این بحث تماشاگری که شما میکنی یه چیزه ساده ای نیستش که بشه به این سرعت روش قضاوت کرد و بهش حکم داد! در اینکه ماها به عنوان یه تماشاگر صبور نیستیم و وظیفه خودمون رو به عنوان فردی که وظیفه داره تیمش رو 90 دقیقه ساپورت کنه، نمیدونیم، شکی نیست! اما این بخشی از موضوعه که فقط بهش پرداخته میشه! وقتی برای یه تماشاگر امکانات و عوامل انرژیک وجود نداره، بینوا چطور تو استادیوم شعار بگه و طرفداری کنه؟
من با دیده های اینو اون و حرفای کارشناسانه کارشناس ها کاری ندارم! بزار اون چیزی رو که خودم از آزادی رفتن تجربه دارم رو بهت بگم! همزمان هم یه مقایسه ای می کنم با نمونه های غیر وطنیش!
چون بحث بازیه ملی از یه بازیه ملی یاد کنم! من تو مسابقات مقدماتی جام جهانی بازی ایران کره آزادی بودم! دقیقا روبه روی جایگاه!
- به خاطر اینکه جای خوبی گیرم بیاد ساعت 6 صبح اومدم بیرون و نهایتا کی رسیدم خونم؟ ساعت 8 9 شب! بیش از یه نصفه روز درگیره یه بازیه فوتبال بودم! شما به من بگید توی یه نمونه خارجیش یه نفر چند ساعت از یه روزش صرفه یه بازی میشه!؟
- شب قبلش هم تو آزادی بارون اومده بود! صبح هم هوا ابری بود! وقتی من به آزادی رسیدیم چی دیدم؟ یه صندلی خیس و گلی که باید با یه چیزی پاکش می کردم!! شرایط من بسیار خوب بود! چون این صندلی خیس! تو اون
بخش سرپوشیده طبقه اول بودش!
- میدونی هیچ تماشاگری با پاک کردن خیسیه صندلیش مشکلی نداره، ولی وقتی چهار پنج ساعت بعد همون تماشاگر میبینه یه گروه از کارگرای استادیوم پیش از ورود طرفدارای کره ای دارن صندلی های اونا رو تمیز می کنن، اصلا حسه خوشایندی بهش دست نمیده!
- وقتی تو بخش سرپوشیده استادیوم باشی و موقع بارون اومدن و
دو ساعت بعد از بارون اومدن در حال خیس شدن باشی (به خاطر نشتیه لوله های خروجیه آب طبقهی بالا!) بدون شک آرزو می کردی ای کاش از تو خونت بازی رو تماشا می کردی!
- وقتی بین دو نیمه نمیتونی از جات بلند شی برای رفتن به بوفه یا واسه قضای حاجت یا خوردن آب! چون میدونی جات رو از دست میدی و ضمن اینکه برای حفظ جات باید اعتراضی به کثیفی کف کفش کسانی که قیده جاشون رو زدند رو ننداشته باشی، آیا واقعا در همون کره و ژاپن هم همین مشکلات هست؟
- تو همه جای دنیا اطراف هر تماشاگر فقط تماشاگرانی از جنسه ذکور زیست میکنن و پدیدیه ای به نام خانواده در استادیوم کمیابه؟؟
- آیا تو خارج اطراف هر تماشاگر، تماشاگرانی وجود دارند که در مواردی فرت و فرت آشغال تخمه رو سرت بریزن یا در پاره ای از اوقات، با دود سیگارشون که عاملی بشن که شما بیشتر کف دستات (که جلو چشم و دهنت رو گرفتن) رو ببینی تا بازی رو!؟ بخوای هم معترض بشی، پیش از اعتراضت در هوای مه آلود به وجود آمده
تتوی گردنی و بازوییه طرف رو می بینی!!! والا تو ایتالیاش هم این چیزارو دارن جمع می کن، ولی تو ایران هنوز هست!
- بازی پرسپولیس بونیاد کار آزادی بودم! خنده دار بود! بعد از پنالتی ریوالدو، لیدر جایگاه ما (من و رفیقم) داشت عین مسئولین امنیتی استادیوم بی توجه به اینکه وظیفش تهییج مردمه، تا پایان 90 دقیقه داشت بازی رو نگاه می کرد!
- جالبه تهییج کردنشون هم احمقانست! باید در شرایطی که تیم کشورت عقبه، گلوت رو پاره کنی، یه شعاری رو بگی که شبیه لالایی هستش!
- ما متاسفانه همه چی مون برعکس دنیاست! حتی فرهنگ تشویق کردنون تو استادیوم!
شما نیگا کن! تو همه جای دنیا وقتی یه دربازبان یه موقعیت خطرناکی رو کلاملا سیو میکنه، تماشاگرا خیلی راحت واسش کف میزنن که یه صدای انرژیک رو به اون دربازه بان میده! ولی تو ایران چی؟! وقتی دربازبان میگیره، به نشانه تشویق همه با تمام وجودشون سوت میزنن (طرف سوت زدن هم بلد نباشه، با فشار هوا رو از شش هاش میده بیرون) که نهایتا مجموع سوت ها (چهچهی، بلبلی و ممتد!!) یه صدای گوش خراش تولید میشه!
در صورتی که تو کشور های دیگه موقعی که یه تیمی بخواد ضد فوتبال بازی کنه واسش سوت میکشن (به نشانه اعتراض!)
تو کشورر های شرق آسیایی برای تولید صدای زیاد اومدن از بادکنک های پلاستیکی برای ایجاد صدای بلند استفاده می کنن! یعنی حتی اگه یه نفر لال هم باشه صدا تولید می کنه! اما تو ایران بایت از تمام وجودت داد بزنی این تیمه ایرانه (با وجود شرایط بدی که تو ورزشگاه داری)!!!
تو کشور های اروپایی (خصوصا آلمان) اون کسی که تعویض ها رو اعلام می کنه میاد به تماشاگر شور میده و اسم کوچک کسی رو که وارد زمین شده رو سه بار اعلام می کنه و تماشاگرا پش بند اون سه بار نام فامیل اون طرف رو میگن. ولی اینجا تماشاگرا باید به جناب بلند گوی استادیوم شور بدن!!!
اینقدر مشکل تو ورزشگاه های کشور که بهترینشون همین آزادیه هستش (اینایی که من گفتم تازه یه تعداددش بود) که باعث میشه کاسه صبر هر تماشاگری پر بشه و در صورت نتیجه نگرفتن تیمش دیگه سر ریز بشه و تماشاگر بیاد به جای حمایت از تیمش با گروه هولیگان ها و تماشاگر نماها هم نوا بشه و شروع کنه به فحاشی! (متاسفانه)
در کل میخوام بگم جریان به این یک طرفگی شما که میگی نیست و مطمئن باش اون تماشاگر هم دنبال کور سوی های امیده که بهش انرژی بده تا تیمش رو تشویق کنه!!
.gif)
شرمنده! پرحرفی کردم!
.gif)
یاعلی
.gif)