با دستمال تمیزش کنید. شاید من تنبل هستم و این نظرمه!
دکمه خاموش/روشن شدن led چیزه خوبیه
تنظیمات شارژ شدن یا نشدن باتری و همچنین دستکاری شارژ و دشارژ باتری با درصد خیلی جالبه و کاربردی.
نبود نور کیبورد به نظرم یک کاستیه چون تو اتاقی که کم نور هست کمی تایپ با کیبورد لپتاپ مشکل هست و باید دنبال دکمه ها گشت.
البته اگر تایپیست حرفه ای باشید این دیگه کاستی و مشکل به حساب نمیآد!
در قسمت جلوی لپتاپ سمت چپ اونجائی که چند تا چراغ کوچک که نشانگر های استفاده از هارد و وایرلس و برق در سیستم و باتری هست نورش اصلا چشمو اذیت نیمکنه چون نورشون محدود شده هست به گونه ای که راحت میشه دیدشون اما اصلا توجهو جلب نمیکنه چون نورشون چشم ربا و شدید نیست.
آداپتور برق هم برای من که i7 دارم 130 وات هست و بزرگترین اندازه آداپتور های شرکت dell که خیلی هم بزرگ بزرگ نیست و موقع کار معمولی که در بالا گفتم خوب گرم میشه اما دستو نمیسوزونه.
وایرلس هم خوب جواب داده با این که قدرت انتن دهی مودم وایرلسو گذاشتم روی 6 درصد از صددرصد که یک وقت خدای ناکرده یکی هوس شیطونینکنه آنتندهی ار 100درصد تا 75 خورده ای درصد انتن میگیرم و قطعی بابتش ندارم.
فاصله لپتاپ با مودم 2 متر هست.
*** در هنگام سوئیچ کردن از وایرلس به ethernet و بلعکس صفحات دیگه لود نمیشن و باید یک بار قطعه فعلی مورد استفاده disable/enable بشه تا دوباره درست کار کنه.
باتری مارک dell هست چون تو فروم 5010 گفته بودند که مارک های متفرقه هم گاهی دیده شده و همچنین با کمک برنامه ای که دوستان در فروم n61jq معرفی کردند با نام BatteryCare سلول های این باتری 48840 عدد هست و سلولهای سالم هم همین تعداد هست.
مدت زمان نگه داشتن شارژ باتری وقتی آداپتورو قطع میکنم میزنه 3 ساعتو 20 دقیقه که وقتی برنامه بیشتری باز میکنم و استفاده میکنم این مدت کمتر محاسبه میشه.
اما به نظرم 1 ساعت روی فول لود باید دوام داشته باشه و 2 ساعتو خرده ای تو وب گردیو با وای فای و آهنگ گوش کردن با هم.
پیشنهاد میکنم باتری کالیبره نکنید چون کسانی که این کارو کردند معمولا پشیمان بودند. در مورد کالیبره در داخل فروم جستجو کنید که چیه.
امتیاز ویندوز 7 به این کامپیوتر به ترتیب اینها هستند گرچه این امتیاز دهی از دید ویندوز 7 هست که به چه میزان منابع سخت افزاری نیاز داره و در مورد برنامه های پیشرفته این ها معیار کاملا درستی نیست: 7.4 و 7.5 و 5.5 و 6.6 و 5.9 .
هنوز شبکه نکردم و در این مورد نمیتونم کمک کنم.
*** همین الان در سکوت شب این لپتاپ بیصدا و خنک کار میکنه با باز بودن 21 tab در firefox و پخش آهنگ در winamp و همچنین دانلود 8 فایل حدود 20 مگابایتی با firefox و digsby در بک گراند.
دیگه هر کی هر سوالی داره بگه قبل از خرید تا اونجائی که بتونم و امکاناتم جواب میده کمکتون میکنم. موفق باشید
...
خیلی ممنون بابت گوشزد کردن این نکته مهم از دوستان درباره پاراگراف بندی مطالباز شکلک های زیاد برای تنوع استفاده کردم تا خواننده شوق به پایان رساندن مطلبو داشته باشه. با تشکر از وقتی که برای خوندن این مطلب گذاشتید.
محتویات این پست بیشتر خواهد شد برای یکپارچه شدن توضیحات
به روزرسانی ها با علامت *** نشانه گذاری شده.